Denemarken is van plan de asielmigranten die tijdens de vluchtelingencrisis vanuit Syrië naar Denemarken zijn gekomen naar huis te sturen. Dat schrijft de Deense regering in een persbericht.
– Natuurlijk gaan ze naar huis, aldus minister van Buitenlandse Zaken Mattias Tesfaye (Sociaal-Democraten).

De door de beslissing getroffen Syriërs zijn in de eerste fase vluchtelingen uit de provincie Damascus. Het Deense Vluchtelingenbureau, dat kan worden vergeleken met een migratierechtbank, oordeelde in december vorig jaar dat de situatie in de hoofdstad van Syrië en de omliggende provincie niet meer zo ernstig is dat er redenen zijn om eerder afgegeven verblijfsvergunningen voor Syriërs uit die provincie te verlengen.

In mei en juni van dit jaar heeft het Vluchtelingenbureau vijf asielzaken afgewezen voor Syriërs uit de provincie Damascus. Tegen deze achtergrond heeft de sociaal-democratische regering in Denemarken het Vluchtelingenbureau van het land opdracht gegeven om honderden reeds verleende verblijfsvergunningen te herzien en opnieuw te onderzoeken.

Vorig jaar zijn bijna 100.000 vluchtelingen uit de directe omgeving naar Syrië teruggekeerd. Hun landgenoten, die hier in Europa asiel hebben gekregen, zullen natuurlijk ook naar huis reizen zodra de omstandigheden in Syrië dat toelaten, aldus minister van Buitenlandse Zaken en Integratie Mattias Tesfaye.

Door middel van een screening zijn 900 reeds afgehandelde asielzaken voor heronderzoek uitgezocht. Naar verwachting zal het merendeel van de zaken voor de jaarwisseling worden afgehandeld.

Vorig jaar zijn er meer Syriërs uit Denemarken geëmigreerd dan immigranten naar het land geïmmigreerd. 886 Syriërs emigreerden terwijl 563 mensen immigreerden. Dit is deels te danken aan een nieuwe Deense repatriëringswet die immigranten “aanmoedigt” om terug te keren naar hun thuisland.

Bijna de helft van alle moslims in Denemarken wil sharia wetgeving invoeren

Psycholoog Nicolai Sennels: Vier factoren die moslims crimineler maken

3 REACTIES

  1. Jawel; die gaan naar Zweden Duitsland of nederland…. maar het is een goed systeem;oorlog voorbij: doeidoei!

  2. Simpel; visa en verblijfvergunningen intrekken; noodwetje om de 5 jaar regel van de baan te halen.
    Dan aankondiging dat over 2 week alle uitkeringen en subsidies aan hun worden stopgezet. En geen beroep mogelijk maken!

    langs de weg staan met vlaggetje “good bye”zwaaien mag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here