Michael Lucan / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0 DE DEED)

De westerse media gonst van Olaf die het stille gedeelte hardop zegt. Britse troepen vuren de raketten af in Oekraïne die zij bevoorraden. En wat werd hij afgerost omdat hij zei wat we allemaal weten.

The Telegraph (archief):

Britse soldaten in Oekraïne helpen raketten af te vuren, onthult Olaf Scholz

Duitse kanselier bekritiseerd voor ‘flagrant misbruik van inlichtingen’ dat Brits personeel ter plaatse in gevaar kan brengen en de Russen kan helpen

Duitsland wordt beschuldigd van “flagrant misbruik van inlichtingen” na de onthulling dat Britse soldaten Oekraïense troepen ondersteunen die langeafstandsraketten van het type Storm Shadow afvuren.

Olaf Scholz zei maandag dat hij de Taurus, het Berlijnse equivalent van de Storm Shadow, niet zou leveren omdat daarvoor militairen op de grond zouden moeten worden ingezet, waarbij hij verwees naar de Britse en Franse aanpak met hun eigen systemen. Scholz voerde aan dat Duitsland door het volgen van het Verenigd Koninkrijk een “deelnemer aan de oorlog” zou worden.

De opmerkingen werden gezien als een gevaar voor Brits militair en diplomatiek personeel ter plaatse.

Tobias Ellwood, de voormalige voorzitter van de defensiecommissie van het Britse Lagerhuis, zei: “Dit is een flagrant misbruik van inlichtingen, opzettelijk bedoeld om de aandacht af te leiden van de terughoudendheid van Duitsland om Oekraïne te bewapenen met zijn eigen langeafstandsraketsysteem. Dit zal ongetwijfeld door Rusland worden gebruikt om zich omhoog te werken op de ladder.”

De heer Scholz werd ook bekritiseerd door Duitse parlementsleden van de oppositie.

“De verklaring van de kanselier over de vermeende betrokkenheid van Frankrijk en Groot-Brittannië bij het gebruik van langeafstandskruisraketten in Oekraïne is volstrekt onverantwoord,” aldus Norbert Rottgen, een hooggeplaatst parlementslid van Angela Merkels voormalige regeringspartij, de CDU.

  Wereldwijde ineenstorting van gewassen nu een zekerheid... wijdverspreide hongersnood zal de planeet aarde van 2022 - 2024 teisteren... het is in gang gezet en kan niet meer gestopt worden

De heer Scholz staat onder toenemende druk om de langeafstandsraket te leveren om de aanvoerlijnen van Rusland te verstoren en te voorkomen dat Moskou nog meer grondgebied inneemt.

Hij zei maandag dat Duitse soldaten hun Britse en Franse collega’s niet konden volgen in “de manier van doelcontrole en begeleidende doelcontrole”. De Storm Shadow wordt gezamenlijk geproduceerd door het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

“Duitse soldaten kunnen op geen enkel moment en op geen enkele plaats verbonden worden met de doelen die dit systeem [de Taurus] bereikt. Zelfs niet in Duitsland,” zei de heer Scholz.

Het is bekend dat Groot-Brittannië inlichtingen verschaft over Russische doelen, maar het is onduidelijk hoeveel steun er wordt gegeven aan Oekraïense troepen die de raketten op de grond afvuren.

Op dinsdag kondigde de Britse regering aan dat er een “klein aantal” soldaten was ingezet in Oekraïne, waarbij alleen werd vermeld dat sommigen betrokken waren bij medische training.

De speculaties van de heer Scholz over de rol van Britse troepen in Oekraïne heeft de bezorgdheid over de veiligheid van diplomaten en ander personeel dat in het land is gestationeerd vergroot, vertelden defensiebronnen aan The Telegraph.

Het heeft ook de dreiging van mogelijke Russische operaties van inlichtingendiensten op Britse bodem vergroot, voegden de bronnen eraan toe.

In antwoord op de vraag van de heer Scholz verwees het ministerie van Defensie dinsdag eenvoudigweg door naar Kiev.

“Het gebruik van Storm Shadow door Oekraïne en de targetingprocessen zijn de zaak van de strijdkrachten van Oekraïne”, vertelde een woordvoerder aan The Telegraph.

  Poetin zegt bondgenoten "geen haast" in Oekraïne, waarschuwt voor "ernstiger" actie in het verschiet

“Het Verenigd Koninkrijk levert, samen met andere bondgenoten, een scala aan apparatuur aan Oekraïne om het te helpen de illegale en niet-uitgelokte agressie van Rusland tegen te gaan.”

De Taurus raketten zijn in staat om diepere aanvallen uit te voeren en bevatten geavanceerdere bunker-busting technologieën dan de Britse Storm Shadow en Franse Scalp kruisraketten die vorig jaar werden geleverd.

De Duitse raket, met een bereik van 500 kilometer, zou gemakkelijk politiek gevoelige doelen kunnen treffen, zoals Moskou of de Kertsj-brug die Rusland verbindt met de bezette Krim.

Justin Crump, directeur van Sibylline, een adviesbureau voor inlichtingendiensten, zei: “Britse steun aan Oekraïne is nauwelijks nieuws voor Moskou gezien de herhaalde lekken, maar dit is eerder versluierd in dubbelzinnigheid – zelf gebruik makend van een truc uit het eigen draaiboek van Rusland.

“[De heer] Scholz heeft deze sluier echter duidelijker doorgeprikt. Zijn bewering is een geschenk voor Russische propagandisten en vormt nu al een belangrijk onderdeel van Ruslands inspanningen om de NAVO-cohesie en de steun voor Kiev te ondermijnen in deze kritieke periode in de aanloop naar de verkiezingen in de VS en Groot-Brittannië.”

“Meer direct zal het Rusland ertoe aanzetten om zijn inspanningen te verdubbelen om buitenlandse troepen in Oekraïne aan te vallen en om opgeblazen verliesclaims in te dienen.”

Volgens analisten koestert Scholz een groot wantrouwen dat Oekraïne zijn orders om deze doelen niet aan te vallen zal negeren.

“Het is heel duidelijk geworden dat de reden waarom hij niet voor de levering van Taurus is, is dat hij er fundamenteel geen vertrouwen in heeft dat de Oekraïners die raketten gebruiken op een manier die niet indruist tegen wat hij ziet als de belangen van Duitsland,” zei Fabian Hoffman, een promovendus bij het Oslo Nuclear Project.

  Oekraïense commandant klaagt over Franse tanks - Laat bemanningen sneuvelen omdat de bepantsering te dun is voor aanvallen tegen Russische eenheden

“Scholz is absoluut bang dat een van deze Taurus raketten gebruikt zou kunnen worden in een aanval op een politiek gevoelig doelwit, hetzij in Oekraïne of Rusland.”

“Alleen al de theoretische mogelijkheid om doelen tot Moskou aan te vallen met Duitse wapensystemen zorgt voor een blokkade in het hoofd van de kanselier… een enorme angst voor het escalatiepotentieel en de gevolgen die dit zou kunnen hebben voor Duitsland.”

Deskundigen zeggen dat Duitsland zijn angst voor escalatoire aanvallen zou kunnen overwinnen door geschonken Taurus raketten voor te programmeren om dergelijke aanvallen te voorkomen.

Van de VS is bekend dat ze software voor geoblokkering hebben geïnstalleerd op hun Himars raketwerpers die naar Oekraïne zijn gestuurd, waardoor de strijdkrachten van Kiev niet met het wapensysteem op Russisch grondgebied kunnen vuren.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De hysterische stijl in de westerse politiek – Waarom de politieke retoriek van westerse naties steeds krankzinniger en krankzinniger wordtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe voormalige Russische president Medvedev over het Westen: Aanschouw een bleek paard
Volgend artikelZircon, Su-57 met Kh-69, Tornado-S met kamikaze-drones… Ruslands technische voorsprong in Oekraïne groeit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Het westen is zelfs nog in staat zichzelf uit moorden, hebben we Rusland niet voor nodig. Regelen we onderling wel. Wat een idioten, of ik denk te simpel en is het spel.

  • Ja dat zijn ze al aan het doen EU heeft voor zijn eigen ondergang gekozen en dat zullen de elite graag aan mee doen zij nomen ons niet voor niets bruikbare idioten en laten wij eerlijk zijn dat zijn wij ook ons volk is bang heel erg bang en de gevolgen kan je zien bij de formatie zij hebben op Omtzigt gestemd en op PVDA zij zijn het kwade van de vrijheid zij willen geen vrijheid dan liever maar oorlog zeggen de bruikbare idioten want anders hadden zij wel anders gestemd is mijn mening.

  • Volgens mij heb je niet goed opgelet,Duitsland wordt telkens gedwongen om hun wapensystemen te leveren terwijl er 80 jaar lang gezegd is dat Duitsland nooit meer oorlogje mag voeren vanwege WW2 dus ik begrijp Olafje wel omdat Olaf weet wie Duitsland echt verslagen heeft in WW2.
   In dit geval keert Olafje zich juist tegen SS Claus!

 2. Over een jaar of wat kun je alleen een AI film versie
  van Schultz optreden in London zien en dan zegt tie
  heel wat anders.

  Begeleid door fact sjekkers die beweren dat het
  “Afschieten van uk raketten in ukraine door uk personeel”
  volkomen debunked is.

  Kleine quiz:
  Hoe denkt u dat men Schultz beweringen gaat
  verdraaien, Schultz zei:
  1 – lady di werd toch vermoord door de kgb
  2 – uk hielp enkel met vertalen handleiding gekochte raketten
  3 – uk deed de handelingen voor op een basis, ukr moest zelf doen.
  4 – uk verkocht ouwe over datum raketten
  5 – dat het zulk fraai weer was in london
  6 – iets anders namelijk ……….. zelf aanvullen aub
  raketten werde

 3. Allemaal kleine info loslaten zodat het volk niet in opstand komen en als alle info is gegeven reageert het volk geheel niet meer en kunnen ze je inzetten als kanon voer.

  • Scholz is niet kritisch maar doodsbang want de 2e wereldoorlog heeft geleerd dat Duitsland geen partij is voor Rusland.
   Dus zijn angst is terecht en ik hoop eigenlijk dat andere EU leiders ook zo bang worden.

   • nou nou In de aanloop naar wo 2 was Duitsland de machtigste militaire organisatie ter wereld Maar zoals napoleon werd er een misrekening gemaakt dat het in Rusland wel min 40 grden kan worden en daar waren ze niet op berekend Ook de duitse wher macht was daar niet op ingesteld dat het zo kou kon worden Zowel de Fransen als de Duitsers bevroren daar in Rusland met de honderdduizenden soldaten recht op
    Ja ja maar roept Macron en scholz we hebben lange afstands raketten en die vuren we af naar Moskou Maar poetin is hen een stap voor en onderschept die zodat de Navo onder leiding van padvinder Rutte alsnog met hun troepen naar het ijskoude Rusland moeten worden gestuurd waar ze weer de dezelfde onderschatting hebben gemaakt dat Poetin slaapt>>>>>Dus kortom de EU en USA willen gewoon oorlog met de grote beer!!!!!!!

   • Zij zijn gewoon de weg kwijt in de EU straks lopen ze met hun gouden pas rond en niemand wilt hen nog hebben dus zij zullen vogelvrij zijn en dat weten zij ook angst is wat op dit moment reageert bij dat stel WEF lieden en de elite ik sta aan de kant van het verzet en zal zeker niet aan hun touwtjes vast zitten zoals vele mensen in de EU.

  • Scholz weet wie Nord Stream opgeblazen heeft; dat geeft hem waarschijnlijk een zekere bescherming (“maak me het leven zuur en ik klap uit de biecht”). En ja, wij weten het ook, maar naar ons luistert niemand.

  • Scholz kan nog meer verklappen wat we allemaal weten, namelijk over Nord Stream. En dat betekent dat de CIA niet zomaar een staatsgreep tegen hem kan plegen. Ik bedoel een onopvallende staatsgreep zoals de CIA al tegen De Gaulle pleegde om CIA-agent Pompidou aan de macht te krijgen, met de hulp van CIA-agent, communist en latere fractieleider van de groenen in het EP, de jood Cohn Bendit.

 4. Benjamin Creme zei dat de VS en het VK nu de asmogendenheden zijn, niet zo erg als de nazi’s toen voegde hij eraan toe, maar toch. Dit is zo gegroeid door de oorlog in Irak. Hij was wel voor het in de EU blijven van het VK, als groter waarborg voor vrede, hoewel kritisch op de EU zelf. Hij zei zelfs dat er in het Plan van de Logos waar de Meesters mee werken geen EU bestaat. Ik kan me trouwens niet voorstellen de oppositie en de slechte sfeer soms hier in Nederland op straat. Ik denk dat de mens het alleen niet zal redden.

  • In spirituele kringen heb je het rechter- en het linkerpad (goed en kwaad). Ik heb hem gezegd dat als die samenvallen met politiek rechts en links de volgende stap mogelijk wordt. Zoiets heb je nu. Ze kunnen er niet meer bij. De weg van de minste weerstand is vaak de verkeerde.

  • Creme zei trouwens op het laatst dat het niet het doel is van de meesters om de NAVO op te heffen. Hij antwoordde op een vraag dat het voor de verdediging van Europa is. Erg helder wat dat is, is dat niet.
   Ik zelf ben kritisch over deze club. Maar ik heb wel mijn mening gegeven. Het is nodig erover na te denken en te spreken en dan nog is er karma van gemiste kansen waar ik voor gewaarschuwd heb. Ik heb het specifiek ook over Rusland gehad. Ik kreeg geen reiskostenvergoeding. De ingewijden zeiden er ruim van tevoren lacherig van onder de moederkloek Felicity Elliott dat een oorlog in Rusland oké is, en ik kon weer gaan.
   Ik bekijk nu die site even, en zie de naam van Hannah Arendt. De soort dingen die mijn moeder haar hele leven las. Ik krijg er altijd dezelfde muffe sfeer bij. Ze zullen het weer opnieuw meemaken. Zij die de grootste mond hebben over discriminatie zijn de ergste fascisten. De onmiddellijke reacties op Share waren soms brutaal. Die brutaliteit hebben ze nu zelf overgenomen. Sommige mensen zijn toch nuttig, maar enkel als poten onder de tafel.

 5. Zo zie je maar weer wat een lafaards die Britten zijn,stiekem oorlogje voeren tegen Rusland maar als iemand de waarheid verteld dan is dat in ene gevaarlijk voor de Britten.
  Vies theedrinkend volkje,Oekraine gebruiken tegen de Russen maar zelf te laf om toe te geven dat ze troepen hebben in Oekraine.
  Is zoiets als Max Verstapen de beste auto leveren maar zelf de auto willen besturen omdat je geen vertrouwen hebt in Max en als iemand dan zegt dat niet Max maar jij de auto bestuurd dan in ene ontkennen omdat jij dan degene bent die verliest en niet Max.

  • In Nederland komt een gebouw dat afweerraketten (kosten:::::: 8 miljard euro!??) moet stationeren om eventuele oorlog handelingen van de Navo en Rusland af te weren Ja…. Rutte heeft zich al voorgewerkt om Navo baas te worden!!!! Een dwerg die zich als stroman laat gebruiken…. Vandaar dat Engeland en Frankrijk vrijuit gaan dat ze al deelnemen aan de oorlog in de Oekraine en dus dat Poetin eerst Nederland bombardeerd omdat daar de schuldige vandaan komt die de navo bestuurd….. Je moet het zo zien dat in een vereniging een voorzitter zit die de fouten en tekortkoming van de leidinggevend (uitvoerders) verdedigd tegen de ontevreden leden die hun (uitvoerders) weg willen hebben door hun wanbeleid van aanpak om de vereniging weer sterker te maken…….

  • Waarom doen zij dat om dat ze bang zijn niet voor Poetin maar voor de waarheid die dan aan de opper vlakte komt drijven die wij inmiddels allang weten maar niet hard op durven te zeggen, maar een kat in het nauw maak rare sprongen.

 6. Het is al lang bekend, dat er [ al jaren ] behoorlijke aantallen Nato speciaal forces in de “Oekraine’ zijn :
  training, onderhoud / reparatie, intelligence, t/m gevechts-controle en geheime operaties.

 7. Vergeet niet dat in Berlijn de echte oorspronkelijke troon van Satan/Lucifer huisvest en de poort van de hel bezit. Het symbool de halve maan, die staat voor de stiergod Baäl. Wat tevens ook het symbool van de islam is. De islam is namelijk het leger van de GOD Baäl. De GOD Baäl = Satan = Lucifer.

  Alles wat de aanhangers van deze GOD doen tegen ongelovige is dat hun woorden 180 graden gedraaid zijn, wat zij ons ongelovige vertellen. Praten met de kop van Janus. Precies wat het boek 1984 ons vertelt. Van oorlog = vrede of het slaven bestaan = vrijheid of Totalitarisme = Democratie. Daar deze aanhangers van de GOD Baäl massaal kinderen offeren, ze seksueel misbruiken op allerlei manieren, ze eten ze. Alle dienaren van Lucifer zijn dan ook alle omgebouwd tot een hermafrodiet (wat we nu transgender noemen). De mannen zijn ooit als vrouw geboren, alle vrouwen zijn ooit als man geboren. Want Lucifer was een hermafrodiet, vandaar dat zij iedereen willen ombouwen naar het evenbeeld van hun GOD zoals het in de Bijbel staat.

  Het EU gebouw in Straatsburg vertegenwoordigd de toren van Babel. Het EU gebouw in Brussel is de zetel van Marduk de stadsgod van Babel.
  De EU met haar lidstaten vertegenwoordigen Babylonië. Zelfs “De Storm” waar Trump met Q over praat is onderdeel van dit Bijbelse verhaal.
  https://www.stilus.nl/oudheid/wdo/OOSTEN/GODSDIEN/MARDUK.html
  https://www.de-nieuwe-media.nl/l/de-verkrachting-van-europa/
  Alles wat op de aarde gebeurt is niet wat het lijkt, zij volgen het vaste script, van deze rode draad mag niemand van afwijken. Wil hij of zij langer leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in