Een nieuwe dag van militaire operaties in Oekraïne werd gekenmerkt door massale beschietingen van burgers door de Oekraïense strijdkrachten (AFU). Het regime in Kiev blijft de burgerbevolking van de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk en de regio’s Kherson en Zaporozhie terroriseren door massale artillerieaanvallen uit te voeren op woonwijken en civiele infrastructuur die geen bedreiging vormen voor het Oekraïense leger, bericht Southfront.org.

In de Volksrepubliek Donetsk gaan de gerichte aanvallen op burgers en civiele infrastructuur door. Volgens de afgevaardigde van de DPR in het JCCC heeft de AFU alleen al op 2 november 263 munitierondes afgevuurd met de Grad en Himars MLRS raketten, tanks, 155, 152 en 122 mm artilleriegeschut. 11 nederzettingen van de Republiek waren het doelwit.

Bij de beschietingen kwamen drie burgers om het leven. Twee anderen raakten gewond. Een vrouw werd door de AFU op straat vermoord in het Petrovsky district van Donetsk. Twee andere slachtoffers werden vermoord in het Kirovsky district, nadat burgerhuizen waren beschoten.

Op 3 november gingen de bloedige aanvallen van de AFU door. ’s Nachts beschoten de Oekraïners het centrum en de buitenwijken van Donetsk met artilleriegeschut. Ze vuurden ook 6 raketten van de HIMARS MLRS af op burgerobjecten in Gorlovka, waaronder de chemische fabriek Styrol.

In de ochtend werd een bus met burgers geraakt in het centrum van Donetsk. Als gevolg van de aanval raakten drie vrouwen zwaar gewond.

In totaal werden 38 transformatorstations spanningsloos gemaakt als gevolg van de beschietingen. 4.300 huishoudens, 5 ketelhuizen, 1 ziekenhuis, 2 scholen en 2 kleuterscholen in de districten Kirovsky en Kuibyshev in Donetsk werden afgesloten van de elektriciteitsvoorziening.

  Simon Kuper wint de Ben Hodges prijs voor fabulisme

De AFU blijft de civiele infrastructuur in de Volksrepubliek Luhansk beschieten. De afgelopen dag hebben de Oekraïners Severodonetsk en Svatovo beschoten, onder meer met de MLRS M142 HIMARS van Amerikaanse makelij. Er werden minstens 4 HIMARS-raketten afgevuurd. Als gevolg van de beschietingen in de stad Severodonetsk werd het gebouw van het servicestation vernield.

De regio Kherson werd ook zwaar beschoten door de AFU. HIMARS-raketten vernietigden in de stad Golaya Pristan het administratieve gebouw. Het kantoor van het hoofd van de stad werd aangevallen. Het dak en de bovenverdieping van het gebouw werden gedeeltelijk verwoest. Er is geen informatie over de slachtoffers. Oekraïense MLRS HIMARS vuurden 18 raketten af op een veerboot in Kherson. 12 ervan werden onderschept door luchtverdedigingssystemen, de andere vielen naar verluidt in het water bij de Antonovsky-brug. De AFU vuurde opnieuw op de Kakhovskaya stuwdam. Er brak in het gebied bij de faciliteit een grote brand uit.

Het regime in Kiev vermoordt al meer dan 8 jaar burgers in de Donbass. Nadat duizenden onschuldige mensen waren gedood, kwam Rusland de oorlog in Oekraïne binnen. Helaas moet Kiev nog een lesje geleerd worden om zijn terroristische strategie te veranderen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKolonel Douglas Macgregor: Verliest Rusland de oorlog? Het antwoord is nee. Een volmondig nee!
Volgend artikel“Neurenberg 2.0”: De roep om consequenties voor het Covid-beleid wordt wereldwijd luider
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

  • @boertje >> (off topic maar mensen of beter gezegd LAFFE HOLLANDERS (niet jullie) maar de schapen.)

   In Brazilië staan alle koppen 1 kant op. EENHEID !! Kan niet wachten tot hier de koelkasten leeg zijn, en geen gas en licht meer. Honger !! Maar vrees dat er dan alsnog een hoop mensen zullen sterven…

   • Inderdaad Disco UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL Mis dat in Nederland zo erg.
    Dit kan in een dag gestopt worden als we maar samen komen helaas lijkt dan onmogelijk in nederland.

    Maar er hoeft maar 1 land te overwinnen zoals het er Brazilie op begint te lijken en dan volgen er meer. De mensen wereldwijd zijn al het gelul spuugzat en de wereld is wakker. Mensen praten hier vaak alsof iedereen slaapt en voor 95 procent is dat ook zo in nl. Maar ik kijk verder en zie de wereld snel veranderen en er zijn MILJARDEN mensen wakker wereldwijd. Ik geloof dat het goed komt Disco word nog ff heftig maar het komt goed.

    • @boertje (Mensen praten hier vaak alsof iedereen slaapt en voor 95 procent is dat ook zo in nl.)

     Maak het dagelijks mee met mensen, en zeggen dan dat ik mezelf niet zo druk moet maken… Zucht, ze gaan er snel achter komen. Het zijn allemaal struisvogels, tja wat je niet wil zien, is er ook niet…

 1. Poetin is veel te zacht.
  In zo’n situatie zou ik zeggen tegen de gekke Snuiver: voor iedere granaat/raket op deze gebieden, krijg je een tapijt bombardement op een grote stad terug.

  En dan ook doen.
  RU moet nog zat verouderde bommen hebben in opslag. Gebruiken!

  • Hij wil terrorisme niet met terrorisme beantwoorden, maar zal dit uiteindelijk op een andere manier toch afdoende gedaan hebben. Jij doet aan dammen, de Russen doe aan schaken, de Yanks spelen poker…, en Russische roulette.

   • Als Poetin zegt: een granaat op bewoonde gebieden hier, dan 5 op bewoonde gebieden in Kiev (de overheids wijk) dan zullen de stomme Oekies het een keertje proberen; als dan gelijk gereageert wordt, is het over.

 2. Opvallend is het zeer geringe aantal doden, als je de 2e Wereldoorlog als uitgangspunt neemt. Vandaag-de-dag noemt men 10 doden al ‘vreselijk’, terwijl in de 2e W.O 10.000 doden op 1 dag als ‘normaal’ werd beschouwd.

  • Ligt eraan: links of rechts.

   Een linkse dode: die criminele neger junk Floyd: vreselijk!
   Dat een criminele organisatie meerdan 1200 vermoordde in 3 maand: moet kunnen.
   Paar lijken bij de 6 januari rel: vreselijk

   In het land van de Snuiver: paar dooien: vreselijk
   14.000 vermoorde Russen; who cares
   Donbass regio zonder stroom: hahahahaha
   Kiev zonder strom: huilie huilie..

   In NL: nederlanders die op straat leven: who cares
   Een neger uit centraal afrika: moet in hotel!

   In England: 7000 veteranen met problemen leven op straat
   35.000 negers en geitenneukers in 4 en 5 sterren hotels op staatskosten.

   In NL: als je medische behandelking nodig hebt: vergeet het maar.
   Ben je “vluchteling”alles gratis.
   Heb je geld nodig: dan heb je een probleem
   Vluchtelingen: lening tussen 10 en 18.000: hoeft niet terug te betalen.

   Voor vluchtelingen: gratis advocaten
   Voor nederlanders: vergeet het maar

   Bij uitkering:
   nederlanders verplicht werk te accepteren
   Vluchtelingen: hoeft niet hoor…..

   Terrorisme mag niet.
   Rutte financierde Isis en Witte Helmen
   Kaag financierde Palestijnen, Hamas.

   welkom in de linkse “normaliteit”

 3. Even een gedachte die spontaan opkwam bij het kijken van de video.
  Waarom is het dat ik op Oekraïne video’s vrij oude auto’s zie en heel eenvoudige mensen, terwijl als ik in West Europa op pad ben zie ik auto’s in een prijsklasse waar ik niet aan hoef te denken met meestal “militaire” leeftijd mannen achter het stuur.
  Ik gun het ze van harte maar het geeft wel aan hoe dat Land ik elkaar zit.

  • Platteland vs grote stad, gepensioneerden die niets meer kunnen lenen vs actieven met een inkomen die dat wel kunnen, etc. Vele verklaringen mogelijk. Het crapuul dat in hun eigen dure auto hebben kunnen ‘vluchten’ voor den oorlog zijn veelal juist die mensen die op een veilige plek wonen en onze hulp en opvang helemaal niet nodig hadden/hebben. Al verandert dat nu wel een beetje met de problemen van elektriciteit voorziening.

   • Klopt; ik woon Frankrijk in de Morvan op het platteland in een klein dorpje en vele rijden hier in oude auto’s en ga ik naar de stad een paar uur verderop richting Parijs dan kijk ik mijn ogen uit hoe luxe alles is. Een gemiddelde boer hier in Frankrijk verdient 600 euro als men geen subsidie krijgt, dat zegt denk ik al genoeg als je weet dat deze streek tot 1 van de armste is.

 4. Crowd controlwerkt. Als er een paar honderd man op je afkomen, en je schiet er 10 neer mrt pistool, lopen ze gewoon door.
  Als je er 5 neerschiet met een riot gun, vanaf dichtbij, stopt de menigte.

  Zo werkt ook tit voor tat; je moet risico bij de daders neerleggen.
  Gaspijp opblazen: gelijk de internetkabel of gaspij bij England opblazen.
  Aanval op Sebastopol: gelijk een paar schepen afzinken in haven Odessa.
  granaat op bewoonde wijk in Donetz, gelijk 5 granaten op Kiev.

  het werkt; snel en grondig.
  Rede werkt niet.
  Een valse hond is makkelijk onder contole te krijgen, zo gauwhij risico ziet

  • Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
   In het verleden heb ik tuig onder controle gehouden door ze een geloofwaardig risico te presenteren.

   Waarschuwing geven: een granaat op burger doelen in de Donbas, dan binnen 24 uur 5 terug op burgerdoelen in Kiev, te beginnen met overheids wijken.
   En doen.

   De oekies zullen het maar EEN keertje doen, als ze de represailles zien.
   Belangrijk wel: de oekies geven geen moer om hun burgers, represailles op overheid is dus meer effectief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in