© privé

De 24-jarige Summer Taylor werd door een automobilist aangereden bij een demonstratie op een snelweg buiten Seattle. De 27-jarige automobilist Dawit Kelete is gearresteerd voor de aanrijding.

Het was in de nacht van zaterdag toen demonstranten van de ‘Black Femme’ beweging, een protestbeweging voor zwarte transseksuelen, demonstreerden op de snelweg Interstate 5 buiten Seattle. De beweging kan gezien worden als onderdeel van de antiblanke beweging ‘Black lives matter’.

Plotseling verscheen er een auto die met hoge snelheid langs de geparkeerde auto’s reed die daar stonden om het verkeer te blokkeren. De auto reed twee van de demonstranten aan, die zeer ernstig gewond raakten.

Een van de demonstranten, de 24-jarige Summer Taylor, is inmiddels aan haar verwondingen overleden. De andere, de 32-jarige Diaz Love, die op het moment van de aanrijding de demonstratie live via internet uitzond, wordt nog steeds voor ernstig letsel in het ziekenhuis verzorgd.

Onmiddellijk na het incident werd in de media gespeculeerd dat het een “gerichte witte aanval” op de demonstratie was. De belangstelling van de media voor die hypothese nam echter snel af toen duidelijk werd dat de gearresteerde bestuurder een zwarte man uit Seattle was.

De lokale ABC 6 schrijft dat de 27-jarige Dawit Kelete werd gearresteerd op verdenking van geweldpleging met voertuig als wapen. De rechter heeft hem de mogelijkheid ontzegd om op borgtocht vrij te komen.

Kelete werd door de agenten beschreven als gereserveerd en somber toen hij werd gearresteerd en vroeg hij ook of de voetgangers in orde waren.

BLM-vandaal valt oudere man aan en rent daarna naar de politie voor bescherming

Studie onthult: door de VS geleide oorlogen maakten van 37 miljoen mensen vluchtelingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here