Nadat het Europees Parlement vandaag bij meerderheid een resolutie heeft aangenomen waarin Rusland een “sponsor van terrorisme” wordt genoemd, is er nu een eerste reactie van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Moskou, bericht RT.

Het EU-parlement, dat woensdag een niet-bindende resolutie aannam waarin Rusland tot “staatssponsor van terrorisme” wordt verklaard, zou een “sponsor van idiotie” moeten worden genoemd, stelde de Russische woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova op Telegram voor.

Het wetgevend orgaan van de EU heeft de resolutie woensdag in Straatsburg met een verpletterende meerderheid aangenomen. Negenhonderd vierenveertig afgevaardigden stemden voor het document, 58 stemden tegen en 44 onthielden zich van stemming. In de resolutie werden ontwerpen van drie verschillende fracties in het Europees Parlement gecombineerd.

De markering is de meest recente veroordeling door de EU van het Russische militaire offensief in Oekraïne. Individuele staten, waaronder Estland, Letland, Litouwen, Polen en Tsjechië, hadden eerder soortgelijke resoluties op nationaal niveau aangenomen.

De stap is grotendeels symbolisch, maar het document roept de lidstaten op een nieuw juridisch kader te ontwikkelen waardoor niet alleen personen of organisaties, maar hele naties op de zwarte lijst kunnen worden geplaatst op grond van terrorisme. De Oekraïense president Vladimir Selensky verwelkomde het nieuws en zei dat Rusland “op alle niveaus moet worden geïsoleerd en ter verantwoording moet worden geroepen om een einde te maken aan zijn langdurige beleid van terrorisme in Oekraïne en de rest van de wereld.”

Moskou beschuldigde Kiev’s westerse medestanders ervan zijn waarschuwingen te negeren dat de informele uitbreiding van de NAVO in Oekraïne de rode lijn van Rusland overschrijdt. Oekraïne wordt gebruikt voor een proxy-oorlog tegen Rusland en zolang het zijn taken uitvoert, zijn de VS en hun bondgenoten bereid om alle Oekraïense misdaden door de vingers te zien, aldus functionarissen in Moskou.

  Macrons bespiegelingen over de "strategische autonomie" van Europa... Veel gedoe over niets, maar de onzekerheid van de VS is voelbaar

Volgens Russische onderzoekers is de Oekraïense regering verantwoordelijk voor een aantal terroristische aanslagen op Russische bodem, waaronder de moord op journaliste Daria Dugina in augustus en de dodelijke vrachtwagenbomaanslag op de Krimbrug in oktober. Westerse media meldden dat Washington ook de betrokkenheid van Kiev vermoedt en naar verluidt Zelensky heeft “gewaarschuwd voor beide aanvallen.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland schakelt over van een “speciale operatie” in Oekraïne op het richten van de hele NAVO in een ingrijpende “demilitarisering”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne ontgoocheling in het Westen
Volgend artikelRusland een zwakke staat met een slecht leger noemen is een vergissing
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Gezien de terroristische aanslag op Nordstream schiet de EU hiermee haarzelf heel hard in de voet. Natuurlijk komen ze met “bewijs” dat Rusland haar eigen pijpleiding opgeblazen zou hebben, maar de rest van de wereld buiten de EU is het gelieg, gedreig en gedram helemaal zat. Om maar een voorbeeld te geven. Hoewel de VS over de raket op Polen roept dat het een raket van Russische makelij is, zijn de andere landen in de wereld niet zo stom als de politicologen en internationale betrekkingen deskundigen in het Westen denken en zijn ze helemaal klaar met Zelenski en demente Biden. Kijk maar naar de recente aanvragen voor lidmaatschap van de BRICS…, waaronder ook G20 top voorzitter Indonesie.
  Rusland is zelf niet in staat om het tegenbewijs te kunnen leveren binnen Deense territoriale wateren, net zo min als het tegenbewijs voor iets dat in Oekraïne gebeurt, maar de iedereen buiten de EU weet dat de EU medeplichtig is aan dit terrorisme al was het maar dat zij mede verantwoordelijk zijn van het bewaken van een gaspijpleiding die cruciaal is voor de totale Europese infrastructuur

  • De premier van Groot-Brittannië met het kortste dienstverband (drie maanden) in de geschiedenis Lizz Truss (1975) heeft toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de aanslag op North Stream 2.

 2. Een typisch narcistische omkering van de eu, de tegenstander de schuld geven van wat ze zelf doen. De lijst van terrorisme door het westen is eindeloos. Desnoods worden nep ‘rechtszaken’ zoals mh17 in het leven geroepen om de bevolking van het tegengestelde te overtuigen. Of een nationale terrorisme coördinator geïnstalleerd die de kritische burgers terroriseert.

 3. Ik dacht dat Amerika en haar kuttenlikkertje Europa hierop patent hadden, Overal hebben ze onder het mom van een leugen dood, verderf en terreur gezaaid en nu zijn zij ook weer de aanstichters van de oorlog in Oekraine, die al acht lange jaren duurt en waarbij burgers systematisch uitgemoord worden door het oekrainse leger. Het enige wat in mijn ogen Rusland te verwijten valt is dat ze acht jaren geleden dat oekrainse tuig met hun westerse vazallen niet hebben aangevallen. Rusland heeft altijd geprobeerd de vrede te bewaren maar de heren in het westen wilde oorlog, nou goed dan…..Nu heb je het. Helaas is de bevolking hier al jaren gehersenspoeld en met leugens voorzien zodat het niet mee zelf denken kan.

 4. VN na WO II opgericht door de Rockefeller’s zegt natuurlijk genoeg. “WIE BETAALT, DIE BEPAALT’! De rest van de wereld heeft onder tussen het geblaat van een 2e hands acteur en komediant in 2014 door de VS in het zadel geholpen meer dan zat. Zonder de VS en zijn vazalen, de NAVO, nooit in staat geweest weerstand te bieden tegen Rusland. De EU heeft het niet in de gaten dat ze straks als vuilnis op de stoep worden gezet. VN wilt namelijk Europa van de kaart vegen. Daarvoor vindt Afrikanisering, “vluchtelingen uit Afrika en Midden-Oosten plaats”.

  • Op google maps kan nog nog steeds foto’s vinden van 2014-2015-2016 hoe het leger van oekraïne de flats en andere gebouwen kapot schoten wat meer dan 14000 doden onder voornamelijk burgers heeft gekost.
   Die weerzinwekkende nazi’s niet alleen in oekraïne maar ook in de rest van europa opruimen.

 5. EU-parlement is geen wetgevend orgaan. Is voor 95% applausmachine, gevuld met zakkenvullende non-valeurs die in een bedrijfsbaan volledig zouden mislukken.

 6. Dat bedoel ik maar te zeggen regiem change is hard nodig in Washington, Brussel en den haag.
  Wat een stelletje volslagen idioten. Ze creëren alleen maar ellende en armoede en spuiten het
  Liefst de hele bevolking plat,invalide,half blind en dood.
  Tja en wij staan erbij en kijken ernaar.

 7. Ik ben me niet bewust van het geven van een mandaat om zo te stemmen.
  Excuses aanbieden aan poetin voor sancties en die terugdraaien; gasvelden openen, export gas stoppen.

  Uit EU, euro, Nato, WHO, grenzen dicht,vluctelingen eruit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in