Als u dramatisch nieuws en foto’s verwacht uit de Donbass, waar Russische geallieerde troepen langzaam maar onverbiddelijk oprukken, en elke week duizenden nazi’s van alle westerse nationaliteiten en tientallen van hun militaire voertuigen en bergen van hun uitrusting vernietigen, terwijl ze steden en dorpen bevrijden (dit alles ongemeld door de westerse media), sorry. Dit is een verhaal van het thuisfront. Het is een menselijk verhaal. Ik hoop dat het u allemaal duidelijk wordt, schrijft Batiushka.

Het gaat over een klein stadje ten zuiden van Kiev. Twee jaar geleden kochten Oekraïense (hoewel ze Russen zijn, wat hen betreft) familieleden, een echtpaar met twee volwassen kinderen, daar een gloednieuw huis. Ik ben er geweest en heb er gelogeerd. Vorig jaar. Ik ken het goed en de weg van daar naar het centrum van Kiev. Ik zou u er nu heen kunnen brengen.

Allereerst sneeuwt het daar. Foto’s die ik kreeg toegestuurd laten dat zien. De lange nazomer is echt voorbij. En de Russen hebben besloten dezelfde tactiek te gebruiken als de Amerikanen in Servië: raketten afvuren op de energie-infrastructuur. Dank u, VS, voor uw voorbeeld van hoe oorlog te voeren.

De Oekraïense munt, de hryvnia, is met 30% gedaald ten opzichte van de dollar, pond en de euro. Alles wat wordt ingevoerd is minstens zoveel duurder geworden. Veel dingen zelfs met 100%. Dat is vergelijkbaar met de situatie in West-Europa, waar ik nu woon. Daar komt bij dat wat je vroeger uit Rusland haalde, nu vanwege “sancties” niet meer te krijgen is.

Alleen is dat in Oekraïne tegen de achtergrond van de failliete economie die door de VS/het VK/de EU met miljarden dollars per maand wordt overeind gehouden. Hoe wilt u leven in een land waar het BBP dit jaar met 40% is gedaald? En er is geen teken van enige verandering in de toekomst, althans niet totdat het regime in Kiev instort, Zelensky vanaf het dak van de Amerikaanse ambassade per helikopter naar Miami vertrekt (herinnert u zich Saigon?), nazi’s zich vastklampen aan de buitenkant van Amerikaanse vliegtuigen die opstijgen van Borispol Airport (herinnert u zich Kabul?), andere fanatieke nationalisten naar Polen vertrekken (sommigen hebben dat al gedaan), en Rusland het hele land bevrijdt, zoals nu noodzakelijk en onvermijdelijk lijkt.

  Oekraïne zal zich onvoorwaardelijk overgeven en dan zal Rusland alle afspraken die BlackRock met het Zelensky-regime heeft gemaakt nietig verklaren

De vastgoedprijzen in het centrum van Kiev zijn gedaald. Velen proberen te verhuizen, want er zijn vooral flats en ook de explosies zijn vooral in Kiev. Als u in een hoogbouwflat zit, zult u die natuurlijk nooit kunnen verkopen, tenzij u op een lage verdieping zit. Niemand wil vastzitten in een lift of, bijna net zo erg, als je elke dag je boodschappen via de trap naar de vijftiende verdieping moet dragen.

Je moet alles zelf doen. Er zijn nog maar weinig arbeiders over omdat ze gillend en schoppend naar het leger zijn ontvoerd. Als ze geluk hebben, kunnen ze zich overgeven aan hun Russische broeders voordat ze in stof worden veranderd of in de rug worden geschoten door de gehate Oekraïense geheime politie. De werklui die overblijven vragen astronomische tarieven. Mijn familieleden zijn erg blij dat ze eindelijk alles klaar hebben, een paar weken voordat het allemaal begon in februari.

Afgelopen donderdag zag X een ernstig ongeluk op de weg vlakbij: de verkeerslichten werkten niet vanwege een stroomstoring. Dat gebeurt overal. De straten zijn donker, geen licht.

Velen werken thuis, of deden dat vroeger. Dat is nu moeilijk, want in het beste geval heb je maar drie tot vier uur stroom voordat het voor minstens evenveel tijd uitvalt. Er is geen licht. En dan zorgen zelfs de beste batterijen in een computer ervoor dat je na een uur of twee geen stroom meer hebt – dat wil zeggen, als je internet hebt, wat niet overal het geval is.

En vergeet niet uw telefoon op te laden zodra er weer stroom is. De stroom zal niet blijven aanhouden en kan de hele dag uitvallen. Dat kunt u niet weten. En als de stroom uitvalt, valt ook de boiler uit. Geen verwarming, geen warm water. De ramen zijn met een X afgeplakt tegen mogelijke raketontploffingen, waardoor het glas zou versplinteren. Mijn familie zag afgelopen mei een raket overkomen. Hij landde in Kiev.

  Wat Rusland anders maakt: Politici die zich vrijwillig aanmelden voor de oorlog

En soms stopt de wasmachine halverwege de cyclus. Stroomstoring. Dat is lastig. En vergeet niet altijd een zaklamp in uw zak of handtas mee te nemen en minstens één andere zaklamp in huis te hebben. Velen gebruiken primus-kachels van Zweedse makelij om te koken – als u er een en de navullingen kunt krijgen. Sommige Zweden doen hier goede zaken op.

Wat winkelen betreft, wel, de openingstijden veranderen met de stroomuitval, hoewel de winkels op de hoek open blijven als het donker is. En natuurlijk is Kiev teruggegaan naar een cash-economie. De betaalautomaten werken niet – geen elektriciteit. Hopelijk worden de bankgeldautomaten vaak genoeg aangevuld. Tenminste, als je geld op je rekening hebt staan.

Mijn familie heeft geen auto. Veel van de Oekraïners die rijk genoeg zijn om een auto te hebben, zijn afgelopen maart/april/mei met hun zonen in de rekruteringsleeftijd naar het Westen gereden (steekpenningen tot 5.000 dollar per keer aan de grenswachters, voor wie het laatst vertrokken is), en wonen nu in krappe vertrekken in de huizen van westerse mensen die naïef en ooit welvarend genoeg waren om hen op te nemen.

Mijn familieleden hebben veel geluk, want zij kunnen op minibusjes stappen die hen naar hun huis op het platteland brengen. Gewoon een houten aangelegenheid, maar er zijn daar groenten, vooral aardappelen, en veel brandhout. Ze hadden een drukke zomer in de grote moestuin. Ze bereiden zich voor op de winter, plukken, bottelen en inmaken. De enige manier van verwarmen daar is hout in de kachel stoppen. Geen gas, maar dat heb je dan ook niet nodig. En je kunt zelfs zonder elektriciteit, want er is een voorraad kaarsen. Het enige probleem is dat het er in de winter echt koud wordt, -20 of -30 buiten, -10 binnen, tenzij je constant verwarmt. Dus blijf je zoveel mogelijk binnen en leg je voor jaren veel droog brandhout klaar.

  Duits "gasnoodplan": Nu wordt zelfs Brussel nerveus

Dit alles is een waarschuwing voor West-Europa. Ik weet dat u wordt afgeleid door het wereldkampioenschap voetbal. Wees dat niet. Hebt u ook gestemd voor Amerikaanse marionettenleiders zoals Zelensky? U wilde ook door de VS ge-Oekraïniseerd worden? Dan is dit ook uw toekomst. U bent gewaarschuwd. Ik heb vrienden in Letland, Litouwen en Moldavië. Zij leven al zo. Dit is een virus dat in westelijke richting naar u toe kruipt.

U ziet uw toekomst – tenzij u zich tijdig kunt ontdoen van uw pro-nazi marionettenregeringen. Kies Rusland-vriendelijke regeringen. Sluit vriendschap met uw buren in het oosten van Europa. (Nooit gehoord van “heb uw naaste lief”?). Moskou ligt 1600 kilometer van Berlijn, ongeveer 2500 kilometer van Rome, Parijs en Londen. U weet dat het logisch is. U kunt het binnenkort lekker warm hebben.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Von der Leyen in toespraak: Solidariteit met Oekraïne zal onwrikbaar zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZIEK: Facebook Oculus oprichter beweert VR-apparaat te ontwikkelen dat de gebruiker in de echte wereld kan doden als hij in een game verliest
Volgend artikelAndrei: Zeker, zeker, Mr. Austin. In gerelateerd nieuws
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Deze logica is met behulp van miljarden westerse financiering en duizenden westerse NGOs uit de hoofden van de Oekis gedramd en velen geloven het oooooh Europa is geweldig geleuter.

  Niemand van onze vrienden of familie daar heeft me ooit willen geloven als ik ze vertelde dat ze daarmee slechts europese wetgeving (onvrijheden), oorlog, en europese prijzen en inflatie zouden krijgen. Precies wat gebeurd is.

 2. ‘Politiek taalgebruik is ontworpen, om leugens geloofwaardig te laten klinken en moord respectabel’.
  George Orwell aka Eric Blair (1903 – 1950), auteur van ‘Animal Farm’ (1945) en ‘1984’ (1949), maar bovenal insider van de dystopische plannen van de Deep State / illuminati.

 3. Na de val van de muur en de instorting van de U.S.S.R. had de EU een gouden kans gehad Europa tot een stevig en stabiel gebied te maken. Ze kozen ervoor de vijand in stand te houden…..

  We plukken nu de rotte vruchten van de arrogantie en hebzucht van enkelen. De vruchten worden enkel nog rotter en giftiger..

  • Ze hadden de Amerikanen eruit moeten schoppen en hun bases ontmantelen, en banden met Rusland en China aan moeten halen, kan alsnog Europa laat het volk opstaan en verzet geven het volk daar ligt de echte macht.

 4. Het altijd terug kerende probleem wordt door enkele veroorzaakt. Zij vinden dat zij meer rechten hebben dan andere en zo ook meer betaald moeten krijgen als andere voor het zelfde werk. In elk westers bedrijf is het een machtspiramide.

  Likken naar boven en trappen naar beneden. Dat heb ik al te vaak mee gemaakt. Vaak was ik de mentor voor nieuwe werknemers, ik leidde ze op voor het uitvoerende werk wat gedaan moest worden en leerde ze de fijne kneepjes van het werk. Maar zodra 1 promotie kreeg door eigenlijk zijn/haar incompetentie, begon die te trappen naar beneden. Want hij/zij voelde zich te goed voor zijn oude collega’s van de afdeling, nu hij/zij de nieuwe functie had gekregen door geslijm bij de baas. Maar leunde vaak geheel op mijn kennis en kunde om die nieuwe functie uit te kunnen oefenen. Als ik dan een stap op zij zette, zodat hij/zij niet meer kon leunen op mijn kennis en kunde vielen zij alle door de mand. Zo kreeg ik vaak genoeg de schuld van zijn/haar incompetentie.

  Het moraal van het verhaal is eigenlijk dat zodra jij goed bent in je werk, dat andere daar misbruik van willen maken, om zo hoger op te komen. Deze rotte appels kom je in elk bedrijf tegen. Deze rotte appels misbruiken iedereen om er zelf beter van kunnen worden. Gunnen andere helemaal niets, zodra zij macht hebben verkregen met list en bedrog, zal hun kwaadaardige gebroed steeds erger worden. Dit is mogelijk doordat meestal de leiding graag pennenlikkers om zich heen willen hebben. Zodat de leiding zich meer gewichtig voelen ten opzichte van de rest van het personeel.
  Het nadeel is dat dan de hele sfeer in het bedrijf verpest wordt door die rotte appels.

 5. Alleen het laatste stukje ‘kies Rusland-vriendelijke regeringen’ heb ik toch moeite mee. Wij, als gewone burgers, hebben niets te kiezen. Die zogenaamde ‘verkiezingen’ worden gemanipuleerd en vervalst zodat het geen donder uitmaakt wat men stemt en dat is al heel lang zo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in