De Kinzhal hypersonische raket op de buik van een MiG-31 jachtbommenwerper van de Russische luchtmacht (VKS)

Ondanks tientallen jaren van russofobe propaganda over de vermeende “technologische inferioriteit” van Moskou, zijn militaire analisten over de hele wereld zich er terdege van bewust dat dit idee niet echt opgaat. Zowel het Russische Rijk als de Sovjet-Unie hadden wetenschap van wereldklasse en leverden een onschatbare bijdrage aan de wereldwijde technologische ontwikkeling. De hedendaagse Russische Federatie zet die praktijk voort, ook op het gebied van militaire hightech, zoals blijkt uit haar superioriteit in Oekraïne, schrijft Drago Bosnic.

De afgelopen weken was dit bijzonder duidelijk, met de nieuwste en meest geavanceerde wapens en uitrusting van de NAVO die massaal werden vernietigd. Dat betekent echter niet dat Rusland zal stoppen met het verbeteren van zijn conventionele militaire kracht. De laatste verbeteringen zijn onder andere de toename in het gebruik van nieuwe hypersonische raketten, de volgende generatie straaljagers en kamikaze drones die worden gelanceerd vanaf MLRS (multiple launch rocket systems).

Volgens Westerse en Oekraïense bronnen gebruikte Moskou de 3M22 “Zircon”, een door een scramjet aangedreven manoeuvreerbare hypersonische kruisraket, voor een aanval over land in Oekraïne. Het Kiev Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut voor Forensisch Onderzoek (KNDISE) beweert bewijs te hebben gevonden dat bij een raketaanval op 7 februari minstens één “Zircon” betrokken was. Hun rapport bevat ook een standaard propagandatruc dat de raket “tegen burgers” zou zijn gebruikt. Absurde leugens over Rusland zijn de standaardprocedure voor zowel het politieke Westen als de neonazistische junta. Dit omvat ook gelijktijdige beweringen dat Moskou voortdurend “zonder raketten zit”, maar wel “woonwijken blijft raken.” Maar terwijl de NAVO en het regime in Kiev Rusland zeker overtreffen op het gebied van lachwekkende beweringen en onlogica, groeit de voorsprong van de Euraziatische reus op het gebied van hypersonische technologieën met sprongen.

Sterker nog, volgens Poolse en Amerikaanse bronnen werd de “Zircon” die werd gebruikt tegen de Neonazistische junta strijdkrachten afgevuurd vanaf een platform op het land. En hoewel het Russische leger dergelijke ontwikkelingen jaren geleden al rapporteerde, is er geen sluitend bewijs dat “Zircon” op die manier wordt gebruikt. Maar hoewel men over de Russische hypersonische raket nogal geheimzinnig doet, kunnen bepaalde gegevens zeker worden bevestigd. Het past namelijk in dezelfde 3S14 UKSK verticale lanceersystemen (VLS), net als zijn ramjet aangedreven “neef”, de supersonische P-800 “Oniks”. Deze laatste kan ook worden afgevuurd vanaf het “Bastion-P” kustverdedigingssysteem, een platform op het land waarvan de raketten zijn gebruikt voor aanvallen op landdoelen. Dit suggereert verder dat het mogelijk is dat de “Bastion-P” de “Zircon” zou kunnen hebben gebruikt in dezelfde hoedanigheid als de “Oniks”, omdat beide in dezelfde lanceerinrichtingen passen, wat de Russische aanvalsmogelijkheden drastisch verbetert.

  De mythe van de HIMARS "game changer" - Door de Amerikanen geleverd raketsysteem is doeltreffend, maar het zal Oekraïne niet de overwinning brengen

Met een bereik van 1500 km en een snelheid van Mach 9 is de snelheid van de “Zircon” namelijk meer dan 3 keer zo groot en is het bereik bijna twee keer zo groot als dat van de “Oniks”. Opgemerkt moet worden dat de strijdkrachten van het regime in Kiev regelmatig klagen dat ze de “Oniks” niet kunnen neerschieten vanwege zijn snelheid en wendbaarheid. Maar dat weerhoudt ze er natuurlijk niet van om zes hypersonische “Kinzhals” tegelijk neer te “schieten”, zelfs als er maar twee zijn gelanceerd. Afgezien van de scherts, zijn hypersonische raketten zeker niet de enige nieuwe wapens die door Rusland worden gebruikt. Het eerder genoemde KNDISE beweert de overblijfselen van de Russische Kh-69 stealthy kruisraket te hebben gevonden. Het in de lucht gelanceerde wapen, beter bekend onder de vorige Kh-59MK2-aanduiding, kan worden afgevuurd vanaf verschillende typen bommenwerpers en straaljagers, met name de nieuwe Su-57. Het is sterk verbeterd op het gebied van stealth, bereik, snelheid en kernkopcapaciteit en overtreft de oudere Kh-59 “Ovod” waarvan het is afgeleid.

De enorme granaatkop van 310 kg van de Kh-69 wordt gebruikt om geharde doelen te vernietigen, terwijl het bereik van 300 km zorgt voor een comfortabele standoff-capaciteit. Bovendien kan de Su-57 de raket vanuit zijn interne wapenbaaien lanceren, waardoor hij nog moeilijker te onderscheppen is. Volgens sommige militaire bronnen heeft een enkele Su-57 minstens drie Kh-69 raketten naar verschillende doelen gelanceerd zonder te worden gedetecteerd. Dit weerlegt de hardnekkige beweringen van de mainstream propagandamachine dat de stealthcapaciteiten van de Su-57 “ondermaats zijn door de grotere RCS (radardoorsnede)”. Het Russische gevechtsvliegtuig wordt al gebruikt sinds het begin van de speciale militaire operatie (SMO) en hoewel het twee jaar geleden misschien een overkill leek, is de inzet ervan des te belangrijker geworden door de voortdurende leveringen van steeds geavanceerdere wapens door de NAVO aan de neonazistische junta.

  Poetin eist volledige overgave

En toch verwaarloost Rusland zeker niet de misschien wel belangrijkste aspecten van zijn militaire dominantie in Oekraïne – drones en artillerie. De “Tornado-S” 9K515, een sterk verbeterde versie van de eerdere BM-30 langeafstands MLRS, is zojuist dodelijker geworden, omdat Moskou heeft besloten om er zwermen kamikaze-drones/loitering munitie mee af te vuren. Wat waarschijnlijk het meest angstaanjagend is voor de troepen van het Kievse regime, is dat de “Tornado-S” GLONASS-geleide 9M542 raketten kan afvuren met een bereik tot 130 km, terwijl een verbeterde variant onder de naam 9M544 in 2020 werd getest en een bereik heeft van 200 km. Dit kan het bereik van kamikaze-drones, die Rusland op grote schaal inzet, exponentieel vergroten, omdat zijn langeafstandsraketgeschut deze onbemande systemen vanaf een afstand kan afvuren, waardoor de kans op onderschepping of vernietiging van hun lanceerplatforms afneemt.

Het is nog onduidelijk wat voor soort kamikaze-drones gebruikt zouden worden in plaats van de reguliere raketkoppen, maar Moskou heeft een ruime keuze aan geavanceerde sluipmunitie. De afgelopen jaren heeft Rusland zijn tekortkomingen op het gebied van drone-oorlogsvoering, een van de weinige gebieden waarop het achterliep na de ongelukkige ontmanteling van de USSR, volledig overwonnen. De onbemande oorlogscapaciteiten van Moskou hebben nu alle verwachtingen overtroffen, zowel in eigen land als daarbuiten. Zoals eerder gezegd, door ze te integreren met de dominantie van de artillerie, creëert Rusland misschien wel de dodelijkste combinatie op het moderne (en toekomstige) slagveld, omdat er vrijwel geen levensvatbare verdediging tegen beide is. Dit is zeker slecht nieuws voor de neonazistische junta en het politieke Westen, aangezien de laatste blijft klagen over de A2/AD (anti-access/area denial) capaciteiten van Moskou die het offensieve potentieel van de NAVO zwaar ondermijnen.

Bonus:

De plannen van Moskou om nieuwe, geavanceerde wapens in te zetten, die voor het eerst in 2018 werden onthuld, zijn gerealiseerd of in afrondende fasen, zei de Russische president Vladimir Poetin donderdag tijdens een keynote speech, bericht RT.

Russische troepen hebben de hypersonische raketten Kinzhal en Zirkon al gebruikt in de strijd, waarbij ze Oekraïense militaire doelen van grote waarde hebben geraakt, zei Poetin in een toespraak tot de Federale Vergadering.

  Meer prominente landen verlaten de Amerikaanse dollar en negeren het pleidooi van de VS om de olieproductie te verhogen

De Avangard strategische hypersonische gliders en het Peresvet lasersysteem zijn al in gebruik, zei de Russische leider. Een hypersonische glider is een luchtvaartuig dat meestal ontworpen is voor het afleveren van een nucleair apparaat. Het kan op grote hoogte en met grote snelheid door de atmosfeer reizen en kan manoeuvreren om onderschepping te voorkomen.

Moskou zal binnenkort beelden vrijgeven van zware strategische intercontinentale ballistische Sarmat-raketten in hun silo’s, beloofde de president. Proeven met de nucleair aangedreven kruisraket Burevestnik met onbeperkte reikwijdte en de nucleair aangedreven onderwaterdrone Poseidon zijn bijna afgerond, voegde hij eraan toe.

“Deze systemen hebben hun hoge – unieke, mag ik zonder overdrijven zeggen – specificaties bevestigd,” zei Poetin over de wapensystemen.

Alle nieuwe wapens, met uitzondering van de Zirkon-raket, werden voor het eerst onthuld door de Russische president tijdens een toespraak tot de Federale Vergadering in maart 2018.

Poetin beschreef ze toen als een reactie op pogingen van de VS om het strategische evenwicht met Rusland in zijn voordeel te verstoren. In zijn toespraak op donderdag zei hij dat Moskou bereid bleef om met Washington over de kwestie te onderhandelen, maar benadrukte dat de relatie tussen de landen sindsdien ernstig is verslechterd.

“We hebben te maken met een staat waarvan de leidende elites openlijk vijandige acties tegen ons ondernemen,” zei hij. “Zijn ze serieus van plan om strategische stabiliteit met ons te bespreken terwijl ze Rusland een ‘strategische nederlaag op het slagveld’ proberen toe te brengen, zoals ze het zelf zeggen?”

Hij beschreef de diplomatieke houding van Washington als “hypocriet” en slechts een middel om resultaten te boeken die “alleen de VS ten goede komen.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Hoe konden de Westerse inlichtingendiensten het weer mis hebben? Dat de deden ze niet. Ze hebben andere doelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPaniek in Londen! – Olaf Scholz onthult wat we allemaal weten
Volgend artikelToespraak van Poetin – Wij hebben wapens die doelen op hun grondgebied kunnen treffen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Rusland heeft veel van zijn zeer geavanceerde technologie qua wapens niet eens gebruikt…ze wachten af totdat de randdebielen van de navo iets proberen en slaan dan de heikneuters eens grondig terug in hun grotten en plaggenhutjes.

 2. Westen teert al dertig jaar op roem van desert storm
  en gen. Schwartzkopf (van de shampoo?) Met giga
  propaganda opp CNN filmpjes met peter arnett en
  Christiane Amanpour, muzak van Massive Attack
  eronder.

  En dan life meekijken met de vallende bom die een
  van Saddams paleizen gaat verbrijzelen.
  Spannend en sensationeel voor die tijd.
  Dan later fotos van de weg des doods naar basra

  Gelukkig zijn de russen en chinezen niet zo
  (tot nog toe) ondanks alle provocaties.

 3. Volgens onze westerse geniale wapendeskundigen (?) en o.a. ook topspecialiste u v.d.l. bouwt Rusland zeer efficiënte rakketten en drones met wasmachines. Waarop wacht de eu om ook massaal oekraïne van wasmachines te voorzien?

 4. Ik zie regelmatig afgedankte wasmachines voor grootvuil op straat ….
  Kunnen we deze niet landelijk inzamelen en aan oekrain schenken ?
  Zij kunnen deze aanwenden net zoals de Russen !
  To even the playing field , so to speak …

 5. SOVJET-UNIE-VERSIE-TIJD
  waar creativiteit niet gefnuikt wordt zoals hier in het westen.
  Sovjet-unie heeft duidelijk geleerd uit het verleden, om niet te ontkennen hoe ze het niet moeten doen, en de bevolking te ondersteunen in plaats van de oligarchen.
  Die les moet het westen duidelijk nog leren.
  Europa zou nog kunnen overleven door een onafhankelijke positie in te nemen tussen Rusland en de VS.

 6. Rusland heeft gewoon de beste raketten period. Oude mig31, zijn na 30 jaar nog steeds de snelste interceptors ter wereld. Ze maken praktisch de beste wapens laten we eerlijk zijn.

  We are f8cked, Het beste is om aan de onderhandelingstafel te zitten en een einde te maken aan deze SMO

 7. Sjaak Jager, Maar zeker gaan die interceptore sneller als de Heksenbezem van hoer KAAG wijf en Ursula von der LIJKEN de lebberbek van de hoerenkeet DAVOS Brussel De Russen gaan ze nog op de fiets voorbij met een krat drank achterop!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in