Wat hebben Libië, Syrië, Irak, Iran en Afghanistan allemaal gemeen? Het zijn allemaal landen die ofwel enorme energiereserves hebben – of waarvan wordt aangenomen dat ze die hebben, maar die nog niet zijn aangeboord – en waarvan de regimes zich niet schikken naar de Amerikaanse hegemonie en de eisen van de Amerikaanse leiders. Of, met andere woorden, het zijn landen die zijn binnengevallen en gebombardeerd, of op zijn minst in het geval van Iran zijn gesanctioneerd (wat een vorm van oorlogsvoering is) vanwege hun verzet tegen het feit dat Uncle Sam de olie en het gas tegen een lage prijs mag kopen, wat in sommige gevallen in feite gratis zou moeten zijn, schrijft Martin Jay.

En al deze landen zijn een smet op de Amerikaanse hegemonie en haar spartelende model, omdat het allemaal mislukte interventies zijn geweest die Amerika duur zijn komen te staan.

Het thema van de Amerikaanse interventie is altijd hetzelfde, omdat energie steeds weer opduikt als basis van het beleid. En pijpleidingen. Dit woord is echt het enige sleutelwoord dat we herhaaldelijk zien opduiken in dit duistere gebied van Amerika’s naoorlogse geschiedenis.

En dus mag het weinig verbazing wekken dat Seymour Hersh onlangs in zijn uitstekende onderzoeksartikel het deksel van de regering Biden oplicht en de hele wereld laat zien hoezeer Amerikaanse presidenten in functie liegen, niet alleen tegen de wereld maar ook tegen degenen die op hen stemmen. Biden heeft de aanvallen op de twee Russische pijpleidingen Nord Stream maandenlang nauwgezet gepland, waarschijnlijk vanaf zijn aantreden in januari 2021, en was zelfs niet discreet in het onttrekken van zijn bedoelingen aan de openbaarheid.

Biden en zijn team voor buitenlands beleid – nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan, minister van Buitenlandse Zaken Tony Blinken en Victoria Nuland, de staatssecretaris voor beleid – hadden zelfs openlijk gesproken over hun afkeer van deze pijpleidingen, die zij aan zij 1200 km onder de Oostzee doorliepen vanuit twee verschillende havens in het noordoosten van Rusland bij de grens met Estland, langs het Deense eiland Bornholm, alvorens te eindigen in Noord-Duitsland.

In veel opzichten had het epische onderzoek van Hersh niet eens mogen plaatsvinden, want als Amerikaanse journalisten hun werk goed hadden gedaan, zouden ze alle punten met elkaar hebben verbonden, vanaf de eerste dagen van Biden in functie, toen Ted Cruz op de trom sloeg om iets aan deze pijpleidingen te doen, tot later, toen zowel Biden als zijn staatssecretaris Victoria Nuland praktisch toegaven aan journalisten dat de pijpleidingen in het vizier van de regering Biden waren. Alle tekenen waren er voor Amerikaanse journalisten om tot de conclusie van Hersh te komen. Maar dat deden ze niet, uit angst dat dit een anti-patriottische daad zou zijn en dat het gemakkelijker zou zijn om in de comfortzone te blijven door Rusland van de daad te beschuldigen en daar het internetverkeer mee af te leiden. Verbazingwekkend dat men niet één enkele Amerikaanse journalist kon horen vragen “waarom zou Poetin zijn eigen pijpleidingen opblazen, als hij ook gewoon de kraan dicht kon draaien?”

  De NAVO bestaat 75 jaar... een oorlogsmachine die al lang over haar houdbaarheidsdatum heen is

Het fascinerende en gedetailleerde stuk van Hersh is alleen al vanwege de details een toonbeeld van topjournalistiek. Hij heeft toegang tot een schare hooggeplaatste functionarissen in de militaire en inlichtingenwereld, die hem van verslagen geven van de geheime operatie van duikers van de Amerikaanse marine om de bommen op de vier pijpleidingen voor de kust van een Deens eiland te plaatsen tijdens een jaarlijkse NAVO-oefening, maar de explosieven en de technologie om ze tot ontploffing te brengen in de slaapstand te laten staan om ze maanden later op het juiste moment van Biden’s keuze te activeren. Het juiste moment, natuurlijk, was nodig om Biden maximale plausibele ontkenning te geven en het Amerikaanse volk wijs te maken dat, wanneer uiteindelijk de waarheid uitkwam dat het de VS waren die het deden, er een goede reden was. En wat zou die rechtvaardiging kunnen zijn? De invasie van Poetin in Oekraïne, natuurlijk. Biden hoefde niet lang te wachten.

Op 7 februari, minder dan drie weken voor de invasie, had Biden in zijn kantoor in het Witte Huis een ontmoeting met de Duitse kanselier Olaf Scholz, die typisch voor zijn lafhartige karakter “wiebelde”, zoals Hersh het uitdrukte, voordat hij instemde met Biden’s plannen. Tijdens de persbriefing die volgde, zei Biden uitdagend: Als Rusland binnenvalt… zal er geen Nord Stream 2 meer zijn. We zullen er een einde aan maken.

Zelfs Nuland had eerder over de pijpleiding gesproken, maar opnieuw durfden Amerikaanse journalisten geen melding te maken van de duidelijke stappen die overduidelijk werden gezet om door te gaan met wat velen een schaamteloze oorlogsdaad tegen Rusland zullen noemen.

  Hoe de 'Partij van de Onderwerping' Europa naar de afgrond leidt

Twintig dagen eerder zei staatssecretaris Nuland hetzelfde tijdens een briefing van het ministerie van Buitenlandse Zaken, met weinig persaandacht. “Ik wil vandaag heel duidelijk tegen u zijn,” zei ze in antwoord op een vraag. Als Rusland Oekraïne binnenvalt, zal Nord Stream 2 hoe dan ook niet doorgaan.

Het is alsof Biden door jarenlange ervaring als vicepresident van Obama wist dat geheime operaties die de VS uitvoeren zelden lang geheim blijven en dus de weg voorbereidde. De invasie van Poetin zou zijn NAVO-partners en het Amerikaanse volk ervan overtuigen dat het een correcte reactie was, bedoeld om de olie- en gasinkomsten van Poetin te verminderen en de Duitse afhankelijkheid van goedkoop gas, dat de formidabele economie van het land voedde, te doorbreken. Daar komt nog bij dat Amerikaanse LPG-producenten nieuwe contracten zouden kunnen afsluiten om veel Europese landen te bevoorraden, terwijl Europa op de knieën wordt gedwongen en weer naar de VS kijkt als de dominante leider sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Er zijn nu zoveel vragen die voortvloeien uit het epische stuk van Hersh en we moeten ons niet verbazen over de karaktermoord door het Amerikaanse establishment die de komende weken zal volgen. Maar het pure niveau van hebzucht en machiavellistisch denken achter de marineoperatie zal niet goed aanslaan bij de landen in het Zuiden, met name Afrika, waarvan de leiders zullen walgen van de pure wanhoop van Amerika om zijn status van supermacht te behouden nu zijn hegemonie faalt en zijn elite in Washington worstelt om te accepteren dat er een nieuwe multipolaire wereld aan het ontstaan is.

Was het langetermijnplan van Biden en zijn belangrijkste adviseurs bedoeld om Poetin in de val te lokken door Oekraïne binnen te vallen? Was de invasie zelf echt allemaal bedoeld om de pijpleidingen te vernietigen en de winst op te strijken? De schaamteloze lust van Biden om de Amerikaanse economie te stimuleren ten koste van de offers en het lijden van Europa is duidelijk. Maar zelfs Biden had niet kunnen plannen of verwachten dat de EU-sancties tegen Rusland zo’n sensationele terugslag zouden hebben op de EU-regeringen. Momenteel hangt er een zekere wanhoop bij de Europeanen die een einde willen maken aan de oorlog in Oekraïne, omdat ze zich bewust zijn geworden van het feit dat het plan van de uitputtingsslag alleen in het voordeel van Amerika werkt en niet in dat van Europa.

  Oekraïense vluchtelingen worden een zware last voor de Baltische staten

De afgelopen dagen zijn er berichten dat de Oekraïense regering valse vlag-aanvallen heeft geënsceneerd in een bepaalde stad, waar westerse journalisten al met bussen naar toe zijn gebracht en ziekenhuizen zijn geëvacueerd van personeel, gewaarschuwd door Kiev. Dergelijke valse vlag-aanvallen zouden de druk op het westen kunnen opvoeren om langeafstandsgeschut op Russische doelen te laten gebruiken en de wereldleiders ervan kunnen overtuigen dat zij de steun met zowel tanks als vliegtuigen moeten opvoeren. De afgelopen dagen is op NAVO-niveau zelfs gesproken over “boots on the ground”, een idee dat al zo lang onverteerbaar wordt geacht omdat dit zou neerkomen op een volledig WWIII-scenario dat Poetin ertoe zou aanzetten ballistische en zelfs nucleaire opties te overwegen, waarbij elk westers land een legitiem doelwit zou zijn.

Maar dit uitzinnige nieuwe niveau van actie en dialoog komt niet voort uit het gevoel dat de overwinning voor het Westen nabij is. Integendeel. Het is meer een paniek dat de overwinning verder weg is dan ooit tevoren en dat de Europese landen het langere spel niet kunnen volhouden, terwijl Uncle Sam met de dag dikker en rijker wordt. Het stuk van Hersh is een must read voor iedereen die ervan overtuigd moet worden dat bijna alles wat we in de westerse media zien en lezen over de oorlog in Oekraïne, in het beste geval een rampzalige slordige en partijdige verslaggeving is, of in het slechtste geval gewoon een aaneenschakeling van smakeloze leugens.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Middelen en motief: Hoe Amerika de Nord Stream-pijpleiding opbliesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoordat we gelijktijdig in oorlog raken met Rusland en China, moeten we het nucleaire machtsevenwicht bekijken…
Volgend artikelE r klopt iets niet aan het verslag van Sy Hersh over de vernietiging van Nord Stream 2
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Je hoort hier nu al het afbreken van dit onderzoek door Hersh. Niet verbazend, men zal ten alle tijden nooit toegeven dat het westen hier schuldig aan is.. Het is een standaard geworden, een hele doorzichtige. Als je iets zegt wat een gevaar voor ze oplevert zullen ze je in de hoek zetten als een leugenaar, overloper of fascist. Onbegrijpelijk dat er toch nog zoveel mensen hier in meegaan. Het wordt hoog tijd dat ze gaan verliezen.

  2. Het ziet eruit als een eend, kwaakt als een eend, dobbert als een eend, vliegt als een eend maar de westerse politici en pers proberen iedereen wijs te maken dat het om een konijn gaat. En er zijn er die dat nog geloven ook.

  3. De westerse landen hebben een lange traditie van kolonisatie en roof. Jarenlang hebben ze andere landen en de bevolkingen onderdrukt en uitgemoord om grondstoffen te kunnen roven om daarmee geld en macht te verkrijgen. Oekraine en Rusland bezitten een onmetelijke hoeveelheid aan bodemschatten en daarom moeten deze landen en hun bevolking weer kapot gemaakt worden zodat er niet betaald hoeft te worden voor deze grondstoffen. Altijd dezelfde smoes wordt gebruikt….het brengen van democratie en mensenrechten…het interesseert ze geen reet. het gaat altijd om macht en geld. Welke gek betaald graag drie keer zoveel ? Daarom de pijpleiding met goedkoop Russisch gas opblazen en de gekken geen keuze laten het dure Amerikaanse gas te moeten kopen. Deze pijpleiding is een gezamenlijk project van o.a. Rusland Duitsland en Nederland en het opblazen ervan is dus een oorlogshandeling tegen deze landen. Als onze land en volksverrader Rutte een klein beetje ballen had zou hij spreken over “onze oorlog” tegen Amerika in plaats van tegen Rusland.

  4. Terwijl we allemaal naar de grond staren en over dit soort onderwerpen praten, worden we zo giga hard en intensief besproeid in de lucht boven onze hoofden. Elke dag een witte waas, nooit meer blauwe lucht en zonlicht… en wij maken ons druk om gasleidingen en een oorlog die zo ver weg is dat we maar moeten geloven wat we lezen. De dagelijkse realiteit is een bijzaak geworden. WE WORDEN DOODGESPROEID… who cares about Nordstream of Oekraïne. We gaan op alle fronten de hel in… we praten non-stop over dingen die allemaal ver van ons bed zijn, maar wat we daadwerkelijk elke dag kunnen waarnemen, dat negeren we!!! Mijn hemel… iedereen is zo druk dat ze het wel prima vinden dat we al 3 maanden amper zonlicht krijgen. Het weer wordt volledig bestuurd, volledig. Die aardbeving in Turkije heeft ook alle kenmerken van gerotzooi met next gen wapens en geo-engineering. Oekraïne en die Nordstream zijn echt wel onderwerpen, maar dat we sinds aanvang corona echt dagelijks volledig helemaal scheel worden besproeid, daar hoor ik niemand (behalve een aantal regeerders hier) over. Elke fucking (sorry) dag worden we volledig besproeid. En ze doen het in heel het westen en op veel andere plekken wereldwijd. Hoeveel tonnen rotzooi en gif en ziektes sproeien ze uit? Duizenden vliegtuigen. Zodra het even een dag blauw begint… BOEM… meteen overal sproeivliegtuigen. Contrails bestaan niet, de strepen zijn allemaal chemtrails. Ze sproeien mengsels die chemisch samenwerken. Je kan het gewoon zien gebeuren als ze gaan sproeien. En fucking wekenlang dezelfde witte waas zonder wolken of contouren of openingen. EN NIEMAND LET ER OP. Ik woon in een boerendorp, mijn buurman is piloot geweest, maar ze hebben het allemaal niet door. Iedereen lacht alles weg en niemand wil zich ook maar ergens in verdiepen. Hopeloos. Echt hopeloos. Volgens mij gaan we met zn allen sterven zonder ook maar een spier te bewegen. Ik ben nu al 7jr non-stop bezig met al deze materie en er is een grote groep een beetje wakker geworden, maar ze lijken bijna allemaal bijna weer in slaap te vallen. Ik bid voor ons allemaal dat we al deze misdaden tegen de mensheid binnenkort gaan beëindigen. Mijn hemel wat zal het opvallen als ze straks stoppen met dat non-stop sproeien. Ik bid voor de hele mensheid en al het leven op aarde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in