Toen ik vorige week dit stukje aanvankelijk schreef, heb ik 6 Oekraïense eenheden geïdentificeerd die zichzelf gefilmd hebben terwijl ze in opstand kwamen tegen hun commandostructuur. Deze “rebellie” video’s kwamen op de hielen na de overgave van meer dan 2500 leden van het AZOV regiment in Mariupol. Nu zijn het er 12, dat wil zeggen 12 verschillende eenheden in de Donbas. Zij uiten allemaal dezelfde klachten over hun commandostructuur omdat die hen niet naar behoren van de wapens en uitrusting voorziet die zij nodig hebben om te vechten. Dit is niet uw normale soldatengezeur over de omstandigheden. Alle soldaten in alle oorlogen door de geschiedenis heen hebben de tijd doorgebracht met klagen over belabberd voedsel, vreselijk weer, onbekwame commandanten en domme beslissingen. Wat u hieronder ziet is in mijn herinnering ongekend, schrijft Larry Johnson.

Deze soldaten geloven nog steeds in vechten voor Oekraïne, maar zien het niet zitten om als Russische boksbal gebruikt te worden. Zij geloven dat hun commandanten hen vragen zelfmoord te plegen. Hieronder ziet u video’s van soldaten uit 12 eenheden die een formele eis presenteren aan president Zelensky en de Oekraïense generaal die het bevel voert over de Oekraïense strijdkrachten. Dit verschijnt op de Oekraïense sociale media. Het is geen Russisch propagandastuk. Hier zijn de eenheden:

13de Bataljon van de 58ste Gemotoriseerde Infanterie Brigade
2e Compagnie van het 46e Geweerbataljon
3e peloton van het 46e bataljon infanterie
115e Brigade
3e peloton van de 115e Brigade
71e Jaeger Infanterie Brigade
Oekraïense 14e Brigade: 6e Bataljon, 4e, 5e en 6e compagnie
Cherkasy Territoriale Verdediging
95e Afzonderlijke Luchtlandingstroepen Brigade
30e Gemechaniseerde Brigade 3e Bataljon 9e Compagnie
57e Gemotoriseerde Brigade
18e Bataljon Mariniers van de 35e Brigade

Ik weet dat dit een heleboel materiaal is. Degenen onder u die geloven dat dit allemaal door de Russen in scène gezet is, moeten maar eens uitleggen waarom dit op Oekraïense sociale media-accounts geplaatst wordt. Dit zijn echte Oekraïense soldaten en zij nemen grote risico’s door hun mond open te doen. Het gaat hier niet om één of twee ontevreden soldaatjes die zeuren over koude hapjes. De leden van elke eenheid hebben duidelijk de behoefte gevoeld om hun woordvoerder te steunen.

  Nieuw idee: Verlaag de verwarming om de afhankelijkheid van Rusland te verminderen

Als u de tijd neemt om ze allemaal te bekijken, dan krijgt u een enorm respect voor de moed en de integriteit van de mannen die aan het woord zijn. Ik geloof dat het patriotten zijn die misleid zijn om voor een valse zaak te vechten. Maar het zijn moedige, eerbare soldaten.

Moedig en eerbaar zijn, maakt iemand niet immuun voor thermobarische en conventionele artillerieontploffingen die de grond rond zijn schuttersput of loopgraaf inslaan. Het gaat hier niet om een metafoor. De ontploffingsgolven verpletteren het lichaam en de hersenen van degenen die aan deze spervuren worden blootgesteld. Het is vanwege het opgevoerde Russische offensief dat deze Oekraïense troepen hun stem verheffen. Ik denk dat de Oekraïense uitdrukking is: “Черт, нет, мы не пойдем” (d.w.z.: “Hell no, we gaan niet”).

Ik denk dat dit op zijn minst de geruchten kan verklaren over coupplannen om Zelensky af te zetten. Zelensky verliest duidelijk kritische steun onder de Oekraïense troepen. Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat commandanten beginnen te volgen.

Gonzalo Lira: Er is geen leger in het Westen dat de dag zal redden


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Breuklijnen en factievorming escaleren in de Oekraïense regeringVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe ineenstorting van het wereldvoedselsysteem – massale hongersnood en wereldwijde sterfte is nu op handen
Volgend artikelDe ECHTE agenda achter de gecreëerde voedselcrisis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  • Als Zelensky ooit gepakt wordt is het door Rusland en wordt hij in dat land berecht als oorlogsmisdadiger.
   Dat gaat dus niet gebeuren want hij heeft teveel info over de Amerikaanse inmengingen en zal dus eerder zelfmoord plegen met 2 kogels in zijn achterhoofd.

   • Zelenski krijgt vast een vluchtelingenstatus in Europa eender als Sakashvili. Ze voeren hun opdracht uit en krijgen bescherming. Dat geldt niet voor de Oekrainse dienstplichtige. Als er geen Oekraïners meer zijn… Wie claimt dan dat land?

    • De duitse keizer in 1928 kreeg ook een leuk optrekje compleet met personeel, en een treinlading kostbaarheden…Huize Doorn dus.

     massa misdrijven zijn net als dioxine; een paar druppels op je en je gaat langszaam en pijnlijk dood; een emmer vol over je en er gebeurt…niets.

 1. zelenski heeft al lang het Brits paspoort dus zal hij ontsnappen naar Engeland met gevulde zakken vol geld van de Amerikanen als hij snel is natuurlijk

 2. Ik ken mensen die de Oekraïense taal machtig zijn. Ik ga ze vragen om het voor me te vertalen, dan weet ik zeker dat ik weet wat er gezegd wordt want ik heb in eerdere berichten met vertaling gezien waarvan de vertaling totaal niet klopt met wat er gezegd wordt. Ik ben geneigd dit te geloven maar ik wil het zeker weten. Want eerlijk is eerlijk. Voor of tegens, je weet tegenwoordig echt niet meer wat waar of onwaar is. We zijn er niet bij en zijn afhankelijk om te geloven wat er geschreven wordt en wat ons getoond wordt. Het is een gekke tijd waarin we leven en worden van alle kanten beïnvloed. Zelfonderzoek is op het ogenblik het belangrijkste wat er is om voor jezelf een mening te kunnen vormen.

 3. @Ronald,
  Hele gezonde reactie en denkwijze van jouw kant, ik sta wel achter de strijd tegen die Nazi en huurlingen, maar begrijp dat er veel manupilaties zijn en aan beide kanten, doch heb ik het vermoeden dat de Russen dichterbij de waarheid zitten met alles wat zijn beweren, soms kom je er pas jaren later achter wat er echt is gebeurd, ik probeer ook zoveel als mogelijk is onafhankelijk te zijn, alhoewel je wel steeds dezelfde patronen ziet in beleving van de VS/ de Navo.

 4. Het land is al geclaimed en moet leef van Ukrainiers. Dood of door emigratie/vluchtelingSTATUS. In Nl mogen ze direct werken. Hoe anders was/is dat voor vluchtelingen uit Algerije, Afrika, Afghanistan etc. etc.

 5. omdat de vluchteling uit de oekraine komt hoeft hij i het apenlandje Nederland geen paspoort of vluchtelingen status te hebben omdat de trut von der L. dit met Rutte heeft besproken dat Nederland het slaafje van de EU is dat braaf als een loopse teef achter Brussel en de VS aanloopt om het goede voorbeeld van andere suffige gewillige landen van de EU als braafste jongetje van te klas te zijn en vooral te blijven!!!!!!!!! Woningnood in Nederland?????Laat me niet lachen!!!!!!!!!!!!!!Het schapenvolk Nederland dan…….die blijven slapen!!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in