Pixabay

In een artikel legt de voormalige Duitse politicus Oskar Lafontaine uit dat een door onderhandelingen tot stand gekomen vrede met Moskou – tegen de weerstand van de VS in – steeds dringender wordt. Anders neemt het gevaar van een nucleaire oorlog toe.

Amerika drijft Europa in een nucleaire oorlog

De oorlog in Oekraïne gaat eigenlijk over een confrontatie tussen de VS en Rusland. In zijn boek “The Only World Power”, dat in 1997 verscheen, prijst de voormalige veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Jimmy Carter, Zbigniew Brzezinski, het ongekende militaire apparaat van de VS aan als het enige met een mondiale actieradius. Natuurlijk zijn Rusland en China het niet eens met de Amerikaanse hegemonie. Daarom moeten de VS alles in het werk stellen om te voorkomen dat er een Euraziatische uitdager komt die het Euraziatische continent onder zijn heerschappij zou kunnen brengen.

Oekraïne is de geopolitieke spil in het nastreven van dit doel. Zonder Oekraïne is Rusland niet langer een Euraziatisch rijk. Als Moskou echter de controle over Oekraïne zou heroveren, met zijn aanzienlijke minerale rijkdommen en toegang tot de Zwarte Zee, zou Rusland automatisch de middelen krijgen om een machtig rijk te worden dat Europa en Azië omspant.

Als men aan deze overwegingen de kernverklaring toevoegt van een lezing die het hoofd van Stratfor, George Friedman, op 3 februari 2015 in Chicago gaf, volgens welke het hoofddoel van het beleid van de VS al decennia lang is, ervoor te zorgen dat er geen samenwerking komt tussen Rusland en Duitsland, dan weet men wat het doel was van de oostwaartse expansie van de Navo.

Miljarden voor een marionet

Men begrijpt ook waarom de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Victoria Nuland, jaren geleden vrijuit toegaf dat de VS vijf miljard dollar hadden uitgegeven om in Kiev een marionettenregering te installeren die hun goed uitkwam. Dan wordt duidelijk waarom Washington al jaren alles in het werk stelt om de aanvoer van kolen, olie en gas uit Rusland naar Europa te verhinderen.

In deze context is het ook meer dan aannemelijk wanneer de bekende Amerikaanse econoom Jeffrey Sachs waarschuwt dat de Amerikaanse strategie neerkomt op een lange oorlog in Oekraïne met duizenden doden. Hij raadt Europa aan zijn eigen weg te gaan en te praten over een neutraal Oekraïne met autonomie voor de Donbass als onderhandelde oplossing. Het is verbazingwekkend in hoeverre politici en journalisten in Europa, vooral in Duitsland, deze geostrategische verbanden niet onderkennen en blindelings de brandgevaarlijke VS-strategie volgen om de oorlog in Oekraïne verder aan te wakkeren. Het is gevaarlijk omdat de VS blijkbaar niet het advies van hun vroegere president John F. Kennedy willen opvolgen, die zei dat een kernmogendheid nooit in een situatie mag worden gebracht waaruit zij geen gezichtsreddende uitweg meer kan vinden.

  Gemeente wint: Duitse gepensioneerde moet zijn huis verlaten voor asielzoekers

Het is een groot nadeel dat er nu in Duitsland een regering aan de macht is waarvan de leidende politici weinig ervaring hebben met buitenlands beleid. Bovendien wordt de grootste oppositiepartij, de CDU, geleid door de voormalige Blackrock-lobbyist Friedrich Merz, wiens vroegere werkgever rijkelijk profiteert van de stijging van de aandelenkoersen van wapenbedrijven.

Bij de SPD ontbreekt het aan ontspanning-politici die, zoals Brandt of Bahr, nog wisten dat de veiligheid in Duitsland en Europa alleen samen met de kernmacht Rusland bereikt kan worden. Ook in de FDP is er in de wijde omtrek geen politicus te bekennen van de statuur van Hans-Dietrich Genscher, die als minister van Buitenlandse Zaken altijd het gevaar van een tot Europa beperkte nucleaire oorlog voor ogen heeft gehad. Zelfs Guido Westerwelle had nog de moed om de VS in de kou te laten staan tijdens de invasie in Libië. Welke FDP politicus zou u vertrouwen om dat vandaag te doen?

De meest consequente en gevaarlijke vazallen van de VS in de federale regering en de Duitse Bondsdag zijn de Groenen, wier toenmalige voorman Joschka Fischer, samen met zijn latere zakenpartner Madeleine Albright, de deelname van Duitsland aan de oorlog in Joegoslavië doordrukte, die in strijd was met het internationale recht. Men dacht dat het niet erger kon worden, maar de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock gebruikt nu al fascistische taal en wil Rusland “ruïneren”. Zij geeft zelf toe dat zij op de schouders staat van de onlangs overleden Madeleine Albright, die de dood van 500.000 Iraakse kinderen door de sancties van de VS rechtvaardigde. Stelt u zich het geschreeuw van de Groenen eens voor als de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov, op welke gronden dan ook, de dood van 500.000 Oekraïense kinderen zou rechtvaardigen.

  Politiek met andere middelen

In deze rommelige situatie is het voor kanselier Olaf Scholz niet voldoende om de wapenleveranties uit te stellen. Meer wapenleveranties is de mantra van de regering Biden, die Rusland koste wat kost wil verzwakken, zonder rekening te houden met de doden die te betreuren zullen zijn als de wapenleveranties doorgaan. Gelooft iemand serieus dat Rusland, een kernmacht, het zich kan veroorloven de oorlog in Oekraïne te verliezen in de huidige mondiale politieke situatie? Of zij het beseffen of niet, de fanatieke wapenleveranciers in de Bundestag zullen mede verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse toename van het aantal doden. Hoe lang zal de oorlog nog duren? Net zo lang als de oorlog in Afghanistan? Waarom leren de Duitse politici niet van de mislukkingen van de door de VS geleide interventieoorlogen waaraan de Bundeswehr heeft deelgenomen?

Er zou een kans zijn, zij het een kleine, als de herkozen Franse president Emmanuel Macron, samen met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, zoals François Hollande en Angela Merkel ooit deden, de Amerikaanse oorlogsstokers tegenhouden, en een onderhandelde oplossing zou zoeken op basis van de voorstellen die Volodymyr Zelensky al bepleitte – neutraliteit voor Oekraïne en autonomie voor de Donbass. De Oekraïense president zal daarbij geen betrouwbare partner zijn, want hij wordt herhaaldelijk door de VS en de rechts-extremisten in Oekraïne onder druk gezet.

De rivaliteit tussen de wereldmachten VS, Rusland en China dwingt Europa alles in het werk te stellen om niet in een nucleaire confrontatie tussen deze grootmachten betrokken te raken. Charles de Gaulle had dit gevaar voor Frankrijk onderkend en daarom een integratie van de Franse strijdkrachten in de door de VS geleide Navo afgewezen, omdat hij niet wilde vertrouwen op de bereidheid van de VS om hun kernwapens te gebruiken in geval van een confrontatie met de Sovjet-Unie, zelfs als Moskou dreigde met een tegenaanval op de grote steden van de VS. Hij drong er daarom op aan dat Frankrijk zijn eigen kernmacht zou opbouwen. “Staten hebben geen vrienden, alleen belangen” was zijn stelregel, en als het op leven en dood aankwam, d.w.z. oorlog, was hij ervan overtuigd dat de beslissing niet aan anderen kon worden overgelaten.

  Wie, hoeveel en waarom: Overzicht van Oekraïense verliezen in Bakhmut

Stabiele vrede dankzij ontspanning

Evenals de Gaulle wist Bondskanselier Willy Brandt dat hij zijn politiek van vrede en ontspanning alleen zou kunnen uitvoeren tegen de weerstand van Washington in. In de overtuiging dat dit de enige manier was om de vrede in Europa veilig te stellen, voerde hij zijn Ostpolitik stap voor stap uit. De VS waren zeer geërgerd, zoals blijkt uit een telefoongesprek tussen Henry Kissinger en Richard Nixon, waarin Kissinger schaamteloos Willy Brandt de kanker wenste.

Op het ogenblik vindt in Duitsland een gewaagde discussie plaats. De politiek van ontspanning, de poging tot goede samenwerking met Rusland, was de oorzaak van de huidige ontwikkeling. Zelden is de waarheid zo op zijn kop gezet. Nooit eerder is zo duidelijk gebleken in welke mate de propaganda van de VS de media en het politieke debat in Duitsland bepaalt. De waarheid is anders. In het midden van de jaren zestig begon het beleid van ontspanning, het leidde tot een stabiele vrede in Europa en bracht de val van de Berlijnse Muur en de terugtrekking van de Sovjettroepen uit Duitsland en Oost-Europa tot stand. In de jaren negentig begon het beleid van confrontatie met de oostwaartse uitbreiding van de Navo en de toenemende omsingeling van Rusland. Het leidde tot de oorlog in Joegoslavië, die volgens het volkenrecht onwettig was, en tot de invasie van Oekraïne door Russische troepen, die ook volgens het volkenrecht onwettig was.

Als er niet spoedig een door onderhandelingen tot stand gekomen vrede komt, zal het gevaar van een nucleaire oorlog toenemen, omdat de verantwoordelijken in Moskou met de rug tegen de muur staan en de heethoofden in Washington jaren geloven dat ze een nucleaire oorlog tot Europa beperkt kunnen beperken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De echte “Reset:” Rusland schetst de onvermijdelijkheid van een Nucleaire Oorlog die zij zullen winnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLet op: Ze leggen ALLEMAAL het fundament … Wij zijn in gevaar
Volgend artikel“Preventieve Nucleaire Oorlog”: Een Derde Wereldoorlog bedreigt de toekomst van de mensheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. De idioten leven met het beeld van een atoombom van nagasaki formaat. Dat durven ze controleerbaar te noemen. Toch knap dat een atoomexplosie controleerbaar is.
  Voor het gemak maar vergeten dat de moderne atoomwapens van rusland de amerikaanse in de schaduw zetten.en dat 1 bom tientallen keer zwaarder zijn dan die van nagasaki.
  Waanzin regeert en waanzin vernietigd alles.

 2. Die mannen. Het is ook altijd wat. Laat al die haantjes testosteronremmers nemen. Die helpen heel goed weet ik van iemand met prostaatkanker. Hij had geen enkele aandrang meer, tot wat dan ook.
  Zo hou je alleen lieve mannen over.

     • @Pierre H.M van de Kletersteeg, wie anders????

      Transgender-zijn kan in verschillende gradaties tot uitdrukking komen, uiteenlopend van cross-dressing, travestie of androgynie, waarbij slechts deels of alleen bij bepaalde gelegenheden de kenmerken die geassocieerd worden met het andere geslacht worden overgenomen, tot het volledig en definitief van geslacht veranderen door middel van een medische behandeling. In het laatste geval spreekt men ook wel van transseksuelen.

      Het zijn nog steeds mannen en geen freaks/freak of nature.

      Freaks/freak of nature betekent letterlijk, een persoon of dier dat wordt geboren of groeit met abnormale fysieke kenmerken. een ongewoon, onverwacht natuurverschijnsel.

      Duidelijk zo?

  • Dat zeg ik ook de hele tijd… kom eens met een gen therapie om de mannen koest te houden. Ik zeg niet alle mannen zo zijn – maar als je door de geschiedenis heen kijkt naar wie het voor het zeggen heeft en overal zijn stempel op zet en overal voor geprezen wordt: mannen. Alles wordt bekokstoofd door mannen. De paar keffende vrouwtjes die je hier en daar ziet, zijn ook door mannen aangesteld en ingefluisterd. Je ziet het aan die ambitieuze paardebekken van ze – tanden die er van voren uitsteken om toch maar zoveel op te knagen voor zichzelf, maar de meeste zijn geen strategen en ze drukken de bevolking nog harder neer dan de duim van de man. Manwijven zijn nog erger dan mannen.

   Die transgenders zijn ook van de pot gerukt. Mannen die ‘vrouwen’ worden en denken dat ze wedstrijden mogen winnen. Ik ben het ook hartstikke zat met die aanstellerij en gelispel van homo trutten die zich als ‘vrouwen’ gedragen. Er komt een dag dat een vrouw niet eens meer hoeft te bestan, want daar is die zieke mannenzooi ook al mee bezig. De pedofilie draait voornamelijk om mannen en kleine jongetjes. En we moeten alles maar accepteren en vereren. Brrrrrr, breek me de bek niet open…ik word er zo ziek van. De mens is een kwaadaardige primitieve domme lul.

  • Kaag,..(uils)kuiken,…maxima,..ploumen,..lisa,…ollongren,…ect,..zijn allen vrouwen met het testosterongehalte van hugo de snuiver,..beste Erika. Een piemeltje of een kutje,…zegt niets over de persoon,…het is het ego wat de boosdoener is,…

  • Hmmm, deze shit is met name voorbereid door een heel zootje vrouwen waarvan Killary Clinton niet de minste. Neem Allbright, Merkel, Nuland of Chrystia Freeland, het waren of zijn allemaal zakkenvullende volksmenners met een NWO oorlogsagenda. Ze doen niet onder voor de mannetjes die allemaal wel gecastreerd lijken. Geef mij maar kerels zoals Zhirinovskiy (RIP), Poetin of Lavrov, daar kan je tenmeinste de bocht mee door en nog redelijk op hun woord vertrouwen. Vergelijk dat eens met de mietjes bij ons, kots Macron, barf Rutte, dunne schijt Klaver of die etalagepop met z’n plastic smoelwerk. Mijn handen jeuken…

 3. Het elite satanisten vrijmetselaar tuig moet simpelweg uit …………………………
  vul zelf maar in .De enige oplossing.

 4. WEER ’n oorlog op EUROPESE bodem. Geweldig toch die Yanks…zo oorlogszuchtig als maar zijn kan ….MAAR…wel GEEN oorlog op USA bodem. Stel je voor dat de bevolking eens iets overkwam.

  • Juist, dat ze de oorlog, waar ze zo op geilen, eens naar hun eigen continent meenemen en ons met rust laten! Maar jah, we zijn nog tot 2090(9) het slaafje van de usa.

   • Nee hoor; het eerste doel voor Russen is USA.
    From Russia with love–and15 nuclear heads..

  • Satan, Voyevoda, Topol-M, Sarmat en de nucleaire verrassingstorpedo. Heu, wat nu, het Pentagram onder water?

 5. Dan te weten dat Amerika nog steeds olie vanuit Rusland importeerd. Het waanzinnige ervan is dat europese politici dat niet meer mogen/moeten importeren van de usa. Het ongelooflijke is dat europese politici dat niet willen weten of zien dat ze gena#3d worden door amerika. Te gek voor woorden!
  Is er nu echt geen politicus die zegt: ho ho wacht eens even zij wel en wij niet,dat werkt zo niet!!!

  • Nee henryN omdat deze mensen chanteerbaar zijn…..ze hebben allemaal iets gedaan of doen dat nog steeds en het is bekend, anders hadden deze marionetten nooit die functies gekregen….het is de WEF agenda die wordt uitgevoerd daar is niets logisch aan…pedofielenclub en veel meer….het zijn poppen, marinetten, acteurs vul het maar in, daar kan je geen logica in vinden, helaas pindakaas…..

  • Daarbij komt dat Amerika veilig op een afstandje zit. Ze kunnen alleen binnengedrongen worden vanuit de zuid grens met Zuid-Amerika. Wat stellen die lui voor… raketten komen ook niet zo ver als Amerika. Ze voelen zich heel veilig en kunnen op die manier de boel domineren in het midden-oosten en in EU. Waarom denk je dat het Ziopaten bewind Amerika tot hun loopjongen en soldaatje heeft getransgendered? Het is geen land meer om van te spreken, het is gewoon kanonnenvoer voor die hufters, de Ziopatische heldhaftigen.

   • De ballistische raketjes vanaf Rusland halen makkelijk de uSA grote steden–met 15 kernkopjes ieder; en unieke zelfverdedigings systemen.
    Daarnaast zijn er de atoom onderzeeertjes met zowel raketten met atoomkoppen als onderwater drones met een lading groot genoeg om een gebeied als England van de kaart te vegen.

    De tijd dat USA lekker veilig bleef is voorbij. gelukkig.
    Integendeel; ze beseffen niet, dat ze het eerste doel zijn.
    Hoop dat een paar linkse steden van de kaart geveegd worden.

 6. In Europa lopen ze, om wat voor reden dan ook, slaafs achter een oude seniele man aan. Hij wil en zal een oorlog uit lokken. En die MP uit al die landen doen er gezellig aan mee, niet denkende aan al die mensen die vermoord gaan worden. Nou ja, ze denken er wel aan, maar het interesseert ze niet.

 7. De normale gang van zaken is dat Europa en Azië één grote handelsunie worden en dat de Amerikanen hier niets kunnen komen doen wegens niet concurrentieel. De Amerikanen willen deze unie verhinderen.

 8. Beste Mensen

  Hoe is het mogelijk ?
  Amerika drijft Europa in een Nu clear oorlog
  Hoe kan een pas geboren Europese Baby
  De eigen ouders de lakens uitdelen ?

  Als een kind is volgroeid
  De ouders zijn bejaard
  Dan kan terroriseren de ouders door Terroristische kind wel plaats vinden

  Dan zijn de Ouders gedwongen in de kont van Terroristische kind te kruipen

  En maar : ja Baas , Ja Baas
  Ja mijn lieve troetel kind
  &
  Amen
  Schreeuwen
  Ook hierbij speelt de Gifprik

  Schepper van :
  Brain smog Hersenmist een grote rol
  BrainSmog creëert SSSERS Nazi’s
  Bedwelmt
  Niet zelf kunnen nadenken

  Altijd High
  Alles is Okè

  Dat is wat Nu gebeurt

  Misschien een kleinbeetje te ingewikkeld geschreven

  Onbegrijpelijk ?

  Nou makkelijker kan het echt niet worden geformuleerd

  Dank U

 9. Ik heb ooit, zo’n 45 jaar terug–gewerkt in de atoombom vrije bunker van het KNMI in de Bilt.

  apetrots waren ze; en ze dachten daar te overleven in geval van….
  Ja hoor; maar dat betekent een beperkte tijd.
  Naar buiten: straling. alleen blikvoedsel stelen, en dat is zo uitgeput.
  Dus na een maandje toch langszaam de pijp uit…

  In Amersfoort, onder de spoorweg viaduct op de amsterdamseweg–een bunker, alleen voor gemeente raad.
  In Birkhoven, een oude grote comandobunker van de moffen…

  Die gekken die denken te kunnen overleven krijgen alleen een langzame pijnlijke dood…..

  • Conclusie
   Leef
   &
   Laat leven
   Alles en iedereen
   Be happy enjoy
   Geniet van elke Adem die nog resterend is
   Deel met elkander
   Alle Lief & Leed

   Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in