Amerikaanse Ministerie van Defensie, Pentagon © Wiyre Media / Flickr (CC BY 2.0)

Er zijn wat problemen met elementaire rekenkundige operaties, je weet wel, basis-tellingen, bij veel Amerikaanse topmensen.

RT:

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft zaterdag de Russische strijdkrachten en wapens geprezen, maar voegde eraan toe dat Moskou met deze militaire macht de overwinning in het Oekraïense conflict niet heeft behaald. “Weet je, de Russen hebben een enorm leger en indrukwekkende wapens,” maar dit “heeft hen niet geholpen te zegevieren in een campagne van verovering en wreedheid,” beweerde Austin, die zaterdag sprak op het Halifax International Security Forum in Canada. Volgens de functionaris “gaat het om de doelstelling” en om “degenen die ervoor vechten.” De minister van Defensie prees verder president Joe Biden voor het mobiliseren van “naties van goede wil” tegen de pogingen van Rusland om “met geweld grenzen te hertekenen.” Austin zei ook dat de VS Oekraïne zullen bijstaan zolang het conflict duurt, en benadrukte dat de uitkomst “de koers van de wereldwijde veiligheid in deze jonge eeuw zal bepalen.” Hij voegde er echter aan toe dat de NAVO niet zal worden meegesleurd in wat hij omschreef als de “ergste crisis in de [Europese] veiligheid sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog,” tenzij Moskou een van zijn lidstaten aanvalt.

Maar ja, er is een denkschool, en dat meen ik, die Vietnam en zelfs Afghanistan ziet als de Amerikaanse overwinningen. Maar het feit dat “een enorm leger” van Rusland niet eens betrokken was bij Oekraïne, ontbreekt op de een of andere manier in de politieke top van de VS, net als het feit dat de Russische troepen vanaf het begin van de SMO in de minderheid waren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Rusland sinds maart non-stop zogenaamd zonder raketten, munitie, tanks en wat al niet meer zit, schrijft Andrei.

Natuurlijk begrijpen we allemaal dat al deze grandioze verklaringen van het Westen niet meer zijn dan rook en spiegels die aantonen dat de plannen volledig zijn mislukt, aangezien alle westerse “plannen” over de militaire en economische nederlaag van Rusland zijn mislukt, juist omdat de westerse “planners” niet kunnen rekenen, beramen en leren. Dus, nu moeten Austin en andere Amerikaanse topbureaucraten op de een of andere manier hun gezicht redden door middel van:

  Baud's boek, De Russische Kunst van het Oorlogvoeren

1. Hun wens te herhalen om het directe conflict met Rusland te vermijden;

2. Tegelijkertijd hun geliefde nazi’s in Kiev te blijven steunen;

3. Op de een of andere manier omgaan met de zich ontvouwende economische ramp. Op de een of andere manier weten ze niet hoe.

Dmitry Medvedev nam gisteren geen blad voor de mond:

“Iedereen is moe van het regime in Kiev. Vooral van de neurotische Zelensky, die voortdurend de spanningen opvoert, zeurt, snottert en steeds meer geld en wapenleveranties afdwingt. Hij gedraagt zich als een hysterisch kind met ontwikkelingsproblemen,” aldus Medvedev. De vermoeidheid over Kiev en zijn acties zet het collectieve Westen ertoe aan Oekraïne te “pushen” tot gesprekken met Rusland, vervolgde het plaatsvervangend hoofd van de nationale Veiligheidsraad. “De VS, de NAVO en de Europese Unie willen geen volledige breuk met Rusland, met het risico van een derde wereldoorlog. Vandaar de veelvuldige pogingen om Kiev te beteugelen en tot inkeer te brengen, om het tot onderhandelingen te bewegen,” schreef Medvedev. Door te weigeren met Rusland te praten, streeft Zelensky eigenlijk veel alledaagser en egoïstischer doelen na, suggereerde Medvedev. Hij voegde eraan toe dat “als [Zelensky] de realiteit van de ineenstorting van Oekraïne niet accepteert, is het zinloos om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. En als hij het wel accepteert – zal hij worden uitgeschakeld door zijn eigen nationalisten, die verweven zijn met de top van het leger.”

Vrij vanzelfsprekend, maar als het geen volledige breuk is, dan is er al iets gebeurd dat daar heel dicht bij in de buurt komt tussen Rusland en het gecombineerde Westen. Terwijl de “status” van de Verenigde Staten als existentiële vijand van Rusland sinds het einde van WO II duidelijk was, is het een nieuw paradigma dat bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland door de Russen worden gezien als existentiële vijanden van het Russische volk. Met andere woorden, Rusland moet hier navigeren tussen Scylla en Harybdis om Europa min of meer stabiel te houden en er tegelijkertijd voor te zorgen dat Frankrijk en Duitsland (en uiteraard ook het VK) worden gereduceerd tot louter regionale militaire machten die geen enkele geloofwaardige bedreiging voor Rusland kunnen vormen. De Russisch-Amerikaanse dialoog is een andere zaak – dit zijn betrekkingen tussen twee grote spelers, terwijl de schoothondjes uit de kamer moeten worden verwijderd.

  VS paranoïde over top Rusland-China

Pepe schreef een uitstekend stuk voor The Saker’s Blog over een dergelijke kwestie:

Het is veilig om te zeggen dat de G20 zich op een onherroepelijke weg naar irrelevantie heeft gestort. Nog vóór de huidige topontmoeting in Zuidoost-Azië – in Phnom Penh, Bali en Bangkok – had Lavrov al aangegeven wat er komen gaat toen hij opmerkte dat “meer dan een dozijn landen” een aanvraag hebben ingediend om lid te worden van BRICS (Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Afrika). Iran, Argentinië en Algerije hebben zich formeel kandidaat gesteld: Iran maakt samen met Rusland, India en China al deel uit van de Euraziatische vierhoek die er echt toe doet. Turkije, Saoedi-Arabië, Egypte en Afghanistan zijn zeer geïnteresseerd om lid te worden. Indonesië heeft net een aanvraag ingediend, op Bali. En dan is er de volgende golf: Kazachstan, VAE, Thailand (mogelijk dit weekend in Bangkok), Nigeria, Senegal en Nicaragua. Het is van cruciaal belang op te merken dat al deze landen hun ministers van Financiën naar een BRICS-uitbreidingsdialoog in mei hebben gestuurd. Een korte maar serieuze beoordeling van de kandidaten laat een verbazingwekkende eenheid in verscheidenheid zien. Lavrov zelf merkte op dat de huidige vijf BRICS-landen tijd nodig zullen hebben om de immense geopolitieke en geo-economische implicaties te analyseren van een uitbreiding tot bijna de omvang van de G20 – en zonder het collectieve westen.

Mijn enige bezwaar tegen Pepe’s verder uitstekende stuk is het gebruik van een nietszeggende BBP-metriek. Het BBP van de VS IS GEEN 23 biljoen dollar, nooit geweest, het is op zijn best, in reële termen, de helft daarvan. Om nog maar te zwijgen van de altijd kritische kwestie van de structuur van de nationale economie. Veel belangrijker tastbare zaken dan abstracte dollarcijfers bepalen de omvang en complexiteit van een economie waarvan de basis wordt gevormd door natuurlijke en menselijke hulpbronnen en industriële capaciteit, de fysieke economie dus.

  Terreuraanslag in Moskou is wraak van VS/NAVO voor het verliezen van de proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne

Dit zijn, nogmaals, slechts enkele kritieke cijfers die de huidige stand van zaken bepalen. Ze zijn in 2022 onbeduidend veranderd, behalve – u raadt het misschien al – voor Europa.

Deze is nog belangrijker:

Als u in de top 5-6 van deze tabel staat, hebt u industriële ontwikkeling, geavanceerde ruimtevaartprogramma’s, geavanceerde legers en een fatsoenlijke levensstandaard. Ziet u daar een Europees land? Ziezo. Verwacht dus definitieve, jaarlijkse (12 maanden) industrieën, van staal, tot energie, tot machines, rapporten in januari 2023 en u zult zelf deze grappige dynamiek zien.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kiev blijft burgers vermoorden in gebieden die het heeft verloren (Foto’s, video 18+)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn afwachting van de bevrijding: Een verslag van het front en een waarschuwing
Volgend artikelDe kiemtheorie ontkracht!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Ef off topic.Hoor nu dat je in canada mentaal onbewaam bent als je anti vax bent.En je hebt medicatie nodig daarvoor want Psychisch niet in orde….AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ik kan niet meer AHAHAHAHAHAHAHA

 2. Alleen na die totale economische ineenstorting zijn typetjes als Rutte en Kaag verdwenen. Voor hen valt er straks niets meer te halen in de door hen vernietigde Europese Unie en dan wonen ze net als Zelenski in Florida. We hoeven ook niet meer mee te doen aan Central Bank Digital Currency, want de BRICS zullen onze “briefjes” niet meer aannemen. Dus “Je zult niets bezitten”…. we mogen straks blij zijn als we als gastarbeider in Brazilië of India kunnen werken.

 3. Vandaag weer een reactie bij ninefornews geblokkeerd door judasgeit Robin de Boer. In dit bericht heb ik minister van Binnenlandse zaken & young global leader Hanke Bruins Slot de maat genomen, terwijl ik mij niet verlaag tot schelden of oproep tot geweld.

  • Is inderdaad steeds het geval. Als je bv uitlegt waar alle schulden in de wereld vandaan komen en hoe dit door het volk (de volkeren) eenvoudig op te lossen zou zijn, gaat die reactie linia-recta(al) de prullenbak in op Ninefornews.
   JudasGeit lijkt de juiste benaming voor Robin de Boer.

  • Al vaker meegemaakt daar. NFN is gewoon gecensureerde en nauwelijks ter zake doende berichtgeving.
   ‘Artikelen’ die de leesvaardigheid van een zesjarige vereisen.
   En dat wel drie of vier per dag; ’t moet niet gekker worden met deze rattenvanger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in