Als we nu de huidige Amerikaanse maatschappelijke crisis nader bekijken, gezien de context van allerlei leugens, onwaarheden, verdraaiingen en valse vlaggen die we steeds te horen krijgen en de manier waarop die gemakshalve aan het grote publiek in de VS en het collectieve Westen worden voorgeschoteld, lijkt het Amerikaanse grote publiek diep verdeeld. De scepsis onder de pro-Dems bevolking neemt echter toe, de pro-Trump aanhangers zijn altijd al sceptischer geweest. In de VS loopt een veelheid aan juridische onderzoeken naar sommige van deze zaken. Toch hebben de pro-Dems aanhangers in de VS de neiging om volledig te negeren wat Seymour Hersh onlangs heeft blootgelegd. Een prangende vraag is hoe het komt dat de leden van het Amerikaanse Congres niets wisten over de ontploffing van Nord Stream? schrijft Tatiana Obrenovic.

Dit alles stort het hele land in een zeer ernstige politieke crisis die zich alleen maar verder kan verdiepen. Men kan een logische conclusie trekken dat in plaats van de echte Amerikaanse instellingen een kleine groep mensen beslissingen neemt over het nationale buitenlands beleid namens de hele VS. Seymour Hersh zegt dat de beslissing over Nord Stream werd genomen door William Burns, CIA-baas, op aanbeveling van de regering-Biden en Biden zelf.

Jake Sullivan, nationale veiligheidsadviseur, was een van de belangrijkste verantwoordelijken. De regering-Biden blijft de ontkenning van de ontploffing van Nord Stream hardnekkig volhouden en verwerpt arrogant het verhaal van Hersh, maar het Noorse ministerie van Defensie zei dat het allemaal begon met de BALTOPS NAVO-oefeningen op 17 juni 2022, toen de mijnen fysiek op de pijpleidingen werden geplaatst. De Noorse troepen activeerden de explosieven op het vooraf ingestelde tijdstip. Herinnert iemand zich de beruchte sms van Liz Truss aan Antony Blinken onmiddellijk na de ontploffing?

De Noorse regering ontkent met een slap politiek excuus dat er een mijnenveger in deze wateren aanwezig was. De rol van Noorwegen is daarin nogal intrigerend, aangezien de secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg zelf een Noor is. Was er een kans dat dit alles gebeurde zonder dat alle hoge NAVO-functionarissen ervan wisten? Ja, dat was mogelijk. Heel goed zelfs. Want de Amerikanen hebben het voor het zeggen, zij trekken aan alle politieke touwtjes en de Noren blijven “in het pikzwarte politieke duister”. Als de Amerikanen de informatie met niemand willen delen, zijn hun politieke en militaire “lippen” beslist verzegeld. De Noren komen met een slinkse ontkenning en zeggen slechts een zwak klinkend feit over de mijnenvegers met de verwerping van hun eigen rol daarin. Om de explosieven te activeren, kunnen hoogopgeleide professionals de trekker voorprogrammeren en op het vooraf ingestelde tijdstip activeren. Op de een of andere manier komt de historische Quisling in gedachten. De Noorse politieke en militaire elite lijkt weer de nieuwe quislings van het nieuwe Reich te zijn, waarbij de NAVO haar meest verraderlijke spel tot nu toe speelt.

De handschoenen zijn uit: Russische functionarissen voeren nucleaire retoriek op - Nachtelijke bombardementscampagne op Kiev gaat zijn tweede week in - Hoofdkwartier van inlichtingendienst getroffen

Wat betreft de schijnbaar categorische ontkenning van hun vermeende betrokkenheid bij de Nord Stream explosie door de Amerikaanse machtsstructuren, kunnen Scott Ritter en Larry Johnson, beiden langdurig bevriend met Seymour Hersh, hetzelfde bevestigen. Zij kunnen zonder vrees voor tegenspraak zeggen dat Seymour Hersh de meest geloofwaardige en oprechte rapporten levert met een onberispelijke professionele integriteit, omdat hij nooit gebruik maakt van slechts één bron en, wat belangrijker is, zijn bronnen normaal gesproken afkomstig zijn van de Amerikaanse inlichtingenstructuren, militaire structuren of beide. Larry Johnson, een ervaren CIA-analist, herinnert ons in een van zijn rapporten aan de cynische Amerikaanse slogan “Ontken alles en voer een tegenaanval uit”.

En helaas gaat de lijst van regelrechte leugens eindeloos door, in die zin dat wij ons alleen maar kunnen herinneren dat Mike Pompeo een paar jaar geleden gul zijn advies uitdeelde over hoe de CIA pleegt te denken. “We hebben gelogen, bedrogen en gestolen”, zei hij met arrogant sarcasme. Fervente Sherlock Holmes-lezers kunnen zich een oude regel herinneren: “Voor wie is het een voordeel?”. Amerikaanse politieke elites probeerden het weer op de Russen af te schuiven. Waarom zouden de Russen dat ooit doen? Op welke manier zouden zij er baat bij hebben? De Amerikaanse Deep State deed zelfs al het denkbare om de ontwikkeling van Nord Stream 1 te dwarsbomen door een aantal EU-ambtenaren te chanteren, maar Angela Merkel hield voet bij stuk. Toch begonnen de Amerikanen hun operationele acties om het project te vernietigen. Zij deden hetzelfde met de Southern Stream in Servië, Zuidoost-Europa, door enorme druk uit te oefenen om de aanleg ervan te belemmeren en te stoppen.

Om terug te komen op Seymour Hersh: hij is zeker een journalist met een goede reputatie en een grote reputatie als verslaggever. Hij is beroemd vanwege het winnen van de Pulitzer Prize in de jaren ’70 en een aantal andere gerenommeerde prijzen. Tot op heden heeft hij vele andere zaken aan het licht gebracht. Op 22 december 1974 onthulde Hersh Operatie Chaos, een omvangrijk CIA-programma voor het afluisteren en infiltreren van anti-oorlogsgroepen tijdens de regering-Nixon. Hij schreef ook om de Amerikaanse leugens over Irak te ontmaskeren en vervolgens over de vermeende dodelijke sarin-aanvallen die volgens de Amerikaanse handig verkeerd geïnterpreteerd narratief door Assad zouden zijn veroorzaakt. Hersh was degene die al die flagrante Amerikaanse leugens uitvoerig ontmaskerde.

Oekraïense Oorlogsmisdaden

De Amerikaanse politieke elite(s) zijn blijkbaar geobsedeerd om elke samenwerking tussen Rusland en de rest van Europa te belemmeren en te verhinderen, wat überhaupt allemaal weer neerkomt op de (on)fijne geopolitiek. Er is dringend behoefte aan de gloednieuwe alliantie van machten die de Amerikanen uit Eurazië zou verdrijven, hoewel de Amerikanen dat als een levensgevaarlijk gevaar zien, zozeer zelfs dat zij alles in het werk zullen stellen om dat te voorkomen, zelfs als zij hun toevlucht zouden moeten nemen tot een oorlog. George Friedman, van STRATFOR, herhaalde precies hetzelfde in 2015. De Amerikaanse geopolitiek is sterk doordrongen van hun fixatie om de wereld te regeren, maar helaas gaat dit gepaard met uitzonderlijk moorddadige gevolgen. De enige manier om die stand van zaken aan te vechten is wellicht de consolidatie van land op Euraziatisch grondgebied. Alleen dan kunnen de VS de wereld regeren. Rusland en China worden gezien als hun voortdurende en dodelijke bedreigingen. Dat is de reden waarom zij de spanningen met China nu opvoeren.

Ook het Amerikaanse publiek is gevaarlijk verdeeld in twee extreme polariteiten. Er lopen in de VS veel juridische onderzoeken naar een aantal van deze recente zaken. Als we teruggaan naar de laptop van Hunter Biden, bedreigen een aantal “elitaire” Amerikaanse advocaten enkele van de meer waarheidszoekende onderzoeksjournalisten die alle snode zaakjes aan het licht brengen, dat zij voor de rechter zullen worden gedaagd omdat zij de privégegevens van hun cliënten zouden hebben blootgelegd. En nu wordt er in de mainstream media niet meer over de laptop gesproken, behalve dan dat het weer als “de Russische samenzwering” wordt bestempeld (aka Hillary Clinton-stijl).

Dit wijst op de meest kritieke fase in het Amerikaanse bestuur, want of de informatie nu uitlekt of niet, daar hebben zij geen invloed op. Nu moeten ze hun toevlucht nemen tot druk en geweld, voortdurend gevoed door de mainstream media hype en cancelcultuur tactieken. Tot nu toe zijn er brute arrestaties geweest van iedereen die hun narratieven in twijfel trekt. We komen in een kritieke fase van het machtsmechanisme van de regering, en een sterk toenemende scepsis tegen de regering wat betreft het veiligheidsbeleid en het buitenlands beleid.

Men hoeft alleen maar te denken aan de gestolen verkiezingen van Donald Trump en het frauduleus uit zijn ambt zetten van Trump in 2020. Voor de commentatoren die in staat zijn historische en politieke parallellen te trekken, werden veel vergelijkbare of zelfs dezelfde tactieken van de zogenaamde oranje revoluties toegepast om te voorkomen dat Donald Trump in 2020 zijn tweede ambtstermijn zou krijgen.

Sommige van de daders van de oranje revoluties wereldwijd hebben hun onschatbare’ ervaring wereldwijd opgedaan, waarna ze op de een of andere manier naar huis “terugkeerden” en hetzelfde deden in hun eigen thuisland. Ooit gehoord van die blijkbaar populaire, met sarcasme gevulde grap: “Waarom zijn er geen oranje revoluties in de VS? Het antwoord is: “Omdat er geen Amerikaanse ambassadeur in de VS is”. Al deze gekleurde revoluties meesterbreinen zijn nu naar huis “teruggekeerd”. Zij passen nu dezelfde strategieën en tactieken van de oranje revolutie toe op hun eigen land. Ze zijn verplicht tot alles hun toevlucht te nemen om aan de macht te blijven, wat de wil tot macht bij uitstek is die voorheen in de VS ongekend was. Het is de vraag of zij bereid zijn hun machtsposities op te geven zonder een gewapend conflict van enorme proporties in de VS. Vroeger werden zij het Establishment genoemd, maar nu worden zij doorgaans de vervreemde of zelfs kwaadaardige elites genoemd. De frauduleuze Amerikaanse verkiezingen van 2019 zijn een ander blik wormen, dat mogelijk een ander lang artikel verdient.

Een Westers mediakanaal heeft zojuist de propagandamachine van Kiev onthuld

Gezien de ernstige recessie die snel nadert, is een van de gevaren telkens wanneer de Establishment een grove economische crisis had veroorzaakt, een van de enige manieren om die op te lossen een (grote) oorlog. Ze lijken er alles aan te doen om een frontale oorlog tegen Rusland en in toenemende mate tegen China te voeren. Op een politiek bord vol Amerikaanse collusies en gekleurde revoluties is de schade, zowel in financiën als in slachtoffers, niet te overzien. Zal de kritische massa in de VS zich gaan vormen om hier een einde aan te maken?

Staat u mij toe dit artikel af te sluiten met het citaat van Dwight Eisenhower, zoals ik dat ook in het aanvullende artikel heb gedaan: “Op 17 januari 1961 beëindigt Dwight D. Eisenhower zijn presidentiële termijn door de natie te waarschuwen voor de toenemende macht van het militair-industrieel complex.”

Ik ben er ook niet helemaal van overtuigd dat hier in de VS of het collectieve Westen serieus rekening mee zal worden gehouden. De rest van de wereld, die 85% van de hele planeet uitmaakt, is in de loop van tientallen jaren – lange terreurregeringen en -regimes uit de VS – “verlicht”, zodat zij nu hun eigen gelederen dienovereenkomstig sluiten. En terecht.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nieuwe vijanden creëren – Amerikaans buitenlandse politiek brengt gevaarlijke allianties voortVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNucleaire oorlog is nog nooit zo dichtbij geweest als nu
Volgend artikelPoetin heeft een punt: De liberaal-globalistische elite van het Westen en hun “woke” leger promoten pedofilie
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. Pfff… wat een eindeloze shitshow. De mensheid vraagt hier niet om, de mensheid wil dit niet… slechts een handjevol idioten en psychopaten doet dit de mensheid aan. En die mensheid is zp naïef als een pasgeboren kind. Pfff… niemand wil deze ellende. Het leven hoort niet te gaan zoals het gaat. WIJ worden nu al eeuwen knetterdom gehouden en als vee uitgebuit en gebruikt. Er moet toch een groepje mensen zijn die voor de mensheid strijdt??? Om mij heen blijken zelfs de meest hardcore wakkeren, gewoon gedemoraliseerde zombies. Wakkeren die om zich heen zeggen dat het allemaal zinloos is en vervolgens weer informatie gaan lezen en delen. En zodra ik zeg dat het welletjes is geweest en dat we moeten gaan strijden, dan is het ineens allemaal hopeloos en dan heeft niks nog zin. Ik word helemaal schijtziek van zogenaamde wakkeren die niks aan zichzelf veranderen, die gewoon supermarkten in en uit blijven lopen, die gewoon hun kinderen naar school (programmeercentrale) laten gaan ipv thuis scholing te overwegen. Pfff… de demoralisatie is overal. De wakkeren hebben allemaal een grote bek en oordelen en dan zetten ze hun hersenspoelmachine weer aan en gaan een avond msm kijken of ze gaan netflixxen. Waardeloze losers. Er is verandering nodig, maar zelfs de meest wakkere mensen die ik ken, zien dit allemaal als een soort kermis attractie… ze willen allemaal wel even kijken en wat roepen en daarna lopen ze juichend terug de matrix in. En als ik er wat van zeg, worden ze allemaal boos… WANT ZE MOGEN TOCH WEL GENIETEN??? Wakkere mensen die nog steeds niet snappen dat er een moment is om van dingen te genieten en dat er een moment is om te strijden om te beschermen dat we ergens van kunnen genieten. Niemand neemt het echt serieus, het is voor de meesten gewoon entertainment. Ze praten hele dagen over hoe erg het is en hoe het fout gaat en dat we aan de vooravond van de Apocalypse staan… en dan gaan ze weer braaf in de matrix ‘genieten’ van voetbal, netflix, eten, drinken en spullen. Pfff… wat moet er in hemelsnaam gebeuren om mensen weer mens te maken??? Een totale blackout is nodig… mensen moeten worden gescheiden van hun hersenspoelapparaten!!! Ik bid dat Putin ons hele energienetwerk en alle satelieten uitschakelen. Het internet heeft ons tot transhumane losers gemaakt. Het internet zou de hele planeet in maanden van alles kunnen leren, in plaats daarvan is 70% van internetverkeer porno en de rest is grotendeels onzin en plaatjes naar elkaar sturen alsof we fucking kleine kinderen zijn. Ik begin bijna te bidden voor de ondergang want dit lijkt wel verloren. Mensen zijn echt geen mens meer. De meesten zijn volwassen op hun paspoort, maar in de realiteit gedraagt het gros zich als kinderen van max 7jr oud. Alles draait om spullen en vormen en uiterlijk en alle totaal onbelangrijke dingen. Als kinderen die DENKEN dat het leven draait om de nieuwe iPhone, een verre vakantie en een nieuwe auto en ETEN EN DRINKEN… nutteloze eters DIE ALLES CENTREREN RONDOM ETEN EN DRINKEN. En ze raken niet uitgepraat over het woord GENIETEN. Als junks draait alles om GENIETEN. Ze begrijpen totaal niet meer wat genieten eigenlijk is, ze zijn allemaal geprogrammeerd om te DENKEN dat het leven draait om consumeren. Consumeren is genieten. Consumeren consumeren consumeren… als varkens, draait alles hele dagen puur en alleen nog maar om consumeren. Er zijn geen medemensen meer, alleen nog junks die klaar zijn om zichzelf in transhumanisten te veranderen. The borg are here, assimilate or die.

  • Beste Naam*,
   Ik begrijp jouw frustratie,wanhoop, boosheid en onmacht.
   Hoe erg ook, je krijgt nooit alle neuzen dezelfde kant op daarvoor is de mensheid al teveel geïndoctrineerd.
   De werkelijkheid is voor de meeste mensen te moeilijk en te lastig om de realiteit daarin te ontdekken.
   Mensen die dat wél in de gaten hebben en aan de bel hangen, worden vaak gezien als ‘zwaar op de hand’ of als doemdenker.
   Men wil/kan er gewoon niet aan om het te snappen. Totdat……
   Totdat de echte problemen bij hen persoonlijk voor de deur staan; Geen baan meer, geen hypotheek meer kunnen aflossen, blijvende opgekomen gevolgen van de genomen spuiten, terug moeten vallen op de voedselbank, Na huisuitzetting een onderkomen zoeken met het gezin.
   Vrienden en familie kwijt raken omdat ze je gaan zien als ‘loser’. en indien niet nodigen ze je uit om bij hen naar Netflix te komen kijken ( de gigantische problemen moeten immers bij hen nog aan hun deur kloppen.

   Een kans op het echte wakker worden van het gros van de mensheid komt pas zodra TSHTF
   Vele zullen dat niet kunnen trekken en ten onder gaan, anderen zullen een harde tijd voor de kiezen krijgen.
   Er zullen verraders komen net als in 40-45. Maar er zullen ook helpers zijn óók net als in 40-45.
   Er zullen profiteurs zijn maar ook onbaatzuchtigen.net als op dit moment.
   Beste Naam*, laat jezelf niet beheersen door de onmacht dat het niet lukt om anderen echt wakker te krijgen.
   “Je kunt een paard wel naar het water krijgen, maar je kunt het niet dwingen om te drinken”.
   Frank Zappa omschreef het zo;

   “De illusie van vrijheid gaat net zolang door,
   als het winstgevend is deze illusie aan te houden.

   Op het punt dat deze illusie te kostbaar wordt,
   om deze aan te houden, dan wordt
   simpelweg het decor naar beneden gehaald.
   De gordijnen worden opzij geschoven,
   en ook tafels en stoelen worden weggeschoven.

   We zullen dan de stenen muur zien,
   aan de achterkant van het theater.

   • Dank voor je reactie Tigron. Ik weet dat je gelijk hebt. Het is zo fucking moeilijk om te zien dat alles naar de kloten gaat, terwijl dat niet hoeft als iedereen zn ogen en oren gewoon open doet. Pfff… ik heb inmiddels geen relatie meer en geen vrienden of bekenden meer en familie houdt afstand. Alleen als ik dit allemaal loslaat kan ik weer met mensen omgaan, maar het lukt niet meer om dit los te laten. En zelfs als dat lukt… met wat voor ‘mensen’ kan ik dan weer omgaan??? Kijk dan met wat voor simpele banale leugens we helemaal kapot worden gemaakt. Mensen zijn met de snelheid van het licht aan het degeneren. Ik vind het erg moeilijk om nog te geloven in mijn medemens. Mijn hele leven (en nog steeds) was ik omringd door betweters en nu blijkt dat ze allemaal onwetender zijn dan ik in woorden ksn uitdrukken. Waar zijn de echte mensen??? Iedereen is volkomen passief. Pfff… nouja… we moeten maar stap voor stap verder. Ik wil deze shit niet meer!!! Het kan allemaal zo makkelijk anders, maar dan moeten mensen eerst weer mens worden… en daarvoor is helaas een mega trauma nodig om mensen weer in de realiteit te krijgen. Nogmaals bedankt voor je reactie Tigron, het doet me goed om te lezen dat ik niet alleen ben. Sterkte en houd vol broeder/zuster.

    • Je bent niet alleen, maar het volk wat in slaap is geprikt hoef je niet op te rekenen.
     Ik ben ook alles kwijt en als het te gortig wordt weten we hoe dan ook dat de realiteit ons bij elkaar brengt en er iets gaat gebeuren.

    • Beste Naam*,
     Stop met je zorgen te maken om anderen of de hele wereld.Daar zul je weinig aan kunnen veranderen.
     Slechts één ding kun je doen, ben goed voor hen die dat nodig hebben en met onzekerheid worstelen.
     Daarmee bedoel ik niet de mensen waarvan jij ziet dat ze hun ongeluk tegemoet gaan,Ik bedoel die mensen die graag de waarheid willen weten en hen vervolgens ondersteunen bij het accepteren van de werkelijke realiteit.
     Je kunt al die anderen die onbewust door het leven gaan niet dwingen om de realiteit te zien en te erkennen. Dat kost jou de o zo belangrijke energie die je beter kunt gebruiken voor hen die daarom vragen.
     ieder mens heeft zijn/haar eigen snelheid van ontwikkeling in dit leven, je kunt dat niet sneller laten ontwikkelen.
     Dat daarbij veel mensen naar de verdommenis gaan, is hun recht op de vrije keuze van de betreffende mens.
     Je mag mensen niet dwingen de keuzes te maken die jij voor het beste houdt.
     Net zo min als dat Klaus Schwab mag bepalen wat voor ons het beste is naar zijn mening.
     De enige vergelijking die ik hiermee wil maken is, dat je een ander niet een persoonlijke keuze mag opleggen, goed of slecht.
     De wereld ontwikkeld zich zoals het wellicht de bedoeling is, het lijkt mij verstandig om het aan te zien om er vervolgens voor die mensen te zijn als steun zodra ze daar blijk van geven.
     Laat mensen zien dat je hart op de juiste plaats zit met name hen die het willen zien.
     Bedenk dat slechts één kaars honderd andere kan aansteken wat uiteindelijk een massa licht zal geven.
     Heb geduld, zorg goed voor jezelf en geef aandacht aan waar het zinvol is.
     Bedenk dat er momenten gaan komen dat jouw aanwezigheid voor anderen belangrijker gaat worden dan nu.

 2. “Een Amerikaanse leugen is een Amerikaanse leugen is een Amerikaanse leugen”

  Zou dan toch de pathologische leugenaar de langstzittende Premier van Nederland niet meer de grootste leugenaar zijn?

 3. Waar blijven in dit alles eigenlijk de Verenigde Naties?
  Is het niet hun taak om hier te bemiddelen en een eind te maken
  aan deze gevaarlijke waanzin?
  Voor dit soort situaties zijn ze toch in 1945 opgericht.

  • ´Alice Bailey, Foundress of the Lucifer Trust, predicted in 1919 the appearance of ´a Universal Church´ of which ´the definitive outline will appear toward the end of the century´…

   ´There will not be any dissociation between the Universal Church, the Sacred Lodge of all true Masons and the inner circles of the esoteric societies. … In this way, the goals and work of the United Nations shall be solidified and a new Church of God, led by all the religions and by all of the spritual groups, shall put an end to the great heresy of seperateness.´

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in