Migrantenbende omsingelt Zweedse politievrouw en dreigt met verkrachting

Lichaamscamera legt de aanval in Göteborg vast. "30 jaar geleden had het enorm veel aandacht gekregen, nu is het alledaags"

2
3395
© Politie

Het Zweedse televisiekanaal TV4 Nyheterna heeft filmclips gepubliceerd die laten zien hoe een migrantenbende in de voorstad Angered van Göteborg de politie omringt die probeert een aanhouding te verrichten en hen bedreigen met verkrachting.

De video laat zien hoe de politie ingrijpt tegen een man die op een brommer rijdt. Een groep bekende migrantencriminelen die in de buurt zijn, reageren direct op de interventie door de politie te omsingelen. De politiechef van Göteborg, Erik Nord, heeft eerder beweerd dat de migrantenbendes op de vlucht slaan voor de politie, maar de video van TV4 geeft een ander beeld.

“Leg die knuppel weg of ik duw hem in je op”, zegt een van de mannen tegen de politieagente op een gegeven moment in de video.

In deze situatie kiest de politievrouw ervoor om de wapenstok te verwijderen, maar pas als de politie om versterking heeft gevraagd, wordt de situatie rustiger. Tenminste één van de mannen wordt verdacht van het bedreigen van een ambtenaar.

“De misdaad is zwaarder geworden, het is ernstiger geworden”, zegt Katharina von Sydow, voorzitter van de Politiebond West, tegen TV4 Nyheterna.

Aangezien politieagenten steeds vaker worden blootgesteld aan bedreigingen tegen zichzelf en hun familieleden, wil de Zweedse politiebond dat politieagenten anoniem kunnen ingrijpen.

“Onze legitimaties die we bij ons hebben om ons als politieagent te kunnen legitimeren, hadden voorheen zowel namen als burgerservicenummers. Nu hebben we die verwijderd zodat het alleen maar een achternaam is. Maar als iemand zoals ik “Von Sydow” heet, is het sowieso nog steeds behoorlijk vervelend”, zegt Von Sydow.

Medailles worden verstuurd naar Zweden die zijn vervolgd voor 'haatzaaien tegen etnische bevolkingsgroep' - "Ik heb gesproken en mijn ziel gered"

Politiechef Erik Nord van Göteborg vertelt TV4 dat er een risico bestaat dat de politie zich van bepaalde interventies zal onthouden vanwege de bedreigingen.

“Er zijn waarschijnlijk verschillende interventies die niet worden verricht omdat men zichzelf niet aan het risico van geweld wil blootstellen of op die manier daarmee bedreigd wordt”, zegt Nord.

Erik Nord heeft eerder beweerd dat de migrantenbendes in de stad “vluchten als we aankomen”, in verband met de wegversperringen en lokale uitgaansverboden die een migrantenbende heeft ingesteld in Angered.

“Ze zullen vluchten als we aankomen. Maar aan de andere kant is het een demonstratie van macht van hun kant en dat mag niet worden onderschat. Ze willen territoriale dominantie tonen, maar het reikt niet verder dan dat als we daar aankomen ze vluchten of wij hen arresteren”, vertelde Nord aan Göteborgs-Tidningen.

Migrantenbendecriminelen voeren uitgaansverbod in Göteborg in

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here