Zweedse Stridsvagn 103 (Stridsvagn S.) © Jorchr (CC BY-SA 3.0)

De ontwikkeling van de oorlog in Oekraïne tot een grote oorlog tussen Rusland en de NAVO is door de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, geschetst als een waarschijnlijk scenario. De Zweedse opperbevelhebber Micael Bydén zegt nu dat hij de mening van Stoltenberg deelt en nog steeds wil dat Zweden lid wordt van de NAVO en in die oorlog wordt betrokken, bericht Samnytt.

Het is in de laatste aflevering van SVT’s interviewprogramma 30 minuten dat de opperbevelhebber aankondigt dat de Zweden zich moeten voorbereiden op een oorlog met Rusland als gevolg van het NAVO-lidmaatschap dat Zweden op het punt staat aan te gaan. Dit is de strekking van de boodschap van Bydén dat hij Stoltenbergs inschatting van een dreigende escalatie van de Oekraïne-oorlog tot een grote oorlog tussen Rusland en de NAVO volledig deelt.

“Op de manier waarop hij zich uitdrukt en op basis van de uitgangspunten die hij heeft, kan ik alleen maar zeggen dat ik die inschatting deel.”

Tegelijkertijd zegt de opperbevelhebber dat hij “werkt” om te voorkomen dat de situatie escaleert tot een dergelijke grote oorlog, maar hij specificeert niet waaruit dat werk bestaat.

Volgens veel waarnemers wijzen de levering van wapens en financiële steun aan Oekraïne en de sancties tegen Rusland vanuit de EU, waar de overgrote meerderheid van de landen ook lid is van de NAVO, erop dat de EU in de tegenovergestelde richting werkt, waar Rusland wordt gezien als een steeds actievere vijand in het conflict.

Stoltenberg heeft Oekraïne ook uitgenodigd om toe te treden tot de EU, wat Poetin duidelijk heeft gemaakt dat hij dit ziet als een oorlogsdeelnemende rol van de NAVO en het uitlokken van een “Derde Wereldoorlog”.

  Russisch leger bevestigt volledige vernietiging van een van de Oekraïense vestingwerken in de regio Kherson (Video's)

De toetreding van Zweden tot de NAVO wordt niet opgeschort

Dat Zweden, geconfronteerd met de inschatting dat het risico om bij zo’n grote oorlog te worden betrokken steeds groter wordt, zijn toetreding tot de NAVO zou opschorten, ziet Bydén naar eigen zeggen niet als een optie. Het toetredingsproces verloopt volgens plan, en als het lidmaatschap betekent dat de Zweden voor het eerst in 200 jaar gedwongen worden oorlog te voeren, is dat een gevolg dat we moeten accepteren, aldus de opperbevelhebber.

Het was vrijdag dat NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg in het Noorse praatprogramma “Lindmo” op NRK1 de Noorse bevolking duidelijk maakte dat zij als leden van de NAVO bereid moeten zijn de wapens op te nemen tegen Rusland als de oorlog in Oekraïne escaleert tot een grote oorlog, een risico dat Stoltenberg als zeer groot ziet. Hij beschreef de situatie als een “moment van lotsbestemming” voor Europa.

En nu zegt de Zweedse opperbevelhebber Micel Bydén in SVT’s 30 Minuten dat hij en de Zweedse defensieleiding “de beoordeling van de secretaris-generaal delen” en dat de Zweden zich als toekomstige NAVO-leden op dezelfde manier moeten voorbereiden als de Noren.

“Als men de ernst van de situatie niet hebt beseft met hoe het er tot nu uitziet, en als het deze uitdrukking van de secretaris-generaal was die het besluit heeft genomen, dan is het hoog tijd dat dit wordt begrepen,” aldus Bydén in het SVT-interview.

Kernwapens en biologische en chemische wapens

De opperbevelhebber wees er ook op dat een dergelijke oorlog waarbij Zweden en Zweeds grondgebied betrokken zijn zowel kernwapens als andere massavernietigingswapens, zoals chemische en biologische wapens kan omvatten. Waar we ons op moeten voorbereiden is volgens Bydén een “verschrikkelijke en zeer moeilijke situatie”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Conflict in Oekraïne is gedoemd te escalerenVolg Frontnieuws op Telegram

  Washington's Reich Syndroom... Oorlogsplannen stapelen zich op van Rusland naar China

Lees meer over:

Vorig artikelTsunami van vaccindoden in de komende twee jaar – Dr. Betsy Eads
Volgend artikelDr. Shoemaker: Covid “vaccins” zijn de echte reden dat mensen deze winter ziek zijn en in het ziekenhuis liggen (Interview)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Als Bydén oorlogje wil spelen, moet hij een klappertjespistool kopen en in het bos cowboytje en indiaantje spelen. Deden wij vroeger ook. Hartstikke leuk. Maar om nu grote woorden als lotsbestemming en wapens moeten opnemen te gebruiken, dan zeg ik: Doe dat maar lekker zelf. Ga in je uppie naar dat front toe en veel plezier. Neem alleen geen onschuldige jonge Zweden mee, dat is moorddadig. Jij bepaalt verder niks, maar verkoop gerust je grote onzin, want vrijheid van meningsuiting heb je wel. Geinig hoe sommigen denken dat ze wat in de melk te brokkelen hebben.

 2. Volkomen debiel.
  Dus bij de keuze tussen neutraal blijven en de kant kiezen van een authoritair, fascistisch, oorlogszuchtig blok als de EU en de NAVO om een oorlog met Ruslandcte beginnen kiest Zweden voir oorlog. Uitgerekend het land dat al 2 eeuwen in staat is geweest zich neutraal op stellen.
  Ik begin me steeds meer af te vragen of Putin niet er niet beter aan zou doen het hele westen te nuken om dit verrotte systeem te slopen.

 3. Het zou een gigantische misrekening zijn als de Zweden zich laten verleiden om toe te treden tot het nazi bolwerk en wespennest wat de Navo wordt genoemd. Laten we hopen dat het gezonde verstand zegeviert.

  • Gezond verstand is niet aanwezig anders zou je als generaal niet zo dom lullen.
   Als Rusland ons echt gaat aanpakken dan kan Zweden straks bogen op het kortste lidmaatschap van de NAVO ooit.

 4. Hoe werkt dat eigenelijk.
  Als nu een NAVO land besluit om actief an de oorlog tegen Rusland deel te nemen.
  En dit NAVO land ontvangt dan een “antwoord” op zijn territorium, dan wordt artikel 5 in werking gesteld, is het niet?
  Dus een beetje zoals op de lagere school, een gastje met een grote broer in een andere klas, ging jouw treiteren en als je terug shopte had je een paar zesde klassers op je nek
  Maar goed we weten het al wel, de NAVO is er ter verdediging, weet u nog toen Servie al die NAVO landen binnenviel en wij ons verdedigt hebben door Belgrad te bombarderen.

 5. De NWO wil gewoon van de blanke Europeanen af. De rijkdom van de Europese landen berust op het IQ, het EQ en de ingenuiteit van de blanke Europeanen. Grondstoffen hebben we niet. Als de JewSA straks die rijkdom in bezit heeft gekregen nadat ze voldoende Europese bedrijven met hun highIQ/EQ en ervaren werknemers uit Europa hebben gejaagd door hun energiekosten onbetaalbaar hoog te maken en ze naar de VS te hebben gelokt met allerlei financiële voordelen, dan blijven de minder slimme blanken hulpeloos achter als useless eaters en die worden dan in een oorlog die speciaal daarvoor wordt geënsceneerd uitgeroeid. WOII was een oefenpartijtje. De tapijtbombardementen met brisant- en brandbommen op Dresden en Hamburg zijn een voorproefje van wat de NWO voor ons in petto heeft.

 6. Duitse Jens Stoltenberg moet zijn nazi mond houden, een fles strohrum wegtikken en zelf naar moskou lopen..Due gare Zwarte Adel nazaat.

   • @Africus, Nee is een import zwarte adel duitser net als die hele klere bende(Schwab,von der Leyen en trawanten) Moet je ff graven zijn roots liggen in Deutchland. Alle Scandinavische monarchieën zoals allen monarchieën in EU gebied en de nep Windsors uiteraard. Lijntjes gaan allemaal naar Beieren en sommige naar Bavaria.

    • Bavaria is nu Beieren maar was ooit veel groter en betrof ook o.a. Schabia waar die kale psychopaat van origine vandaan komt. Je weet onze Klaus Schab en ze nazi vader ook die heeft Schwabenland op de zuidpool geclaimd met zijn Schwabenlandboot destijds ..

 7. “Opperbevelhebber aan het Zweedse volk: Bereid je voor op deelname aan een grote oorlog tussen Rusland en de NAVO – Kan kernwapens omvatten”

  Volgens het rapport van 14 juni 2021 van het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) zijn er negen staten met kernwapens: Rusland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, China, India, Pakistan, Israël en Noord-Korea. Samen bezaten zij er begin 2021 naar schatting 13.080.

 8. De enige volwassene in de zaal is nog steeds Wladimir Putin maar de maçonnieke kleuters kunnen hem niet volgen. Dat vraagt om een regime wisseling in Europa. Daar moeten wij het volk voor zorgen met eerst een verbod op de.vrijmetselarij die hier aan de macht schijnt te zijn. In 1735 was men in de Republiek der 7 Verenigde Nederlanden verstandiger en verbood men de vrijmetselarij en joeg ze (die vrijmetselaars) het land uit.

 9. De duivel aan het werk en verreweg de meeste mensen hebben het niet door want ze denken dat hij niet bestaat.
  Daarom kan deze meesterpsycholoog zijn gang gaan de mensen te bespelen en naar de ondergang te leiden.

 10. Die achterlijke Vikingen willen graag als eerst de pijp uit. Ik ken er velen en ze hebben allemaal een Rusland fobie al vroeg meegekregen van school.

  • Dat klopt omdat ze meeste klappen hebben gekregen van de russen vroeger met hun expedities…Daarnaast bestaat de echte viking niet meer….Hooguit een paar hardcore Friezen….Dit zijn en waren nog lang tijd echte vikingen…Dit weten niet veel mensen.

  • De eerste Russen waren oorspronkelijk Vikingen (Kiev Rus). Rood haar en rode baarden in Kiev (Ros, Rossian), vanuit de Oostzee de rivieren opgevaren en in de moerassige vruchtbare gebieden bij het huidige Kiev beland. Vandaar uit is het Russische avontuur begonnen.

 11. Micael Bydén lijdt aan het frontale lobotomie effect veroorzaakt door de prikjes die hij heeft gehad. Je kan het de kuttekop dus niet echt kwalijk nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in