De meeste mensen hebben er absoluut geen idee van hoe dicht we bij het ondenkbare zijn. Ook al hebben leiders over de hele wereld een ernstig geval van oorlogskoorts ontwikkeld, de overgrote meerderheid van ons hier in het Westen is er volledig van overtuigd dat alles op de een of andere manier wel goed zal komen. De meesten van ons geloven de pratende hoofden op televisie wanneer ze ons verzekeren dat onze politici alles onder controle hebben en dat het uiterst onwaarschijnlijk is dat er een nucleair conflict zal plaatsvinden. Maar aan de andere kant van de wereld zien ze dat heel anders. Dinsdag vertelde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky aan de Verenigde Naties dat de wereld naar de rand van de “laatste oorlog” wordt geduwd… schrijft Michael Snyder.

De angstaanjagende opmerkingen van de Oekraïense president waren gericht aan landen die sinds het begin van het conflict in februari 2022 ambivalent zijn geweest over aan wiens kant ze staan, en aan landen die in het begin achter hem stonden maar hun steun hebben ingetrokken.

De invasie van Rusland in zijn land duwt de wereld naar de “laatste oorlog”, vertelde de Oekraïense president aan de wereldleiders die de jaarlijkse bijeenkomst in New York bijwoonden.

Voor één keer ben ik het eens met Zelensky.

We staan letterlijk op de rand van een apocalyptisch wereldconflict waarin miljarden mensen zouden kunnen sterven, en dus moeten we een uitweg zien te vinden nu het nog kan.

Maar tijdens zijn toespraak maakte Zelensky overduidelijk dat hij absoluut niet van plan is om ooit met Vladimir Poetin te onderhandelen…

Zonder details te geven, zinspeelde Zelenskyy bij de Verenigde Naties op een vermeende poging van sommige individuen om een geheime vredesovereenkomst met Poetin te sluiten.

Zelensky waarschuwde iedereen die Poetin zou vertrouwen, om het lot van de Russische huurling Jevgeni Prigozjin in herinnering te brengen, die vorige maand verondersteld werd dood te zijn nadat hij Poetins leiderschap had betwist.

“Ik ben me bewust van enkele pogingen om achter de schermen duistere deals te sluiten. Het kwaad is niet te vertrouwen. Vraag maar aan Prigozjin of men op de beloften van Poetin wedt,” zei hij.

De Russen geloven ook dat we snel het punt naderen waarop er geen weg terug meer is.

Op zondag verklaarde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov publiekelijk dat de VS een “oorlog” tegen Rusland voert

De grootscheepse campagne van Washington om Oekraïne met wapens te steunen komt neer op een oorlog tegen Rusland, heeft minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gezegd, en hij voegde eraan toe dat de VS Kiev al heel lang voor dit doel hebben klaargestoomd.

In een commentaar aan de Russische verslaggever Pavel Zarubin, dat op zondag werd vrijgegeven, suggereerde Lavrov dat geruchten over Washington die mogelijk groen licht zouden geven voor de levering van ATACMS (Army Tactical Missile Systems), die een bereik tot 300 km hebben, bedoeld waren om “de publieke opinie te vormen.”

Volgens de minister zouden deze overwegingen niets veranderen aan het feit dat “Oekraïne al vele jaren wordt klaargestoomd om met handen en voeten te vechten om Rusland een strategische nederlaag toe te brengen”. Lavrov beschuldigde de VS ervan de vijandelijkheden tussen Kiev en Moskou te controleren.

De meeste Amerikanen zouden niet zeggen dat we op dit moment in oorlog zijn met Rusland.

  De Russen blijven verpulveren

Maar in Rusland kijken ze daar heel anders tegenaan.

Op de Russische televisie wordt voortdurend gezegd dat de VS en Rusland nu verwikkeld zijn in een existentieel conflict dat uiteindelijk maar één winnaar zal hebben.

Onnodig te zeggen dat de Russen niet van plan zijn om te verliezen.

Joe Biden sprak dinsdag ook voor de Verenigde Naties, en tijdens die toespraak bevestigde hij opnieuw de Amerikaanse steun voor de oorlog in Oekraïne.

En naar verluidt is hij van plan om het Congres te vragen om een hulppakket van 24 miljard dollar om het Oekraïense leger te helpen versterken.

Maar we hebben hen al miljarden en nog eens miljarden dollars gegeven.

Waar is al dat geld gebleven?

Dat is de vraag die Huisvoorzitter Kevin McCarthy zich nu stelt

Huisvoorzitter Kevin McCarthy eiste “verantwoording” over de Amerikaanse hulp aan Oekraïne en beloofde president Volodymyr Zelensky in Washington te zullen ondervragen, te midden van oplopende spanningen onder Republikeinen over de financiering van de defensie van het land.

“Is Zelensky in het Congres gekozen? Is hij onze president? Ik denk niet dat ik iets moet zeggen en ik denk dat ik vragen voor hem heb,” zei McCarthy dinsdag, in de meest recente opmerkingen waarin hij zijn scepsis liet blijken over miljarden aan Amerikaanse militaire en andere steun.

“Waar is de verantwoording voor het geld dat we al hebben uitgegeven? Wat is het plan voor de overwinning? Ik denk dat het Amerikaanse publiek dat wil weten,” zei hij, volgens ABC News.

Veel mensen weigeren te geloven dat dit conflict zich ooit buiten de grenzen van Oekraïne zal uitbreiden.

Maar de waarheid is dat dit al gebeurd is. CNN meldt zelfs dat de Oekraïners zojuist drone-aanvallen hebben uitgevoerd “op een door Wagner gesteunde militie in de buurt van de hoofdstad van Soedan”

  Europa's deugdzame zelfmoord

Oekraïense speciale diensten zaten waarschijnlijk achter een serie drone-aanvallen en een grondoperatie gericht tegen een door Wagner gesteunde militie in de buurt van de hoofdstad van Soedan, zo blijkt uit een onderzoek van CNN. Dit verhoogt het vooruitzicht dat de gevolgen van de Russische invasie in Oekraïne zich tot ver buiten de frontlinies hebben verspreid.

In een gesprek met CNN beschreef een Oekraïense militaire bron de operatie als het werk van een “niet-Soedanese militair”. Gevraagd of Kiev achter de aanvallen zat, wilde de bron alleen zeggen dat “Oekraïense speciale diensten waarschijnlijk verantwoordelijk waren.”

Ondertussen is Azerbeidzjan begonnen aan een grootschalig offensief tegen Armenië

Azerbeidzjan voerde dinsdag aanvallen uit op de betwiste regio Nagorno-Karabach en kondigde de start aan van een “antiterreuroperatie”, een actie die een nieuwe oorlog in de regio dreigt uit te lokken.

Het ministerie van Defensie van het land zei dat het “uiterst precieze wapens” gebruikte om de door Armenië gesteunde strijdkrachten “uit te schakelen” en zich te richten op Armeense militaire posities in een poging om “formaties van Armeense strijdkrachten” te verdrijven.

Op beelden die gefilmd zouden zijn in Stepanakert, de hoofdstad van Karabach, die door Azerbeidzjan Khankendi wordt genoemd, is het geluid te horen van luide beschietingen en artillerievuur.

Is het u opgevallen dat de regering Biden deze agressie door Azerbeidzjan niet heeft veroordeeld?

Dat komt omdat de regering Biden vrijwel zeker haar zegen heeft gegeven.

Als de gevechten tussen Azerbeidzjan en Armenië oplaaien, zullen de broodnodige Russische militaire middelen aan het Oekraïense front worden onttrokken.

We leven absoluut in een tijd van oorlogen en geruchten over oorlogen.

En we blijven meer geruchten horen dat China zich snel voorbereidt op een militair conflict met de Verenigde Staten. Kijk maar naar wat Gordon Chang maandag tegen Fox Business zei…

Gordon Chang, senior fellow en China-expert bij het Gatestone Institute, heeft een ernstige waarschuwing afgegeven over de mogelijkheid van een nucleair conflict met China nu de spanningen op het wereldtoneel hoog blijven oplopen en de VS zich voorbereidt op een oorlog.

“We zijn veel dichter bij een nucleair conflict dan Amerikanen denken,” zei Chang maandag in Fox Business’s “Mornings with Maria”. “China bereidt zich voor op een oorlog… China onderzoekt de Verenigde Staten op kernwapenaanvallen, dus we moeten ons de ernst hiervan realiseren. De problemen binnen het Chinese regime op dit moment wijzen erop dat Xi Jinping in de raketmacht, die bijna al China’s kernwapens controleert, nu officieren installeert die zijn bevelen zullen opvolgen om op de knop te drukken wanneer hij die geeft.”

Gordon Chang heeft gelijk.

  De 16 grootste leugens die uw regering vertelt over de oorlog in Oekraïne

Er komt oorlog met China.

Op het moment dat China Taiwan binnenvalt, zullen de VS en China in oorlog zijn.

De Chinezen weten dit, maar dat weerhoudt hen er niet van om zich op zo’n conflict voor te bereiden.

De afgelopen dagen zijn de Chinezen de verdediging van het eiland blijven onderzoeken door golven gevechtsvliegtuigen naar de identificatiezone van de luchtverdediging van Taiwan te sturen

Het Taiwanese Ministerie van Nationale Defensie heeft een krachtig beroep gedaan op Peking om zijn voortdurende militaire provocaties te staken na de ontdekking van meer dan 100 Chinese gevechtsvliegtuigen in de nabijheid van het eiland in een periode van 24 uur tussen zondag en maandag, meldde CNN.

In een verklaring uitte het ministerie zijn ernstige bezorgdheid over het grote aantal gevechtsvliegtuigen, die volgens het ministerie “ernstige uitdagingen voor de Straat van Taiwan en de regionale veiligheid” vormden. Volgens een vluchtkaart die door het ministerie werd verstrekt, overschreden 40 van de 103 Chinese gevechtsvliegtuigen de middenlijn van de Straat van Taiwan en betraden ze de zelfverklaarde luchtverdedigingsidentificatiezone (ADIZ) van Taiwan, zoals CNN meldde.

Als deze oorlog begint, zullen de meeste Amerikanen compleet geschokt zijn.

Maar niemand zal kunnen zeggen dat we niet gewaarschuwd waren.

Interessant genoeg vroeg een man onlangs aan Alexa over de komende presidentsverkiezingen, en Alexa vertelde hem dat de verkiezingen van 2024 in de Verenigde Staten geannuleerd zullen worden omdat we dan in oorlog zijn met Rusland en China.

Persoonlijk denk ik niet dat de gebeurtenissen zo snel zullen gaan.

Ik kan het mis hebben, maar ik geloof wel dat er in 2024 presidentsverkiezingen zullen zijn.

Er mag echter geen twijfel over bestaan dat een oorlog met Rusland en een oorlog met China allebei heel erg in het verschiet liggen.

Als onze leiders ook maar enig verstand hadden, zouden ze proberen een uitweg uit deze puinhoop te vinden nu het nog kan.

Helaas lijken onze leiders compleet waanzinnig te zijn geworden, en zo blijven we afstevenen op een datum met het ondenkbare.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom men in Washington en Kiev is begonnen te praten over het Koreaanse scenario voor de opdeling van OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBommen, raketten en martelcellen: De EU is een islamitische narcostaat
Volgend artikelOekraïnes ‘grootste’ Storm Shadow-aanval ooit mislukt jammerlijk nu Rusland leert van de raketaanvallen van 13 september
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Een goed artikel.
  Amerika maakt zich gereed voor een kamikaze oorlog met “ de rest van de wereld” geïnitieerd door Ukraine.
  Een zeer gevaarlijk situatie.
  Zo worden de woorden Ab Rutte waarheid “ wij MOETEN DEZE OORLOG WINNEN” , op deze manier gaat hij gelijk krijgen maar hij vergeet wat “ DE ZWARE PRJS ZAL ZIJN VAN HET WIMNNEN”
  Totale VERNIETIGING VAN EUROPA EN WAARSCHIJNLIJK OOK GROTE DELEN VAN AMERIKA ‼️‼️

  Een kritieke toestand in de wereld, maar wel enigszins voorspelbaar.
  Door z’ on ongeleide projectiel als Zelensky mee getrokken worden in Wereld oorlog 3 had niemand durven denken. Maar het lijkt nu realiteit te worden.
  Wordt ongetwijfeld vervolgd …….❗️hopelijk gestuurd door mensen die meer verstand hebben en minder agressie ‼️

  • Rutte heeft dat gezegd om dat anders WEF en rest van rijke elite zware tijden komen waar volk met hun gaat afrekenen, daarom zijn ze alle soorten van cesuur aan verzinnen

 2. Ik heb dit in de jaren ‘70/‘80 allemaal al eens meegemaakt. De ‘dreiging’ vanuit Rusland was ‘groot’, er zouden en moesten kruisraketten komen in nederland. Na de val van de muur bleek dat de Russen nog geen deuk in een pakje boter hadden kunnen slaan. We werden bedrogen door politiek en media.
  Nu liggen de zaken een beetje anders. We hebben louter incompetente corrupte imbecielen hier in de politiek, in de usa een satanische demente pedofiel. We zijn murw gemaakt en geraakt door de welvaart, misleid door de media, verwend tot op het bot en het egoïsme heeft een pandemische omvang.
  Putin heeft de verborgen agenda van het westen tijdig doorzien en heeft solide maatregelen getroffen. Na de maidan-coup en het treiteren en uitlokken van Rusland blijkt nu dat het westen nog geen deuk in een pakje boter kan slaan. We worden bedrogen door politiek en media.
  De laatste oorlog zal het niet zijn, maar wel een vreselijk conflict.
  Ga daarom eens op uw knieën, vouw uw handen en bid alstublieft dat het niet zo ver zal komen.

  • Ik zie 2 laffe honden die er blijkbaar lol in hebben hun voormalig broodheer af te fakkelen waar ze zich eerder binnengelikt hebben en proberen een politica van “Die Partei” verder de stront in te duwen voor iets waar geen enkel bewijs van was/is. Kortom, het kenmerkende ophitsende vernielende socialistische pvda/vara gedrag.

 3. De waanzin in het zgn democratische Westen regeert. Zolang de zgn. elite dividend uit de militaire industrie ontvangt, zal deze waanzin doorgaan. Die Emile zooi zal wel veilig de hun schuilkelders zitten.
  Maar de deuren naar buiten kunnen niet opengaan als de bom valt.en dat het hoogmoedige usa ongeschonden uit deze krankzinnige oorlog zal komen? Ik weet zeker dat er ook daar een lofjes zullen zijn. Boontje komt om zijn loontje!

 4. “De meeste mensen hebben er absoluut geen idee van hoe dicht we bij het ondenkbare zijn. Ook al hebben leiders over de hele wereld een ernstig geval van oorlog koorts ontwikkeld, de overgrote meerderheid van ons hier in het Westen is er volledig van overtuigd dat alles op de een of andere manier wel goed zal komen.”

  Juist, met Ursula von der Leyen aan de stuurknuppel komt het wel goed, man man man.

  Alle oorlog-propaganda, alle geschreeuw en leugens en haat, komen altijd van mensen die niet vechten.

  – George Orwell

 5. Beste Mensen

  Jah …
  Terroristen …
  Wie gaat nou wie veroordelen ?
  Over iets zijn of niet zijn ?
  Terrorist in dit geval
  Laken uitdeler dictator van de wereld
  Alleen heerschappij
  Wie is Wat ?
  Wie gaat dat bepalen ?

  Dank U

 6. Einstein zei ooit: “de 3e wereldoorlog wordt uiteindelijk met atoomwapens uitgevochten. En in de 4e wereldoorlog worden weer houten knotsen gebruikt”.

 7. Eigenlijk is het niet zo moeilijk: de beide grote oorlogen van de 20ste eeuw zijn georganiseerd door Joodse vrijmetselaars die overal in regeringen zijn geïnfiltreerd. De Franse en Russische “revoluties” zijn ook door die vrijmetselaars opgezet. Als je nu ziet dat die vrijmetselaars zowat overal zijn geïnfiltreerd en de leiding hebben in Europa en de Verenigde Staten (luister naar Brother Nataenael) gaan ze de “Wijze lessen van de Geleerde Broeders van Sion” botweg uitvoeren. Ik denk dat ze niet verder gaan dan dodelijke injecties omdat een atoomoorlog ook het einde is van de vrijmetselarij. COVID-19 is al het einde van de vrijmetselarij alleen duurt het eventjes voordat het volk het door heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in