Een man en een vrouw hebben builenpest, buiten bidt een priester om genezing

Na de sterfgevallen werd vrijdag in de autonome regio Binnen-Mongolië een waarschuwing afgegeven die voor de rest van het jaar zal gelden om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Begin juli werd in Binnen-Mongolië een geval van builenpest ontdekt en de plaatselijke autoriteiten gaven een waarschuwing af die de jacht op en het eten van dieren die de ziekte kunnen dragen verbood. Toen werd reeds een tweede geval vermoed.

Er is nu een sterfgeval van de ziekte in de stad Bayannur. Het gebied waar de overledene woonde is afgezet en zeven mensen in zijn omgeving zijn in quarantaine geplaatst. Een ander sterfgeval wordt gemeld vanuit de stad Baotou.

Gevallen van builenpest zijn niet ongewoon in China. Het aantal gevallen is de laatste jaren echter afgenomen. Tussen 2009 en 2018 werden 26 gevallen en elf doden gemeld.

De builenpest wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie en veroorzaakte enorm veel doden in de 14e eeuw, een van ’s werelds dodelijkste epidemieën waarbij wereldwijd ongeveer 50 miljoen mensen omkwamen. Het wordt meestal via vlooien van dieren op mensen verspreid en zonder behandeling kan het sterftecijfer oplopen tot 60 procent.

Aangezien het echter met antibiotica kan worden genezen, wordt het risico van een nieuwe epidemie als onwaarschijnlijk beschouwd.

Pest 1720, Cholera-uitbraak 1820, Spaanse griep 1920, Chinees Coronavirus 2020

  China loog
Vorig artikelGroot-Brittannië doet een beroep op het leger om de invasie van illegale migranten te voorkomen
Volgend artikelHet nieuwe spannende Zweden: Migrantenfamilie hangt lammetje aan parkboom en slachten het 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in