Het is nu officieel. De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 waarschuwen dat de wereld voor een dreigende voedselcrisis staat, die tientallen miljoenen zou kunnen treffen … en het is allemaal de schuld van Rusland.

Dailysabah.com:

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Groep van zeven grootste economieën hebben zaterdag bezworen het economische en politieke isolement van Rusland te versterken en aan te pakken wat de Duitse minister van Buitenlandse Zaken omschreef als een “tarweoorlog” die door Moskou wordt gevoerd, terwijl zij waarschuwden dat de oorlog in Oekraïne een wereldwijde voedsel- en energiecrisis aanwakkert die de arme landen bedreigt en dat er dringend maatregelen nodig zijn om de graanvoorraden, die Rusland verhindert Oekraïne te verlaten, weer vrij te geven.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock, die als gastvrouw optrad voor een vergadering van de hoogste G-7 diplomaten, zei dat de oorlog een “mondiale crisis” was geworden.

Zij zei dat tot 50 miljoen mensen, vooral in Afrika en het Midden-Oosten, in de komende maanden honger zullen lijden, tenzij er manieren worden gevonden om het Oekraïense graan, dat een aanzienlijk deel van de wereldvoorraad uitmaakt, vrij te geven.

In verklaringen die aan het eind van de driedaagse bijeenkomst aan de Duitse Oostzeekust werden vrijgegeven, beloofde de G-7 verdere humanitaire hulp te verlenen aan de meest kwetsbaren.

“De Russische aanvalsoorlog heeft een van de ernstigste voedsel- en energiecrises in de recente geschiedenis veroorzaakt, die nu de meest kwetsbaren over de hele wereld bedreigt,” aldus de groep.

“Wij zijn vastbesloten een gecoördineerde multilaterale reactie te bespoedigen om de voedselzekerheid in de wereld te vrijwaren en staan onze meest kwetsbare partners hierbij terzijde,” voegde zij eraan toe.

  De gekozen president van Argentinië, Javier Milei, zegt dat het land zich niet zal aansluiten bij de BRICS-groep... in plaats daarvan omarmt hij de instortende DOLLAR

De Canadese minister van Buitenlandse Zaken Melanie Joly zei dat haar land, een andere belangrijke landbouwexporteur, klaar staat om schepen naar de Europese havens te sturen zodat het Oekraïense graan naar de noodlijdenden kan worden gebracht.

“Wij moeten ervoor zorgen dat dit graan naar de wereld wordt gestuurd,” zei zij tegen verslaggevers. “Zo niet, dan zullen miljoenen mensen met hongersnood worden geconfronteerd,” voegde zij eraan toe.

Rusland wees de bewering van de hand dat het verantwoordelijk zou zijn voor het verergeren van de honger in de wereld en het opdrijven van de voedselprijzen.

“De prijzen stijgen door de sancties die het Westen onder druk van de VS heeft opgelegd,” zei de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova. “Dit niet begrijpen is een teken van ofwel domheid ofwel opzettelijke misleiding van het publiek,” voegde zij eraan toe.

De G-7 landen riepen China ook op om Rusland niet te helpen, ook niet door internationale sancties te ondermijnen of de acties van Moskou in Oekraïne te rechtvaardigen.

Peking moet de soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne steunen, en niet “Rusland helpen in zijn aanvalsoorlog,” zeiden zij.

De G-7 drong er bij China op aan “zich niet in te laten met informatiemanipulatie, desinformatie en andere middelen om de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne te legitimeren.”

De groepering, die bestaat uit Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en de Verenigde Staten, herhaalde ook haar standpunt dat de door Russische troepen in beslag genomen gebieden aan Oekraïne moeten worden teruggegeven.

“Wij zullen nooit grenzen erkennen die Rusland door militaire agressie heeft trachten te veranderen,” zeiden zij.

De bijeenkomst in Weissenhaus, ten noordoosten van Hamburg, werd aangekondigd als een gelegenheid voor de functionarissen om de bredere implicaties van de oorlog voor de geopolitiek, de energie- en voedselzekerheid, en de lopende internationale inspanningen om de klimaatverandering en de pandemie aan te pakken te bespreken.

  De persconferentie van Zelensky: "Is hij onder invloed van drugs?"

In een reeks slotverklaringen bespraken de G-7 naties ook een breed scala van mondiale problemen, van de situatie in Afghanistan tot de spanningen in het Midden-Oosten.

Vrijdag deed de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmytro Kuleba, een beroep op bevriende landen om Kiev meer militaire steun te verlenen en de druk op Rusland op te voeren, onder meer door beslag te leggen op zijn bezittingen in het buitenland om de wederopbouw van Oekraïne te bekostigen.

Kuleba zei dat zijn land bereid blijft met Rusland te praten over het deblokkeren van graanvoorraden die vastzitten in de silo’s van Oekraïne en ook over het bereiken van een politiek akkoord om de oorlog zelf te beëindigen, maar tot nu toe “geen positieve reacties” van Moskou had ontvangen.

De Duitse Bondskanselier Olaf Scholz zei in een zaterdag gepubliceerd interview dat hij de laatste tijd geen verandering in de houding van Poetin had bespeurd.

Scholz, die vrijdag uitvoerig telefonisch met de Russische leider sprak, zei tegen het Duitse nieuwsportaal t-online dat Poetin er niet in was geslaagd de militaire doelstellingen te bereiken die hij aan het begin van de oorlog had vastgesteld, terwijl hij meer Russische soldaten had verloren dan de Sovjet-Unie tijdens haar meer dan decennia durende campagne in Afghanistan.

“Poetin moet langzamerhand beginnen in te zien dat de enige manier om uit deze situatie te geraken, een overeenkomst met Oekraïne is,” zo werd Scholz geciteerd.

Een idee dat op de bijeenkomst van de G-7 besproken werd, was of in het buitenland bevroren Russische staatseigendommen gebruikt kunnen worden om de wederopbouw van Oekraïne te betalen.

  Interview met Zelensky Economist: Dead Man Walking

“Rusland draagt de verantwoordelijkheid voor de enorme schade die het gevolg is van deze oorlog,” zei Baerbock. “En daarom is het een kwestie van rechtvaardigheid dat Rusland voor deze schade moet betalen,” redeneerde zij.

Maar zij voegde eraan toe dat, in tegenstelling tot Canada – waar de wetgeving het mogelijk maakt om in beslag genomen gelden een andere bestemming te geven – de rechtsgrondslag om dat in Duitsland te doen onzeker is.

“Maar dat is nu juist de bedoeling van dergelijke bijeenkomsten, om van gedachten te wisselen over hoe deze juridische kwesties opgelost kunnen worden,” zei Baerbock.

Veel van de ministers van Buitenlandse Zaken zijn meteen doorgereisd naar een informele bijeenkomst van NAVO-diplomaten in Berlijn op zaterdag en zondag.

Daar zullen de initiatieven van Finland en Zweden om zich bij het militaire bondgenootschap aan te sluiten, worden besproken, omdat men zich zorgen maakt over de dreiging van Rusland, en zal worden nagegaan hoe de NAVO Oekraïne kan steunen zonder in het conflict betrokken te raken.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, die de bijeenkomst van de G-7 niet kon bijwonen na hersteld te zijn van een COVID-19 infectie, wordt op de NAVO-bijeenkomst verwacht.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Wereldwijde ineenstorting van gewassen nu een zekerheid… wijdverspreide hongersnood zal de planeet aarde van 2022 – 2024 teisteren… het is in gang gezet en kan niet meer gestopt wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGevaccineerde mensen zenden MAC COMPUTER ADRESSEN uit; Wat veroorzaakt dit fenomeen?
Volgend artikelLuister niet naar de doodsbrengers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Als Rusland zo belangrijk economisch land was voor energie en voedsel voorziening voor de wereld waarom altijd dit land aan het jenne geweest door het westen.

 2. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky ondertekende zaterdag wet nr. 7172-1 die oppositiepartijen zal verbieden en hun eigendommen in beslag zal nemen. De wet richt zich tegen oppositiepartijen als ze de gewapende agressie tegen Oekraïne ontkennen. De wet omvat acties die de Russische Federatie en de Republiek Wit-Rusland, de twee binnenvallende landen, ondersteunen.

 3. Hoe kunnen die landen zo achterlijk zijn? Die worden met de dood bedreigd. Anders zou Finland in ieder geval NOOIT bij de VN willen.

 4. Welke laffaard durft er te schrijven
  Het is de Schuld van Rusland ??

  Welke oproer kraaier Oorlogszuchtige wezen is dat ?

  Zeker een Gestoorde Amerikaans Nederlandse Engels Frans Duitse wezentje

  Alstublieft denk toch zelf na ?

  Laat U niks opleggen door de Duivels bezetenen

  Dank U

  • Beste mensen

   Nederland produceert net genoeg tarwe voor het consumeren de provincie Groningen

   Helaas
   Dus Alstublieft beste lieve Aardige mensen van Groningen zou U Alstublieft iets meer willen zaaien
   Iets meer verbouwen dan kunnen de rest van het land ook mee eten

   Dank U

  • Gelukkig heeft Naziiene dankzij een volkomen eerlijk telproces op overtuigende wijze het Eurovisie Songfestival gewonnen.
   Een ieder die hieraan twijfelt is volkomen geschift. Als er een integere club is dan is het wel de Eurovisie.

 5. Ze misbruiken deze oorlog om op alle fronten complete chaos te veroorzaken. Zo komt die NWO al lekker dichtbij zal de gedachte zijn.

 6. De G7 bestaat hoofdzakelijk uit AZR leden, deze piraten liegen alles aan elkaar. Die 25 miljoen ton tarwe van Oekraïne gaat nu via Moldavië naar Roemenië om daar via de havens in de Zwarte zee uit te voeren. Is er geen enkel probleem, alleen zo wordt het ons niet verteld. Het is juist de bedoeling om alles duurder te maken en zogenaamd alles schaars te houden en dat dan Rusland de schuld van geven. Net zo met de zogenaamde energie sancties tegen Rusland. Volgens de contracten die alle tot 2030 lopen zijn niet opzegbaar tussentijds de lidstaten zijn verplicht om hun hoeveelheden olie/gas en kolen af te nemen en er voor te betalen. (per dag neemt Duitsland voor 100 miljoen euro gas af) In de Media willen ze ons wijs maken dat het stopt eind van het jaar. Het is enkel de prijs op te drijven voor de EU burgers voor de grote reset van de WEF. Op alle energie grondstoffen uit Rusland heeft de EU hun groene CO2 belasting er boven op gezet. Vandaar dat er bijna geen verschil meer is tussen diesel en de benzine prijs en dat het in bijna alle EU landen bijna de zelfde prijs gehanteerd wordt.

 7. De productie van Oekraine is niet zo groot.
  Kan zo worden overgenomen door andere landen–ook Afrikaanse, of India, of China.
  Maar ook Rusland kan leveren.
  maar allez, als er een handels boycot is……

  Of is die net zo als USA en olie boycot tegen RU?
  Terwijl ze wel zelf 43% meer Russische olie importeren…..

  Olie is er zat op de wereld. Zonnebloem, koolzaad, canole.
  Roemenie alleen kan al ruimschoots voor de zonnebloem olie compenseren.

  Canole is trouwens veel gezonder.

  Er is dan ook geen enkele reden voor prijsverhoging van olie.
  Wat nu verkocht wordt, is geproduceerd vorig jaar.

 8. Groot gelijk
  CrazyDeamons
  DemoCratie
  Alle Europese Parlementen Kabinetten Rechters Advocaten Koningshuizen enzovoorts
  Uitzondering op een paar vingers na te tellen Europese landen
  Zoals : Europees Rusland

  Dank U

 9. Hallo sufkoppen, dat zijn nou de mensen van de G7 die het zo goed met ons voor hebben ons geld is verdwenen voedsel wordt schaars wat missen jullie nog in dat rijtje, juist de honger doden maar die komen snel van zelf en te hopen dat je wel de corona giftspuit heb gehad want dan is je leven met 75 % sneller teneinde maar als Rutte maar met zij elite tuig blijft leven en nog wat loon slaafjes die de lijken mogen opruimen. DE HEER IS MET U EN RUTTE MET ZIJN ELITE. zo sprak Jan Gert Seegers van de CU hun stervende dierbaren toe ga heen en sterf in vrede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in