Poetin is een liberaal in de ouderwetse zin die in het Westen niet meer bestaat. Hij gelooft in de instandhouding van een netwerk van wetten en overeenkomsten die geschillen op diplomatieke wijze oplossen in plaats van met geweld. Hij gelooft dat de regering het volk moet dienen en niet de economische belangen van de elite. Hij gelooft dat godsdienst een belangrijk element is van sociale eenheid en moreel gedrag in stand houdt waarvan de samenleving afhankelijk is. Hij wordt in de uitvoering van zijn overtuigingen beperkt door Washington en door elementen uit het Russische leiderschap die pro-westers zijn. Dit maakt Poetin gefrustreerd en boos, schrijft Paul Craig Roberts.

De opvattingen van Poetin staan in schril contrast met wat vandaag de dag in het Westen voor liberalisme doorgaat. Westerse liberalen onderwijzen rassen- en genderhaat jegens blanken en mannen. Moraal voor de Westerse liberalen is het opkomen voor “transgender-rechten,” zoals de mogelijkheid voor mannen om zich vrouw te verklaren en aan vrouwensport te doen. Westerse liberalen zijn actief in het verminderen van de informatieve inhoud van taal door het gebruik van geslachtspronomen uit te wissen. Liberalen beschouwen godsdienst als de oorzaak van oorlogen en bijgeloof. Het scherpe verschil in opvattingen geeft liberalen veel redenen om Poetin te haten. Maar dit zijn niet de voornaamste redenen waarom Poetin gehaat wordt.

Het Westen bestaat uit verschillende lagen. Gewone mensen die niet in staat zijn zelf na te denken, haten Poetin, omdat zij naar CNN en Fox News kijken, naar NPR luisteren, en de NY Times lezen en gehersenspoeld zijn met het oorlogspropagandaverhaal. De patriottische conservatieven onder hen haten Poetin omdat hun regering dat doet, en met de vlag zwaaien is de manier waarop zij hun patriottisme tonen. Wanneer zij horen dat de Amerikaanse president de president van Rusland een “oorlogsmisdadiger”, een “moorddadige dictator” en “een pure misdadiger” noemt, doen zij hetzelfde.

  Greenwald: Het Oekraïense dienstplichtige leger wordt door het Westen gebruikt als "kanonnenvoer"

De gewone mensen hebben een narratief in zich opgenomen. De haat is afkomstig van degenen die het narratief hebben opgebouwd. Wat de Westerse intellectuele klasse aan Poetin haat, is dat hij in nationale soevereiniteit gelooft. In het Westen wordt nationale soevereiniteit geassocieerd met nazi-Duitsland. De politici van het Westen, met uitzondering van Trump en Marine LePen, zijn voorstander van open grenzen. De Europese landen hebben toegestaan, ja zelfs aangemoedigd, dat hun grenzen overspoeld werden door immigranten-invallers die niet assimileren. Hetzelfde geldt voor de VS en Canada. Amerikaanse liberalen beschouwen de verdediging van de Amerikaanse grenzen tegen immigrant-invallers zelfs als een schending van de burgerrechten en een misdaad tegen de mensheid. Poetin’s verdediging van de Russische soevereiniteit is de reden dat Hillary Clinton hem als “de nieuwe Hitler” bestempelde.

De Westerse regerende en intellectuele klasse is verknocht aan het globalisme, met inbegrip van de extreme vorm die vertegenwoordigd wordt door het Wereld Economisch Forum, waarin allen behalve de heersers slaven zijn die bij afkeuring van hun toegewezen inkomen afgesneden kunnen worden. Globalisme is het tegendeel van nationale soevereiniteit. Poetin wordt gehaat omdat soevereiniteit en globalisme onverenigbaar zijn.

Het Westen begrijpt dit dus, de haat die over Marine LePen en Trump wordt uitgestort. Maar het is onduidelijk of Poetin dit begrijpt. Hij schijnt het globalisme op te vatten als een gemeenschap van naties die samenwerken. Deze opvatting is uniek voor Poetin en is zeer zeker niet wat het globalisme is. Globalisme is het opofferen van soevereiniteit aan de Washington-regering die het wereldsysteem bestuurt.

  Wij hebben de vijand ontmoet en hij is ons

Poetin staat de hegemonie en het globalisme van Washington in de weg. Een bondgenootschap van Rusland met China en het grootste deel van Azië betekent dat de hegemoniale en globalistische agenda van Washington onmogelijk is. Washington is van plan Rusland te verwijderen als een belemmering voor de agenda van Washington.

De weigering van Washington om het akkoord van Minsk te steunen, de weigering van Washington om zijn belofte na te komen om de NAVO niet naar de grens van Rusland te verplaatsen, de weigering van Washington om te erkennen dat Rusland zich zorgen maakt over zijn veiligheid, de aanmoediging van Washington met psyops, sancties, wapens en training van het leger van Oekraïne voor oorlog met Rusland zijn steunpilaren van de aanval van Washington op Rusland, net als de recente poging tot een kleurenrevolutie in Kazachstan en de huidige militaire oefeningen van de NAVO in Georgië.

De leiders van Rusland zijn uiterst traag geweest om te begrijpen, of onder ogen te zien, dat het Westen van plan is Rusland te destabiliseren. De leiding van Rusland heeft de destabilisatie van Rusland zelfs mogelijk gemaakt door toe te staan dat door Washington gefinancierde media en organisaties in Rusland tegen de regering ageren. Blijkbaar meende een goedgelovige leiding dat zij verraad moest aanvaarden als bewijs van haar tolerantie voor alle opvattingen en haar gehechtheid aan de democratie.

Het enige wat Rusland goed gedaan heeft is een functionerend leger, iets wat het Westen niet heeft. Oekraïne was voor Rusland een gelegenheid om het Westen te intimideren en de provocaties een halt toe te roepen. Maar Rusland, altijd met het oog op aanvaarding door het Westen, heeft die kans laten liggen. Rusland zal er wel in slagen de Russen van de Donbass te redden, maar zij kan nog meer provocaties verwachten. De haat tegen de Russen die de presstituees van het Westen bij de Westerse bevolkingen hebben opgewekt, garandeert dat de Westerse regeringen niet door de bevolking zullen worden ingetoomd.

  Rusland eist controle op over Krynki, Oekraïne verliest hoop op verzet (Video's)

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Het Rijk der Leugens”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelEen Zweed die de Russische aanval op een NAVO-trainingskamp overleefde, spreekt zich uit
Volgend artikelDe wereldwijde opstand begint: Fiatvaluta’s verdampen, terwijl de voedsel- en brandstofinflatie voor miljarden een plotselinge ARMOEDE ontketent
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. We hebben Biden zeer recent nog gehoord over zijn gedroomde Nieuwe Wereld Orde die gemanifesteerd moet worden. Dit zijn duivels die de mensheid naar de ratsmodee laten gaan.

  • er zijn gewoon nog veel christelijke mensen in de USA ,die bestolen zijn door die democraten van Klaus schwab. Trump werd gekozen door die christelijke ,Al was Trump ook niet het toonbeeld van hoe het moet . In europa hetzelfde verhaal . Mensen die christelijk zijn stemmen ook verkeerd . cda cu steunt de antichrist, beseffen ze niet eens meer ,door gebrek aan bijbelkennis .vooral van openbaring.

  • Biden hoopt op kuddes jonge kinderen zodat hij samen met zijn zoontje daar mee kan sexen…

 2. De gedragingen en reacties van de Russische Federatie/Poetin t.a.v. het westen worden door het westen niet begrepen omdat het westen vanuit westers perspectief beredeneerd.
  Het westen heeft altijd een probleem gehad om zich in te leven in andere volkeren.
  Dat begon al met de Native Americans.
  De VS is gebouwd op bloed van onschuldigen.

 3. Wat Tigron zegt klopt. De VS is gebouwd op een slachtveld. Hoe dat allemaal zo begonnen is, en wat mensen motiveerde om de inheemse bevolking zo de grond in te trappen, blijft een grote vraag. Land, uiteraard. Vandaar dat de Indianen nu ook in reservaten zitten waar ze in treurnis en met alcohol leven. Toen werden er zwarte mensen het land binnen gesleept en jarenlang uitgebuit en mishandeld. Zelfs vrouwen ontgolden het niet, velen waren heksen die verbrand werden. Het spook van de afslachting waart kennelijk nog steeds rond in de USA en bezoedelt die karakterloze gluipaards die zich in regeringsposities hebben gehesen. Maar het spook van de afslachting waart eigenlijk overal rond, want al die karakterloze gluipaards over de hele wereld doen mee aan misbruik en mishandeling. Kijk naar die klootzakken bij de EU, die niet tot redelijkheid zijn te brengen, en hun zin maar blijven doordrijven. Hoeveel mensen slachten zij niet af met hun walgelijke machtsgreep?

  • Immortal.Er waren meer blanke (ierse) slaven in amerika en die werden veel slechter behandeld dan zwarte slaven.De reden waarom,ierland ligt dichter bij amerika dan afrika ierse slaven waren veel goedkoper dan afrikaanse slaven (transportkosten)

  • nou europa en de landen in hele wereld zijn door oorlog en volksverhuizingen ontstaan, toevallig ,zijn de europeanen net in de goed beschreven geschiedenis bezig geweest ,en de boze witte man geworden. En vergeet niet dat slavenhouden geen europese uitvinding was

 4. PCR heeft zelf ook nog niet door dat Poetin het al lang al door had, maar hardnekkig bleef proberen met het westen te onderhandelen. Dit vanuit zijn gezichtspunt dat het niet mogelijk kan zijn dat er in het westen GEEN ENKELE competente gesprekspartner zou zijn waarmee goede afspraken gemaakt kunnen worden waaraan beide partijen zich vervolgens zullen houden.

  Dit is voor elk weldenkend mens ook een onmogelijkheid, maar helaas hebben we moeten constateren dat er in het westen geen enkele competentie of eerlijkheid bestaat, alleen maar incompetentie, kwade wil en corruptie.

  Poetin heeft zich dat wel degelijk gerealiseerd maar heeft toch aangedrongen tot het gaatje zodat nooit iemand zou kunnen ontkennen dat hij het serieus geprobeerd heeft.

  De gevolgen zullen geheel te wijten zijn aan westers exceptionalisme en diep geworteld eigenbelang, incompetentie, kwade wil en corruptie.

  Hangen zullen ze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in