Foto ter illustratie

Tijdens de Covid-19 hysterie en de wereldwijde shutdown werden de nadelen van het wonen in een grote stad duidelijker. Zeker, steden bieden meer carrièremogelijkheden. Maar ze zijn ook duurder, vuiler, hebben meer criminaliteit, zijn overvol, hebben kwetsbare aanvoerlijnen en een infrastructuur die gemakkelijk overbelast kan raken, schrijft Jeff Thomas.

Hoe ziet u de waardepropositie van wonen in een grote stad vandaag de dag, gezien de ontwikkelingen?

Jeff Thomas: In mijn studententijd vond ik steden heel aantrekkelijk. Veel sociale mogelijkheden, veel winkels, een grotere verscheidenheid aan goederen, enz. Maar in die tijd had ik het geluk twee stadscrisissen te hebben meegemaakt waaruit ik waardevolle lessen heb getrokken.

De eerste was een oliecrisis in de winter van 1973. Het was zo erg dat veel mensen hun auto moesten verlaten, sommigen op de snelweg, in de sneeuw. Sommige mensen stierven door blootstelling aan de kou.

Maar op dat moment leek ik de enige die zich afvroeg wat er zou gebeuren als het nog een beetje erger zou worden. Wat als er geen brandstof was om huizen te verwarmen? Mensen op het platteland vinden wel een manier om te overleven, maar in de stad heb je geen opties. Velen zouden sterven zonder warmte. Maar eerst zouden ze wanhopig worden en wanhopige mensen zijn een bedreiging voor uw welzijn.

Het tweede was een stadsoproer. Tot ik er een meemaakte, begreep ik de ware aard ervan niet. Een rel is niet zomaar een misdaadgolf; het is willekeurige chaos, gevoed door woede en wanhoop. Ze ontstaan door opgebouwde spanning die wordt aangewakkerd, vaak door een “laatste druppel” gebeurtenis. Omdat ze spontaan zijn, duiken mini-rellen overal in de stad als popcorn op. En ze zijn oncontroleerbaar. Als de sirenes klinken, trekken de relschoppers zich terug, maar zodra de politie doorrijdt naar de volgende wijk, beginnen de relschoppers opnieuw. Rellen zijn vergelijkbaar met guerrillaoorlogvoering, behalve dat ze geen enkele organisatie kennen. Ze zijn hoog van woede en laag van verstand en als zodanig zeer gevaarlijk.

Voor iemand die in een stad woont en hoopt met rust gelaten te worden, is daar bij een rel geen kans op. Vroeg of laat moet je naar buiten, en als je dat doet, kun je een slachtoffer worden.

Die twee voorvallen hebben mij de belangrijke les geleerd dat, hoewel steden in goede tijden heel aantrekkelijk zijn, je er in een chaotische periode ver vandaan wilt zijn.

  "Geen geld voor brood" - Uitgehongerde Italianen bestormen het stadhuis

International Man: Wat zijn enkele risico’s van het wonen in een stad tijdens een langdurige crisis?

Jeff Thomas: Een van de grootste attracties van een stad is dat er allemaal kleine bedrijfjes om je heen zitten die alles voor je doen. Het is heerlijk handig. Zolang je kunt betalen, kun je alles krijgen. Het grote voordeel is dat een heleboel anderen alles regelen wat u nodig hebt. En in een crisis wordt juist die toestand uw grootste gevaar. U kunt zich niet onttrekken aan de afhankelijkheid van anderen en plotseling zelfredzaam worden. U hebt heel weinig controle over uw omgeving en de diensten die u nodig hebt.

In een crisis worden steden het eerst getroffen door voedseltekorten, en u merkt dat u geen alternatieve voedselvoorziening hebt. En dat geldt voor elke stad, hoe leuk die in goede tijden ook is. Het West End van Londen is een wijk waar ik graag kom, maar als er een voedseltekort is en sommige mensen wanhopig zijn, wil ik niet van Sainsbury’s naar huis lopen met een brood onder mijn arm.

En dit geldt überhaupt voor alles in een stad. Je hebt de winkels nodig voor je eten. U hebt misschien een wasserette nodig om uw kleren te wassen. Uw gebouw heeft een centrale watervoorziening, gasvoorziening en elektriciteitsvoorziening. Uw vermogen tot zelfredzaamheid is zeer gering.

In een crisis heeft geen van de attracties van het stadsleven nog waarde. De stad wordt een handicap.

International Man: Hoe belangrijk is het om een aangename plek te hebben op het platteland of in een kleine stad?

Jeff Thomas: Het is van levensbelang. Uw leven kan ervan afhangen.

International Man: Denkt u dat er een trend zal zijn van mensen die de steden verlaten? Wat zijn de gevolgen daarvan?

Jeff Thomas: Ja. We hebben letterlijk duizenden jaren geschiedenis om naar te kijken als het om deze vraag gaat. Historisch gezien zal een klein aantal mensen het teken aan de wand zien en een schuilplaats zoeken ergens in een kleine stad of op het platteland. Maar de grote meerderheid wacht tot het laatste moment en als het tijd is om te vluchten, hebben ze misschien geen enkel plan.

We zullen dus paniek-migraties zien – grote aantallen mensen die proberen te vertrekken als gevolg van een of andere “laatste druppel” gebeurtenis. Het kan vergelijkbaar zijn met de jaren 1930 – de Okies laden hun Model A trucks met hun bezittingen in en rijden naar Californië. Alleen zal het deze keer Montana zijn, en andere landelijke plaatsen waar de bestaande bewoners bekend staan als zelfredzaam.

  Waarom werd het boek over Maui 2 DAGEN nadat de "bosbranden" begonnen gepubliceerd? Waarom blokkeerde de politie de straten? Waarom vertraagde de staat het vrijgeven van kritieke watervoorraden? Als u dit in twijfel trekt, zegt de media dat u gelooft in "bizarre samenzweringstheorieën"

En er zijn tal van problemen met dit idee. Ten eerste moeten er onderweg veel tankstations zijn met voldoende brandstof, anders bereik je je bestemming nooit. Ten tweede kunnen er onderweg plunderaars zijn. Ook dit is historisch gezien de norm in dergelijke situaties.

En als u op uw bestemming aankomt, zult u merken dat de bewoners van deze gebieden geen behoefte hebben aan de stedelingen, die massaal op hen afkomen. Evenmin willen ze de voedselvoorraden delen die ze zo zorgvuldig hebben opgespaard in afwachting van een crisis. Net zoals de Okies ontdekten, zullen de nieuwkomers niet welkom zijn.

International Man: Ziet u een andere mentaliteit bij degenen die buiten de steden wonen, waardoor zij in een crisis meer gewenst zijn als buren?

Jeff Thomas: Oh, zeker. Dat geldt niet zozeer voor de buitenwijken, maar degenen die ervoor kiezen om in kleine steden en plattelandsgebieden te gaan wonen, zijn over het algemeen zelfstandiger dan stedelingen. En omdat er in die gebieden weinig buren zijn en niet vaak veranderen, leren mensen hun buren persoonlijk kennen en worden ze wederzijds afhankelijk. Ze vormen sterke banden, die hen door moeilijkere tijden kunnen helpen. Mensen helpen elkaar in de wetenschap dat de hulp later weer bij hen terugkomt. Dit is natuurlijk niet zo waar in een stad, waar veel mensen niet eens de namen kennen van de mensen in het appartement aan de overkant.

In een crisis wilt u dus landelijke mensen om u heen. Ten eerste is het onwaarschijnlijk dat ze zich tegen u zullen keren, en ten tweede zullen ze u misschien zelfs helpen en delen wat ze hebben, als ze u eenmaal goed kennen. Maar het betekent wel dat u vroeg moet beginnen en uw plaats onder hen moet verdienen.

International Man: Wat zoekt u in een ideale “bug out” locatie?

Jeff Thomas: Drie dingen: een stabiele regering, goede buren en voldoende voedsel en water.

Ik heb huizen in verschillende landen, zodat ik, als één land een slechte keuze blijkt te zijn als schuilplaats, andere opties heb.

Bij de beoordeling van elk van die landen wilde ik eerst weten of de regering een geschiedenis van politieke stabiliteit heeft en niet onderhevig is aan dramatische veranderingen van het ene leiderschap naar het andere. Ik waardeer ook regeringen die zich zo min mogelijk opdringen aan het leven van de inwoners. Een land dat er al een gewoonte van maakt om overdreven autocratisch te zijn, zal in een crisis alleen maar erger worden.

  12 jaar over de houdbaarheidsdatum: Kunt u het nog eten?

Zoals ik al zei, is het ook essentieel om buren te hebben waarvan het onwaarschijnlijk is dat ze een last voor u worden. Bij het bekijken van elk van mijn huizen vroeg ik me af: “Hoe gaan deze mensen met elkaar om?” en “Hoe zouden ze zich gedragen in een crisis?”.

En tot slot is het raadzaam locaties te kiezen met een overvloed aan voedsel en water. Als er überhaupt al boerderijen om u heen zijn, prachtig. Maar als die er niet zijn – dat wil zeggen, als het meeste voedsel wordt geïmporteerd – zou u ofwel een boerderij willen stichten, of op zijn minst een voorraad voedsel aanleggen waarmee u een tijdje vooruit kunt.

Ik twijfel er niet aan dat de beschikbaarheid van voedsel in sommige landen de komende jaren zal afnemen, en die locaties zouden de slechtste keuze zijn. Maar zelfs in landen waar de voedselvoorziening waarschijnlijk goed is, kunnen er van tijd tot tijd onderbrekingen zijn, dus een reservevoorraad voedsel van een maand is aan te raden, ongeacht waar u wilt zijn.

International Man: Nog laatste punten die in overweging moeten worden genomen?

Jeff Thomas: Alleen dat we net begonnen zijn aan een periode die zal uitgroeien tot wat de crisis van ons leven kan worden. Er is geen garantie dat de ene lezer meer geluk zal hebben dan de andere en het beter zal treffen. In dergelijke tijden is de kans op zeer grote onrust en tekorten groot genoeg dat het zeer onverstandig zou zijn om gewoon “af te wachten wat er gebeurt” of “er het beste van te hopen”.

Wie zich voorbereidt, loopt minder kans slachtoffer te worden van de komende crisis. Ik zou niet willen worden opgesloten in een stadswoning zodra de vlam in de pan slaat.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Uitgelekt “plan” – Elite wil binnenlandse opstanden (Encore)



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel10 mythes verteld door “COVID-experts” – en nu ontkracht
Volgend artikelMoskou voert momenteel massale luchtaanvallen uit op de militaire infrastructuur van het Kiev-regime (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Ik woon al een poosje buiten de stad, lekker rustig en zelf voorzienend wat betreft energie.
  een voorraad Diesel om te verwarmen en zonnepanelen met battery.
  Ik zou niks anders meer willen

  • … klinkt als een gedekte tafel voor de mensen uit de stad….ik heb dit onderwerp ook al enige keren overdacht en uit ervaring weet ik dat je tegen een massa niets kunt behalve wegwezen of natuurlijke barrières benutten….de meeste kans op overleven heeft hij die zowel in een groep zit als in een bebouw dat niet kwetsbaar is voor bulldozers of een rammende vrachtwagen en waar niemand de eerste twee verdiepingen kan bereiken of kan binnen dringen…en je moet zelf mobiel zijn om te halen wat je nodig hebt en zelf ook nog voedsel verbouwen….een middeleeuws kasteel met slotgracht ingenomen door een ECHTE motorclub in het rivierengebied biedt de allerbeste kansen op overleven…in elk geval de eerste paar jaar…

   Je huis tot fort maken is een erg beperkt denken, technisch omdat een brandend dak einde rit betekend en omdat jou fort ook je gevangenis is….en je kunt niet alles rondom constant dag en nacht beveiligen, en grote honden ben je als eerste kwijt als iemand iets wil…

   Hechte tot geweld zonder enige restrictie bereid zijnde groep met diverse vaardigheden, locatie die goed en stevig is en overzicht over het landschap en mobiel zijn, want reken maar dat je moet roven en doden om te eten, net als ieder ander…zit je daarin heb je een goede kans mits de leiding verstand heeft en het eigen ego heeft afgeschaft ten gunste van de groep….

   • Achteraf wonen betekent ook dat je minder snel doelwit bent. Een underende meute zal meer interesse hebben in een klein stadje of dorpje dan in 1 of 2 huizen die ver weg liggen.
    Nou is Nederland anders dan de VS, maar hier hebben we lokale milities, dus al iets van organisatie om met geweld te kunnen reageren op een horde plunderaars. En zoals aangegeven, je kent je buren, dus staat elkaar bij.

    • helaas hier is zulke verbondenheid niet, plus je ziet overal huizen, bijna nergens ben je echt uit de buurt van een stad of dorp, plus alle koeriersdiensten kennen de wegen en de huizen, en hier zijn het bijna alleen maar asiellui met papieren die op de pakketjesdienst rijden, soms zitten er wel drie of vier in de wagen die meerijden, of achterin te kijken welke pakketjes de moeite zijn om af te leveren en weer op te halen…

     Achteraf wonen hier in Nederland is een risicofactor want je mag geen wapen hebben, en de responsetijd van de politie is op sommige plekken in het weekeinde of in de nacht langer dan een half uur…..

     De structuur zoals in de VS van national guard is denk ik een winpunt, hier is wel een militaire reserve maar die worden in tijden van ellende gebruikt als bewaking en dwangknokploeg om burgers hun hok in te jagen en niet als bescherming van burgers…

     toch…ik verheug me op totale instorting, want de frustratie van toekijken en niks kunnen doen aan de aftakeling die je ziet voltrekken is in mijn geval meer frustrerend. Als opbouwen niet meer mogelijk is dan is meedoen in de waanzin de enige optie….Liever alles kapot dan enkel mijn leefwereld….

     Vandaag is er zekere Zelensky in ons land, maar ik denk dat de helft van de bevolking deze clown/ moordenaar niet wil zien….de politiek die echter een erehaag voor dit gedrocht opricht hoop ik bij de instorting van onze wereld nog eenmaal te ontmoeten…

 2. Dit zet je als stedeling wel enorm aan het denken. Als je dit leest dan begint het je wel te dagen waarom het globalistisch tuig jùist de zogenaamde ‘Smart city’s” wil ! En synchroon daaraan het ‘platteland’ wil verbieden voor de burgermens. Het is voor de machtswellustigen, die verslingert zijn geraakt aan het ten alle tijden controleren van z’n medemens, handiger als al het plebs bij elkaar gepakt in megacities woont en niet verspreid op het platteland. Elke beweging en zelfs elke gedachte kan dan in de gaten worden gehouden. Als je je beseft hoe verschrikkelijk afhànkelijk je in feite bent als je, zoals bv ik, in Amsterdam woont. Een stad, die ook voorbestemd is om een ‘Smart city’ te worden. Een rampzalig idee.
  Ik lijd al meer dan een jaar aan een zeer invasief laagfrequentiegeluid, die me regelmatig ùit m’n slaap houdt. Instanties sturen me door naar ‘mijn’ woningbouwvereniging en ‘mijn’ woningb.ver. stuurt me weer terug naar de instanties. Als dit onontvluchtbaar laagfrequentiegeluid inderdaad afkomstig is van 5G zendmasten e/o van warmtepompen en andere shit, die bij de opgetuigde zogenaamde duurzaamheidsmythe behoren, dan begrijp ik natuurlijk dat de woningb.ver. en andere instanties niet hun vingers wensen te branden en het het liefste in het midden wensen te laten, omdat het beleid nu eenmaal bindend is, hoe onwetenschappelijk en onlogisch het ook moge zijn. Dus wat dit betreft zal het leven in een grote stad ook steeds onleefbaarder worden. Het zal een grote magnetron worden. En dan is het wederom niet vreemd, dat mensen gek gaan doen en uit gaan flippen ! Je krijgt immers geen kans om te regenereren.

  • Ik vrees dat het platteland in Nl niet anders is of zal worden als hier.

   Bijna geen inwoners, meesten zeer oud en geprikt. Geen electriciteitskabels of telefoonkabel in de grond, maar vanaf 2020 wel in no time glasvezel en die verdomde kastjes om de 100 meter. Veel chemtrails en ’s nachts zeer laag patrouilerende vliegtuigen zonder registratienummer. We zijn een groot experiment voor het kwaad.

   Met de klimaatkul zal vervroegd, waar ik bij de invoering van die kleurplaat over energielabels al voor vreesde, op zeer korte termijn extreme belastingen geheven aan worden en dwingend onbetaalbare aanpassingen aan de woningen te verrichten. We zullen hier weggeronseld worden om in die gore steden opgehokt te worden.

   De vijand zit iveral om ons heen. Spuitjunks

   • In het buitenland is het niet anders, daar schieten grote 5G masten als paddenstoelen uit de grond. Ook in de buitengebieden. Had een leuk vakantie huisje met een hectare grond, middel of nowhere staat er ineens een hoge 5G mast op amper 400 meter van het huis. Mijn stralingsmeters sloegen maximaal uit. Om nou alles af te schermen tegen die straling is onbegonnen werk.

 3. Mark my words .
  De pleures gaat uitbreken in de steden .
  Ik herinner mij 73 .
  Nu woon ik op het platteland idd .
  Kijk om me heen en zie veel kleur de seringen staan in bloei .
  De sierpruim idem .
  De sierpruim van mijn moppie …. 😂 das andere koek .
  Maar er is veel kleur onstaan hier spontane bloemen en mooi groen .
  De stad is een smerige op een ophoping van verotting en droeve mensen .
  Mijn honden wouden niet eens op een grasveldje schijten toen ik jaren geleden ff op bezoek was in
  Amsterdam. Jaren geleden met een stel maten hadden we een loods op het Westerdok , wat we daar gezien en meegemaakt hebben tart iedere beschrijving , vlakbij het centraal station , de hoeren werkte alls af op het westerdok . De politie pleurde gestolen auto’s neer , die dan vedwenen of in de fik gestoken werden opdat de (overal aanwezige junks) niet in die wrakken konden shotten of maffen .
  Tijd ook in een carvan daar gestaan .. bier vuurtje erbij .. vis halen bij waasdorp in ijmuiden kuil in de grond wadjang met olie en visbakken . alles bijelkaar . Doe dit niet thuis want je keuken gaat geheid in de fik 😃.
  Ik kom van mijn werk thuis (caravan ) was er een geldauto voor mijn deur beroofd .. de cops vroegen of ik iets gezien had ? Mijn antwoord .. dan had ik hier niet meer levend gestaan grapjas .. vraag het mijn hond ff die was er wel in de tuin. Later komt het verval nog meer .. ik was weg hebben er polen in mijn caravan gebivakeerd . Moord gepleegd een van die gasten was kapot geslagen binnen . Heb nog gekeken .. zelfs AT5 gebeld … was niet intressant voor die idioten .. Ben weggegaan en nimmer terug gekomen . Nu is het een Juppen buuirt geworden met huizen van 500.000.
  Neem de toen malige IJmarkt tonnen in geinvesteerd voor de alloctoon om daar de de zelfde move te maken als in beverwijk . Is niet gelukt na korte tijd de IJmarkt ter ziele met een bulldozer alle roestvrijstalen deuren en aan verwante naar de sloop gesloten , heeft deze hele idioterie een paar miljoen gekost . Savonds stond het westerdok vol met gedumpt afval van de IJmarkt rottent fruit en andere rommel . ‘Weer een mislukt avontuur van de linkse meuk in het stadhuis .
  Al met al bestaat dit alles niet meer , ben nooit meer terug geweest , al 20 jaar niet meer inAmsterdam geweest , geen behoefte meer . Dit is maar een kleine karakter bloemlezing , niet te vergelijken met de toen her ender nomadenkampen inde westhaven . Daar wil je als ouwe jongen niet eens dood gevonden worden . 😉

 4. Beetje plat jouw tekst. Ik lees liever de bijdragen van.. Naam.. die ik na jouw aanval een aantal dagen geleden hier niet meer gezien heb.
  Zo gaat de verplatting in zijn werk.

 5. @Svea
  Te hoog voor jouw gegrepen .
  En Naam heeft zelf de kuierlatten genomen .
  Hilaries dat jij een ander er op aanspreekt .
  En denk je dat ik zou inbinden om een burgelijk piegum figuur als jou ?
  Wat een diepgang om *Naam zo te adoreren. Met jou aan mijn zijde krijg ik geheid een kogel in mijn rug 😃 “Verafgoden = 1) Aanbidden 2) adoreren 3) Vereren 4) Vergoddelijken 5) Vergoden 6) Waarderen. adoreren ” doe eens normaal .
  Man kansloos en (vul zelf in )

 6. @Svea
  Ter info .
  Ik heb niemand weg gejaagd.
  Ik had het over een bootje die org. mag geen naam hebben heete.
  Naam reageerde als door een bij gestoken .
  Ik had en heb niets te maken met zijn verdwijning .
  Maar als jij mijn text te plat vindt en liever zijn epistels leest omdat dat meer in je vaarwater behoord ,
  Dan kan ik mij bij neerleggen .
  Maar zinloos kreten dat ik er de hand in heb gehad, geeft mij helaas een diepteprofiel van jouw behoefte om een fijn genomen te worden op gelijkgerichte zeurkousen party.
  Voor je vroeger het leger inging waren de meeste gasten een bord soep , de gene die het volhielden en de commando’s promoveerde tot bord pap . Neem aan dat jij @Svea nimmer een loopgraaf van binnen hebt gezien . Sterker nog ruik ik hier groenlinks ? in die richting van het mietjes volk ?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in