Пресс-служба Президента РФ / www.kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

Vandaag sprak president Vladimir Poetin de Russische Federale Vergadering toe.

Na de balans te hebben opgemaakt van hoe Rusland op recente uitdagingen heeft gereageerd, verklaarde Poetin dat de westerse pogingen tegen Rusland zijn mislukt:

Het zogenaamde Westen, met zijn koloniale praktijken en voorliefde voor het aanwakkeren van etnische conflicten over de hele wereld, probeert niet alleen onze vooruitgang te belemmeren, maar heeft ook een Rusland voor ogen dat een afhankelijke, afnemende en stervende ruimte is waar ze kunnen doen en laten wat ze willen. In feite willen ze in Rusland herhalen wat ze in veel andere landen hebben gedaan, waaronder Oekraïne: tweedracht zaaien in ons huis en ons van binnenuit verzwakken. Maar ze hadden het mis, wat overduidelijk is geworden nu ze zijn gestuit op de vastberadenheid en vastberadenheid van ons multi-etnische volk.

Samen zullen wij, als burgers van Rusland, opkomen voor onze vrijheid en ons recht op een vreedzaam en waardig bestaan. We zullen onze eigen koers uitstippelen om de continuïteit van de generaties, en daarmee de continuïteit van de historische ontwikkeling, te waarborgen en de uitdagingen waarvoor het land staat aan te gaan op basis van onze kijk op de wereld, onze tradities en overtuigingen, die we aan onze kinderen zullen doorgeven.

Poetin ging verder met het bespreken van de introductie van nieuwe strategische Russische wapensystemen die superieur zijn aan die in het Westen, schrijft Bernhard. Hij bood opnieuw een dialoog aan over het beperken daarvan:

Rusland is bereid tot een dialoog met de Verenigde Staten over kwesties van strategische stabiliteit. Het is echter belangrijk om te verduidelijken dat we in dit geval te maken hebben met een staat waarvan de heersende kringen openlijk vijandige acties jegens ons ondernemen. Ze zijn dus serieus van plan om strategische veiligheidskwesties met ons te bespreken terwijl ze tegelijkertijd proberen om Rusland een strategische nederlaag toe te brengen op het slagveld, zoals ze zelf zeggen.

Hier is een goed voorbeeld van hun hypocrisie. Ze hebben onlangs ongegronde beschuldigingen geuit, in het bijzonder tegen Rusland, over plannen om kernwapens in de ruimte in te zetten. Dergelijke valse verhalen, en dit verhaal is ondubbelzinnig vals, zijn bedoeld om ons te betrekken bij onderhandelingen over hun voorwaarden, die alleen de Verenigde Staten ten goede zullen komen.

Tegelijkertijd hebben ze ons voorstel, dat al meer dan 15 jaar op tafel ligt, geblokkeerd. Ik heb het over de overeenkomst ter voorkoming van het stationeren van wapens in de ruimte, die we al in 2008 hebben opgesteld. Er is geen enkele reactie op gekomen. Het is volstrekt onduidelijk waar ze het over hebben.

Onder dergelijke omstandigheden zijn serieuze strategische veiligheidsbesprekingen met de VS, die in een allesomvattend pakket moeten worden gevoerd, niet mogelijk.

  Waarom roemen regeringsgebonden deskundigen uit de VS en het VK de vaardigheden van Rusland op het gebied van elektronische oorlogsvoering?

Poetin reageerde ook op Macron’s recente dreigement om westerse troepen in te zetten in de oorlog in Oekraïne. (Het is algemeen bekend dat dergelijke troepen daar al zijn). Poetin:

Het Westen heeft conflicten uitgelokt in Oekraïne, het Midden-Oosten en andere regio’s in de wereld, terwijl het consequent onwaarheden heeft gepropageerd. Nu hebben ze het lef om te zeggen dat Rusland van plan is Europa aan te vallen. Kun je dat geloven? We weten allemaal dat hun beweringen volkomen ongegrond zijn. En tegelijkertijd selecteren ze doelen om op ons grondgebied toe te slaan en overwegen ze de meest efficiënte vernietigingsmiddelen. Nu beginnen ze te praten over de mogelijkheid om militaire contingenten van de NAVO naar Oekraïne te sturen.

Maar we herinneren ons wat er is gebeurd met degenen die hun contingenten al eerder naar het grondgebied van ons land hebben gestuurd. Vandaag zullen potentiële agressors veel ernstiger gevolgen onder ogen zien. Ze moeten begrijpen dat wij ook wapens hebben – ja, dat weten ze, zoals ik net al zei – die doelen op hun grondgebied kunnen treffen.

Dit wordt weer gevolgd door een aanbod om te praten:

Inderdaad, net als elke andere ideologie die racisme, nationale superioriteit of exceptionalisme promoot, is russofobie verblindend en dom makend. De Verenigde Staten en hun satellieten hebben in feite het Europese veiligheidssysteem ontmanteld, wat voor iedereen risico’s met zich meebrengt.

Het is duidelijk dat er binnen afzienbare tijd een nieuw gelijkwaardig en ondeelbaar veiligheidskader moet worden gecreëerd in Eurazië. We zijn klaar voor een inhoudelijke discussie over dit onderwerp met alle landen en organisaties die hierin geïnteresseerd zijn. Tegelijkertijd wil ik herhalen (ik denk dat dit voor iedereen belangrijk is) dat er geen duurzame internationale orde mogelijk is zonder een sterk en soeverein Rusland.

Poetin stelt verder dat het toenemende aandeel van de BRICS-landen in het mondiale bbp en de daling van het bbp-aandeel van het Westen een nieuwe realiteit zijn.

  Apocalyps later?

Aan de gevolgen daarvan valt niet te ontkomen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Zircon, Su-57 met Kh-69, Tornado-S met kamikaze-drones… Ruslands technische voorsprong in Oekraïne groeitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZircon, Su-57 met Kh-69, Tornado-S met kamikaze-drones… Ruslands technische voorsprong in Oekraïne groeit
Volgend artikelOekraïne Oorlog: Rusland dringt op naar het westen. Komt er snel een groter Russisch offensief?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Zeer geachte heer poetin…
  Zou u aub ALLE handel ,alle export en import vanuit west -europa willen stopzetten?
  Ook alle handel met de usa , alle betrekkingen op economisch en diplamisch niveau?
  Hartelijk dank voor de komende 3-maanden totale ineenstorting van de nazi-regimes in o.a dit kut land.
  Laat de weffers afbranden en rotten in de hel….

 2. Advies aan Mr. Poetin: De VS en de EU zijn niet te betrouwen. Hou dit voor ogen. Laat je niet provoceren maar laat ook geen aanval op Rusland ongestraft.

 3. Een basiscursus psychologie is nodig, en dan om zichzelf te leren kennen.
  Verveelde mensen hebben steeds de stress nodig die uiteindelijk angst is.
  Ik heb gezien hoe ze zijn als je even afwijkt.
  Bid tot God.

 4. Ik vind het zo enorm knap , hoeveel geduld mr putin heeft , dat is onze redding , maar aan de andere kant laat alstublieft is ff alle wapens zien die u heeft, gewoon ff een statement. Dus ff 3 kinzals een paar sarmats en een mini poseidon tegelijk , gewoon omdat ik t ff wil zien , en dat europa lees nsb ers en t wef en de joden en de usa helemaal in hun broek schijten en zeggen sorry , we gaan weer terug naar de jaren 90 overeenkomst , en zoniet tjaaaaa dan mag die allinn gaan van me

 5. Ze spelen allemaal onder hetzelfde hoedje ook Poetin, het doel is de wereld een chaos storten en mensen afhankelijk van de staat maken.
  Ik geloof niet dat de bom komt. Maar wel dat er iets kleins zal gebeuren waardoor ze ons in 15 minuten steden op zullen sluiten.

  • Sandra,
   Ik respecteer jouw mening, ik geloof juist dat Putin de tegenmacht is met anderen, juist omdat hij met anderen die tegenmacht vormt moet hij dood of omver geholpen worden, Rusland moest ook verslagen worden omdat zij een socialistische staatsmacht hadden, het Westen liet Duitsland daar lekker te keer gaan want communisten en zijn bewoners mogen wel sterven van dat Westen, Rusland wil een andere weg gaan, Rusland is de leider internationaal gezien van die andere weg, de VS willen geen andere macht toestaan internationaal gezien, nu flikken zij wederom wat zij flikten in de 2e wereldoorlog, om hun macht te tonen pleurden zij 2 atoombommen op Japan, ach, ik kan nog wel effe doorgaan, het Westen steunt altijd fascisten en nazisme en Rusland juist niet, fascisme,nazisme is de allerergste vorm van het kapitalisme.
   Ik hoop op de overwinning van die tegenmacht want ik moet er echt niet aandenken dat de VS de macht zal kunnen blijven houden, zij vernietigen alles om hen heen wat niet wenst te doen wat zij willen, de duivel zelf zijn zij voor mij, die tegenmacht moet de aarde leefbaarder maken en houden, en dat volkeren weer soeverein zijn en hun eigen weg kunnen gaan, hoe verschillend we ook zijn, voor mij is een vorm van humanisme i.t.t. de VS en zijn vazallen!!!
   Groet van mij aan U Sandra!

 6. De gekozen en ongekozen westerse elite voert oorlog om hun kapitaal te beschermen.
  Terwijl de meeste burgers dergelijke escalaties afkeuren.
  De burgers worden misleid en voorgelogen.
  De westerse elite heeft lak aan hen en luisteren doen ze al helemaal niet.
  Ze voeren oorlog en bouwen bunkers
  Over en weer wordt gedreigd met kernwapens.
  Ik vind dat je de problemen daar moet aanpakken waar ze ontstaan zijn.
  En dat zijn niet de burgers.
  Het westerse systeem is een systeem dat gedoemd is te mislukken.
  Ieder jaar is meer winst nodig, immers als de aandeelhouders die niet krijgen worden de aandelen gedumpt met als gevolg waardeverlies. Druk op werknemers en bevolking neemt toe.
  Op een gegeven moment is de winst nauwelijks meer te realiseren. Lonen zijn al laag, kosten zijn hoog. Vernieuwingen zijn er niet meer. De koek is op. En dan moet je van de aandelen af, zo snel mogelijk. Heb je geluk raak je ze op tijd kwijt. Heb je pech is je leven naar de kloten.
  Je kunt nog je afzetgebied vergroten en op andere manieren de kosten verlagen (grenstarieven afschaffen, goedkope arbeiders via constructies binnen halen, stukken werk uitbesteden, protectionisme tegen goedkope goederen uit het buitenland, btw verhogen, uit de pensioenpot graaien blablabla….. alle smerige truukjes zijn al eens gedaan door de elite die het zo goed met u voor heeft)
  Maar op een gegeven moment is het klaar. De koek is op.
  Je kunt de 100 meter niet in nul seconden lopen. Heel eenvoudig.
  Het aandeelsysteem leidt tot rampen, dan weer hier dan weer daar.
  Hoe kun je geld verdienen ? Hoe kan de elite geld verdienen ?
  Want voor hen staat veel op het spel.
  Welnu, laten we de boel van anderen stelen. Eerst demoniseren we anderen natuurlijk, we hebben immer een draagvlak van de schapen nodig.
  Of een draagvlak van de muppets, zoals clienten bij Goldman Sachs genoemd werden.

  https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/topman-goldman-sachs-stapt-op-vanwege-vergiftigd-klimaat

  En de schade die bij het stelen veroorzaakt wordt is natuurlijk een mooi verdienmodel voor later.
  Voeg daarbij de investeringen in de oorlogindustrie, de wapenleningen aan oorlogvoerende landen en hoera….we kunnen weer een tijdje vooruit !

  En nu maar hopen dat de gewone burgers geen kernbom op hun dak krijgen. Want de gewone burgers worden in het verdeel en heers systeem gebruikt als gijzelaars. En middels misleidende propaganda tegen elkaar opgezet.

  Als je het smerige spel door hebt dan weet je dat het systeem een tijdbom is.
  Vandaag of morgen knalt het.
  Met dank aan hen die nooit genoeg krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in