15-jarige Ida gaf Arabieren aan voor verkrachting – nam het recht in eigen hand toen haar aangifte werd afgewezen

7
Ida toen ze door de politie werd gearresteerd. De van verkrachting met mes bewerkte man in het ziekenhuis.

De officier van justitie geloofde Ida, 15 jaar oud, niet toen ze beweerde dat twee aanzienlijk oudere Arabische mannen haar hadden gedrogeerd met methadon en haar hadden verkracht tijdens een feestje in Örebro. Maar toen de rechterlijke macht haar aanklacht afwees en aanbood om met een maatschappelijk werker te praten, weigerde ze, bewapende zichzelf met messen en stak in plaats daarvan een van de aangewezen verkrachters neer.

Het was in maart 2018 dat Ida, toen 15 jaar oud, op een feestje in een appartement in Örebro was. Tijdens het feest werd ze volgens haar eigen versie verkracht door twee Arabische mannen die ouder zijn dan zij. Ida zei achteraf dat ze door de mannen gedrogeerd werd met methadon en vervolgens seksueel uitgebuit, verkracht werd, terwijl ze door de drug half in coma lag, meldt Friatider.

Ida deed pas zes maanden later aangifte van de verkrachting bij de politie, maar het onderzoek werd neergelegd zonder dat de geïdentificeerde daders zelfs maar werden ondervraagd. Het was iets waar het jonge meisje erg gefrustreerd, boos en overstuur van werd, vertelt een vriendin van haar. Ze werd aangeboden om met een maatschappelijk werker te praten, wat ze afwees.

Ida, die inmiddels 16 jaar oud was, begon in plaats daarvan te plannen hoe het recht in eigen hand te nemen. Ze zocht op het internet artikelen op over vrouwen die wraak namen op mannen die hen hadden verkracht en zocht naar informatie over hoe je op straat een wapen kon kopen en hoeveel dat kostte.

“Automatische wapens straatprijs”, “ak47 prijs“, “pistool prijs op straat” en “Beretta” zijn enkele van haar zoekopdrachten in de herfst van 2019. Ze zoekt ook hoe ze “als meisje snel geld kan verdienen” en “illegaal snel geld kan verdienen“.

  Guardian Angels zijn weer terug om de straten in Zweden veilig te maken - 'nazi's' en 'racisten' zijn welkom

Valstrik

In oktober 2019 gaat de mobiele telefoon over van een van de mannen, een 25-jarige, die het jaar daarvoor werd beschuldigd van verkrachting van Ida. Hij heeft op Instagram een bericht ontvangen van een voor hem onbekende vrouw die beweert Sara te heten en die, te oordelen naar haar achternaam en profielfoto, een Arabische achtergrond heeft.

“Kan je Arabisch?”, vraagt de 25-jarige.

“Nou een beetje, niet zo goed omdat ik hier geboren ben”, antwoordt Sara.

Sara flirt met hem en zegt dat de 25-jarige er goed uitziet. Ze zegt dat ze in Linköping woont en is verbaasd als de 25-jarige zegt dat hij in Örebro woont.

“Waaat, serieus, waar in Örebro? Ik heb een neef die daar net is komen wonen”, zegt ze quasi verbaasd.

Sara vindt dat ze elkaar moeten ontmoeten. De 25-jarige is het daar mee eens.

Maar Sara is een fictief persoon. Het is in feite de 16-jarige Ida die zich verbergt achter het Instagram-account. En ze weet heel goed dat de 25-jarige in Örebro woont. Ida is haar wraak aan het organiseren.

Gaat ten aanval over

Het is ongeveer twintig over negen ’s avonds op 23 november 2019. De 25-jarige en een vriend van hem hebben afgesproken om Sara en een vriendin van haar te ontmoeten op de Dammvägen in Örebro. Ze zitten in de auto te wachten buiten een huis.

De 25-jarige zit achter het stuur en ziet in de achteruitkijkspiegel een vrouw die de auto van achteren nadert. Het is Ida. De 25-jarige doet het raam naar beneden, op dat moment trekt het 16-jarige meisje twee messen, één in elke hand, en valt meteen aan en hakt op hem in door het openstaande autoraam.

  Franse vrouwen brengen hulde aan de vermoorde Zweedse tiener Tommie Lindh die een verkrachting stopte

Ida richt zich op zijn gezicht en hals en de 25-jarige probeert in paniek zich te beschermen. In totaal zijn er ongeveer tien steekwonden. De vriend van de 25-jarige slaagt er in de auto de eerste versnelling te brengen en het geschokte duo kan wegrijden van de jonge aanvallende vrouw.

De 25-jarige bloedt hevig, maar weet zichzelf naar het ziekenhuis te rijden voor behandeling. De verwondingen zijn niet levensbedreigend.

Ondertussen heeft Ida’s moeder de politie gebeld

“Ze is ongeveer een uur geleden weggelopen op zoek naar twee mannen om ze te doden”, vertelt de verontruste moeder de politie.

“Ik heb gebeld en gebeld naar de helft van haar kennissenkring en ik kan haar niet te pakken krijgen en dit is ernstig. Ze is anderhalf jaar geleden misbruikt door deze twee mannen en ze… Ze is gek geworden… Of gek, ze is gezond, maar ze is eh…”

Vonnis

Minder dan een uur na de mesaanval wordt Ida gearresteerd door een politiepatrouille. Wanneer ze door de politie wordt ondervraagd, ontkent ze het misdrijf en weigert ze hun vragen te beantwoorden.

“Geen commentaar”, beantwoordt ze elke vraag.

Wanneer de twee mannen worden ondervraagd, ontkennen ze dat ze de vrouw die hen aanviel hebben herkend. De 25-jarige geeft echter toe dat hij het jaar daarvoor seks heeft gehad met Ida, maar dat het vrijwillig was. Politietechnici slagen er niet in om na de arrestatie sporen van bloed op Ida te vinden, of sporen van haar op het mes.

Daarom kiest de Örebro-rechtbank in juli van dit jaar ervoor om Ida vrij te spreken van de beschuldiging van poging tot moord. “Bij gebrek aan concreet bewijs dat de verdachte met de daad in verband brengt, is het openbaar ministerie dus niet onderbouwd met betrekking tot het punt van de poging tot moord”, rechtvaardigt de rechtbank haar vonnis.

  Zweden als bewijs II: studie over de ontwikkeling van kudde-immuniteit in Zweden

Tegen het vonnis wordt echter hoger beroep ingesteld bij het Hogergerechtshof te Göta, dat een andere inschatting maakt. Op basis van zogeheten indiciumbewijs [indicium is een Zweedse juridische term voor bepaalde omstandigheden die zwakker zijn dan feiten, maar er toch toe kan leiden dat een verdachte in een strafzaak wordt vrijgesproken of veroordeeld, red.] gelooft men dat het bewezen is dat het Ida was die de twee Arabieren had aangevallen.

Het gerechtshof baseert zijn oordeel onder meer op Ida’s zoekgeschiedenis op haar telefoon, waarin ook de namen van de twee mannen zijn opgenomen, de informatie in de alarmoproep van haar moeder naar de politie en het feit dat Ida’s mobiele telefoon was verbonden met een zendmast in de buurt van de plaats van het misdrijf.

Ida, die inmiddels 17 jaar is geworden, is daarom veroordeeld tot anderhalf jaar gesloten jeugdzorg voor poging tot moord. Ze moet ook 13.200 euro aan schadevergoeding betalen aan de man die ze als haar verkrachter aanwees.

Ida heeft eigenlijk een andere naam.

Migrantenbende omsingelt Zweedse politievrouw en dreigt met verkrachting

Vorig artikelInternet lacht om deze BLM-foto waarop bijna alleen blanken demonstreren voor diversiteit
Volgend artikelWaarom de blanke man zich comfortabel moet voelen om een racist te worden genoemd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  1. en nu gaat ze uitvinden wie het hoger beroep heeft aangesteld?, diegene, waarschijnlijk een vrouw, heeft bloed aan haar handen

    misschien kan ze uitgenodigd worden op een feestje met deze diversiteitsparels?

  2. Geweldig dat zij gehandeldt heeft tegen , die buitenlandse profiteurs , die denken dat ze alles kunnen maken , mensen martelen , LANGZAAM AFMAKEN , FILMEN , EN LATEN ZIEN WAT ZE KUNNEN VERWACHTEN , IPV , ZE OOK nog EENS GELD EN BESCHEMING TE GEVEN , SOROS AFMAKEN IS EEN IDEE , MAG IK HELPEN

  3. Dus als ik schrijf over soros verschijnt er iets in beeld , voor geld doen ze veel , zonder te begrijpen , dat het een middel is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in