Deze foto toont de turbinekamer in een elektriciteitscentrale in Kiev. Blijkbaar heeft een Russische raket deze ruimte getroffen, waardoor enkele turbines zijn vernietigd en andere turbines uit elkaar zijn gevlogen. Geen elektriciteit uit deze centrale, nu ... voor altijd. Via Hal Turner.

Rusland heeft een golf van raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïense steden, waarbij ten minste vijf mensen zijn gedood en nieuwe onderbrekingen in de stroomvoorziening zijn veroorzaakt, met name in de regio’s Kiev en Kharkiv, aldus ambtenaren, bericht Sott.net.

Commentaar: De dood van 5 mensen – we weten niet of dit burgers of militairen zijn – is een vrij klein aantal gezien deze golf van aanvallen, en bevestigt nogmaals de toewijding van Rusland in het vermijden van burgerslachtoffers waar mogelijk.

“Helaas waren er aanvallen op de energie-infrastructuur”, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy zaterdag in zijn nachtelijke videotoespraak. “In dit verband is de situatie in de regio Kharkiv en Kyiv het moeilijkst.”

In “de meeste regio’s” van Oekraïne werden zaterdag noodstroomonderbrekingen toegepast als gevolg van de aanvallen, zei minister van Energie German Galushchenko. “Vandaag heeft de vijand opnieuw de energieopwekkingsinstallaties en het elektriciteitsnet van het land aangevallen. Er zijn aanvallen in de regio’s Kharkiv, Lviv, Ivano-Frankivsk, Zaporizhia, Vinnytsia en Kyiv,” zei Galushchenko op Facebook.

“Als gevolg van de beschietingen zijn in de meeste regio’s noodstroomonderbrekingen ingevoerd”, aldus de minister.

In de centraaloostelijke stad Dnipro werden 20 mensen gered uit een flatgebouw waar een heel deel van het gebouw in puin lag en rook de lucht in joeg, zei het plaatsvervangend hoofd van het Oekraïense presidentiële bureau.

Commentaar: Het woongebouw dat in deze video wordt genoemd? Merk op dat het de Oekraïense grondgebonden luchtverdedigingssystemen waren die de aanval blijkbaar hebben afgewend van een onderstation naar het flatgebouw:

“Tragedie. Ik ben naar de locatie gegaan. … We zullen de hele nacht door het puin gaan,” zei Borys Filatov, burgemeester van de raketstad aan de Dnjepr.

Vijf mensen werden gedood, en ten minste 60 mensen, waaronder 12 kinderen, raakten ook gewond bij de aanval, en meer mensen zitten nog vast onder het puin, zei de regionale gouverneur.

  Scott Ritter: Merkel onthult het bedrog van het Westen

Op beelden was te zien hoe brandweerlieden een brand blusten rond de wrakstukken van enkele auto’s in Dnipro. Een groot deel van het flatgebouw ontbrak. De buitenkant van de rest van het gebouw was zwaar beschadigd. Gewonden werden op brancards weggedragen.

VK belooft tanks aan Oekraïne

In zijn nachtelijke toespraak herhaalde Zelenskyy dat de Russische aanvallen op burgerdoelen alleen kunnen worden gestopt als de westerse partners van Oekraïne de nodige wapens leveren.

“Wat daarvoor nodig is? Het soort wapens dat onze partners in voorraad hebben en dat onze strijders verwachten. De hele wereld weet wat en hoe we degenen die de dood zaaien moeten stoppen,” zei hij.

De aanval van zaterdag komt op een moment dat westerse mogendheden overwegen gevechtstanks naar Kiev te sturen en in de aanloop naar een bijeenkomst van Oekraïense bondgenoten in Ramstein in Duitsland komende vrijdag, waar regeringen hun laatste toezeggingen voor militaire steun bekend zullen maken.

Commentaar: De oorlogsstokers zijn in paniek en moeten zich hergroeperen.

Op zaterdag beloofde de Britse premier Rishi Sunak tanks en artilleriesystemen te leveren aan Kiev.

De aanvallen

Het spervuur van aanvallen op zaterdag kwam nadat een kleinschaliger raketaanval kritieke infrastructuur in de hoofdstad Kiev en de oostelijke stad Kharkiv had getroffen.

DTEK, het grootste particuliere elektriciteitsbedrijf, voerde in verschillende regio’s noodstroomonderbrekingen in.

De Oekraïense luchtmacht zei dat ze 25 van de 38 Russische raketten van verschillende types had neergeschoten.

Commentaar: Als de UAF zo succesvol is in het neerschieten van het merendeel van de raketten, waarom moet Oekraïne dan noodstroomvoorzieningen instellen?

De raketten troffen kritieke infrastructuurvoorzieningen in de oostelijke regio Kharkiv en de westelijke regio Lviv, aldus ambtenaren. In de regio Kharkiv viel de stroom volledig uit, en ook in Lviv was het mogelijk dat de elektriciteits- en watervoorziening werd onderbroken, aldus de ambtenaren.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Moldavië zei dat in het noorden van het land bij de grens met Oekraïne raketresten zijn gevonden na de luchtaanvallen.

  Leun achterover en kijk toe hoe Europa zelfmoord pleegt

De aanvallen van zaterdag kwamen terwijl Oekraïense en Russische troepen vochten om de controle over Soledar, een kleine zoutmijnstad in Oost-Oekraïne die al dagenlang het doelwit is van een meedogenloze Russische aanval.

Oekraïne hield vol dat zijn troepen vochten om de controle over Soledar te behouden, maar gaf toe dat de situatie moeilijk was, dat er op straat werd gevochten en dat Russische troepen vanuit verschillende richtingen oprukten.

Rusland zei vrijdag dat zijn troepen de stad met een vooroorlogse bevolking van 10.000 inwoners onder controle hadden gekregen, wat een kleine vooruitgang zou zijn, maar wel een met een psychologisch belang voor de Russische troepen die maandenlang hebben geleden onder tegenslagen op het slagveld.

Al Jazeera kon de situatie in Soledar niet onmiddellijk verifiëren.

Commentaar: Inderdaad, Rusland heeft Soledar gewonnen. En Oekraïne heeft een aanzienlijke inspanning geleverd om het te behouden.

Rusland heeft sinds oktober de energie-infrastructuur van Oekraïne bestookt met raketten en drones, waardoor er grote stroomonderbrekingen en storingen in de centrale verwarming en het stromend water ontstonden.

Commentaar:

UPDATE:

Adviseur van het hoofd van het kantoor van Vladimir Zelensky, Alexey Arestovich, zei dat een raket op een woongebouw in Dnepropetrovsk is gevallen door het werk van de Oekraïense luchtverdedigingssystemen. Volgens Arestovich schoot de Oekraïense luchtverdediging een raket neer die op het woongebouw viel en explodeerde.

Ondanks het feit dat alle Russische aanvallen met grote nauwkeurigheid worden uitgevoerd om slachtoffers onder de burgers te voorkomen, worden de Russische troepen door het regime in Kiev vaak beschuldigd van aanvallen op woongebouwen in verschillende steden. Dergelijke beschuldigingen worden nooit met bewijzen gestaafd. Gewoonlijk probeert het Oekraïense leger de waarheid te verbergen dat Oekraïense burgers in feite worden gedood door de verouderde Oekraïense luchtverdedigingsraketten.

  Voedsel hyperinflatie begint in Duitsland... rellen in Sri Lanka... ineenstorting van de munteenheid en wereldwijde hongersnood op komst

Helaas is dit niet de eerste keer dat Oekraïense raketten Oekraïense huizen raken. Deze incidenten zouden het gevolg kunnen zijn van storingen aan de kant van het Oekraïense leger. Tegelijkertijd zijn beelden van de vernielingen in Oekraïne zeer gunstig voor het regime in Kiev. Deze tragedie geeft Zelensky het recht om meer luchtverdedigingssystemen en geavanceerde wapens van het Westen te eisen.

Video’s:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ze wilden oorlog, die hebben ze nu ook gekregenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWordt Duitsland ooit wakker?
Volgend artikelGoed of fout, ik blijf bij wat ik geloof
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Oorlog, thats what it is. De Oekraieners moeten lijden voor hun eigen misdaden tegen de Russennin het oosten van Ikki en he lijden wordt.nu verlengd door het westen -lees de neocons cabalisten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in