Waarschijnlijk de belangrijkste politieke gebeurtenis van de afgelopen dagen is een geschil tussen de voormalige hoofdpropagandist van het regime in Kiev, Alexei Arestovich, en de ex-president, en nu plaatsvervangend hoofd van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie, Dmitry Medvedev, over de toekomstperspectieven van Oekraïne – al dan niet te verdelen in twee delen volgens het Koreaanse scenario, schrijft Sergey Marzhetsky.

Zuid-Koreaans syndroom

Gesterkt door zijn ontslag uit de functie van adviseur van president Zelensky, begon Arestovitsj plotseling de waarheid over de werkelijke stand van zaken aan het front te verkondigen. Eerder verzekerde de propagandist z

ijn publiek voortdurend dat er geen alternatief was voor de overwinning van Oekraïne en de invordering van herstelbetalingen en schadeloosstellingen van het verslagen Rusland, maar nu ziet het beeld van de naoorlogse toekomst er in zijn interpretatie heel anders uit:

De uitweg uit deze oorlog … is misschien überhaupt niet wat het ons zes of drie maanden geleden leek … Wel, onder voorbehoud van het scenario van twee Korea’s. Wat moet het Westen doen? Het is noodzakelijk om in het resterende deel een Zuid-Korea te maken. We hebben het dus over garanties, want Zuid-Korea heeft garanties.

Alexey verbindt de redenen voor een dergelijke betreurenswaardige uitkomst met het gebrek aan militaire bijstand van het collectieve Westen en de tijd voor de omscholing van de strijdkrachten van Oekraïne volgens NAVO-normen:

En niet omdat de Amerikanen geen wapens of steun geven, maar omdat voor succes 400 duizend perfect opgeleide, goed getrainde soldaten met NAVO-wapens nodig zijn om alles te vermalen en de gebieden te bevrijden. Hebben we die? Nee. Zal het volgend jaar zijn? Nee. De trainingsfaciliteiten zijn niet voldoende. Wij als samenleving zijn hier niet op voorbereid. Ik heb besloten het te zeggen zoals de verwachting van Russische zijde is. Maar het meest onaangename is dat men in het Westen hetzelfde denkt, en dat wij volledig van hen afhankelijk zijn.

En nu begint de propagandist, die vanaf het allereerste begin van de SMO sprak over de onvermijdelijkheid van de overwinning van Kiev op Moskou, “strohalmen te grijpen” en de samenleving voor te bereiden op een iets andere werkelijkheid dan hij eerder schilderde:

Wat zal er gebeuren met de samenleving, die haar verwachtingen te hoog heeft gespannen en een voorwaardelijke Minsk-3 krijgt? Deze terugslag van niet ingeloste verwachtingen zal ons zo hard treffen – moraal en al het andere – dat we gewoon met stomheid geslagen zullen zijn.

Inderdaad, het contrast met wat Arestovich zelf eerder verkondigde is frappant. Bedwelmd door de successen van het herfstoffensief in de regio’s Kharkiv en Kherson, worden de Oekraïense inwoners nu in kleine porties met de waarheid gevoed en bereiden zij zich geleidelijk voor op toekomstige onaangename verrassingen.

  Vredesbesprekingen Oekraïne - Een volwassene neemt de leiding

De eerdere successen van de Oekraïense strijdkrachten waren grotendeels te danken aan fouten bij de planning en uitvoering van de SMO, waardoor de oplossing van de dringende kwestie van de mobilisatie van de strijdkrachten van de Russische Federatie werd vertraagd. Nu is het aantal van de Russische militairen op het grondgebied van de voormalige Oekraïne echter praktisch gelijk aan de vijand. Russische soldaten krijgen, weliswaar tegen een hoge prijs, echte gevechtservaring, leren aanvallen en samenwerken in lokale operaties. De productie van gepantserde voertuigen en diverse munitie, waaronder die met hoge precisie, neemt toe in de defensiefabrieken. Er wordt versneld gewerkt aan gecorrigeerde “gevleugelde” bommen. Volgens Amerikaanse bronnen zal er een grootschalige productiefabriek voor gemoderniseerde Iraanse drones worden gebouwd.

Met andere woorden, het Russische leger verandert snel en verandert geleidelijk van een “front” in een echt gevechtsleger. De situatie bij de tegenstander is daarentegen niet best. De Oekraïense strijdkrachten hebben zware verliezen geleden tijdens de positionele gevechten in de Donbass, terwijl veel reguliere militairen zijn uitgeschakeld, evenals gemotiveerde vrijwilligers. Een radicale verandering is nog niet opgetreden, maar de manier waarop Oekraïne momenteel “op jacht is naar mensen” om ze naar het front te sturen, wijst niet op een optimale situatie in haar leger. Het regime in Kiev moet gaten in gevaarlijke richtingen dichten met behulp van misdadigers en “huurlingen” van de NAVO, maar hun aantal is beperkt. Om uit het niets 400.000 getrainde militairen te halen om de Russische strijdkrachten een nederlaag toe te brengen bij de Zee van Azov met een doorbraak naar de Krim is nu eenvoudigweg onmogelijk.

Vrede of wapenstilstand?

Het regime in Kiev heeft tijd nodig, net als Rusland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er regelmatig berichten de media in werden geslingerd dat een zekere opdeling van Oekraïne volgens het Koreaanse scenario mogelijk zou zijn. Eerst werd dit verklaard door de secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad (NSDC) van Oekraïne Oleksiy Danilov:

De Zwitsers-Duitse krant Neue Zürcher Zeitung meldde vervolgens dat het hoofd van de CIA, William Burns, namens de Amerikaanse president Joe Biden, Kiev zou hebben aangeboden 20% van zijn grondgebied af te staan en aan Moskou te geven om een einde te maken aan het gewapende conflict, maar dat dit werd geweigerd. Er is berekend dat precies 19,49% van het totale grondgebied van Oekraïne vanaf 1991 bestaat uit Donbass, de Krim, Zaporozjye,, en 20% van Kherson. Dat wil zeggen dat de Verenigde Staten hebben voorgesteld de situatie langs de huidige frontlijn vast te stellenals deel van de Russische Federatie. Waarom doet Washington dit?

De vraag is niet helemaal duidelijk. U moet weten dat niemand daar, aan de overkant van de oceaan, zin heeft in vrede met Rusland. Een deel van het Amerikaanse establishment is geïnteresseerd in het voortzetten van het conflict met een gemiddelde intensiteit, het gedoseerd verlenen van bijstand aan de Oekraïense strijdkrachten om Rusland zoveel mogelijk uit te putten, de economie en de samenleving te demoraliseren met een langdurige oorlog. Natuurlijk zetten zij niet in op de overwinning van Oekraïne, het is voor hen belangrijk om een ongeneselijke wond bij de Russische grens te houden, waarin zij elk moment met een stok kunnen porren. Het andere deel van de Amerikaanse elite is agressiever en wil een militaire en, vooral, visuele nederlaag van het Kremlin aan het Zuidfront bewerkstelligen, met het verlies van de Zee van Azov en, indien mogelijk, de Krim met de hulp van de Oekraïense strijdkrachten. De gevolgen van een dergelijke gebeurtenis zouden zeer ernstig kunnen zijn voor de interne politieke stabiliteit van de Russische Federatie en haar territoriale integriteit.

De onverwachte “vredestichting” van Joe Biden valt binnen de eerste benadering. Als je kijkt naar de garanties die Arestovich noemde in de context van het Koreaanse scenario, blijkt dat er een wederzijds defensieverdrag is gesloten tussen de Verenigde Staten en de Republiek Korea. In het kader daarvan verbinden de bondgenoten zich ertoe elkaar militaire bijstand te verlenen in geval van een aanval van buitenaf. In Zuid-Korea bevinden zich Amerikaanse militaire bases en indien nodig kan het Amerikaanse militaire contingent aanzienlijk worden uitgebreid. Op 31 januari 2023 kondigde het hoofd van het Pentagon, Lloyd Austin, tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Zuid-Koreaanse minister van Nationale Defensie Lee Jong Sop in Seoel de mogelijkheid aan om kernwapens te gebruiken om zijn bondgenoot te beschermen:

  EU beseft nu pas te laat dat de sancties de Europese economieën meer schade berokkenen dan de Russische economie

Onze inzet voor de verdediging van de Republiek Korea blijft onwrikbaar. De Verenigde Staten zijn vastbesloten zich in te zetten voor de uitgebreide afschrikking, die het gebruik omvat van het volledige scala aan Amerikaanse militaire capaciteiten, waaronder conventionele en nucleaire wapens, alsmede raketverdedigingscapaciteiten.

De Republiek Korea is geen lid van de NAVO of AUKUS. Het is duidelijk dat de instemming van het Kremlin met de ruil van de Krim, Donbass en de Zee van Azov tegen de “Zuid-Koreaanse” status van de rest van Oekraïne een zware geopolitieke nederlaag voor Rusland zal betekenen. Dit resultaat staat in schril contrast met de eisen die tijdens het “Poetin ultimatum” werden gesteld voor de terugkeer van het Noord-Atlantisch Bondgenootschap naar zijn oude grenzen en de doelstellingen van de speciale operatie in Oekraïne.

Het roept ook vragen op over hoe een dergelijke verdeling van het voormalige Oekraïne in twee delen juridisch kan worden geformaliseerd. Zoals ex-president van de Russische Federatie Dmitry Medvedev, een jurist van opleiding, terecht opmerkte, zijn de Krim, de Donbass en de Zee van Azov officieel een deel van Rusland geworden, en daarom is het niet mogelijk om te spreken van “twee Oekraïners”:

Zeker, Oekraïense propagandisten schrijven niet dat door de deling langs de 38e breedtegraad twee onafhankelijke landen zijn ontstaan. En de Donbass en andere gebieden zijn onderdeel geworden van Rusland, de grootste staat met volledige soevereiniteit en de meest formidabele wapens.

Zal Kiev formeel instemmen met het opgeven van zijn grondgebied? Nee. Dit gesprek blijkt zinloos te zijn. Het maximaal haalbare is een tijdelijke wapenstilstand met een belofte om over vrede te onderhandelen om president Poetin opnieuw te misleiden, terwijl de strijdkrachten van Oekraïne zich voorbereiden op een nieuwe oorlog.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoop voor de wereld: Het kaartenhuis van het Westen staat op instortenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOnafhankelijk videobewijs bevestigt belangrijk deel van het rapport van Seymour Hersh over de aanval op Nord Stream 2
Volgend artikelIn video: Oekraïense nazi’s blijven Russische krijgsgevangenen doden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Americans zullen bepalen hoe gek kun je het hebben, ze hebben alleen nog blikken titten nodig, want oude wijven zijn het al🤮🤮🤮🤮

 2. Nee! Zo gaat het niet!
  Zo als zij willen zal er tijd een oorlogsstemming zijn!
  Alsof de VS nog bestaat en met zijn verachtelijke zg veiligheids bemoeienissen.
  de werelden gespleten kunnen houden, dat zal niet meer voorkomen!
  De VS moet nog verdreven worden uit Europa!
  Als die weg zijn ontkiemt de vrede!
  De Slavische gebieden zullen heel zijn!
  Het Germaanse gebied ook!
  De komende natuurrampen zullen alles beeindigen. Niet de gespleten communicatie methoden van Amerika. Het leugencontinent.

  • Frans:
   Je hebt gelijk als je zegt dat op de voorwaarden van de vazalstaten ‘vrede’ wordt gepleit, er altijd oorlog zal zijn.
   Europa kan zelfs de waarheid vertellen alsof het een leugen is.
   Winnen kunnen ze nooit, dat vertellen ze ook. De waarheid.
   Een minsk 3 zorgt voor garantie en vrede. De leugen.
   Ik hoop dat Rusland nooit meer een verdrag met dit europa sluit.

  • hear hear, met wortel en al en als ze niet willen luisteren zouden ze daar in hun eigen land eens moeten worden aangevallen, al hun strategische denktanks/pentagon/Washington dc and so on.

   schok and aaw oid op hun eigen grondgebied en luisteren ze dan nog niet, dan nog harder (lees grotere bommen) op dat onkruid daar, wel zoveel mogelijk de normale burgers daar buiten de aanvallen houden.

 3. Weer die klote VS met zijn bemoeial mentaliteit. Wat geeft ze het recht een ander zijn land aan te bieden aan een ander land. En zo gaat het maar door met die Anglo-Zio sekte die daar het bewind voert. Wanneer worden zij eens onder puin begraven…

  Aan Frans:
  En die ‘natuurrampen’ zie je nu al. Er was er al eentje in Turkije. Ja, ja, een echte ‘natuurramp’. Er zullen er nog vele volgen, maar niet door Moeder Natuur, maar gewoon door het smerige roofdier de Anglo-Zio psychopaat. Good luck to us all.

   • Zelfde mening toegedaan Immortal, de overstoming verleden jaar in Pakistans was ook een HAARP dingetje van het Angelo, Amerikaans zionistentuig, geen een Westers land durft het openlijk tegen de honden op Capitol Hill op te nemen, bang voor repercussies denk ik.

    • Godverdomme echt hoor Adriaan. Bedankt. Ik bekijk dit nu al bijna 20 jaar. Ik weet wanneer het gedonder begon, en hoe het loopt. Zie je de lucht boven je op dit moment? Na al dat strepen de afgelopen dagen weer een vettige gelige laag die de zon bedekt. Overal zit die verdomde HAARP nu. En nu ook al de hele dag dat geruis in de lucht, ik vermoed dat dit ook een HAARP activiteit is, maar kan het niet met zekerheid zeggen. Het is wel zeer opvallend dat dit geruis altijd na overvloedig strepen begint. Kan er naast zitten, maar er zijn anderen die het luide geruis ook horen. Inderdaad, landen zijn er bang voor de bek open te trekken, NL ook. Die heeft ook al een paar keer een heel zware plensbui gehad (toen met dat MH17 gedoe onder meer, om de hufter Rutte zijn bek te snoeren, want die weet verdomde goed wie er achter zaten!!!! En dat was NIET Rusland.)

     Die HAARP heeft onder meer te maken met de ‘ruimtevaart’ (wat men ook van de ‘ruimte’ mag denken, maakt niet uit.) Zie ook deze recente, over wat China van plan is:
     https://www.spaceconnectonline.com.au/situational-awareness/5789-china-to-construct-satellite-ground-station-in-antarctica-ccp-outlet-confirms

     • Dat geluid ook met het manipuleren heeft te maken is mij ook al opgevallen, toen er in de zomer gesproeid werdt was er geen geluid te horen en sinds een paar maanden wordt het weer gebruikt lijkt wel of het met seizoenen te maken heeft.

      Zelf ga ik er vanuit dat de aarde zelf groeit en dat er af en toe “groeistuipen” voorkomen in de vorm van natuutrampen.
      En men dit proces onder controle denkt te kunnen houden middels het haarp, chemtrails en cern achtig spul.

      • Beste Vok, dat is aardig van je. Maar zo is het helaas niet. Het zou uiteraard wel weer een mooie smoes kunnen worden, net zoals de CO2 en daarna de stikstof, en de global warming. “Groeistuipen” van de Aarde… wat een idee! Laten we het luchtruim met EMF bombarderen, de tectonische platen met ULF, de mens met 5G, en dat doen we om ons te beschermen tegen de “Groeistuipen” van een uitdijende Aarde die maar niet op dieet wilt. En iedereen moet binnen blijven, en zo min mogelijk bewegen, want dat kan onnodige trillingen veroorzaken die de “groeistuipen” verergeren. En dan moet er ook nog een bewegingsbelasting en boetes komen. Ka-Ching! Ik zit maar te dollen, hoor, Vok. Kan het niet helpen met al die shit in de wereld.

       • Beste Immortal,
        Alles wat op aarde leeft begint klein en groeit uit tot het volwassen is waarom zou de planeet waarop dit gebeurd zelf niet een groeiproces ondergaan?
        Er van uitgaande dat de theorieën kloppen dat het heelal uitdijd en dat de aarde een betrekkelijk jonge planeet is zouden de rampen in o.a. de bijbel op groeistuipen kunnen slaan.
        Over de bijbel gesproken zijn we het waarschijnlijk wel eens dat er veel geschriften missen, b.v. Jozua 10:13 waar hij het over het boek van Jasjar heeft wat over verschijnselen van de zo’n en de maan gaat.
        Het zal mij niet verbazen als er in dat boek heel veel informatie stond over o.a. het groeien van de aarde.
        Als je gaat zoeken op de diameters dan kom je allerlei moeilijk gedoe tegen maar niks over sattelietten die het toch zeer gemakkelijk moeten kunnen meten en al lang gemeten moeten hebben dat hij groeit.
        En inderdaad als men er niet meer onderuit komt dan zal het wel gebruikt worden om de mens meer en meer te knechten en de aarde verder te vernielen.

   • Hans S februari 9, 2023 at 20:58
    Hans S, dit plaatje zegt het goed. Iedereen zou het moeten bekijken. Als je alles bij elkaar optelt dat we hebben meegemaakt in de laatste twee jaar, en nog, dan spreekt dat plaatje boekdelen. Ik had deze dingen nog niet opgemerkt. Bedankt.

 4. YT channel Dutchsinse is vaak gecensureerd omdat ie mensen via live stream waarschuwde voor aankomende aardbevingen. Onder t mom van angstzaaien maar zijn berekeningen komen altijd uit. Regelmatig detect ie EMP, duidelijk in patronen dus niet iets natuurlijks en dan na een dag of 2 in dat gebied aardbevingen of tornado of wat dan ook. Zoveel aardbevingen die duidelijke waarschuwing zijn maar regering zwijgt..

 5. Opdeling van Oekraïne in een oostelijk en westelijk deel was van het begin de heimelijke bedoeling.
  De kunstmatige oorlog had enkel tot doel deze opdeling aan Jan met pet verkocht te krijgen.
  Zelensky was de ideale (dik betaalde) showman om deze show (klucht) op te voeren. Als je op de Oekraïense tv live piano kunt spelen met je penis (zie YT), is dat een ‘fluitje’ van een cent.

   • Grappig. Ik had op de lagere school een Meester die ons vertelde over Seyss-Inquart. Hij zei dat je er niet hardop over mocht praten, dus ze maakten speldjes die ze onder hun lapel droegen: speldjes met een kwart van een kwartje (6 en een kwart).

    Voor S-I opgehangen werd zei hij:
    “Ik hoop dat deze executie de laatste daad van de tragedie van de Tweede Wereldoorlog zal zijn en dat de les die uit deze wereldoorlog geleerd is, moge zijn dat vrede en begrip tussen de verschillende volkeren moet bestaan. Ik geloof in Duitsland.”

    • Volgens de overlevering had Seyss-Inquart een IQ van 144. Daarin zit het meestergetal 44 van de sinds 1776 door de illuminati geïnfiltreerde vrijmetselaars verborgen.

     • De getallen zijn geperveteerd door die mentaal gestoorde vrijmetselaars. Net zoals hun principes – die zijn in tekst best goed, maar zo worden ze niet gebruikt. De getallen zijn berichten, maar de vrijmetselaars hebben ze naar hun eigen hand gezet. Het getal 44 betekent: alles in balans, neutraal, je kan beslissen links of rechts te gaan. Iaw, er komt geen entropie aan te pas, geen verlies, geen onverwachte tegenstand. Die jongen uit het koningshuis ging dood op 44-jarige leeftijd tijdens het skieeen: alles in balans voor degene die het bericht ontvangt. Deze gestoorde jongen is weg en kan geen kwaad meer doen, en degenen die voorheen belast werden door hem zijn nu vrij om hun eigen beslissingen te nemen.

 6. De eventuele verdeling van oekiestan is een zaak UITSLKUITEND van Rusland; VS, Kiev, Brussel hebben daarin NIETS te vertellen.

  Uiteraardzal RU ook de mijnen en landbouwgebieden nemen. De kosten van de oorlog moeten verhaald worden, omdat RU niet tot een oorlog geprovoceerd heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in