Pixabay

De snel groeiende kloof tussen de ultra-rijken en de rest van ons is niet goed voor onze samenleving. In de afgelopen jaren hebben onze leiders het systeem overspoeld met enorme bergen geld, en door al dat geld zijn de mensen helemaal bovenaan de economische voedselketen enorm verrijkt. Helaas heeft al dat geld ook een enorme inflatie veroorzaakt, die de levensstandaard van miljoenen hardwerkende mensen heeft verpletterd. We zijn net getuige geweest van de grootste daling van het reële mediane inkomen van huishoudens sinds 2010, het armoedecijfer onder kinderen in de VS is meer dan verdubbeld en dit jaar stijgt het aantal daklozen in Amerika in het hoogste tempo ooit gemeten. Zoveel Amerikanen hebben het op dit moment zwaar te verduren, en we moeten niet vergeten dat het echte mensen zijn met echte emoties, schrijft  Michael Snyder.

Het kan hartverscheurend zijn om zo hard mogelijk te werken en toch steeds verder achterop te raken.

En wanneer mensen tot de conclusie komen dat ze gewoonweg niet voor zichzelf kunnen zorgen, wat ze ook doen, zullen velen van hen helemaal gek worden.

Economische wanhoop is zonder twijfel een van de factoren die de massale misdaadgolf aanwakkeren die ik de afgelopen maanden in mijn artikelen heb beschreven.

Diefstal gaat detailhandelaren in de VS in 2023 meer dan 100 miljard dollar kosten, en winkels worden in onze belangrijkste stedelijke gebieden in een duizelingwekkend tempo permanent gesloten.

Er zijn zelfs zoveel supermarkten gesloten in Chicago dat burgemeester Brandon Johnson zijn eigen socialistische supermarkten wil creëren om ze te vervangen

De Democratische burgemeester van Chicago wil door de stad gerunde supermarkten creëren om “eerlijke” toegang tot voedsel te bevorderen nadat de helft van de Walmart en Whole Foods winkels in de stad gesloten zijn.

Burgemeester Brandon Johnson kondigde een samenwerking aan met het Economic Security Project om gemeentelijke levensmiddelenwinkels te openen in Chicago in een poging om veel van de zogenaamde “voedselwoestijnen” in de stad aan te pakken.

Dat is gekkenwerk.

  "Google is Illuminati": David Bowie's laatste internetbericht voorspelt een angstwekkend 2023

Maar zo ver is de stad Chicago gevallen.

Helaas staat de criminaliteit op het punt om naar een heel nieuw niveau te gaan in Chicago, want een nieuwe wet die de contante borgtocht afschaft in de staat Illinois staat op het punt om in werking te treden

Een wet in Illinois die de contante borgtocht in de hele staat afschaft, wordt maandag van kracht, zo hebben ambtenaren bekendgemaakt.

Volgens NBC 5 Chicago komt dit twee maanden nadat het Hooggerechtshof van de staat oordeelde dat de “Pretrial Fairness Act”, die deel uitmaakt van de grotere “SAFE-T Act”, grondwettelijk was.

Als u momenteel in de staat Illinois woont, wilt u misschien andere opties gaan overwegen.

Maar niet alleen in Illinois is de situatie uit de hand gelopen.

In het hele land zijn miljoenen jongeren tot de conclusie gekomen dat het systeem tegen hen is opgezet.

Ze denken dat als het systeem fundamenteel oneerlijk is, waarom zouden ze dan proberen om zich aan de regels te houden?

Veel van onze jongeren zijn nu openlijk wetteloos, en in zo’n omgeving is letterlijk niemand veilig

Een vrouwelijke kassière van een benzinestation in de staat Washington had geen tijd om te reageren tijdens een aanval van slagen en schoppen in het gezicht en op het hoofd tijdens een gewelddadige overval.

Leah Johnston werd aangevallen door zes verdachten, waarvan sommigen slechts tieners leken te zijn, toen ze op 15 september aan het werk was bij Friendly Normandy Market in Normandy Park.

De bende stapelde sigaretten en snoep in hun armen en beroofde de kassa van contant geld voordat ze ontsnapte.

Helaas is dit nog maar het begin.

  Russische tegensancties op komst: Verwoestend voor het Westen

De kosten van levensonderhoud zullen sneller blijven stijgen dan ons loon, en dat betekent dat de wanhoop verder zal toenemen.

In Canada zijn de voedselprijzen al zo waanzinnig gestegen dat de regering zelfs dreigt met juridische stappen tegen levensmiddelenwinkels

De Canadese regering richt haar pijlen op levensmiddelenwinkels en waarschuwt ze voor “grote gevolgen” als ze er niet in slagen “verlichting voor de Canadezen” te brengen door de voedselprijzen voor 9 oktober te stabiliseren. Dit komt te midden van de stijgende inflatie in het land en terwijl de Liberale Partij van premier Justin Trudeau slecht scoort in de peilingen.

Tijdens zijn toespraak op de nationale caucus retraite van de Liberalen in Londen, Ontario op donderdag, zei Trudeau dat hij verwacht “tegen Thanksgiving van hen [de grootste supermarktketens] te horen wat hun plan is om de prijzen te stabiliseren,” eraan toevoegend dat “als hun plan geen echte verlichting biedt voor de middenklasse en mensen die hard werken om erbij te horen, dan zullen we verdere actie ondernemen, en we sluiten niets uit, inclusief belastingmaatregelen.”

Maar de waarheid is dat de levensmiddelenwinkels niet bijzonder hebzuchtig zijn.

Het zijn onze leiders die deze inflatiecrisis hebben veroorzaakt, en die zal niet snel verdwijnen.

Het wordt zelfs nog erger, want de olieprijs begint te pieken

Na een meerjarig dieptepunt tot eind juni in de lage tot midden 70-er jaren nadat Biden meer dan 270 miljoen vaten uit de SPR had afgetapt tot een bijna recordlaagte in de hoop de benzineprijs lager te drukken en politieke doelen op korte termijn te bereiken …

… olie is sindsdien met meer dan $20, of 32% gestegen sinds het dieptepunt van $71,57 op 28 juni, de snelste stijging sinds het begin van 2022, een rally die werd aangewakkerd door het besluit van Saoedi-Arabië om vrijwillig een extra 1 miljoen bpd aan productie te verminderen bovenop de verminderingen die zijn overeengekomen door de OPEC+ groep …

… en zo opzettelijk een productietekort van meer dan 3 miljoen vaten per dag te creëren.

Daarom zal de prijs waarschijnlijk tot ver in de 100 blijven stijgen, zoals we twee weken geleden voor het eerst voorspelden en zoals Chevron CEO Mike Wirth vandaag op BBG TV zei.

Vrijwel alles wat we kopen moet op de een of andere manier vervoerd worden, en dus speelt de olieprijs bij vrijwel alles een rol.

  Het Grote Ontwaken gaat door: Nederlandse boeren vechten terug

Daarom zou het ons allemaal grote zorgen moeten baren dat de gemiddelde prijs van een gallon (3,8 liter) benzine in de omgeving van Los Angeles bijna zes dollar heeft bereikt

Automobilisten in Zuid-Californië voelen opnieuw de druk van de hoge benzineprijzen.

Maandagochtend bedroeg de prijs van een gallon normale liter benzine gemiddeld ongeveer 5,92 dollar in de omgeving van Los Angeles, volgens AAA.

Dat is een stijging van 5 cent ten opzichte van de dag ervoor en bijna 40 cent meer dan een week geleden.

Wat we nu zien, zijn dingen die we al heel lang verwachten.

We bevinden ons echt in de allereerste stadia van een grote economische ineenstorting.

Terwijl de Amerikaanse economie om ons heen afbrokkelt, zullen miljoenen mensen zeer wanhopig worden, en zeer wanhopige mensen gaan zeer wanhopige dingen doen.


Copyright © 2023vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

We zijn allemaal verstrikt in het Web van de EliteVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo: Russische soldaat won strijd tegen 12 Oekraïners bij Urozhainoe, Zaporozhie front
Volgend artikelBill Gates’ enorme Covid-winsten blootgelegd in viraal bericht op social media
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Ach, voor een gallon diesel betaalde ik gisteren in Nederland €7,25. Dat was bij een ‘goedkope’ pomp. En het einde is nog lang niet in zicht.
  Zorg in ieder geval dat je qua voedsel onafhankelijk van de maatschappij kan leven.

  • Niet zo moeilijk, we kunnen altijd nog overschakelen op goedkoop, weldoorvoed, WEF vlees. Nog een stukje Schwab carbonade? Een stukje Leyense bloedworst?

 2. Kwam dit tegen in een oudere FN:

  “Unauthorized User februari 7, 2022 at 12:23
  Het echte probleem mag je niet noemen. Maar ze zijn al eeuwen lang een doorn in het oog en daardoor al meer dan 1000 keer verdreven uit steden en zelfs landen. De laatst bekende keer was bij onze oosterburen. Sindsdien is het benoemen van dit probleem een stuk lastiger geworden.

  Het is redelijk eenvoudig om te zien wie dat zijn, want elke belangrijk schakel in de economie en politiek is in hun macht. Ze geven het zelf ook toe dat ze genocide willen. Hun ideologie schrijft dat ook voor.

  De manier waarop ze het doen is onomstotelijk aan te tonen, want ze hebben daar gedocumenteerde protocollen voor. Zo goed als alle ellende in de wereldgeschiedenis is terug te herleiden naar deze groep mensen. Als zij er niet waren geweest was de kans op wereldvrede en welvaart voor iedereen een stuk eenvoudiger geweest.”

  • Je bedoelt de protocollen van Sion, waarschijnlijk van de khazaarse joden, die geven inderdaad wel inzichr van wat er nu aan de hand is.
   Het zou verplichte lesstof moeten zijn op scholen, al zijn ze eventueel niet waar, geven ze wel een goed inzicht hoe je de gehele westerse wereld naar de kloten kunt helpen, of andere landen/gebieden.

  • Zij die niet mogen worden benoemd hebben overal een piramidespel van gemaakt om overal alle macht en rijkdom te roven. Zij hebben zichzelf onschendbaar gemaakt, dat kunstje gebruiken ze al duizenden jaren. Rules thee, but not for me. Deze wezens (want als je alleen maar in egoïsme, haat, dood en verderf denkt dan ben je geen mens) zijn het pure kwaad op aarde en ze hebben op alle sleutelposities de macht gekocht of gewoon gegrepen. Dit kwaad moet met wortel en al worden verwijderd en om dat te kunnen doen moet het volledig in het licht komen te staan en dat is wat aan het gebeuren is. Iedereen zal straks beseffen dat zij die niet mogen worden benoemd, degene zijn die de oorzaak zijn voor alle ellende op aarde.

   Als mensen zichzelf regeren en in dienstbaarheid met elkaar samenleven, is er geen leiderschap nodig… daarom doen ze alles om ons egoïstisch te houden, zodat er alleen maar meer en meer leiderschap nodig is. Egoïsme is de reden dat we tenonder gaan, alles is ingericht om ons allemaal egoïstisch te maken en te houden… verdeel en heers in optima forma. Hun duivelse doodscultus, de matrix, het Nieuwe Satanische Contract gaat falen en alles gaat ineenstorten zodra wij terugkomen in het persoonlijk leiderschap en samenwerking/dienstbaarheid.

  • DNA die immer materiële zekerheid nodig heeft en dat doet door tussen product en verbruiker de weg te versperren. Om die reden worden natuurlijke medicijnen steeds verder verboden, word er zaad gekweekt dat wel ene vrucht geeft maar geen nieuw zaad, worden medicatie verkocht die zwaar verslavend is en niet het probleem oplost maar het vooruit schuift…en achter de firma’s en de holdings en de ontraceerbare firma’s zitten steeds dezelfde soort figuren….

   tentakels in alles waar de maffia jaloers op zou zijn….

   de zwakte zit erin dat deze soort leeft op het systeem van rente en lenen, en hun kracht zoekt in de regels en wetten zie ze zelf hebben gedicteerd. Haal die zaken weg en je ziet vlechtjes in de rivier drijven en onze vrijheid is terug.

   De definitie van mens zijn moet nodig worden herzien, want daar ligt het eerste probleem van onze wereld, alles gelijkwaardig willen behandelen en daardoor worden bestolen en op andere wijze worden benadeeld in het kwadraat.

   Je kunt stof proberen weg te vegen maar je kunt ook je huis permanent laten luchten, dan heeft stof geen kans meer.

 3. Gelukkig woon ik in een VVFD rijke omgeving. Jarenlang Rutte verheerlijken, straks mijn schadeloosstelling betalen. Typisch is dat deze lieden ook nog denken dat ze alle rechten hebben, maar ik weet uit ervaring dat de meest arrogante persoon binnen 30 seconden een hoopje bibberend niets kan zijn. Niets dat iemand daartegen kan wapenen, geen titel, uniform of speciaal mandaat.
  Het gaat een harde afrekening worden.

  Ik ben even logisch aan het nadenken gegaan en kwam tot de conclusie dat de EU in Brussel steeds minder in staat zal zijn om zelf te functioneren. Immers, rond hun paleis is het een multi culti puinzooi, en personeel moet door die puinzooi, woont er soms in of net naast. Die minions gaan op een dag niet meer komen.
  Men kan het gebied eromheen afsluiten, de metro haltes in de vervuilde gebieden sluiten en dicht maken zodat personeel via die weg kan komen maar dan nog….de EU in Brussel gaat weg en zal in kleinere vorm waarschijnlijk nog elders proberen te bestaan maar ik gok erop dat ze dan Straatsburg nemen, wat ook al ene shithole aan het worden is.

  De heel EU politiek met zowel veiligheid en vrijheid als migratie en vooral immigratie is eigenlijk poepen op een toilet waar geen riolering aansluiting aanwezig is. Gaat een tijdje goed, wat boven de rand uitkomt kun je een tijdje wegvegen naast de pot maar ergens gaat de stront groter zijn dan de pot….

  De EU politiek is dus gewoon schijten en nog meer schijten tot je verzuipt in je eigen zooi. Het beeld van Frans Timmermans is daar een tastbaar voorbeeld van, als u het geval zou willen aanraken dan….De kopstukken hebben absoluut een extra paspoort, een tas extra geld en een vlucht adres. De vraag is welk land zo stom is om zulke strontzakken op te nemen….

  Uit al deze shit is een weg, meerdere zelfs maar je gaat een vos niet leren om geen kippenhok uit te moorden maar gewoon te eten naar behoefte, de “elite” ga je niet leren hoe goed beheer van land en volk werkt, zit niet in hun DNA om die stap te kunnen maken, enkel om zoveel mogelijk te nemen, te doen zoals een vos, meer nemen dan je ooit nodig hebt en kapot maken waar je hebt vergaard.

  Nee, ik hoop op een collectief Ceausecu momentje daar in Brussel of Straatsburg, het zou niet meer dan terecht zijn.

  • ‘De kopstukken hebben absoluut een extra paspoort, een tas extra geld en een vlucht adres. De vraag is welk land zo stom is om zulke strontzakken op te nemen….’

   Voor ons en voor hen geldt hetzelfde… vluchten is onmogelijk. Het WEF is overal, MAAR WIJ ZIJN OOK OVERAL… EN MET VEEL MEER. Waar verberg je je als 8miljard mensen je gaan zoeken. Het is geen 1945 meer waar ze gewoon de oceaan oversteken en sneaky verdwijnen, overal op aarde zijn miljoenen mensen binnen seconden op de hoogte dat deze kopstukken zich verbergen. Wat voor ons geldt, geldt ook voor hen… vluchten is zinloos. En als geld straks waardeloos wordt, hebben ze niks aan de belastinggelden die ze hebben geroofd. Het is een hele ordinaire, domme, egoïstische roversbende. Je voorbeeld over vossen en wc’s zonder afvoer zijn goede metaforen. They’re on a road to nowhere en ze gooien al hun glazen kapot en ze verbranden alle bruggen zonder na te denken dat ze zichzelf hebben volgevreten, maar dat ze zichzelf vogelvrij verklaren en zullen worden opgejaagd als vossen.

   En wat je zegt… deze blufpokeraars hebben een hele grote mond zolang er bodyguards en justitie en politie is, maar snachts naast hun geparkeerde auto of 1op1 zonder hulpdiensten zijn het intense laffaards die alles en iedereen als schild zullen gebruiken om hun laffe lijf te redden. We zijn in oorlog met laffaards die bullenbakken hebben omgekocht om zich tegen de mensheid te beschermen. Hun spel is eindig… en daarna komt de afrekening.

   Er komt trauma en zuur en het ego gaat eindigen om duizenden jaren slecht karma te kunnen vereffenen en daarna komt het zoet en kunnen wij eindelijk alles gaan wederopbouwen.

   • Let God sort them out

    Ik ben het vandaag met iedereen eens, ik word toch niet mild? Maar weet je wat ook speelt, ze vechten elkaar straks ook de hut uit. Je ziet het in de politiek, je ziet het overal.

    En wij hebben nog een machtig wapen. Ik heb een AI gebouwd, ik kan je garanderen dat ambtenaren die nu ook heel veel ellende veroorzaken ook aan hun eigen ondergang werken. AI gaat ze allemaal vervangen

    nog even wat AI is, ai is een stukje software op je computer die verbinding maakt met clusters van duizenden computers en de rekenkracht is ongekend.

    Kortom ze faseren zichzelf ook uit. Kwestie van geduld maar het duurt niet lang meer. Ik kan mezelf al bijna overbodig maken zakelijk. Maar wat altijd blijft is dat je elkaar in de ogen moet kunnen kijken. Maar voor veel beroepsgroepen is dat niet nodig. Ook mensen die thuiswerken in loondienst schaffen zichzelf af.

    • Ze vechten elkaar de tent uit, dat was al een gezegde van mijn moeder in de vorige eeuw. Rupsen nooit genoeg nemen geen genoegen met iemand die meer heeft. Ze maken elkaar af tot er 1 overblijft, wel zo gezellig een hele wereld voo 1 persoon. Eigenlijk jammer dat we niet stiekem om een hoekie kunnen kijken dan.

    • @Gijp…

     ‘Ik ben het vandaag met iedereen eens, ik word toch niet mild? ‘

     Haha… nee joh… er is langzaamaan een concensus aan het ontstaan. Dat is interessant, want zodra wij het meer en meer eens gaan worden, is er energetisch een eenheid in denken en bewustZIJN aan het ontstaan.

    • …kun je geen drone met tienvoudige dosis covid shit spuit maken en AI die Rutte uit zichzelf opspoort? ….ik vraag dit voor een vriend…

 4. @Duchesne ,

  Waardevolle reactie op het artikel. Maar het is waar wat in het artikel staat, de wanhoop gaat bij veel mensen toeslaan. En dat gaat verkeerd. In de gemeente waar ik woon, kunnen ze niks behalve iets verstieren en corrupt zijn en zichzelf nog een bonus te geven ook afgelopen december.
  Ondertussen gieren de gemeentelijke belastingen omhoog. Ben benieuwd wat de zorgverzekeraars gaan doen. Een tientje per persoon omhoog is € 240,- per jaar voor een gezin. Sommige leven al van € 100,- per week. Mijn vrouw klaagt al over de prijs van kaas, aan de andere kant was mijn laptop kapot, die was 4 jaar geleden rond de 3000,- gebruik hem zakelijk maar tot mijn verbazing was de zelfde bij Coolblue rond de 1400,- geworden. Zaken die voor “ gewone” mensen belangrijk zijn worden onbetaalbaar

  De wal gaat het schip keren daar twijfel ik niet aan. Dan roep je criminaliteit over je af en/of zwartwerk of noem het ruilhandel. De middenklasse wordt hard gepakt, maar ze zijn ook in staat om te overleven buiten de fiscus om.

  Dan dondert uiteindelijk ook de overheid in elkaar. Worden uitkeringen niet te betalen en hebben we anarchie. Maar de mensen weten waar ze het moeten halen. Dus of ze er straks ook zo lekker bijzitten.

 5. …kun je geen drone met tienvoudige dosis covid shit spuit maken en AI die Rutte uit zichzelf opspoort? ….ik vraag dit voor een vriend…

  Ja, zodra het gratis geld niet meer komt zal er een volksverhuizing plaats vinden, ieder asiel konijn zal gaan roven, zich thuis voelen en groepsgewijs gaan plunderen. Daar helpt geen politie aan….mag je jezelf afvragen waarom burgers ontwapend moeten worden….

  Er was in Luik in https://www.crimesite.nl/man-werpt-granaten-in-centrum-luik/
  Dit was voor de Belgisch regering reden om alle antieke vrije wapens ( wapens voor de wapenrekken) te verbieden….

  https://justitie.belgium.be/nl/themas_en_dossiers/veiligheid_en_criminaliteit/wapens/categorie_n/vrij_verkrijgbaar

  https://www.fdfa.be/nl/uitzonderingen-op-de-vergunningsplicht

  file:///C:/Users/-/Downloads/Wapenhandeldecreet_Infofiche%202a_Vergunningsverplichtingen%20’civiele%20vuurwapens’_Vrijgestelde%20vuurwapens_3%20(1).pdf

 6. Dan dondert uiteindelijk ook de overheid in elkaar. Worden uitkeringen niet te betalen en hebben we anarchie.

  vervang uitkering eens door lonen overheids personeel…krijg je ook roof en plundering van, de geschiedenis zit vol met voorbeelden….het beeld van een overheid die zorg draagt zoals ons is aangeleerd in de jaren 70 en 80 is veranderd naar de realiteit; het zijn gewoon afpersers met een knuppelploeg om je van gedachten te laten veranderen als je niet betaald….als mijn burgerschap zo op prijs word gesteld bij de stembus, waarom moet er dan met dreiging van geweld belasting worden geheven….?

  • knuppelploeg om je van gedachten te laten veranderen,

   Ik heb zo het idee dat de politie hier zich in deze periode niet makkelijk voor laat lenen. Ze hebben een bult van kritiek gehad in Coronatijd.
   Daarom tuigen ze handhaving op, maar die zijn sowieso te dom om een vuist te maken. En de militairen dan?, die bibberen dat ze naar Oekraïne worden gestuurd. We zullen onszelf moeten redden Duchesne vrees ik.

   • ….politie zal grotendeels doen wat ze word opgedragen omdat hun levens onderhoud en eigen huis anders in het geding komt. Ook dat is logisch maar voor ons funest. Zouden agenten zelf denken dan komen of de criminelen onder hen aan de macht of ze halen politici op voor onderzoeken naar strafbare feiten. zoals het nu is ziet iedereen wel dat zaken niet kloppen maar niemand die in de positie is er iets aan te doen doet er ook iets aan…allemaal te bang voor het eigen loonstrookje.

    Burgers tegen elkaar opzetten is denk ik het grootste wapenfeit van de Rutte periode….versplinteren van de samenhang van een volk…

  • Hebt u enig idee hoevaak mensen al hebben voorspeld wanneer de eindtijd precies zal zijn? Het filmpje waarnaar u linkt stelt dat het in 2029 zal zijn. Ver genoeg weg om al lang weer vergeten te zijn tegen die tijd, dichtgenoeg bij om de aandacht van mensen te trekken.
   Dat soort verhaaltjes heb ik nu toch echt al te vaak gehoord. GEEN MENS kan dit precies voorspellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in