Griekse admiraal: “Genoeg raketten om de Turkse vloot tweemaal tot zinken te brengen”

3
© USN / Wikimedia (CC0)

De geërgerde stemming tussen Griekenland en Turkije, die voortduurt sinds het besluit van de Turkse president om de grens voor duizenden migranten open te stellen, blijft escaleren. De Griekse admiraal Kosmas Christidis vergelijkt de situatie met 1987, toen een oorlog nauwelijks werd vermeden.

Op dit moment is de situatie nog verder verslechterd nadat Turkije had besloten om seismisch onderzoek in Grieks territorium te verrichten.

In een interview met de Griekse televisie zegt Christidis dat hij gelooft in een afschrikkingsbeleid ten aanzien van het buurland.

Met betrekking tot een mogelijk militair conflict tussen de landen zegt de admiraal dat hij niet gelooft in cijferspelletjes en dat hij geen oorlogstichter is, maar tegelijkertijd verklaart hij dat de raketten die Griekenland heeft de Turkse vloot twee keer tot zinken zouden kunnen brengen.

“Wij zijn zeer goed getraind”, zegt Christidis.

Onlangs zijn Turkse gevechtsvliegtuigen maar liefst 82 keer het Griekse luchtruim binnengevallen.

Zowel de EU als de Franse president Emmanuel Macron veroordelen de acties van Turkije. Macron sluit ook het opleggen van sancties aan het land niet uit.

Na het recente besluit van Turkije om Hagia Sofia om te bouwen tot een moskee, heeft Griekenland sancties opgelegd aan Turkije.

Gelekt document onthult geheim Turks plan om Griekenland binnen te vallen

  Opnieuw een Turkse minister die dreigt Griekenland te overspoelen met migranten na de pandemie
Vorig artikelLinkse terroristen gooien “echte bommen” naar de politie van Portland
Volgend artikelTommy Robinson ontvlucht het land na brandstichting
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Gooi Turkije maar plat en laten we beginnen met het opzetten van concentratiekampen om de Turken in Europa op te sluiten. Later zien we dan wel wat we met hen gaan doen. Ik sta pal achter mijn Griekse vrienden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in