Screenshot Facebook

Het linkse krapuul draagt graag diversiteit en kleurrijkheid hoog in zijn vaandel. Hoe blank vele protesten zijn, blijkt uit een foto die momenteel op social media gedeeld wordt.

“Virtue Signaling” – Deugsignalering is alles

Een foto van een Black Lives Matter demonstratie circuleert op social media. Daarop te zien: Talloze blanken die demonstreren voor diversiteit, kleurrijkheid en tegen racisme – maar nauwelijks zwarten. De foto is genomen bij een BLM-protest in Krakau, Polen.

Op social media worden de blanke demonstranten beschuldigd van “Virtue Signaling”. Men spreekt hierover wanneer blanken met een bevoorrechte achtergrond minderheidskwesties kapen zonder er zelf iets mee te maken te hebben. Het veronderstelde doel: maatschappelijke waardering krijgen door mee te zwemmen op de anti-racismegolf.

Hoe kleurrijk was het protest in Krakau eigenlijk? Flinkfeed heeft 2 zwarten en 99 blanken geteld op de foto.

Het is niet verwonderlijk dat dit nogal ongekleurde protest belachelijk wordt gemaakt: “Ah ja, deze ene zwarte vriend is de trofee waar de linksen voor vechten”, schrijft een Facebook-gebruiker. “Wow, ze lieten maar één zwarte vriend toe, dat lijkt vrij exclusief te zijn”, merkt een ander op.

Ook een getekende meme wordt in de opmerkingen gedeeld. Daarin verbiedt een blanke feministe een zwarte vrouw te spreken als ze zegt dat ze zich niet onderdrukt voelt: “Shhh. Natuurlijk ben je onderdrukt. Je bent je er gewoon niet van bewust en je hebt me nodig om het je uit te leggen”.

Deugzweed verontschuldigde zich in naam van het hele Zweedse volk bij alle immigranten: “We hebben gefaald om voor jullie te zorgen”

Over de psychologie van de samenzweringsontkenner

4 REACTIES

  1. Ach je moet als student in deze corona tijd toch wat te doen hebben om later als je eenmaal als senator in de Kamer zit zelfgenoegzaam om terug kunt kijken, toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here