De meeste mensen die met het nieuwe Coronavirus zijn geïnfecteerd en antilichamen tegen het virus hebben gekregen, hebben deze na negen maanden nog steeds, zo blijkt uit een nieuwe studie van het Danderyd ziekenhuis en het Karolinska Instituut. De meesten hebben ook een T-celgeheugen tegen het virus ontwikkeld.

Van de mensen die afgelopen voorjaar antilichamen tegen het coronavirus hebben ontwikkeld, heeft 96 procent deze negen maanden later nog.

Dit blijkt uit een nieuwe grote Zweedse studie.

De immuniteit lijkt in hoge mate te beschermen tegen herinfectie, schrijft Danderyd ziekenhuis in een persbericht.

Uit de nieuwe resultaten blijkt dat 96 procent van de 370 deelnemers die in het voorjaar antistoffen hadden tegen het zogenaamde spike-eiwit – dat zijn de antistoffen die het virus kunnen neutraliseren – na negen maanden nog steeds meetbare niveaus van deze antistoffen hebben.

Twee derde van deze personen heeft ook een gemeten specifiek T-celgeheugen tegen het virus.

De studie omvatte ook een screening waarbij 340 deelnemers met antilichamen gedurende een periode van tien weken eenmaal per week werden getest. Bij minder dan één procent van de deelnemers konden virussen worden opgespoord, wat wijst op een laag risico op herinfectie.

Door verschillende onderdelen van het immuunsysteem negen maanden na de infectie te onderzoeken, kunnen we zien dat zelfs milde symptomen een langdurig en breed immuunsysteem geven. Er is onzekerheid geweest over de vraag of een persoon met antilichamen het virus bij zich kan dragen en de infectie kan overdragen zonder zelf symptomen te hebben, maar dat risico lijkt zeer klein, zegt Charlotte Thålin, gespecialiseerd arts en verantwoordelijk wetenschapper voor de studie in het Danderyd ziekenhuis en het Karolinska Instituut.

Nu gaat het COMMUNITY-onderzoek verder en de volgende bemonstering vindt plaats in mei, wanneer naar verwachting een groot deel van de deelnemers zal zijn gevaccineerd. Dan zullen we het immuunsysteem na een natuurlijke infectie en na vaccinatie kunnen vergelijken, vervolgt Thålin.

De nieuwe IKEA-catalogus: Vaarwel Zweden – van het verlies van stukje spiritueel vaderland

  Ierse dokter onthult 'Great Reset' agenda achter Covid-hoax in indrukwekkende video
Vorig artikelViroloog Bhakdi: “Gezonde mensen zijn niet gevaarlijk” maar het vaccin wel
Volgend artikelGreen Reset: Bill Gates vergelijkt strijd tegen broeikasgassen met “wereldoorlog”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in