Zweden: Afghaan ontsnapt aan deportatie vanwege laag IQ

1

Een immigrant uit Afghanistan mag nu in Zweden blijven als “alternatieve asielzoeker” omdat hij slecht presteerde met een paar IQ-tests, schrijft Samhällsnytt.

Een man uit Afghanistan die in eerste instantie verscheidene keren een verblijfsvergunning werd geweigerd door de Zweedse Migratiedienst en gedeporteerd zou worden, mag nu in Zweden blijven. Dit omdat hij twee IQ-tests heeft afgelegd voor het Migratiegerechtshof, dat zijn beroep heeft behandeld.

De man heeft eerder asiel aangevraagd met verschillende argumenten, dat hij chronische hepatitis B had, “sociaal gehandicapt” is, dat hij nauwelijks gelooft in de islam en zelfs ten onrechte beweerde dat hij minderjarig is.

In zijn bezwaar heeft hij ook beweerd dat hij lijdt aan angst, PTSS, slaapstoornissen en depressie.

Het Zweedse migratiebureau is van mening dat de situatie in de thuisprovincie van de man in Nangarhar inderdaad ernstig is, maar dat hij als interne verdrevene naar Afghanistan kan terugkeren.

Maar omdat de man zo slecht presteerde op de IQ-test, wordt hij nu geacht niet geschikt te zijn als interne verdrevene. Hij is met een lichte verstandelijke beperking gediagnosticeerd door een psycholoog.

Het Hof concludeert de volgende uitspraak:

Saddam is, ondanks dat hij enige tijd op school in Zweden heeft gezeten en een baan heeft gekregen, ongeschoold en zonder werkervaring in zijn thuisland. Hij lijdt aan een lichte verstandelijke handicap die het voor hem moeilijker maakt om in zijn eentje in zijn levensonderhoud te voorzien en hem meer kwetsbaar maakt, in het licht van deze situatie en met name gezien het ontbreken van een netwerk in de genoemde binnenlandse vluchthavens, is het volgens het Migratiehof vanuit humanitair oogpunt niet redelijk om Saddam als intern verdrevene naar een van de plaatsen uit te wijzen waar het Migratiebureau aan refereert.

  Zweden: Asielzoeker vervolgd voor grove verkrachting van driejarig meisje - gaf het kind geslachtsziekte

Hij krijgt daarom dus een verblijfsvergunning als “alternatieve asielzoeker”.

Zweedse Rebecca en haar zus door asielzoekers mishandeld, echtgenoten met broekriemen gegeseld: “Hoerenkinderen!”

Vorig artikelHet is oké om blank te zijn
Volgend artikelLinkse terroristen gooien “echte bommen” naar de politie van Portland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Ik vraag mij af : Hoe bestaat ‘t dat zo’n dom, ongeletterd figuur tussen ál die hoog opgeleide “vluchtelingen” een EUSSR-land binnenkomt ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in