Tien jaar geleden werd tuberculose in Duitsland nog steeds zo goed als uitgestorven beschouwd; sinds enkele jaren beleeft ’s werelds dodelijkste besmettelijke ziekte een fulminante comeback. In oktober 2018 waarschuwde het Robert Koch Instituut voor het onderschatten van deze besmettelijke ziekte. Het aantal tuberculosepatiënten in Duitsland beweegt zich naar een hoog niveau, “Hoge ziekteaantallen bij migranten, resistente pathogenen en de vele open longtuberculose veroorzaken problemen“, (Pdf), schrijft het RKI in zijn “Verslag over de epidemiologie van tuberculose in Duitsland voor 2017”.

In Bad Schönborn wordt de Michael Ende-gemeenteschool al een week lang geconfronteerd met een ware tuberculose-epidemie. 48 personen zijn nu besmet. Begin juli meldde het district Karlsruhe meerdere TBC-gevallen, zowel op de Michael Ende-school als op de Franz-Josef Kuhn-basisschool in Bad Schönborn, schrijft Die Unbestechlichen.

Interessant is niet alleen het feit als zodanig, maar de hele manier waarop de media nu omgaan met deze zeer alarmerende zaak.

Men herinnert zich de hysterische berichten over de laatste mazelenepidemie in april van dit jaar. Der Spiegel was gealarmeerd: Sinds Nieuwjaar 2018/19 zijn in Duitsland meer dan 230 mensen besmet met de mazelen! Noordrijn-Westfalen stond met 92 gevallen van mazelen binnen vier maanden op kop.

Met ongeveer 80 miljoen inwoners in Duitsland betekenen 230 gevallen van mazelen ongeveer 0,0002875% van de bevolking. Maar de republiek was in paniek, scholen waren gesloten, bioscoopbezoekers werden gewaarschuwd, tests mislukten en de verplichte vaccinatie werd geëist. Een gezond persoon overleeft de mazelen met grote waarschijnlijkheid. Het risico om te sterven aan de mazelen in Europa is ongeveer 1:10.000. Eén op de 10.000 lijders aan mazelen overlijdt.

  Demografische gegevens bevestigen dat de "Grote Vervanging" reëel is, zegt de Franse filosoof Michel Onfray

Bad Schönborn heeft 13.064 inwoners. In Schönborn daarentegen zijn 48 TBC-patiënten goed voor ongeveer 0,369 procent van de bevolking en nauwelijks iemand bericht erover. Daarnaast leidt tuberculose de wereldwijde statistieken van dodelijke infectieziekten. Jaarlijks worden in Duitsland ongeveer 6.000 gevallen geregistreerd, waarvan er ongeveer 100 fataal eindigen, ondanks alle medische vooruitgang. Dit komt overeen met een verhouding van 1:60. Een op de 60 tuberculosepatiënten overlijdt.

Dit is een veel dramatischer verhouding. En toch is het nauwelijks gerapporteerd. De “omgevingsonderzoeken” van de gezondheidsdienst zijn nog maar net begonnen. Pas nu wordt het uitgebreid naar alle leerlingen in de vijfde tot en met de negende klas. Er kunnen dus nog meer TBC-geïnfecteerden duidelijk worden. Vooral als de buitenschoolse omgeving van de patiënt nummer 1, een leerling van de achtste klas, gescreend zou worden.

Slaan artsen en autoriteiten alarm? Wordt de school gesloten? Wordt er een verplichte vaccinatie tegen TBC vereist? Vraagt het parlement om een speciale zitting? Nee. Integendeel, het wordt stilgezwegen. De dodelijkste besmettelijke ziekte ter wereld, de “witte pest”, breekt uit in een school en de media zwijgen.

Bij TBC zijn er drie fasen: De infectie, de ziekte en de open tuberculose. Pas in de derde fase is de zieke besmettelijk. Hoe geruststellend. Dan heeft de achtsteklasser van de Michael Ende-gemeenteschool een open tuberculose, waarmee hij in zeer korte tijd bijna 50 mensen heeft besmet. Volgens de statistieken is de kans groot dat een van hen de ziekte niet zal overleven. Maar het is ongepast om de school daarom te sluiten, aldus een medewerker van de gezondheidsdienst.

  België: Smerig migrantenkraakpand produceert ziekten die in Europa al jaren niet meer voorkomen

In plaats daarvan “moedigt de gezondheidsdienst zelfobservatie aan”. Symptomen van tuberculose zijn onder meer hoesten, koorts en uitputting, gewichtsverlies en nachtelijk zweten.

Dr. Ulrich Wagner, hoofd van de afdeling gezondheidsbescherming van het districtskantoor in Karlsruhe, ziet geen reden tot bezorgdheid. Tuberculose is zeer goed te behandelen. En trouwens, de eigen verdediging van het lichaam kan “de knobbelbacteriën vrij goed in toom houden”, aldus Wagner in een interview met SWR.

“Zeer goed behandelbaar” betekent een zes maanden durende behandeling met verschillende antibiotica en verschillende, vrij sterke medicijnen. En dat alleen als het niet een van de multiresistente bacteriestammen is die hier in Duitsland al zijn gediagnosticeerd en alleen bestreden kan worden door hoge meervoudige medicatie met slechte bijwerkingen, zoals thiacetazon. De meest voorkomende bijwerking van TBC-geneesmiddelen – zelfs bij normale TBC-ziekten – zijn polyneuropathieën, d.w.z. meervoudige zenuwschade.

De vrijmoedige beslissing van de gezondheidsautoriteiten is wonderbaarlijk. En ook de gelatenheid van de pers, die landelijk en lokaal niet bemerkenswaardig over rapporteert, is verbazingwekkend.

Terwijl in het algemeen het grote aantal migranten duidelijk bekend staat als de reden voor de snelle toename van tuberculosegevallen en infecties, wordt in dit geval in de welsprekende geheimhouding alleen gesproken over “een leerling” of “achtsteklasser” als de bron van de infectie. Wij “ontvangers” van dergelijke meldingen zijn al gewend aan het feit dat de codewoorden “groepen mannen” en “jongeren” eigenlijk altijd “migranten” betekenen. Want als ze geen migranten waren, worden de daders onmiddellijk en opvallend genoeg als Duitsers geïdentificeerd, hoewel het soms zelfs Duitsers met een migratieachtergrond zijn. De manier van rapporteren in dit geval, de duidelijke, ongegronde trivialisering van de zeer gevaarlijke tuberculose, en de poging tot het verbergen van een mogelijke migratieachtergrond van de “achtsteklasser” geven aanleiding tot onaangename vermoedens.

  74-jarige moet woning verlaten – ruimte nodig voor asielzoekers

Wat zei de heer de Maizière ook alweer? “Sommige antwoorden kunnen de bevolking van streek maken”.

Vorig artikelDrie jaar gevangenisstraf voor het verbranden van de EU-vlag
Volgend artikel“Veel immigranten hebben AIDS, syfilis, onbehandelde TBC” – gezondheidszorg in Duitsland op de knieën door asielchaos
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Of de pest nu rood, blauw of groen wordt genoemd, is niet van belang. Het “vluchtelingen-gajes” heeft ons uitsluitend de PEST gebracht !!!! Stop de import van dat volk.

 2. Tuberculose is ook in Nederland vertegenwoordigd, schijnt dat vluchtelingen dit meegebracht hebben. Hier wordt niet over gecommuniceerd, nee natuurlijk niet.
  Hier in Breda zag ik bij een GGD een afd. open tuberculose!
  Raar toch?

 3. Sinds de jaren 80 is de tuberculose nadat de actieve bestrijding werd opgeheven nooit helemaal weg geweest in Nederland.
  Er stierven jaarlijks nog steeds mensen aan omdat de gemiddelde huisarts het niet eens meer herkend

  Met de import van kansloze uit allerlei landen van de wereld heeft de armoede ziekte de kop weer echt opgestoken, en helaas zijn er inmiddels veel resistente soorten ontwikkeld door voornamelijk slechte zorg met te veel antibiotica.

 4. Nou en. Iedereen ging pre-corona ook altijd naar het buitenland op vakantie en ze namen dan allerlei enge ziektes mee terug. Of men haalde Roemeense of Spaanse huisdieren met rabiës hierheen.
  Daar doet toch ook geen mens moeilijk over?

 5. Het zijn allemaal de Verzonnen verhalen om de mens alles maar wat op te legen door die illegale WEF zwendel maar velen miljoenen mensen trappen er niet meer in met hun corrupte verzinsels en sprookjes Hun doel is veel doden te veroorzaken en om vele corrupte illegale geldstromen binnen te harken dit is hun doel En dat doel zullen ze zeker niet bereiken omdat die illegale ongekozen criminelen die er aan mee werken bedrijven en werkgever en dat hele zooitje ongedierte ( WEF Rioolratten het ongekozen illegale zwendel zooi met hun moordenaars zoals dat wijf Nazi ursula von der lijken en die criminele Nazi klaasje snap de druiper van de illegale Kartels Hun tijden zullen komen waar de mensheid op wacht Maar blijf naar de blauwe lucht kijken het gevaar kan elke dag drijgen WEvers van illegale tijd !!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in