Ongeveer 200.000 immigranten die in Denemarken wonen, vallen nu onder de repatriëringswet die vorig jaar is uitgebreid. Het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken en Integratie schrijft dit op zijn website Integrationsbarometer.dk.

Uit een overzicht van de voortgang van het terugkeerwerk door het ministerie blijkt dat 502 immigranten in 2019 zijn teruggekeerd naar hun land van herkomst. Dit is een stijging ten opzichte van de 360 personen die het jaar daarvoor werden gerepatrieerd.

Niet sinds 2011 hebben zoveel immigranten Denemarken verlaten als vorig jaar. Destijds waren het vooral Turken en immigranten uit Bosnië en Herzegovina die naar hun land van herkomst terugkeerden. Nu zijn het Syriërs en Somaliërs.

Van 1 januari tot en met september van dit jaar waren 211 immigranten naar huis verhuisd in overeenstemming met de Repatriëringswet. De daling dit jaar is een gevolg van de Coronapandemie, die het internationale reizen zeer moeilijk heeft gemaakt.

Denemarken: Nu trekken we verblijfsvergunningen voor Syriërs in – “Natuurlijk gaan ze naar huis”

De Deense Repatriëringswet biedt royale subsidies aan immigranten die Denemarken verlaten. Het is bedoeld als een wortel om hen terug te laten keren. De meerderheid van de mensen die op het aanbod ingaan, zijn werkloos of hebben geen werkbare leeftijd.

“Het is echt een goede deal voor Denemarken als buitenlanders die willen terugkeren naar hun vroegere woon- of verblijfplaats financiële steun krijgen en Denemarken verlaten. Daarom is het ook een heel goed systeem”, zegt minister van Buitenlandse Zaken en Integratie Mattias Tesfaye (Sociaal-Democraten).

“Maar het kan nog beter. Daarom zal ik, mede op basis van deze herziening, later dit jaar enkele wetswijzigingen voorstellen”, vervolgt hij.

  Deens kinderprogramma laat volwassenen toe zich openlijk bloot te stellen aan kinderen

Na de uitbreiding van de wet hebben nu ongeveer 200.000 immigranten die in Denemarken verblijven recht op een terugkeervergoeding. De gemeenten hebben een zogeheten begeleidingsplicht voor iets meer dan 60.000 daarvan, dus ze zijn onder andere verplicht om de immigranten te informeren dat ze een toelage kunnen krijgen om naar huis terug te keren. Onder de gemeenten die een begeleidingsplicht hebben, zijn er ook met migranten die in Denemarken zijn geboren.

De immigranten die naar huis gaan, krijgen in sommige gevallen een proeftijd van maximaal twee jaar. Zij kunnen binnen die periode naar Denemarken terugkeren, maar zijn dan wel verplicht de ontvangen subsidies terug te betalen. Volgens een overzicht voor de jaren 2012 tot en met 2017 heeft gemiddeld acht procent gebruik gemaakt van de proeftijd.

De Deense Repatriëringswet is, voorlopig nog, gebaseerd op een hoge mate van vrijwilligheid en is bedoeld om immigranten in staat te stellen vrijwillig naar hun land van herkomst terug te keren. Het is een proces dat losstaat van de immigranten die met dwang uit het land worden gezet nadat hun een verblijfsvergunning is geweigerd of tot uitzetting is veroordeeld.

Deense minister van integratie Inger Støjberg: Asielzoekers liegen en bedriegen

Vorig artikelDuitse regering bevestigt samenzweringstheorie: Syriërs plegen de meest geweldsmisdaden
Volgend artikelNa Italië nu ook in Spanje de Corona-revolutie: Het brandt in Europa!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Een klein kutlandje toont de rest van Europa hoe het ook kan.
    Bij intrekken van verblijfsvergunning hoort ook stopzetten uitkering.
    het werkt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in