De drie doelstellingen van de speciale militaire operatie van de Russische Federatie in Oekraïne werden door president Poetin bij de aanvang op 24 februari duidelijk aangekondigd. Zij waren zeer specifiek, zeer beperkt en sloten doelbewust de bezetting van geheel Oekraïne uit, laat staan aanvallen op enig grondgebied daarbuiten. Bovendien was elke suggestie van het gebruik van kernwapens geheel afwezig – dat is echter nooit naar voren gebracht door de hysterische onverantwoordelijkheid en propaganda van westerse politici en journalisten. Laten we niet vergeten dat de drie doelen waren, ten eerste, de bevrijding van de Russische Donbass van de nazi’s, en, ten tweede en ten derde, de demilitarisering en denazificatie van Oekraïne als een “Anti-Rusland”, dat daar sinds 2014 door het Westen gecreëerd is. Met andere woorden, het Russische doel was om de onvoltooide Tweede Wereldoorlog tegen het nazisme af te maken, en zeker geen “Derde Wereldoorlog” te ontketenen, schrijft Thesaker.is.

Uitbreiding binnen de Oekraïne?

Het is waar dat het eerste doel van de Operatie sindsdien uitgebreid moest worden met de bevrijding van een groot deel van het kustgebied van de Zwarte Zee, waaronder Kherson en Zaporozhia, om de Donbass met de Krim te verbinden. Aanvankelijk was deze actie het gevolg van pogingen van de Kiev Junta om de watertoevoer naar de Russische Krim af te snijden, en haar bedreigingen voor de Russische Zwarte Zee Vloot en de Kerchbrug. Strategisch gezien zou een verdere uitbreiding van het oorspronkelijke doel tot de hele Zwarte-Zeekust, met inbegrip van Nikolajev en Odessa tot aan de Roemeense grens, echter volkomen logisch zijn.

Hierdoor zou een eventueel overblijfsel van Oekraïne een door land ingesloten staat worden, zoals Slowakije of Wit-Rusland. Dit zou de Russische controle over de noordelijke Zwarte Zee mogelijk maken, waardoor de huidige pogingen van westerse schepen om de Oekraïense graanvoorraden leeg te halen, zodat daar ondervoeding zal beginnen, een nieuwe hongersnood of “Golodomor”, ondermijnd zouden worden, en tevens een landbrug naar het geïsoleerde en bedreigde Russische grondgebied Trans-Dnjestrië zou vormen. Benadrukt moet worden dat dit nog niet gebeurd is, maar gezien het faillissement van het onbekwame regime in Kiev en zelfs de toegeving van de VS op 24 mei dat Kiev zijn schuld niet meer kan aflossen, kunnen nog meer Oekraïense provincies vragen om bij de Russische Federatie te worden ingelijfd.

  Welk effect kunnen de Leopard 2 tanks hebben in Oekraïne?

Aangezien de West-Oekraïense autoriteiten van over de Poolse grens NAVO-bevoorrading ontvangen en een ongelooflijke, op de nazi’s geïnspireerde onderdrukking van haar pro-Russische minderheid aan de dag leggen, met inbegrip van het verbieden van de Russisch-Orthodoxe Kerk (Patriarchaat van Moskou) en het in beslag nemen en sluiten van haar kerken, vragen wij ons af of de Speciale Operatie misschien ook daar niet uitgebreid moet worden, ondanks de oorspronkelijke doelstellingen. Maar, veel meer nog, zou de NAVO een veel grotere uitbreiding van de doelstellingen van de Operatie kunnen afdwingen door haar dreigementen vanuit NAVO-gebieden buiten de Oekraïne?

Uitbreiding buiten de Oekraïne?

Allereerst zijn er de ondemocratische aanvragen van de eens neutrale Finse en Zweedse instellingen om tot de NAVO toe te treden. Deze organisatie, die de woorden “Noord-Atlantische” in haar titel draagt, heeft zojuist een oorlog in de uitlopers van de Himalaya verloren en bedreigt nu China, en wil uitbreiden naar Noord-Europa. Misschien moeten haar leiders eens een lesje basisgeografie nemen? Voorlopig houdt Turkije die aanvragen tegen, maar zijn bezwaren zullen, nu de VS druk uitoefenen op het door inflatie geteisterde Ankara, misschien niet overeind blijven. In ieder geval heeft Rusland al duidelijk verklaard dat als er NAVO-wapens in Finland en Zweden worden gestationeerd, deze vernietigd zullen worden. Zal het tweede doel van demilitarisering zich dan ook tot die landen uitstrekken?

Ten tweede is er het geval van Polen, dat reeds twee bataljons (ca. 1000 manschappen?) lichtbewapende infanterie heeft, die op het ogenblik gelegerd zijn in het transporthub van Pavlodar in Centraal-Oekraïne. Zijn dat huurlingen of echte Pools-NAVO troepen? Zijn zij in ieder geval al vernietigd door de Russische raketaanval van 24 mei? Maar, veel dramatischer, op intergouvernementeel niveau is aangekondigd dat Polen en Oekraïners nu “broeders-volkeren zonder grenzen” zijn. Met andere woorden, zoals de Russische woordvoerster Maria Zakharova op 23 mei verklaarde, hebben Poolse burgers in principe dus dezelfde rechten als Oekraïense burgers in Oekraïne, voorlopig afgezien van het stemrecht. Dit betekent dat het regime in Kiev in feite afstand heeft gedaan van zijn eigen soevereiniteit.

Deze verklaring impliceert potentieel een uitnodiging aan de Poolse strijdkrachten om verscheidene provincies van West-Oekraïne, die de Poolse autoriteiten al eeuwenlang begeren, binnen te komen en over te nemen. Dit zou de Oekraïense operatie naar een ander niveau tillen. Zo’n nieuw “Oekraïens” leger zou een NAVO-leger zijn. Dit zou eventueel een uitnodiging kunnen worden voor een totale oorlog tussen de NAVO en Rusland, want Rusland heeft zeker het recht om buitenlandse troepen in de Oekraïne te vernietigen, zoals het reeds gedaan heeft. Dit alles is echter speculatief en wij moeten wachten op concrete feiten voordat wij conclusies trekken. De beruchte oorlogszuchtige Stoltenberg van de NAVO heeft op 24 mei duidelijk gemaakt dat zijn terroristische organisatie geen “directe oorlog” met Rusland wil, zoals hij het noemt.

  Wat er te wachten staat in de oorlog in Oekraïne

Ten derde is er het geval van de Baltische staten. De door de VS geïnstalleerde elite in Litouwen, dat grenst aan het kwetsbare Russische Kaliningrad, heeft zich bijzonder agressief opgesteld tegenover Rusland, onder meer door te dreigen de gegijzelde Russisch-orthodoxe kerk (het patriarchaat van Moskou) te verbieden – zoals reeds gebeurd is in uitgestrekte gebieden in het westen van Oekraïne. De pro-nazistische regeringen van Letland en Estland zitten niet ver van het Litouwse standpunt af. Zou dit kunnen betekenen dat de Russische Federatie zou kunnen besluiten om ook deze drie NAVO-lidstaten te demilitariseren en te denazificeren? De drie staten hebben immers alle drie onderdrukte Russische minderheden, vooral Letland. Estland ligt heel dicht bij Sint-Petersburg. Wat Kaliningrad betreft, als de NAVO ooit zo dwaas zou zijn om het binnen te vallen vanuit Litouwen en Polen, waartussen het ingeklemd ligt, zouden de gevolgen rampzalig zijn.

Ten vierde is er het geval van Roemenië. Hoewel het kleine en misschien gerechtvaardigde territoriale aanspraken heeft op de zuidelijke grens met Oekraïne, heeft het vooral belangstelling voor Moldavië. Als het in de verleiding zou komen om Moldavië binnen te vallen, zouden er niet alleen problemen zijn met de bevolking van het kleine en onbeschermde Moldavië, waarvan velen niet pro-Roemeens zijn, maar ook met Rusland. Zou Rusland toestaan dat het door de NAVO bewapende Roemenië Moldavië binnenvalt, of zou Rusland eerder Moldavië samen met Transdnestrië opnemen in het grondgebied van de Russische Federatie om het tegen de NAVO te beschermen? Ook hier zijn er veel speculaties en twijfels.

Tenslotte vragen wij ons af of de Russische Federatie de agressieve uitspraken en daden van de anti-Russische vertegenwoordigers van de door de VS geïnstalleerde huurlingenelites in Bulgarije en Griekenland zal blijven tolereren? Als de Bulgaarse en Griekse elites gezuiverd zouden worden van degenen die “alles doen voor een miljoen dollar” en hun landen weer in pro-Russische gebieden zouden veranderen, zou dat betekenen dat de hele oostelijke helft van Europa eindelijk weer een pro-Russische, NAVO-vrije bufferzone zou kunnen worden. Deze zone zou natuurlijk Hongarije omvatten, evenals Servië, Montenegro, Noord-Macedonië en Bosnië-Herzegovina, d.w.z. het grootste deel van ex-Joegoslavië, waar de meeste mensen en een deel van de regerende klasse toch al pro-Russisch zijn.

  Zwitserland zet de trend: Wie zijn verwarming te hoog zet, wordt in de gevangenis gegooid

Wat Midden-Europa (hiertoe behoren de Tsjechische landen, Oost-Duitsland en Oostenrijk, maar ook Slovenië, Kroatië en zelfs Albanië) en West-Europa betreft, zouden de bevolkingen van die landen het er gewoon mee moeten stellen dat zij van hun grondstoffen zijn afgesneden. Dat betekent afgesneden van Russische olie, gas, papierpulp, kunstmest, granen en mineralen en de uiteindelijke mogelijkheid dat de armsten onder hen de hongerdood en de volgende winter onderkoeling tegemoet gaan vanwege de anti-Russische sancties van hun heersende klassen. Tenzij, natuurlijk, die bevolkingen besluiten in opstand te komen en zich te bevrijden van hun neo-feodale, door de VS geïnstalleerde koloniale elites. Zelfs het offshore Verenigd Koninkrijk, met zijn hansworstachtige, in New York geboren premier Johnson, zou nog bezwaar kunnen maken en weigeren. De economische situatie in Europa wordt ernstig.

Conclusie: Gezond verstand of….

Wij kunnen natuurlijk niet zeggen wat er zal gebeuren. Wat wij wel heel duidelijk kunnen zeggen, is dat de VS-elite en haar NAVO-minions met vuur spelen. Nu de dollar dagelijks wegglijdt, nu voor het eerst sinds 2015 zelfs onder de 57 ten opzichte van de roebel, beginnen sommige westerse bankiers in paniek te raken. Als de vazallen van de NAVO enig gezond verstand hebben, zullen zij de NAVO helemaal ontbinden, zoals in 1991 had moeten gebeuren, toen het Warschaupact werd ontbonden. Maar, zoals men zegt, het probleem met gezond verstand is dat het zeer zeldzaam is. Het is een beetje zoals intelligentie, die zeer beperkt is – terwijl het vermogen tot domheid volkomen onbeperkt is…


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVleeseters gewaarschuwd voor apenpokken
Volgend artikelDe race tegen de klok van de globalisten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Zal de agressie van de NAVO Rusland dwingen de speciale operatie tot buiten Oekraïne uit te breiden? nee lol

 2. De titel doet mij denken dat frontnieuws gesponsord wordt door de Russische staat. Ik ben niet nati Russisch, ik weet wat er speelt in de Oekraïne, ik weet dat de NAVO het één en ander heeft uitgelokt, maar deze titel gaat echt te ver. Als Rusland de derde wereldoorlog ontketent mag het van mij van de kaart geveegd worden. We moet wel een beetje nadenken.

  • Wat is “nati Russisch”, Gerrit? De derde wereldoorlog draait al jaren, en is ontketend door de VS, en wel in de weken na 11 september 2001. Denk aan de 7 landen die ze in het Pentagram aan generaal Wesley Clark lieten zien met het bericht dat die allemaal aangevallen zouden worden.

   Met het voorafje in Yugoslavië en dan Irak en Afghanistan en de zogenaamde ‘war on terror’ ving de derde wereldoorlog definitief aan. Daar had Rusland niets mee te maken. Zij is altijd alleen maar de ontvanger van onze westerse ellende geweest, en als ze ons nu uit ons warme bedje vandaan schieten hebben we dat al heel lang volop verdiend.

   We moeten inderdaad wel een beetje nadenken over wat we Rusland aangedaan hebben, en dat alles volgens internationaal recht ook nog eens volledig illegaal! Embargos en sancties zijn illegaal en een vorm van oorlogsvoering. Het leveren van wapens aan landen in conflict ook. Maar het westen inclusief Nederland doet niet anders.

 3. De NAVO onder leiding van Amerika zijn al jaren bezig om de WW3 voor te bereiden.
  Op alle mogelijkheden wordt /is Rusland zwart gemaakt.
  Als er een land is die militair kreupel gemaakt moet worden dan is het Amerika.
  We hadden het heel eerlijk kunnen spelen toen het Warshaw Pact werd opgeheven.
  Maar het kwam de globalisten beter uit om een heel smerig spelletje te spelen.
  Als er een WW3 uit mocht breken dan is het niet de schuld van Rusland.
  Dat hebben we puur aan onze eigen totaal gestoorde politici te danken.

 4. DE Russen en dan met name Poetin heeft zich zeer bedachtzaam rustig gehouden. Gaf de burgers van Oekraine de tijd om zich uit de steden te verplaatsen. De westerse media schreven toen dat de Russen met een colonne van 65 km lang in de blubber waren gestrand. Echter de burgers werden als schild gebruikt, zoals dat overal in ene oorlog gebeurd. De Amerikanen gedragen zich als de cowboy-politie van de wereld. Ze hebben buiten hun deur niets te zoeken in andere landen. De meer dan 200 oorlogen en interventies die de Amerikanen, na de 2e WW oorlog hebben gedaan, was alleen om winst te maken.
  NU maken de farmacie en de grote bedrijven de dienst uit en lopen de leiders van landen zoals die dombo als Rutte, als een loops hondje achter het teefje aan.

  Maar beste lezer, wie leest deze berichten op de alternatieve kanalen, juist de AL wakkeren, de rest slaapt verder op de mooie sprookjes van de MSM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in