De politie in het Verenigd Koninkrijk is publiekelijk begonnen met het registreren van meningen. Een 14-jarig meisje dat op school had gezegd dat er maar twee geslachten zijn, werd door de politie in een register opgeschreven – ook al werd haar verklaring niet als crimineel beschouwd.

Een 14-jarig meisje in het Verenigd Koninkrijk neemt gerechtelijke stappen tegen de Britse politie nadat haar mening was geregistreerd. Het was tijdens een schoolles dat het meisje, bekend als “Miss B”, zei dat er slechts twee geslachten zijn en dat “genderidentiteit” niets te maken heeft met het geslacht van een persoon.

Hoewel de politie toegeeft dat de verklaring van het meisje niet crimineel was, hebben ze er toch voor gekozen om haar verklaring in een speciaal register op te schrijven. De politie schrijft “Non-crime hate incidents” op, oftewel “Niet-criminele haatincidenten”, die werkgevers, banken en anderen in het strafregister kunnen zien.

Volgens The Daily Mail heeft de politie in Engeland en Wales in de afgelopen vijf jaar meer dan 120.000 “haatincidenten” geregistreerd. Sinds de mening van het meisje is geregistreerd, zegt ze dat ze bang is om weer over soortgelijke kwesties te praten.

In een brief van het advocatenkantoor van het meisje staat dat de registratie van meningen een “angstaanjagend effect” heeft op het vermogen van het meisje om “transkwesties” te bekritiseren. Het meisje is ook bezorgd dat dit haar toekomstige carrièrekeuze zou kunnen beïnvloeden.

De politie moet zelf kunnen beslissen wat een “niet-criminele haatincident” is, zelfs als niemand anders is beledigd of überhaupt heeft gereageerd op een verklaring. Het kan zijn dat mensen met “beschermde kenmerken niet weten dat ze slachtoffer zijn”.

Middelbare scholieren wijzen erop dat de nieuwe klasgenoot eruit ziet als veertig – beschuldigd van intimidatie

Als ik niet de prik neem, zal ik een uitgestotene zijn

3 REACTIES

 1. “Het kan zijn dat mensen met “beschermde kenmerken niet weten dat ze slachtoffer zijn”.

  Zoals in het geval van het recht op vrijheid van meningsuiting.
  Dat vooral zijn degenen met beschermende kenmerken welke het slachtoffer zijn.
  Dát zou van de daken geschreeuwd moeten worden!
  Smelt de kazen!

  NO TO NEWSPEAK.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here