Er wordt gezegd dat er in een kernoorlog geen winnaars zijn, maar de Russen en de Chinezen bereiden zich koortsachtig voor om er toch een uit te vechten. Toen ik opgroeide, werd mij geleerd dat niemand ooit een kernoorlog zou durven beginnen, omdat beide partijen hun raketten zouden afvuren en iedereen zou sterven. In die tijd was de doctrine van “mutual assured destruction” algemeen aanvaard in de Verenigde Staten, en toen de Koude Oorlog eenmaal was afgelopen, zagen onze politici geen noodzaak meer om onze raketten te verbeteren of geavanceerde antirakettechnologieën te ontwikkelen. Helaas is het machtsevenwicht de afgelopen tien jaar drastisch veranderd. Rusland en China hebben beide enorme sprongen voorwaarts gemaakt, en dat brengt ons in een zeer hachelijke positie, schrijft Michael Snyder.

De afgelopen dagen hebben de Republikeinen in het Congres zich uitgelaten over een nieuw rapport “van de topcommandant van de Amerikaanse nucleaire strijdkrachten”, waarin staat dat China nu meer lanceerinrichtingen voor nucleaire raketten op het land heeft dan de VS….

Top Republikeinen op Capitol Hill slaan alarm over het nieuws dat China de VS heeft overtroffen in zijn aantal lanceerinrichtingen voor landraketten – en pleiten ervoor dat de VS zijn eigen arsenaal uitbreidt om gelijke tred te houden.

Vier GOP-leiders in de commissies van het Huis en de Senaat voor de strijdkrachten zeiden dat de onthulling over de nucleaire capaciteit van China, in een brief van 26 januari van de topcommandant van de Amerikaanse nucleaire strijdkrachten, een waarschuwing is dat het arsenaal van Peking sneller groeit dan verwacht, hoewel de VS nog steeds meer kernkoppen en intercontinentale ballistische raketten heeft.

Dit was niet de bedoeling.

We wisten allemaal dat de Chinezen hun arsenaal uitbreidden, maar het blijkt dat ze het nog drukker hadden dan we hadden verwacht.

In feite hebben ze “hun aantal kernkoppen verdubbeld in slechts 2 jaar”…

“De Chinese Communistische Partij breidt haar nucleaire capaciteit snel uit. Ze hebben hun aantal kernkoppen in slechts twee jaar tijd verdubbeld,” zei Rogers aan het begin van de hoorzitting van dinsdag. “We schatten dat ze daar tien jaar over zouden doen.”

Ik was stomverbaasd toen ik dat zag.

Het was niet de bedoeling dat de Chinezen ons zo snel zouden inhalen.

Ondertussen hebben de Russen een nieuwe intercontinentale ballistische raket ontwikkeld die veruit de meest geavanceerde ter wereld is. Het heet “de Sarmat”, en het is absoluut angstaanjagend…

De Sarmat is een drietraps zware ICBM met vloeibare brandstof en een bereik van 18.000 kilometer. De raket, door de NAVO “Satan II” genoemd, is een door Rusland gebouwde vervanging van de SS-18 “Satan” ICBM uit het Sovjettijdperk, die het einde van zijn levenscyclus bereikt. De Sarmat kan naar verluidt een lading van 10 ton vervoeren, bestaande uit meer dan 10 meervoudig onafhankelijke terugkeervoertuigen en penetratiehulpmiddelen om raketafweer te ontwijken. Moskou zegt dat de nieuwe raket ook meerdere Avangard hypersonische glijvoertuigen kan dragen.

Een enkele Sarmat kan genoeg vuurkracht hebben om een gebied ter grootte van Texas te vernietigen.

  We staan aan het einde van de beschaving - Gerald Celente

Als de Russen of de Chinezen hun raketten op ons afvuren, kunnen wij ze dan neerschieten?

Het antwoord is nee.

In een onlangs gepubliceerd onderzoek wordt zelfs geconcludeerd dat onze raketafweer zo zwak is dat we zelfs niet veel kunnen doen “om een relatief handvol ouderwetse Noord-Koreaanse ICBM’s” ervan te weerhouden hun doelen te bereiken.”

Terwijl de Verenigde Staten heel weinig kunnen doen om te voorkomen dat een lucht vol Russische of Chinese hypersonische boost-glijvoertuigen hun doelen op Amerikaans grondgebied vinden… kunnen ze net zo weinig doen om te voorkomen dat een relatief handvol ouderwetse Noord-Koreaanse ICBM’s die doelen bereiken.

En dat is geen mediasensatie of journalistieke overdrijving. Iets meer dan een maand geleden publiceerde een team van 13 natuurkundigen en ingenieurs van de American Physical Society een studie van 54 pagina’s waarin precies deze vraag werd onderzocht, en zij kwamen tot enkele verontrustende conclusies.

Dus aan onze kant van de vergelijking geldt “mutual assured destruction” nog steeds.

Als onze vijanden hun raketten op ons afvuren, zitten we überhaupt in de problemen.

Helaas hebben de Russen hard gewerkt aan de ontwikkeling van zeer geavanceerde antiraketsystemen.

Totdat de S-500 werd ontwikkeld, was de A-135 het beste systeem dat de Russen hadden om intercontinentale ballistische raketten te onderscheppen…

De A-135 was ontworpen om intercontinentale ballistische raketten van de VS en onderzees gelanceerde ballistische raketten te onderscheppen. Dit antiballistische raketsysteem heeft discriminatievermogen en kan echte terugkeervoertuigen onderscheiden van lokkertjes en valse kernkoppen.

De A-135 is superieur aan alles wat we hebben, maar het is verre van perfect.

Maar nu is de S-500 er.

Het is vorig jaar in gebruik genomen, en er is geen ander systeem ter wereld dat zelfs maar een vergelijking waard is. De volgende informatie over de S-500 komt van Wikipedia…

De S-500 is ontworpen voor het onderscheppen en vernietigen van intercontinentale ballistische raketten en hypersonische kruisraketten en vliegtuigen, voor luchtverdediging tegen Airborne Early Warning and Control en voor het storen van vliegtuigen. [Met een gepland bereik van 600 km (370 mijl) voor antiballistische raketten (ABM) en 500 km (310 mijl) voor luchtverdediging,[22] zou de S-500 tot 10 ballistische hypersonische doelen die met een snelheid van 5 kilometer per seconde (3..1 mijl per seconde) vliegen, kunnen detecteren en gelijktijdig aanvallen. 1 mi/s)[23][24] tot een limiet van 7 km/s (4,3 mi/s).[25][26] Het is ook gericht op het vernietigen van hypersonische kruisraketten en andere luchtdoelen met een snelheid hoger dan Mach 5, alsmede ruimtevaartuigen. De hoogte van een ingeschakeld doelwit kan oplopen tot 180-200 km (110-120 mi).[27] Het is effectief tegen ballistische raketten met een lanceerbereik van 3.500 km (2.200 mi), de radar bereikt een straal van 3.000 km (1.300 km voor de EPR 0,1 vierkante meter).[28][29] Andere doelen waartegen het zich kan verdedigen zijn onder meer onbemande luchtvaartuigen, satellieten in een lage baan om de aarde, ruimtewapens gelanceerd vanuit hypersonische vliegtuigen en hypersonische baanplatforms.[30]

Het systeem is mobiel en snel inzetbaar. Experts geloven dat de capaciteiten van het systeem vijandelijke intercontinentale ballistische raketten kunnen treffen in het midden- en eindgedeelte van de vlucht,[22] maar rapporten van Almaz-Antey zeggen dat het externe doelaanwijzingssysteem (RLS Voronezh-DM en raketafweersysteem A-135 radar Don-2N) in staat zal zijn vijandelijke ballistische raketten in het midden van het vluchtgedeelte te onderscheppen, wat een van de laatste fasen van het S-500 project is. Het moet een reactietijd hebben van minder dan 4 seconden (in vergelijking met de S-400’s minder dan 10).[31]

Helaas hebben de VS in tientallen jaren geen nieuwe intercontinentale ballistische raketten op land ontwikkeld. Op dit moment bestaat de ruggengraat van ons landarsenaal uit slechts 400 extreem verouderde Minuteman III raketten. Het volgende komt van de officiële website van het Amerikaanse ministerie van Defensie

  Een serie van drie M777 houwitsers van Amerikaanse makelij werd geïdentificeerd en geraakt in de SMO zone

Tot 400 Minuteman III raketten vormen de meest reactieve tak van de nucleaire triade. Amerika’s ICBM-macht staat sinds 1959 voortdurend en 24 uur per dag paraat. Het Ground-Based Strategic Deterrent-programma begint in 2029 met de vervanging van de Minuteman III en de modernisering van de 450 ICBM-lanceerinstallaties.

Deze Minuteman III-raketten werden voor het eerst in gebruik genomen in het begin van de jaren 1970, en de silo’s voor deze raketten staan in de staten Montana, North Dakota en Wyoming…

In 1970 werd de Minuteman III de eerste ingezette ICBM met multiple independently targetable reentry vehicles (MIRV): drie kleinere kernkoppen die het vermogen van de raket verbeterden om door ABM’s verdedigde doelen te treffen.[8] Ze waren aanvankelijk bewapend met de W62-kern met een opbrengst van 170 kiloton.

Tegen de jaren 1970 werden 1.000 Minuteman-raketten ingezet. Dit aantal is in september 2017 geslonken tot 400 Minuteman III raketten,[9] opgesteld in raketsilo’s rond Malmstrom AFB, Montana; Minot AFB, North Dakota; en Francis E. Warren AFB, Wyoming.[10]

Zou u een computer willen gebruiken die gemaakt is in de jaren 1970?

Zo niet, waarom zouden we dan een kernoorlog willen voeren met raketten uit de jaren zeventig?

Als er een kernoorlog met Rusland uitbreekt, sturen we 400 hopeloos verouderde raketten over land tegen de uiterst geavanceerde antiraketsystemen die de Russen nu hebben ontwikkeld.

Weet u zeker dat onze raketten erdoor komen?

Het behoeft geen betoog dat onze raketten te land slechts een derde van onze “nucleaire triade” vormen.

Onze strategische bommenwerpers zijn een andere poot van de triade. De B-52 bommenwerper bestaat al heel lang, en hij kan kernwapens vervoeren

De B-52 is een zware langeafstandsbommenwerper die verschillende missies kan uitvoeren. Hij kan nucleaire of precisiegeleide conventionele wapens vervoeren met mondiale precisienavigatie. De B-52 is gepland om in dienst te blijven tot 2040.

Helaas zou ik er niet op rekenen dat B-52 bommenwerpers veel zullen doen, omdat ze absoluut vernietigd zullen worden door Russische luchtafweersystemen.

  De val van Bakhmut, een voorbode van de val van Oekraïne?

Onze stealthbommenwerpers zijn een veel betere keuze

De B-2 Spirit is een multifunctionele stealthbommenwerper die zowel conventionele als nucleaire wapens kan afleveren. De B-21 Raider zal eerst de B-2 aanvullen, en uiteindelijk vervangen, vanaf midden 2020.

Als de Russen onze luchtmachtbases vernietigen met een verwoestende eerste aanval vanaf hun onderzeeërs voordat wij onze bommenwerpers geladen en van de grond kunnen krijgen, heeft deze tak van de triade natuurlijk ook niet veel zin meer.

De laatste tak van onze nucleaire triade bestaat uit slechts 14 Ohio-klasse onderzeeërs

Veertien Ohio-klasse SSBN’s vormen het meest overleefbare deel van de nucleaire triade. Hun stealth ontwerp maakt het vinden van een SSBN een bijna onmogelijke taak, wat potentiële tegenstanders tot nadenken stemt. Het Columbia-klasse SSBN-programma zal de Ohio-klasse SSBN’s begin 2030 gaan vervangen.

Zoals het ministerie van Defensie heeft opgemerkt, zijn deze onderzeeërs beslist “het meest overlevingsbestendige onderdeel van de nucleaire triade”.

Als de Russen ons bombarderen, moeten wij in staat zijn om raketten van onderzeeërs op hen af te sturen.

Maar nogmaals, die raketten zijn verouderd.

Op dit moment dragen onze Ohio-klasse onderzeeërs Trident II raketten die in 1990 in gebruik werden genomen…

De UGM-133A Trident II, of Trident D5 is een ballistische onderzeebootraket (SLBM), gebouwd door Lockheed Martin Space in Sunnyvale, Californië, en ingezet bij de Amerikaanse en Britse marine. Hij werd voor het eerst ingezet in maart 1990,[6] en blijft in dienst. Het Trident II Strategisch Wapensysteem is een verbeterde SLBM met een grotere nauwkeurigheid, laadvermogen en bereik dan de eerdere Trident C-4. Het is een belangrijk onderdeel van het Amerikaanse leger. Het is een belangrijk element van de Amerikaanse strategische nucleaire triade en versterkt de Amerikaanse strategische afschrikking.

Ik geloof dat Trident II-raketten een grotere bedreiging vormen dan Minuteman III-raketten, maar ze zijn nog steeds meer dan 30 jaar oud.

Weet u zeker dat onze verouderde Trident II-raketten door de geavanceerde antiraketsystemen heen kunnen die de Russen nu hebben ontwikkeld?

De Chinezen werken trouwens ook hard aan de ontwikkeling van geavanceerde antiraketsystemen.

Ondertussen blijven we doen alsof de doctrine van “mutual assured destruction” ons op magische wijze zal redden, ook al is het machtsevenwicht fundamenteel verschoven.

Zoals ik mijn lezers herhaaldelijk heb gewaarschuwd, zouden we binnenkort in oorlogen met Rusland en China tegelijk verwikkeld kunnen zijn.

Voordat we dat doen, moeten we misschien eens goed naar onze eigen mogelijkheden kijken.

Veel van de oude paradigma’s zijn niet meer van toepassing, en we zijn veel kwetsbaarder dan de meeste mensen beseffen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De belangrijkste vraag – Zullen we 31 december 2023 halen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEetbare overledenden
Volgend artikelBiden blies de Nord Stream-pijpleidingen op, maar liet hij de oorlog in Oekraïne ontketenen om de geheime operatie te rechtvaardigen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Wat zou het toch fijn zijn als al die miljarden dollars, pleuro,s en andere munteenheden besteed zouden worden aan de wereldbevolking. Weg honger, weg armoede en voor een ieder een beetje welzijn en welvaart. Door de eeuwen heen heeft de mensheid nog niets geleerd. Blijkbaar moet er steeds gevochten en gemoord worden om bepaalde machtgeile psychopaten te bevredigen.
  Het zit blijkbaar in de genen om steeds een oorlogje te beginnen. En steeds is het gewone volk dat dient als kanonnenvoer. De zgn elite blijft (natuurlijk) op de achtergrond en geniet van al het menselijk leed. Wat een in en in verrotte wereld.

  • Het zit niet in de genen van de mens om oorlog te voeren… de mens heeft de psychopaten tot leiders gemaakt ipv ze te verbannen en te laten sterven, zoals dat in de natuur gaat met psychopaten. De verkeerde genen regeren onze planeet. De demonen die ons regeren zitten gevangen in hun reptielenbrein. Dat brein kent geen liefde, maar alleen een reactief ego. Wij worden wereldwijd geregeerd door zieke uitzonderingen die niet zouden moeten regeren, maar zouden moeten bedelen. De mensheid is van nature een dienaar. Demonen dienen alleen zichzelf. De mensheid heeft de demonen aan de macht laten komen. We zijn in oorlog met een doodscultus die ons al vanaf dag 1 (duizenden jaren geleden) probeert te vernietigen. In de natuur worden psychopaten verstoten en sterven psychopaten een eenzame dood zodat ze zich niet voortplanten. De psychopaten zijn in de natuur een voorbeeld voor de andere dieren in de groep… wie elkaar en de groep niet dient moet worden verstoten. De demonen zijn al duizenden jaren bezig om ons bij die waarheid weg te houden door ons allemaal verdeeld en in conflict te houden… de demonen proberen ons al duizenden jaren zoals hen te maken, zodat psychopatisch gedrag de norm wordt, zodat we allemaal ren beetje zoals hen zijn, zodat zij niet opvallen. De hele mensheid is liefde… gemaakt om elkaar te dienen… MAAR ONZE LEIDERS DIENEN ALLEEN ZICHZELF EN DE PSYCHOPATEN BOVEN HEN. Wij horen elkaar te dienen, ALLEMAAL, als we zo gaan leven, gaat heel snel duidelijk worden wie een psychopaat. Wie geen liefde is, is een psychopaat of een sociopaat. Sociopaten zijn gecreëerde psychopaten. De psychopaten hebben zoveel mogelijk mensen in sociopaten verandert. Sociopaten (egoïsten en narcisten) zijn de trouwste slaven van de elites. En kijk om je heen naar het gehalte egoïsme en narcisme is veel mensen die in basis eigenlijk niet zo zijn, maar wel zo zijn gemaakt. Ze hebben ons vergiftigd op alle fronten… en ze hebben ons verwijderd van ons hart (God) en ons opgesloten in ons geprogrammeerde en bestuurbare brein. De meeste mensen zijn nagenoeg volledig bestuurbare geprogrammeerde robots.

  • ‘Wat zou het toch fijn zijn als al die miljarden dollars, pleuro,s en andere munteenheden besteed zouden worden aan de wereldbevolking.’

   Dit is pure logica… logica die niemand kan ontkennen, maar die iedereen ontkent door uit te leggen dat het niet zo simpel is. TERWIJL HET DUS JUIST ZO SIMPEL IS. Mensen zijn zo gedemoraliseerd dat iedereen het normaal vindt dat grote leiders en rijke mensen psychopaten zijn. Iedereen spreekt dat openlijk uit en iedereen vindt het normaal. HET IS NIET NORMAAL DAT AL OMZE LEIDERS PSYCHOPATHISCHE DEMONEN ZIJN. De mensheid wordt zo gruwelijk voor de gek gehouden en we worden VOLLEDIG geprogrammeerd om het allemaal oké te vinden. Als gedemoraliseerde schapen die elkaar uitleggen dat het heel normaal is om te worden geslacht als je 1jr oud bent. De mensheid wordt gegijzeld door de afwijking, door de psychopaten die we van nature horen te verbannen. Kijk naar ALLE westerse leiders… totale narcisten en egoïsten, pure demonen.

 2. Zoveel krachtige wapens om de wereld te vernietigen.
  Wauw.
  Waar is de energie gebleven om in vrede en vrijheid te willen leven?
  Als de wapens om de wereld te vernietigen worden gebruikt, maakt het niet meer uit of ze doel treffen.
  Ik kan mij één kerncentrale herinneren, ook nog in Oekranazïe, die tot de dag van vandaag, heel veel ellende heeft veroorzaakt, één!!
  Ik mag er niet aan denken.
  Maar een kat in het nauw gedreven, maakt vreemde sprongen.
  Ook de neocons kunnen dit niet (alleen) verliezen.
  De sleutelfiguren moeten asap worden uitgeschakeld.
  Voordat iemand op de knop gaat duwen…

 3. Ben jij wel eens GEIL geworden door GELD?
  Ben jij wel eens GEIL geworden door MACHT?
  Als je antwoord NEE is, dan kan je NIET mee praten, waarom ELITE zo genieten van menselijk leed!

  • Mijn antwoord is….JA… en nog steeds. MAAR, ik heb een grens en mijn tevredenheid met genoeg geld heb ik bereikt. Het hebben van een beetje spaargeld geeft mij een gevoel van macht. Ik ben bij machte om zonder problemen een nieuwe auto, wasmachine o.i.d. te kunnen kopen als dat nodig is. Maar, en dat is het verschil tussen een oprecht mens en de psychopaten die we elite noemen. IK heb gewerkt voor mijn centen en niet ten koste van een ander mens.
   Wat betreft het “machtsevenwicht” wil ik zeggen…wat een onzin. Jij kan de wereld honderd maal vernietigen en ik maar 1 keer….wie is het machtigst? Het heeft niets met macht te maken maar met gekkigheid. Wie er ook als eerste op de knop drukt maakt niet uit….resultaat is 0000, over en uit voor iedereen.

   • Durachuk,
    Wat een dom gelul. Het verschil met jou en BEZOS is dat hij macht heeft en jij niet.
    Meer wil lk hier helemaal niet aan toevoegen.

 4. Met een land als de VS aan je deur moet je wel zorgen dat je iets in hebt. Het is het enige wat ze tegenhoudt, zijn kernwapens. Kijk maar naar alle landen die ze zijn binnengevallen, leverden geen gevaar voor ze op. Eigenlijk wel goed, deze situatie. Helaas wel, het had ook anders kunnen zijn maar deze lui zijn niet te vertrouwen. Sinds WOII zijn er mensen aan de macht gekomen die uit zijn op totale macht, ten koste van alles en iedereen. Wordt nu wel anders, hoop ik.

  • ik ben bang dat het collectieve westen de macht die ze hebben niet willen opgeven ten koste van alles.
   Terwijl juist de Russen en Chinezen dit wel willen delen…..
   Dit gaat extreem uit de hand lopen en wel heel binnenkort, met dank aan het westen.

 5. als het gooien gaat gebeuren laat dan de russen het ineen keer goed doen en heel de USA plat gooien misschien komt er dan een betere tijd ALS WE HET OVERLEVEN

  • Beste NIKNOK,
   Het punt is dat de Russen, met name Putin zoveel mogelijk burgers wil ontzien. Of dat nu de Russen zelf zijn of de argeloze Amerikaan of Europeaan.
   Het zijn geen Amerikanen die ergens een land plat bombarderen, meestal ten koste van de plaatselijke bevolking.
   Het zijn 2 verschillende manieren van denken.
   Ik kan mij aansluiten bij de reactie van rasamaga.
   Hoe e.e.a. zich zal ontwikkelen kan ik niet zeggen, maar wel dat er grote veranderingen aankomen die uiteindelijk de globale verhoudingen zullen doen veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in