Deense minister van integratie Inger Støjberg: Asielzoekers liegen en bedriegen

8
Inger Støjberg © Arno Mikkor, Aron Urb (CC BY 2.0)

Inger Støjberg heeft uitgehaald tegen wat zij beweert een wijdverspreid bedrog onder migranten en vluchtelingen te zijn, dat erop is gericht om verschillende voordelen veilig te stellen en meestal onbestraft blijft.

Een aanzienlijk deel van de vluchtelingen in Denemarken bedriegt op het gebied van gezinshereniging, verstrekt valse gegevens en probeert de staat op te lichten, zegt de Deense minister voor integratie en immigratie, Inger Støjberg, van de regerende liberale partij, tegen het Deense dagblad Berlingske.

Het is een kwestie van proberen over het hek te springen waar het het laagst is. Als men dat zonder enige consequenties kan doen, dan wordt er bijna geadviseerd om geen enige inspanning te leveren, zegt Inger Støjberg.

Naar eigen zeggen heeft ze een “duidelijk gevoel” dat een “aanzienlijke groep” van vluchtelingen de Deense staat tracht te misleiden.

Støjberg noemt een Facebook-groep die de antwoorden geeft op een zogeheten ‘moduletest’, die alle migranten moeten doorlopen als onderdeel van het Deense onderwijs, als het meest recente voorbeeld van bedrog. Over het algemeen omvat de test vier delen – lezen, schrijven, luisteren en mondeling examen. Massale fraude is onthuld, merkt Støjberg op.

Het geeft je het voordeel dat je je niet hoeft voor te bereiden. Je kunt het allemaal met frauderen doorkomen, met vrijwel geen gevolgen, aldus Inger Støjberg.

Tegelijkertijd steunt Støjberg de wijziging van de wetgeving die was voorgesteld door de minister van Volksgezondheid en collega-liberaal Ellen Trane Nørby, die ongeveer een maand geleden voorstelde dat migranten die al meer dan drie jaar in Denemarken zijn, het recht op tolkdiensten verliezen.

  De Grote Vervanging: Globalisten gebruiken Oekraïense crisis om hun Bevolkingsvervangingsplan te bevorderen

Een ander voorbeeld van Støjbergs ergernis zijn asielzoekers die over hun leeftijd liegen.

We zien ook jongere asielzoekers die zich een weg frauderen naar een betere behandeling en meer profijt. Een onbegeleide minderjarige kost meer dan een half miljoen kronen [meer dan 65.000 euro], en het is een feit dat twee derde van degenen die naderhand op leeftijd werden getest ouder bleken te zijn dan ze oorspronkelijk verklaarden. Daarom doen we in alle gevallen van twijfel een leeftijdstest.

Uit cijfers van de Immigratie- en Integratiedienst blijkt dat van de bijna 2.000 personen die in de periode 2014-2017 op leeftijd waren getest, ongeveer 1.450 of 73 procent ouder te zijn dan in eerste instantie aangegeven was.

Ik vind dat het ook echt hebberig is om te proberen de citroen tot het uiterste te persen door van residentie te veranderen, zegt Støjberg.

Støjberg benadrukt dat dit niet moet worden geïnterpreteerd als een anti-migranten tirade. Er is geen reden voor hen die niet bedriegen om door harde woorden gekwetst te voelen, beklemtoond zij.

Elke keer als ik een plek zie waar je gaat frauderen of probeert iets te krijgen waar je geen recht op hebt, worden de regels aangescherpt, verzekert Støjberg.

Onthuld: ‘Oorlogsvluchtelingen’ gaan massaal op vakantie – in hun eigen land

Vorig artikelHet Klimaatvraagstuk: Menselijke rol, energietransitie en financiering
Volgend artikelMoeder nodigde Mustafa uit in huis – hij stak de hele familie neer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. @ Karton.
  Inderdaad, Karton.
  Al tientallen jaren wist de burgerij dit.
  Maar zoals het met onvermogenden en nietsnutten is:
  zij weten het altijd beter, praten wit zwart en andersom en volgens hen kan een stier kalveren.
  Het meest begeerde beroep van dit soort is: politicus.
  Want in dat ‘beroep’ kunnen ze levenslang aan rotzooien, alles tot en met gehele samenlevingen kapot maken en verknoeien, liegen en bedriegen en onderhand de zakken vullen.
  En ALS ze ontslagen worden, krijgen ze binnen de kortste keren een andere dikbetaalde baan.

 2. @Gunter.
  De met belastinggeld gesubsidieerde mainstream media journalisten, die de politieke agenda bepalen, zijn zelfs nog 10 keer erger dan politici. Ze beliegen en bedriegen de mensen met hun eigen (belasting)geld.

  When will we start defunding the far-left minority’s cultural grip over mainstream American society?
  https://www.americanthinker.com/blog/2020/09/when_will_we_start_defunding_the_far_left_minoritys_cultural_grip_over_mainstream_american_society.html

 3. Er staat ook geen straf op, en niet alleen dat,maar controle is in sommige (idiote)landen als Englanden NLverboden.
  Je moet ze maar geloven.
  Vreemd,alshetomeen uitkering gaat of zo, moeten NEDERLANDERS–soms zie je er nog eentje , die dan op straat woont–alles bewijzen en worden WEL gecontroleerd.
  —————
  Niet alleen leeftijd van älleen reizende minderjarigen (van 40), maar ookhet hebben van kinderen wordt over gelogen.

  Doe nou eens een eenvoudige DNA vaderschaps/moederschaps test voor alle vluchtelingen die sinds 2007 hier zijn gekomen….

 4. Vroeger, als je MO journalist wilde zijn: eerst geschiedenis van MO studeren, dan culturele antropologie en daarna journalistiek.

  Nu is lidmaadschap D66, GL of VVD vodoende.

 5. Heeft de EU niet vorige week gemeld dat niemand verplicht kan worden om het vaccin te nemen en gediscrimineerd mag worden op grond hiervan?
  Zal mij benieuwen welke EU landen deze uitspraak tegen gaan om toch het paspoort in te voeren

 6. Dat die ouder waren dan ze beweerden werd in 2015 bij de invasie van die gelukszoekers en de bezetting van West-Europa door dokters al vast gesteld via tandonderzoek, en ook dat die profiteurs hun eigen documenten hadden weggegooid of die werden achtergehouden door die integratie-organisaties, daar valse papieren kregen en een papier met daarop het onze vader om te faken dat ze christen waren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in