Credit Suisse, de op één na grootste bank van Zwitserland en beschouwd als een bank die “te groot is om failliet te gaan”, is failliet gegaan. Zwitserse autoriteiten hebben zondag laat in allerijl een deal gesloten in een poging een grootschalige beurscrash te voorkomen voordat de handel in Azië en de termijnhandel in de VS van start gingen, schrijft Brian Shilhavy.

De deal omvatte een gedwongen brandverkoop aan zijn rivaal, de grootste bank van Zwitserland, de Swiss National Bank (SNB), die zowel reddingsgeld van de Zwitserse centrale bank voor SNB omvatte, als een bail-in van AT1-obligaties bij Credit Suisse die werden gebruikt om de pensioenen van senioren te financieren, die volledig zullen worden weggevaagd.

We hebben eindelijk een deal, en wat eerst een CHF1 BN overname prijs van Credit Suisse door UBS was, die vervolgens steeg tot CHF 2 BN, is nu een laatste keer opgedreven tot CHF 3BN (US$3.25 miljard), of 0.76 per aandeel, specifiek aandeelhouders van Credit Suisse zullen 1 aandeel in UBS ontvangen voor 22.48 aandelen in Credit Suisse. Als onderdeel van de deal biedt de Zwitserse Nationale Bank 100 miljard frank liquiditeitssteun aan UBS, terwijl de regering een garantie van 9 miljard frank verleent voor mogelijke verliezen op activa die UBS overneemt.

Belangrijker is echter dat de gehele AT1-tranche van de bank – ongeveer 16 miljard CHF aan Additioanal Tier 1 (AT1)-obligaties, een markt van 275 miljard dollar – wordt gered en afgeschreven tot nul: “FINMA heeft bepaald dat Credit Suisse’s Additional Tier 1 Capital (afkomstig van de uitgifte van Tier 1 Capital Notes) in het totale nominale bedrag van ongeveer CHF 16 miljard zal worden afgeschreven tot nul.”

  Soros, Schwab en Gates zijn een "onheilige drie-eenheid" die ons dystopische verleden, heden en toekomst heeft ontworpen

Deze afschrijving, pardon, bail-in is het grootste verlies tot nu toe voor de Europese AT1-markt van $ 275 miljard, en overtreft ruimschoots het verlies van ongeveer € 1,35 miljard dat de junior obligatiehouders van de Spaanse kredietverstrekker Banco Popular SA in 2017 leden, toen deze werd opgeslorpt door Banco Santander SA om een faillissement te voorkomen.

AT1-obligaties werden in Europa geïntroduceerd na de wereldwijde financiële crisis om als schokdempers te dienen wanneer banken failliet gaan. Ze zijn ontworpen om permanente verliezen op te leggen aan obligatiehouders of in aandelen te worden omgezet als de kapitaalratio’s van een bank onder een vooraf bepaald niveau zakken, waardoor de balans van de bank wordt ondersteund en de bank in bedrijf kan blijven.

Zoals Bloomberg opmerkt, waren beleggers bezorgd dat een zogenaamde bail-in ertoe zou leiden dat de AT1’s zouden worden afgeschreven, terwijl de senior schuld van de holding Credit Suisse zou worden omgezet in eigen vermogen voor de bank.

Achteraf gezien hadden ze gelijk dat ze zich zorgen maakten… ondertussen krijgen de aandeelhouders CHF3 miljard; wij zijn ervan overtuigd dat de Zwitserse pensioenen blij zullen zijn dat ze een donut krijgen, terwijl de Saoedi’s een niet onbelangrijk bedrag terugkrijgen. (Volledig artikel.)

De bail-in die de pensioenen van ouderen wegvaagt, zal zeker de protesten aanwakkeren die al in heel Europa plaatsvinden over pensioenhervormingen, vooral in Frankrijk, waar de protesten vorige week donderdagavond begonnen toen president Emmanuel Macron zich beriep op wat in feite een “uitvoerend bevel” is, voordat het Franse parlement op het punt stond om te stemmen over pensioenhervormingen, en deze af te keuren.

  De superrijke "preppers" plannen om zichzelf te redden van de apocalyps

De Fransen zijn sindsdien op straat aan het rellen en dat gaat door tot zondagnacht, want op het moment dat ik dit schrijf worden er nog steeds livestreamverslagen uitgezonden waarop een groot deel van Frankrijk in brand staat.

Ik heb een kort videoverslag gemaakt van de protesten in Frankrijk, die nu verboden zijn, maar het lijkt erop dat de Fransen zich niet al te veel aantrekken van het verbod. Dit staat op ons Bitchute-kanaal.

Zouden we in de VS soortgelijke soorten bail-ins en pensioenfondsen kunnen zien verdwijnen?

Dit is wat de CEO van de grootste beleggingsonderneming in de VS een paar dagen geleden zei:

BlackRock CEO Larry Fink ziet pensioen als ‘stille crisis’ die de wereldeconomie bedreigt

Larry Fink, CEO van BlackRock, heeft het schrikbeeld opgeworpen van de “stille crisis” van de pensionering waarmee de wereldeconomie wordt geconfronteerd, nu de toegenomen levensverwachting zaken als hogere kosten voor huisvesting en gezondheidszorg voor gepensioneerden afschrikwekkender maakt.

In zijn nauwgezette jaarlijkse brief zei Fink, de medeoprichter van de $8,6 biljoen kostende vermogensbeheerder, dat “beleggen voor een financieel doel als pensioen een daad van hoop en optimisme is, die getuigt van een langetermijnperspectief, vertrouwen in financiële instellingen en geloof in de integriteit van de markt”.

Fink wees op de lagere rendementsverwachtingen, de hogere kosten voor huisvesting en gezondheidszorg voor gepensioneerden en de verschuiving van pensioenrisico’s naar individuen als factoren die het moeilijk maken om een langere levensduur te ondersteunen.

De pensioencrisis wordt volgens Fink onder meer veroorzaakt door de vergrijzing van de bevolking in Europa, Noord-Amerika, China en Japan als gevolg van de toegenomen levensduur en het dalende geboortecijfer. In de VS bijvoorbeeld worden elke dag 10.000 mensen 65 jaar.

  WHO plant nieuw "pandemieverdrag" voor 2024

“Dit heeft op termijn ingrijpende gevolgen voor elk van deze markten. Het zal leiden tot een kleinere beroepsbevolking en tot een tragere inkomensgroei of zelfs -daling”, aldus Fink. (Volledig artikel. Abonnement vereist)

Lees tussen de regels door wat u wilt en trek uw eigen conclusies over mogelijke toekomstige bail-ins in de VS.

Houd er ook rekening mee dat, terwijl de depositohouders vorige week werden gered bij de ineenstorting van de Silicon Valley Bank, waaronder vooral rijke mensen die daar miljoenen tegoed hadden, zoals de Californische gouverneur Gavin Newsom en de miljardair Mark Cuban, de aandeelhouders NIET werden gered en het risico lopen alles te verliezen, aangezien de bank nu het faillissement heeft aangevraagd en er nog geen kopers zijn opgestaan om de bank te redden.

De top drie aandeelhouders van Silicon Valley Bank waren naar verluidt: Vanguard Group (11,3%), BlackRock (8,1%), en StateStreet (5,2%), die ook behoren tot de topfirma’s in de VS die pensioenfondsen houden.

Deze bedrijven, en vele andere in de VS en over de hele wereld, hadden ook grote bedragen belegd in de nu failliete Credit Suisse bank.

Klik voor groot.

Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Dr. Coleman: De “Dodenfase” (Twaalf feiten)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekrainse leger lanceert zelfmoordaanslagen, bereidt offensief voor op Zaporozhie front (Video’s)
Volgend artikelKolonel McGregor: VS kunnen zich geen oorlog met Rusland veroorloven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. ´Pensioenen zijn een heet onderwerp. Dat is al een tijdje zo. Ze liggen onder vuur vanuit de EU, vanuit het geldscheppende beleid van de Europese Centrale Bank, maar vreemd genoeg ook vanwege de bemoeizucht van de toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB).

  Geleidelijke toe-eigening
  Cultuur onder Vuur heeft met een succesvolle pensioenpetitie vanaf 2017 de bedreiging geagendeerd die van de Europese Unie uitgaat op onze pensioengelden: samen bedragen die het reusachtige bedrag van 1500 miljard euro. Een dreiging die verloopt via geleidelijke toe-eigening dan wel doordat het geld via transferunie of ‘hulpfondsen’ geleidelijk overgeheveld wordt naar andere landen. Want dat is waar het op neerkomt als Europese landen hun schulden collectiviseren, dat wil zeggen, op één hoop gooien. …´

  https://cultuurondervuur.nl/artikelen/pensioenen-worden-van-veel-kanten-bedreigd

 2. Chaos in de EUSSR nu Frankrijk in brand staat ?
  De gehele EUSSR is een gedrocht, niet in staat tot iets redelijks; de zg. “leiders” van die club zitten er alléén ter meerdere eer en glorie van zichzelf (v.d. Leyen/Timmermans/Verhofstadt enz.).
  Ik persoonlijk hoop, dat de brand die thans in Frankrijk woedt, overslaat naar andere EUSSR-lidstaten.
  Die “instelling” heeft toch wel voldoende kapotgemaakt in de jaren van hun bestaan ?

 3. Credit Suisse gered door UBS ?
  UBS is zelf een bank die op het randje van faillissement staat !

  In 2008 waren alle banken al failliet maar zijn ” gered” door de Centrale Banken die de virtuele geld persen op hol hebben laten slaan .
  Alleen de ECB heeft al een schuld van meer dan 6 biljoen op hun balans staan.

  De ECB is Europa zijn bad bank waar alle zuidelijke landen hun besmette leningen heeft kunnen dumpen.

  Er is sinds 2022 nog nooit in de geschiedenis zoveel goud aangekocht door diezelfde Centrale Banken die ook de goud en zilverprijzen kunstmatig laag houden tot dat de Centrale Banken het hele financiële systeem bewust laten imploderen.

  Een ieder die slim is wisselt nu het nog kan …. zijn fake euro’s in voor gouden en zilveren munten.

  Als je twijfelt stel jezelf dan een simple vraag …… Waarom kopen Centrale Banken nu als nooit tevoren zulke enorme hoeveelheden goud ? !!

  Goud en zilver zijn al 4000 jaar het enige echte geld. Waarom zien we door de eeuwen heen telkens weer als valuta’s instorten regeringen terugvallen op goud en zilver, omdat goud en zilver het enige echte geld is waar je altijd op kunt vertrouwen.

 4. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat alles wat er nu, en dus naast de rotprik, ook op het financiële vlak, gebeurt, al jaren geleden uitgedokterd is om het mkb in heel Europa en usa? en daarna de bevolking aan de armoedegrens te brengen.
  DE opmaak voor het verminderen van de wereldbevolking ( scheelt pensioenuitkeringen) en de start van de NWO, zoals door het wef al jaren gepromoot wordt.
  De young global leaders uit het wef klasje zijn de uitvoerende krachten van deze duivelse plannen.
  Wat je m.i. nu in F. ziet zal als een olievlek over Europa uitdijen. De WO 3 zal de grote afleider zijn van de problemen, waar we nu mee te maken krijgen. Het financiële systeem is failliet!

 5. Met de plannen die het WEF met de wereldbevolking heeft hebben we straks helemaal geen
  pensioenpot meer nodig.
  Oudere mensen zijn toch maar nutteloze vreters. Die worden links om of rechtsom geruimd.
  Het gentech genocide spuitje is daar een voorproefje van.
  Het idee dat mensen steeds ouder worden is ook een fabeltje.
  We worden alsmaar zieker en gaan dus vroeger dood.

 6. Vooralsnog staan de beurzen nog licht in de plus. Bitcoin stijgt wel stevig en goud ook. Ze draaien aan knoppen. Ben benieuwd wat de USA beurzen vanmiddag gaan doen. CBDC’s here we come… hopelijk wordt het net zo’n succes als in Nigeria, waar iedereen de digitale munt laat liggen.

  • Goed gezien. Jongens als Blackrock and Vanguard bepalen volledig de beurzen wereldwijd…. zij zijn de Deep State.

   Zij manipuleren alle handel met hun gratis verkregen fake geld.

   Ze zullen er alles aan doen om zoveel als mogelijk chaos, armoede, honger etc te creëren en als de CBDC klaar is zullen ze alles maar dan ook alles in laten storten.
   Ze zullen zelfs de goud en zilverprijs omlaag manipuleren zodat mensen in paniek hun enige wat waarde heeft en het enige wat hun kan redden gaan verkopen.

   Ik zal daar nooit aan toegeven. Ik denk mij op alle fronten goed voorbereid te hebben maar met zulke door en door evil mensen weet je het nooit.

 7. De Zwitserse UBS met hoofdkantoren in Basel (BIS) en Zürich o.l.v. grootverdiener, witteboordencrimineel & witwasser Ralph Hamers gaat voor 2 miljard Credit Suisse overnemen. Deze ex-CEO van ING Hamers is het schoolvoorbeeld van gewetenloos schorem dat compleet boven iedere wet staat – nog wel -, want de ontmaskering van de Deep State is zeer, zeer nabij.
  Lees het boek ‘Dit kan niet waar zijn’ van Joris Luyendijk over ‘bankieren’ in Londen.

  • UBS is net als Credit Suisse een bank die op omvallen staat. Het is een kwestie van tijd.
   Als USB omvalt kan zelfs de Zwitserse regering die bank niet redden. Dan gaat Zwitserland net zo failliet als IJSLAND in 2010.

   • Nog maar afwachten hoeveel lijken er nog uit de kast komen rollen. Dit gaat nog een heel pijnlijk probleem worden … wereldwijd !

  • Ik denk dat macaroni met zijn pedo mama( hij was 15 en schooljongen en zij was zijn volwassen in de 30 docent hadden een relatie, ben ik nog niet vergeten.) wel eens voor een te heet vuur zal komen te staan en als eerste van alle staatshoofden het zal moeten ontgelden. 🤞🤞🤞🤞🤞🤞dat is echter nog maar een kwestie van tijd. Zijn arrogantie komt hem denk ik nog heel duur te staan. Hier in nederland zijn we brave birgers en als clown rutte zegt dat we tot ons 68 moeten werken word dat als zoete koek geslikt in frankrijk word niet met mensenrechten gesold want dan worden ze weer barbaars, zoals het franse volk zijn inborst is. Barbaren maar wel met een paar ballen die we hier in nederland hard missen🤭

 8. De Nederlandse pensioenpot van ruim 1500 miljard euro, was al overgeheveld naar de EU. Deze is allang al geplunderd. Dat was nog altijd verborgen voor de pensioen gerechtigde gehouden. Was eigenlijk al in 2020 bekent in de wandelgangen.

  Daar banken alleen op papier failliet kunnen gaan, volgens hun boeken/balans. Want zij handelen in gebakken lucht, geld uit het niets laten ontstaan en daar mee speculeren en onbeperkt ervan creëren gaat altijd vroeg of laat fout door hun eigen hebzucht en ijdelheid. Als het in eens verdampt is er eigenlijk niets verloren. Want alleen digitaal geld kan verdampen, dat zou nooit kunnen als je goud en zilver als valuta zou hanteren in munt geld. Met failliet gaan van banken is niets anders, dan een digitale overheveling van de werkende naar de aandeelhouders. Net als de ECB die creëren ook geld uit het niets, die parasiteren ook op de werkende. Dit is de grootste bankroof aller tijden, om de bevolkingen voor te bereiden voor het digitale euro en zo iedereen onder curatele te plaatsen in de EU. Deze zal rond 23 oktober 2023 geïntroduceerd worden door de ECB.

  • Jij snapt hem.
   Ik begon goud te kopen in 1999 voor $ 235,-
   Heb nog een deel gebruikt om te beleggen. Maar had mijzelf opgelegd dat mijn belegde kapitaal in aandelen niet mocht toenemen en heb alle winst weer belegd in goud en dat systeem heeft geweldig gewerkt.

   • Ik heb nooit geen enkel vertrouwen gehad in de euro.
    Heb zo snel mogelijk mijn hele hypotheek afgelost en geen leningen.
    De Overheid is maar in 1 ding goed ….. te ROVEN van de burger.

 9. Een strategie: massale dreigbrieven naar alle politiekers, publieke lijsten met I.D. van Romeo’s.
  Vervolgens vrachtwagens blokkeren verkeersknooppunten, tractoren en graafmachines politiekantoren.
  Alle fysiek parate mannen en vrouwen samen met het schorem loslaten op de politie, dichtbij regeringsgebouwen. Politie raakt de kluts kwijt en weet niet meer waar te beginnen. Alle ratten springen overboord. Het is slechts een kwestie van samenhorigheid en organisatie.

 10. Die Zwitsers hebben 2/3 van NL goud.
  Ze hebben altijd winst gemaakt op oorlog en op oorlog slachtoffers; en ze leefden van internationale criminaliteit en corruptie.

  medelijden met de Zwitsers?
  Uhhhhhh……..nee dus.

 11. Bedenk wel dat die cbdc ook beheerd moet worden !!!

  Door een griekse bankier ? Of een duitser ?
  Het is nu al heel moeilijk vertrouwen te hebben in
  de euro kommissars die dit baantje toebedeeld kregen.

  In engeland huren ze zelfs een buitenlander in voor hun nationale bank.
  Ik denk dat die euro cbdc uiteindelijk een aanhangsel van de uza dollar word
  Gecontroleerd en beheerd door wallstreet zoals nual met onze pensioenen gebeurd.
  En dan kunnen wij die amerikaanse inflatie opeten.

 12. En wij zitten hier al op 67.5 jaar oid voor we met pensioen (max uitbetaling van) mogen.

  In Frankrijk weten ze nog wat demonstreren tegen de Roverheid is.

  • Een Amerikaans onderzoek door collectieve pensioen verzekering maatschappijen gaf aan dat de gemiddelde cliënt na met op 65 met pensioen te gaan nog 6 maanden leefde….als je dit onderzoek in Nederland laat doen en je krijgt dezelfde uitkomst, dan is het verhogen van de pensioen gerechtigde leeftijd eigenlijk hetzelfde als het afnemen van het recht op pensioen. Wat ik ook niet snap is dat iemand een overlijdens verzekering moet afsluiten…..immers je pensioen opbouw valt weg na je dood….en hetgeen je afdraagt aan overlijdens verzekering en wat je krijgt is niet in verhouding, je verliest constant geld … wie op zijn 18e een stukje landbouwgrond koopt en dit verhuurt heeft een betere en spaarpot plus jaarlijkse opbrengst dan iemand die 50 jaar lang premie afdraagt en nog geen 3e deel van de inleg terug ziet in de begrafenis kosten….geld voor pensioen sparen trouwens ook….

 13. Weimar zag er ongeveer net zo uit.
  Moeders met kinderen en omgebouwde homo’s die als sexwerkers op straat staan om de (((geldwisselaars))) van dienst te bewijzen die zelf hun papieren beloftes al in goud omgezet hadden , na die hongersnood en ideologische subversie werd adolf als rothschild oplossing gepresenteerd (wetend of onwetend) daar waar trotsky hem voorging in europesch Rusland en de hollodomor en werd het restant werkende bevolking geslacht-offerd voor de zionistische rite.

  Feit blijft het volk is in de meerderheid en de infrastructuur ligt er en als het volk besluit samen in dienst van elkaar de parasieten te negeren en op zn schots the Shun op hun te plaatsen , het volk de macht heeft en de samenleving kan herstarten.

  Probleem ligt immer bij de Corporatie nep politie,s nep recht(s)”bank” nep justitie nep overheden en ordervolgers van de legers die elke x weer op oorlogspad gaan voor vrede die immer voor de overwinnaar is en nooit de overwonnenen.

  Daar zijn alleen wel eerlijke en moedige en angstloze mensen voor nodig die zonder eigengewin kunnen handelen.

  Deze wereld lijd onder de “democratische” consensus van laffaards en hebberigen die bereid zijn hun naasten op te offeren voor het eigen belang eerst.

  Geld is niets als een belofte.
  Een abstract concept gebaseerd op geloof en vertrouwen.

  Dit is ware wetgeving.: een uur joule/energie leveren aan een dienst een ambacht of product staat garand voor een vaste waarde aan harde valuta.

  De geldwisselaars gebruiken deze truck.
  1-de schuldenaar (je baas of klant) maakt fiat (schuld) belofte van zijn corporatie bank over via de centrale bankiers terwijl de oorlogsmachine de belastingdienst meekijkt.
  Bij de centrale bankiers word de harde valuta omgezet in fiat ( een belofte en schuld aan de zelfde centrale bankiers)
  Zo word je harde valuta omgezet in een belofte/schuld.

  Dus elke 100€ word in beslag genomen en je krijgt er een 100€ schuld/belofte voor terug. Die schuld waarvan je niet weet dat die bestaat ,staat op het service contract/bsn van de door de centrale bankiers geëigende natuurlijk rechtsgeldige persoon (the Crown/de kroon) via die zelfde belasting moet dan vervolgen die gecreëerde schuld/belofte worden voldaan.

  Theses/anti-theses oplossing.
  Daarom zegt swaab ,wat al jaren zo is , je hebt helemaal NIETS , Nooit gehad. En waant je gelukkig.

  Alle eigen-dom staat op de natuurlijk rechtsgeldige persoon onder het service contract/bsn aan bv het bedrijf De staat der Nederlanden aka Het bedrijf De Kroon/The Crown onder je bij geboorte ingeschreven lichaam in het wereldwijd geldende zeevaartsregister.:
  zeevaartswetgeving/
  handelswetgeving-UCC/
  Oorlogswetgeving.

  Je achternaam is een eenzeidig zonder mededeling en door de corporatie en staten landen opgericht bedrijf bij het Vaticaan/London city/Washington district of collumbia voor levenslange taxatie en slavernij aan de offeraars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in