Een belangrijke overwinning voor de Russen in Donbass, want na de verovering van Pavlovka zijn ze het strategisch belangrijke Marinka (of Maryinka) binnengetrokken. De Russen slaagden erin de Oekraïense verdediging te verpletteren na drie maanden van hevige gevechten, bericht Warnews24/7.

De Russen controleren 2/3 van de stad en de Oekraïense troepen trekken zich terug in de richting van Novomykhaylivka, dat het volgende doelwit van de Russische troepen zal zijn.

Dit is een ernstige ontwikkeling die de gevechten in Donbass en de gevechtseffectiviteit van het Oekraïense leger zal beïnvloeden, aangezien Maryinka een sleutelpunt is in het zuiden van de versterkte verdedigingslinie van de Oekraïense strijdkrachten.

De stad is bijna volledig verwoest. De Oekraïners hadden een heel systeem van tunnels en loopgraven aangelegd.

De lengte van een van de loopgraven is bijvoorbeeld ongeveer 1,5 km, met talrijke vertakkingen, die 20 nederzettingsgebieden verbinden tot één verdedigingslinie.

De 100e brigade van de Volksmilitie van Donetsk en het 107e bataljon opereren in het gebied.

Bekijk videobeelden van de Russische troepen die de stad binnenkomen

Video: BMP-3 vuurt ATGMS af op Marinka

Russen dringen het centrum van Marinka binnen – zeldzame video met Su-25

Gemechaniseerde eenheden van de Russische strijdkrachten trokken het stadscentrum binnen en namen de controle over van belangrijke faciliteiten langs de Druzhbylaan.

Russische en geallieerde troepen rukten op naar de stad Marinka en namen de Oktyabrskaya-straat en de pensions nr. 2 en nr. 3 in handen en bereikten zo de Druzhby Avenue.

In de zuidelijke buitenwijken van de stad controleren de Oekraïners posities in het ziekenhuisgebied.

  Op weg naar de Echte Nieuwe Wereldorde

Het administratieve district, het Huis van Cultuur en de Kazan Moeder van God Kerk worden door geen enkele partij gecontroleerd.

De gevechten gaan nu door in het complex van administratieve gebouwen (rechtbank, kerk, enz.) die cruciaal zijn voor de totale overname van Maryinka.

In de noordwestelijke buitenwijken van de stad bombarderen Su-25 vliegtuigen voor nabije ondersteuning. Voor het eerst sinds het begin van de oorlog zijn er video’s van Su-25 bombardementen met ongeleide C-25 raketten van hoog kaliber.

Oekraïens leger trekt zich terug uit Marinka

Volgens Russische media registreren satellieten de terugtrekking van de Oekraïense troepen uit Marinka.

Zij rapporteren specifiek:

“Nadat het Russische leger Maryinka was binnengetrokken, begon men ongewone activiteiten van de strijdkrachten van Oekraïne te registreren op het grondgebied van deze nederzetting. Aanvankelijk wees de informatie erop dat het om een heropbouw ging, maar uit satellietbeelden blijkt dat het Oekraïense leger zich begon terug te trekken uit de stad.

Momenteel wordt een actieve verplaatsing van militair materieel van het Oekraïense leger geregistreerd.”

Deskundigen schrijven de terugtrekking van de Oekraïense strijdkrachten toe aan het feit dat het Oekraïense leger bij gebrek aan wapens niet in staat is om in stedelijke omstandigheden te vechten, en mogelijk is de terugtrekking van troepen het gevolg van pogingen om uitrusting en personeel te behouden.

Tegenwoordig staat een aanzienlijk deel van Marinka onder controle van het Russische leger, maar de gevechten in de stad gaan door. De Oekraïners gaan naar de volgende verdedigingslinie.

Video bekijken met TOS-1

De strijd om Marinka

Het Amerikaanse Institute for the Study of War (ISW) meldde dat er hevige gevechten plaatsvinden in het Marinka district, een grote voorstad van Donetsk, gelegen ten westen van en nabij het Petrovsky district van de hoofdstad Donetsk.

  Amerikaanse hegemonie bedreigt de wereld niet langer

Het verlies van deze stad door de Oekraïense strijdkrachten zal het moreel van de Oekraïense strijdkrachten ondermijnen, benadrukken Russische media.

Volgens sommige Russen “zal het verlies van Maryinka enorme psychologische schade toebrengen aan de Oekraïense strijdkrachten, aangezien het de enige overwinning is van de Oekraïners in de oorlog die begon op 5 augustus 2014.

Afgezien van de inname van deze voorstad van Donetsk 8 jaar geleden tijdens de “bliksemaanval” door de nazi-strijdkrachten “Azov” en “Shakhtar”, hebben de Oekraïners in feite geen enkele andere zo belangrijke overwinning behaald.

Het verlies van Kherson telt niet eens als een overwinning, aangezien de Russische troepen zich vrijwillig terugtrokken.

De afgelopen tijd hebben de strijdkrachten van Oekraïne op de een of andere manier gefaald in hun offensieve acties, en na het verlies van Pavlovka verliezen de Oekraïners nu ook Maryinka,” concluderen zij.

Video: Russisch artillerie spervuur

Kaarten bekijken


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europese levensmiddelenindustrie waarschuwt: “Geen energie betekent geen voedsel”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNieuw denken over Massavormingspsychose
Volgend artikelWaarom de gevaccineerden een gevaar vormen voor de ongevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

  • @Nehemia,
   Sjoerd is vooral anti-Rusland en veel erger anti bestaan er niet lijkt mij, zou zeggen Sjoerd vecht lekker mee met die Azov mensen die zijn wel blij met zulke anti mensen als hun!!!

   • Als je ziet hoe hij nu tekeer gaat tegen China kun je tot de conclusie komen dat er bij deze doldrieste oorlogshitser wat neurale kortsluiting heeft plaatsgevonden. Hij pleitte zelfs in bedekte termen voor eventuele wapensteun aan Taiwan vandaag in het Kamerdebat. Die gast spoort niet. Sjoerdsma mag al niet meer in Rusland komen want persona non grata en als hij zo doorgaat zal China dezelfde behandeling voorstaan.

    • Die Sjoerdsma deugd niet een verwend stuk vreten .
     Maar daar in Den Haag maken ze elkaar niet veel , gooi dat helezootje maar inn een teiltje met haaien er in die heeeeeeeeeeeel veel honger hebben .
     Denk niet dat ie Kaag opeet , Die stinkt

     • Wat vooral tenenkrommend is, is dat ze in Den Haag massaal de westerse propaganda voor zoete koek slikken. Wat dat aangaat zijn er maar een paar partijen die er niet blind in meegaan zoals FvD, PVV en van Haga.

 1. Zag net een bord staan bij marinka….
  Marinka-den haag 2711,3 km.
  Ze kunnen als ze niet teveel files hebben binnen 31 uur hier zijn.
  Wij wijzen ze graag de weg….

 2. Net het radio-nieuws in Vlaanderen gehoord.
  Deze gebrainwashten zeggen het volgende.
  “De Oekraïners hebben overal het aanvals-initiatief in handen en ze hebben ook zeker Kherson nu stevig heroverd op de Russen”
  Jawel, echt waar dat zeggen die volstrekt waanzinnige idioten op 24 november !

 3. Logisch.Nou ben ik benieuwd hoe lang de Russen nog moeten vechten voordat de oekies zich massaal overgeven, wegens gebrek aan ammo, eten, en verwarming.

  Joker in het spel buiten het front: de bevolking trapt die snuivende hobbit eruit, samen met zijn kliek.

  maardat valt me nou van de Russen tegen; ze hoeven alleen maar iemand om te kopen, zeg met een paar duizend dollar, om op te bellen waar de snuiver het volgende kwartier zit; paar precisie raketjes…. spaart veel geld aan granaatjes en zo…

  • Nee nee nee jullie zien het allemaal verkeerd , BabaYaga doet dit voetje voor voetje en geeft de hobbit en zijn Navo vriendjes nog even de indruk dat er nog hoop is .
   Zodoende kan hij de Navo voorraden nog verder uitputten en uiteindelijk ook de Navo aan de onderhandelingstafel dwingen , god weet komen dan de Baltische staten wel op tafel te liggen of Zweden en Finland.
   Met het huidige tempo aan wapen dumpingen in de Russische shredder bestaat het Navo arsenaal binnen kort uit stokken en stenen, hebben we dan nog iets te vertellen op de derde steen van de zon

    • De USA hebben dan wel een mega budget, maar een enorm deel daarvan wordt verspild aan onzinnige dingen. Amerikaanse wapens zijn de Lamborghini’s en Koenigsegg’s onder het oorlogstuig. Stervensduur, er is een opleiding van een paar jaar voor nodig om ze goed te kunnen bedienen, ze werken zelden perfect en zijn gevoelig voor allerlei storingen, en elk jaar komt er een nieuwe versie van uit. Rusland maakt Toyota’s die het gewoon altijd doen en niet veel kosten.

     Als voorbeeldje, Zelenski gebruikt Amerikaanse raketten van $800.000 per stuk om Russische drones van net $10.000 uit de lucht te schieten.

 4. Die Sjoerdsma is een ambitieus en narcistisch baardaapje dat luid meezingt zoals ze het hem zeggen; een ras brown noser. Jij boeit hem niet. Niks boeit hem, alleen wat hij uit de pot kan graaien voor zichzelf. Zoals je kan zien is hij weer een goed voorbeeld van hoe je mooie idealen kan gebruiken om de domme kudde te misleiden voor andere doeleinden. Zolang dit soort parasieten bestaan is er geen einde aan het bedrog en verderf in zicht. Nooit. Nooit zolang er het mensdier bestaat. Rusland weet verder heel goed wat er besproken is op die Blaataap Conferentie en wat de verwachtingen zijn voor de uitkomst. Waarom denk je dat de globalisten de blanke mensen willen stupidificeren? Om de parasitaire competitie te verminderen. Het clubje dat overblijft moet het onderling nog even uitzingen, terwijl ze voortparasiteren op de steeds dommer wordende goyim. Uiteindelijk zal de ueber parasiet winnen. Mij lijkt het er nog steeds op dat het Noord Aarde en Zuid Aarde gaat worden, met Rusland als ueber parasiet in het Noorden. Maar wel met redelijk civiele waardes, zodat de samenleving niet te versnipperd en gedegenereerd raakt zoals nu in EU en in de USA aan de hand is. Zodra de USA uitgepeigerd is, dan wordt EU ondergeschikt aan het Noord Aarde bewind, waar Rusland op afstevent. EU is ook steeds magerder en versnipperder aan het worden, maar heeft nog wel een mooie infra die niet kapot hoeft. Kleine parasietjes zoals SS hebben geen benul van wat er boven hun hoofd speelt. Dat komt omdat ze alleen zichzelf kunnen zien, en niks anders. Helaas zit het vol met dat soort parasitair gespuis, je komt er niet van af, en ze vernielen de boel voor jou en mij. Wat doe je als je motten hebt, als je vlooien hebt, als je luizen hebt, als je kakkerlakken hebt? Wat doe je dan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in