myshoun / Pixabay

Velen zullen beweren dat we nu al in een dystopische samenleving leven, maar als de huidige machthebbers hun zin krijgen, zal onze wereld er binnenkort nog dystopischer uitzien dan nu. De afgelopen jaren hebben we een ongekende explosie van nieuwe technologieën gezien. Sommige van deze technologieën lijken de potentie te hebben om het leven beter te maken, maar andere zouden machthebbers de mogelijkheid geven om ons in de gaten te houden, te traceren, te monitoren en te controleren als nooit tevoren. Als je je geen zorgen maakt over wat we nu meemaken, dan is dat waarschijnlijk omdat je niet hebt opgelet, schrijft Michael Snyder.

Ik heb een aantal voorbeelden die ik in dit artikel met jullie wil delen, maar ik heb echt geworsteld met hoe ik ze moest organiseren.

Uiteindelijk heb ik besloten om ze te rangschikken van minst eng naar meest eng.

Laten we beginnen met het scannen van de handpalm.

Overal in het land worden handpalmscanners gebruikt in Whole Foods-winkels en als je eenmaal in het systeem bent geregistreerd, kun je letterlijk je boodschappen betalen door gewoon je hand te gebruiken

Het palmherkenningssysteem werkt door de betalingsgegevens van een gebruiker te koppelen aan zijn unieke handpalmafdruk. Als je lid bent van Amazon Prime kun je het systeem ook koppelen aan je Prime account – je hoeft dus niet meer in de Amazon app te zoeken naar je code in de winkel. Bij Whole Foods beweeg je gewoon je handpalm over de lezer zodra je klaar bent om te betalen en het systeem vindt je Prime-account, past eventuele kortingen toe en belast de creditcard waarmee je je hebt ingeschreven.

Een journaliste van Business Insider besloot het systeem uit te proberen en ze beschreef wat ze moest doen om zich in te schrijven…

Ik volgde de instructies op het apparaat en scande eerst mijn rechterhandpalm en daarna mijn linker, wat optioneel was.

De scanner vroeg me vervolgens om mijn telefoonnummer in te voeren. Amazon stuurde me een sms met een link naar een pagina waar ik mijn kaartgegevens moest verifiëren met de laatste vier cijfers van mijn creditcardnummer en de vervaldatum van de kaart. En dat was het – het bracht me naar mijn Amazon One homepage, waar ik mijn gekoppelde telefoonnummer, Amazon account en betaalmethode kan zien.

Dat is zeker griezelig, maar de gezichtsherkenningssystemen die nu overal ter wereld worden gebruikt zijn nog griezeliger.

  Seksuele voorlichting: WHO en Duitse autoriteit vinden dat zelfs baby's moet worden geleerd om te masturberen

Tijdens de G20 bijeenkomsten die net plaatsvonden in Brazilië, werd iedereen die aanwezig was gedwongen “een biometrisch validatieproces te doorlopen door hun gezicht te scannen met behulp van Serpro’s standapparaten”…

Serpro, een Braziliaanse overheidsinstelling voor gegevensverwerking, levert een gezichtsherkenningssysteem dat werd gebruikt om de accreditatie en validatie van afgevaardigden naar een ministeriële bijeenkomst van de G20 vorige week te vergemakkelijken.

Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvond op 21 en 22 februari, moesten de deelnemers een biometrisch validatieproces doorlopen door hun gezicht te scannen met behulp van de standapparaten van Serpro, aldus een bericht op de website van de G20. Brazilië bekleedt momenteel het voorzitterschap van de G20, dat loopt tot het einde van dit jaar.

Het systeem van Serpro voldoet aan dezelfde standaard als de biometrische verificatieapparatuur die op sommige Braziliaanse luchthavens wordt gebruikt om veilige en naadloze passagierscontroles mogelijk te maken zonder dat er fysieke documenten moeten worden getoond, aldus de aankondiging van de G20.

Je denkt misschien dat je je geen zorgen hoeft te maken omdat je geen hooggeplaatste overheidsfunctionaris bent.

Maar het is belangrijk om te begrijpen dat ze een precedent scheppen.

Als zij deze technologie kunnen invoeren, zal het onvermijdelijk door steeds meer instellingen worden overgenomen.

En op een dag word je misschien wakker en kom je erachter dat je geen baan kunt krijgen, geen bankrekening kunt openen of boodschappen kunt doen zonder dat je gezicht is gescand.

Wat ga je dan doen?

We bereiken ook een punt waarop veel mensen binnenkort vrijwel de hele tijd rondlopen met technologie op hun gezicht.

De Apple Vision Pro heeft deze maand veel voorpaginanieuws gehaald en Apple vertelt ons openlijk dat het doel is om de  “augment reality” voortdurend te vergroten…

Er staat veel druk op de nieuwe Apple Vision Pro, Apple’s langverwachte entree in de wereld van computers die je op je gezicht draagt. Apple beweert dat de Vision Pro, die begint bij $3.499, het begin is van iets dat “spatial computing” wordt genoemd, wat er in feite op neerkomt dat je apps overal om je heen kunt gebruiken. En de advertenties van het bedrijf deinzen daar niet voor terug: ze laten mensen zien die de Vision Pro de hele tijd dragen. Op het werk! De was aan het doen! Spelen met hun kinderen! De ambitie is enorm: apps en informatie over de echte wereld heen leggen – de werkelijkheid vergroten.

Het lijkt me niet erg aantrekkelijk om een computer in mijn gezicht te hebben.

  Hoeveel Amerikaanse Congresleden zijn schuldig aan Epstein-style pedo-criminaliteit? Generaal Mike Flynn zegt dat het er veel zijn, en ze worden in het nauw gedreven door globalistische acteurs

Dus ik weet niet in hoeverre dit zal aanslaan.

Maar in de toekomst hebben mensen misschien wel computerchips of zelfs hele computers in hun hoofd

Elon Musk zegt dat de eerste menselijke proefdeelnemer van Neuralink een computermuis kan besturen met zijn hersenen, bijna een maand nadat de chip van het bedrijf geïmplanteerd werd. Maar details blijven schaars en andere bedrijven die werken aan brein-computer interfaces lijken tot nu toe meer technologische hindernissen genomen te hebben dan Neuralink.

“De vooruitgang is goed, de patiënt lijkt volledig hersteld te zijn … en is in staat om de muis te besturen, de muis over het scherm te bewegen door alleen maar te denken,” zei Musk, die eigenaar is van de controversiële startup voor de hersenchip, in een gesprek tijdens een X Spaces evenement maandagavond.

“We proberen zo veel mogelijk knoppen in te drukken door te denken, dus dat is waar we momenteel aan werken – kunnen we de linkermuis, rechtermuis, muis omlaag, muis omhoog krijgen,” zei hij, “wat nodig is als je iets wilt klikken en slepen, dan heb je de muis omlaag nodig en moet je de muis omlaag ingedrukt houden.”

Zoals in dat CNN-artikel staat, werken er veel bedrijven aan hersenchips.

Dit is nog maar het begin en ze zullen onvermijdelijk veel geavanceerder worden.

Maar hoe ze deze nieuwe technologie ook proberen te verkopen, ik zal nooit toestaan dat iemand een chip in mijn hoofd stopt en dat zou jij ook niet moeten doen.

Natuurlijk hoeft de elite misschien niet eens een chip in je hoofd te stoppen om je te controleren, want gedachteleestechnologie wordt steeds geavanceerder.

Kijk bijvoorbeeld maar eens wat een student aan het MIT net heeft bedacht

Een student van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft een apparaat gemaakt waarmee mensen met machines kunnen communiceren via onze gedachten – en het is echt ongelooflijk.

Arnav Kapur heeft een apparaat gemaakt dat AlterEgo heet. Het is een draagbare headset waarmee gebruikers met technologie kunnen communiceren zonder ook maar een woord te zeggen.

Deze technologie is blijkbaar extreem nauwkeurig en het heeft deze student in staat gesteld om het internet te doorzoeken door alleen de gedachten in zijn eigen hoofd te gebruiken

Het apparaat registreert signalen wanneer de gebruiker een bepaald woord hoort of eraan denkt. Deze informatie wordt vervolgens naar machines gestuurd die het internet gebruiken om het antwoord te vinden.

Het is een beetje alsof je Google in je hoofd hebt, wat echt ongelooflijk is.

Zonder te spreken, typen of wat dan ook te doen, is het apparaat in staat om het internet af te zoeken naar het juiste antwoord voordat het de informatie terugstuurt via schedeltrillingen naar het binnenoor.

Blijkbaar presenteert het antwoord zich op een vergelijkbare manier als de interne stem van een persoon, maar zonder in te grijpen in de ‘gebruikelijke auditieve waarneming’.

Ik ben enorm onder de indruk van wat hij heeft kunnen bereiken.

  Klaus Schwab: "God is dood" en het WEF "Verwerft goddelijke krachten"

Maar dit soort technologie is ook ongelooflijk gevaarlijk.

Stel je eens voor wat een wereldwijde tiran zou kunnen doen met dit soort macht.

Het laatste voorbeeld dat ik met jullie wil delen is misschien niet het gevaarlijkste, maar voor mij wel het engste

Een Spaans-Nederlandse kunstenares gaat deze zomer trouwen met een AI-hologram. De baanbrekende verbintenis luidt een bizar nieuw tijdperk in van mens-robotrelaties.

Alicia Framis zal trouwen met haar holografische partner, AILex, die is getraind op basis van de profielinformatie van haar vorige romantische partners, volgens een persbericht van het publiciteitsteam van de kunstenaar.

Volgens het persbericht zal de onconventionele ceremonie plaatsvinden in het Depot Boijmans Van Beuningen Museum in Rotterdam, Nederland.

De ceremonie zal bestaan uit een “uniek ritueel voor de vereniging tussen een mens en een avatar” en de gasten krijgen “moleculair voedsel voorgeschoteld dat zowel door mensen als humanoïde entiteiten gegeten kan worden,” aldus het persbericht.

Deze vrouw is echt van plan om te “trouwen” met een AI-hologram.

Helaas zal het onderscheid tussen wat “echt” en wat “digitaal” is steeds vager worden naarmate technologie en realiteit verder samensmelten.

Zoals ik al eerder heb besproken, hebben we een tijd in onze geschiedenis bereikt waarin kunstmatige intelligentie zich exponentieel ontwikkelt.

Als we er niets aan doen, zal AI onze wereld in minder dan tien jaar volledig op zijn kop zetten.

Velen zullen blij zijn met de veranderingen die plaatsvinden, maar ik ben er volledig van overtuigd dat al deze technologie een deur opent naar verschrikkingen die de meesten van ons zich nu nog niet eens kunnen voorstellen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Klaus Schwab herformuleert ontvolkingsplan als ‘humanocratie’Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom verkopen miljonairs hun aandelen en bouwen ze enorme overlevingsbunkers?
Volgend artikelTrudeau verklaart oorlog aan de vrije meningsuiting: $70K boetes voor ‘samenzweringstheorieën’, levenslange gevangenisstraf voor ‘haatzaaiende taal’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. “ maar als de huidige machthebbers hun zin krijgen, zal onze wereld er binnenkort nog dystopischer”
  En dat is nou net het hele probleem.
  Wij laten deze criminele organisaties alle ruimte én tijd om hun dystopische plannen vorm te geven en in de praktijk te brengen.
  Ook de nog vrije wereld zal moeten opschieten, anders gaan ook zij naar de klote

 2. Een 10-tal jaren geleden (of was het al langer geleden?) was er die hype met de producten van realdoll.com, mensen gingen een relatie aan met die dingen. Ik heb een bizarre reportage gezien van een figuur die echt “samenleefde” met zo’n stuk rubber. Nu gaat het dus nog ’n stuk verder: samenleven, zelfs trouwen met… fotonen, of zoiets. Clownwereld.

  • @ Simon:
   Ook ‘dolle’ boel: Tamagotchi, een ware hype (toen) onder de kinderen. 25 jaar geleden.
   Kinderen hadden een nutteloos plat gevalletje met een display erop, waar een digitale afbeelding van een bewegend huisdier op te zien was en waar ze voor moesten ‘zorgen’.

   Dit heb ik toen ook al allemaal aan mij voorbij laten gaan zonder dat ik het idee gehad heb dat ik iets gemist zou hebben.
   Wij hadden thuis een échte hond. Veel leuker.
   Er is werkelijk óveral een markt voor en ik ben blij dat er mensen zijn die dit soort hypes wél leuk vinden. Volgens mij toen al een gat in de markt voor hele zielige eenzame mensen, die in het heden héél veel facebook ‘vrienden’ hebben.

 3. We worden telkens wijs gemaakt, dat er te veel mensen op de aarde zijn. Dan gaan ze ook nog die A.I. robots in menselijke gedaantes in miljoen produceren. Welke logica is dat? Zo ook het meest gevaarlijke is dat met A.I. is dat jij je eigen identiteit kwijt raakt, zodra zij een foto van je gezicht en 5 sec spraak van jouw hebben. Dan kunnen ze nu al letterlijk in jou huid kruipen en jouw volledige identiteit overnemen. Alsof jij zelf nooit geboren bent op deze wereld. Dan kunnen ze jouw maken en breken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in