© Politie

Het Zweedse televisiekanaal TV4 Nyheterna heeft filmclips gepubliceerd die laten zien hoe een migrantenbende in de voorstad Angered van Göteborg de politie omringt die probeert een aanhouding te verrichten en hen bedreigen met verkrachting.

De video laat zien hoe de politie ingrijpt tegen een man die op een brommer rijdt. Een groep bekende migrantencriminelen die in de buurt zijn, reageren direct op de interventie door de politie te omsingelen. De politiechef van Göteborg, Erik Nord, heeft eerder beweerd dat de migrantenbendes op de vlucht slaan voor de politie, maar de video van TV4 geeft een ander beeld.

“Leg die knuppel weg of ik duw hem in je op”, zegt een van de mannen tegen de politieagente op een gegeven moment in de video.

In deze situatie kiest de politievrouw ervoor om de wapenstok te verwijderen, maar pas als de politie om versterking heeft gevraagd, wordt de situatie rustiger. Tenminste één van de mannen wordt verdacht van het bedreigen van een ambtenaar.

“De misdaad is zwaarder geworden, het is ernstiger geworden”, zegt Katharina von Sydow, voorzitter van de Politiebond West, tegen TV4 Nyheterna.

Aangezien politieagenten steeds vaker worden blootgesteld aan bedreigingen tegen zichzelf en hun familieleden, wil de Zweedse politiebond dat politieagenten anoniem kunnen ingrijpen.

“Onze legitimaties die we bij ons hebben om ons als politieagent te kunnen legitimeren, hadden voorheen zowel namen als burgerservicenummers. Nu hebben we die verwijderd zodat het alleen maar een achternaam is. Maar als iemand zoals ik “Von Sydow” heet, is het sowieso nog steeds behoorlijk vervelend”, zegt Von Sydow.

  Duidelijk: Turkije stopt Zweedse en Finse toetreding tot de NAVO

Politiechef Erik Nord van Göteborg vertelt TV4 dat er een risico bestaat dat de politie zich van bepaalde interventies zal onthouden vanwege de bedreigingen.

“Er zijn waarschijnlijk verschillende interventies die niet worden verricht omdat men zichzelf niet aan het risico van geweld wil blootstellen of op die manier daarmee bedreigd wordt”, zegt Nord.

Erik Nord heeft eerder beweerd dat de migrantenbendes in de stad “vluchten als we aankomen”, in verband met de wegversperringen en lokale uitgaansverboden die een migrantenbende heeft ingesteld in Angered.

“Ze zullen vluchten als we aankomen. Maar aan de andere kant is het een demonstratie van macht van hun kant en dat mag niet worden onderschat. Ze willen territoriale dominantie tonen, maar het reikt niet verder dan dat als we daar aankomen ze vluchten of wij hen arresteren”, vertelde Nord aan Göteborgs-Tidningen.

Migrantenbendecriminelen voeren uitgaansverbod in Göteborg in

Vorig artikelTrump’s overwinning: Sterk verminderde werkloosheid
Volgend artikel“Zwarte” professor in Afrikaanse studies geeft toe: “Ik ben Joods”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in