Ann Linde (Sociaal Democraten), Zweedse minister van Buitenlandse Zaken / President Recep Tayyip Erdoğan van Turkije. Via Twitter

De Turkse president Erdogan zegt dat Turkije het NAVO-lidmaatschap voor zowel Zweden als Finland zal tegenhouden. Erdogan rechtvaardigt het door te zeggen dat Zweden een “gasthuis voor terroristische organisaties” is en voert aan dat Zweden sterke banden heeft met de terroristische Koerdische militie PKK.

Volgens Reuters zegt hij ook dat diplomaten uit Zweden en Finland niet eens de moeite hoeven te nemen om naar Turkije te komen om te proberen zijn ministers op andere gedachten te brengen, omdat de Turkse regering haar besluit al genomen heeft.

De Zweedse media zijn echter een andere mening toegedaan en publiceerden ’s avonds interviews met deskundigen, die verklaarden dat Turkije alleen maar “zich wil doen gelden als een belangrijke speler op het internationale toneel” en dat “dit wel opgelost zal worden” en meer. Welke hefboomwerking Zweden, kennelijk een internationaal zwaargewicht, heeft, was echter enigszins onduidelijk in de berichten in de media.

Ironisch genoeg is het de jarenlange inzet van Zweden voor massa-immigratie uit de Derde Wereld die de regering nu haar geplande lidmaatschap van de militaire alliantie lijkt te kosten.

De Turkse staatsmedia melden dat Zweden geweigerd heeft 33 immigranten van Turkse afkomst te repatriëren die in Turkije beschuldigd zijn van betrokkenheid bij terrorisme. Daarom zal Turkije zijn veto gebruiken om de NAVO-aanvraag te blokkeren.

Onwettig – maar kan toch gebeuren

De Zweedse regeringsvorm staat niet toe dat het staatsburgerschap wordt ingetrokken van immigranten die Zweeds staatsburger zijn geworden, maar het NAVO-lidmaatschap daarentegen heeft grote waarde voor de Zweedse defensie-industrie en voor oligarchen die dicht bij het Zweedse regime staan, zodat er nu gespeculeerd wordt dat er misschien een grondwetswijziging op komst is, bericht Fria tider.

  Duitsland boos: "Krijg niet genoeg Russisch gas - Rusland: "Ons product, onze regels"

Zweedse regeringen hebben in ten minste twee eerdere bekende gevallen illegale uitleveringen uitgevoerd om doelstellingen van buitenlands beleid te bereiken.

Tijdens de zogenaamde Baltische uitlevering in 1945 werden 160 Balten en 2.370 Duitsers naar de Sovjet-Unie gestuurd om door de Sovjet-autoriteiten gemarteld en geëxecuteerd te worden. In 2001 liet Göran Persson (Sociaal Democraten) een groep CIA-agenten twee Egyptenaren ontvoeren, naakt strippen en hen, geketend in militaire vliegtuigen, van het vliegveld Bromma brengen om in Egypte gemarteld te worden.

De Zweedse staatstelevisie SVT meldt dat minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde (Sociaal Democraten) commentaar weigerde.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Boodschap Putin voor Finland en Zweden: Sluit u aan bij de NAVO en u zult Oekraïne wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLaatste Grote Reset idee: Verbied voedselfotografie!
Volgend artikelAlleen onnozele dwazen zetten aan tot een grotere oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Ach Erdogan zal er zoveel megelijk winst uit proberen te halen en of dat nou politieke winst is of handelsaccorden zal later wel blijken.
  Daarbij zullen de Amerikanen ook wel met een of andere oplossing komen.

 2. Als Turkije uit de NAVO ligt dan hebben Iran en Rusland vrij spel, wat dus automatische betekent dat Turkije zich naar deze twee landen moet schikken of opgevreten te worden, daarbij komt er via de Lords of War beurs in Oekraïne medemogelijk gemaakt door de Clinton kliek aardig wat partijen wapens vrij voor de Koerden in Turkije.

  Hoe je het went of keert Turkije staat schaakmat aan beide kanten en heeft niet veel te willen

  • Maar met het sterkste leger in Eurazië zal het, net als Duitsland eind de jaren 30, voor de “aanval als de beste verdediging” kiezen en binnen een kort tijdbestek oprukken naar Brussel. 🙂

   • Zo’n sterk leger hebben ze helemaal niet. Europa heeft om te beginnen meerdere vliegdekschepen, kernwapens, meer mensen.
    Ze hebben wel een 5e colonne in Europa, dat dan weer wel, maar daar zijn goede oplossingen voor.
    Frankrijk, Engeland en Italië hebben elk afzonderlijk al een sterker leger.
    https://www.globalfirepower.com/countries-listing.php
    Duitsland zit net onder Turkije. Maar die kunnen dat in 2 jaar makkelijk overvleugelen. Dat hebben ze al diverse malen eerder gedaan.

    • “Frankrijk, Engeland en Italië hebben elk afzonderlijk al een sterker leger.”

     LOLOLOL ROFL. Het leger van Frankrijk kan Mali en zijn eigen binnenlandse situatie al niet aan en heeft een hevig tekort aan.., alles. Engeland heeft al helemaal niets gevechtsklaar om mee te knokken en Italianen houden niet van vechten. Let maar op, die Turken kunnen heel veel pijn aan de meeste EU legers toebrengen.

     “Duitsland zit net onder Turkije. Maar die kunnen dat in 2 jaar makkelijk overvleugelen. Dat hebben ze al diverse malen eerder gedaan.”

     Niet meer mogelijk, met tekorten aan grondstoffen, energie, en een uit het land vertrekkende industrie. Ik denk dat je te veel waarde hecht aan westerse websites en hun propaganda. Kijk een hoe het afloopt met het grootste proxy-leger dat de NAVO ooit gehad heeft. Juist, linea recta(al) naar de slachtbank. Nu ook al duizenden Polen omgekomen aan het front in de Donbass. Er worden nu reeds speciale begraafplaatsen voor aangelegd naar Amerikaans voorbeeld.

     Ga eens luisteren naar Andrei Martyanov om misschien iets beter te begrijpen wat belangrijk is om effectief oorlog te kunnen voeren: https://www.youtube.com/@smoothieX12

     Veel plezier!

     De EU is done, NAVO ook, de meesten beseffen het alleen nog niet.

  • Dat denk jij. 100% zeker dat Erdogan korte lijntjes heeft met Putin en dit een slim in elkaar gezet plan is om de EU/NAVO uit te spelen. NAVO heeft niet veel te willen bedoel je. EU, USA zijn reddeloos verloren, China, Rusland, Turkije, Hongarije en nog een handjevol landen gaan de dienst uitmaken in de wereld. Dag EU, dag USA. En wat ik daarvan vind? TOP! Weg met die kloteregering hier en in al die andere corrupte landen, aan de schandpaal en in de diepste kerker, met in NL als uitzondering FvD en nog enkelen, maar 99% mag het veld ruimen, wegwezen!

  • ze voerden een illegale invasie uit in Syrie….ontkennen de massamoord op Armeniers en Asyriers.
   Ze hadden nooit in de Nato gemogen.
   Maar allez; er zijn nu atoom wapens gestationeerd…..slim, maar niet heus…

   Stuur maar wapens naar de Koerden in Syrie en Irak…

 3. Daarom willen ze ook van het VETO-RECHT af en naar een tweederde meerderheid beslist systeem.
  De globalisten krijgen dan ALTIJD wat ze willen hebben, want de meesten stemmen gewoon netjes mee naar hun ondergang. Want als er dan 1 of 2 landen tegenwerken maakt dat geen zak meer uit!

  • NL: chantage, want Rutte vroeg om neerhalen van de MH17; daarnaast is de homofiele linkse kliek aan de macht die zelfs Hamas en Witte Helmen subsidieerden
   Nato: want de zoon van Biden speelt met gratis kindertjes in Oekraine;
   Duitsland: Adolfina Merkel droomt van een baantje als Kaiserin von Europa;
   Macron is is geil op oude vrouwen en macht en wil zijn naam schrijven in de geschiedenis met het vervangen van blanke ras

   En de rest hobbelt maar mee, zonder enig verstand of enig denken; ook als resultaat van de door D666 geleide massa media.

 4. Dat die kleine mannetjes altijd zo machtsbelust, stoer en greater than life willen overkomen zal toch zeker wel met hun lengte te maken hebben.

  Om een paar van die dwergen te noemem:

  Napoleon Bonaparte
  Adolf Hitle
  Volodymyr Oleksandrovytsj Zelensky

  Zal wel iets genetisch zijn.

 5. Het is natuurlijk een Geopolitieke zet van Erdogan en hij hoopt dat Turkije een grotere rol krijgt toebedeeld, helemaal zeker van de move ben ik niet. Als Finland en Zweden gestopt worden om NATO lid te worden, dan lijkt mij de kans op een nucleair ingrijpen van Rusland kleiner te worden.

  Echter hoe zit het met Polen die door de Amerikaanse narcistische, psychopathische oorlogshitsers Deep State die ‘president’ souffleren Polen bijna zó gek hebben gekregen om het westen van Oekraïne aan te vallen, dat wordt n.m.m. zeker door Rusland opgelost met nucleair strategische wapens, echter het Amerikaanse script wordt steeds duidelijker, namelijk Rusland in een steeds moeilijker positie te drukken.

  Wanneer alles fout gaat lopen op Europese bodem dan vrees ik dat Turkije onder Erdogan ook een stuk van de Europese taart krijgt, dan krijgt men taferelen zoals CIA & MOSSAD getrainde religieuse gekken ISIS flink gaan huishouden met eigen en surplus wapens uit Oekraïne, voor mij staat een ding vast of men het leuk of niet vindt, Ruslan behaalt de zege op Oekraïne.

  • Complete afdelingen van ISIS zijn opgenomen in het Turkse leger.
   Tuig bij tuig.
   Zij vielen ook de Koerden aan in Syrie, met de rest van Turkse leger.

   Rusland zou een taktische nucliair raketje moeten gebruiken op Oekraine.
   Nu wordt Oekraine plat geschoten–er blijft niks over; volgende stap: Odessa.

 6. Iemand die kijkt voor de veiligheid voor zijn eigen bevolking, erg goed gedaan Turkije!. De EU leiders en politici zou moeten aftreden per direct, zij hebben de hele bevolking van de EU in gevaar gebracht om een land buiten de EU te ondersteunen. De enige oplossing dat de schappen de bannen kijkt raken samen met zijn hypotheken.

 7. EU wilden nooit turkije in de EU, past niet met de geloof?. Nu is de tijd om de tanden te laten zien tegen de amerikanen en EU, DE RUG PER DIRECT GEVEN!

 8. Het is zeker eigenbelang v Turkey. Maar het komt wel goed van pas om wat druk te zetten op die vuile pedo club vd navo et al.

 9. Als ze Turkije uit de Nato trappen is het probleem voor de Nato opgelost.
  Met macht spelen is gevaarlijk, zeker als je super laag begaafd bent als erdogan.

  Desondanks: in dit geval hoop ik dattie zijn poot stijf houdt.
  Slechte zaak als Finland en Zweden in de Nato komen…

  Wij zouden UIT de Nato moeten gaan; waar is het voordeel voor ons? Legertjes Afrika insturen om stammen oorlogen te voorkomen? Of Afghanistan in om pre historische moslims te dwingen tot “vrede”?

  • Slava Kalkoen.
   Die Erdogan is een paranoide typje die meer emotioneel dan rationeel redeneert, en daar ook een hoop laag-begaafde volgelingen voor krijgt, maar hij komt nu wel eventjes goed van pas.

 10. Tijdens de tachtigjarige oorlog zeiden de mensen: Liever Turks dan katholiek! Het volk is wederom: Radeloos, redeloos en reddeloos! Thans zijn de westerse volkeren beter af onder de Russen dan onder de New American terror organisation genaamd NATO. Trek je buikriem maar aan, maak je borst maar nat en vriezen we dood dan, vriezen we dood, wordt dan letterlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in