Een man en een vrouw hebben builenpest, buiten bidt een priester om genezing

Na de sterfgevallen werd vrijdag in de autonome regio Binnen-Mongolië een waarschuwing afgegeven die voor de rest van het jaar zal gelden om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Begin juli werd in Binnen-Mongolië een geval van builenpest ontdekt en de plaatselijke autoriteiten gaven een waarschuwing af die de jacht op en het eten van dieren die de ziekte kunnen dragen verbood. Toen werd reeds een tweede geval vermoed.

Er is nu een sterfgeval van de ziekte in de stad Bayannur. Het gebied waar de overledene woonde is afgezet en zeven mensen in zijn omgeving zijn in quarantaine geplaatst. Een ander sterfgeval wordt gemeld vanuit de stad Baotou.

Gevallen van builenpest zijn niet ongewoon in China. Het aantal gevallen is de laatste jaren echter afgenomen. Tussen 2009 en 2018 werden 26 gevallen en elf doden gemeld.

De builenpest wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie en veroorzaakte enorm veel doden in de 14e eeuw, een van ’s werelds dodelijkste epidemieën waarbij wereldwijd ongeveer 50 miljoen mensen omkwamen. Het wordt meestal via vlooien van dieren op mensen verspreid en zonder behandeling kan het sterftecijfer oplopen tot 60 procent.

Aangezien het echter met antibiotica kan worden genezen, wordt het risico van een nieuwe epidemie als onwaarschijnlijk beschouwd.

Pest 1720, Cholera-uitbraak 1820, Spaanse griep 1920, Chinees Coronavirus 2020

China is geïnfiltreerd in de westerse wereld - koopt de superrijken om

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here