Screenshot YouTube

De columnist voor buitenlandse zaken Thomas L. Friedman van de New York Times bekeek de huidige relatie van de VS met Oekraïne en in het bijzonder met president Volodimyr Zelensky, bericht Unser-mitteleuropa.

Volgens de columnist heeft Washington enorme problemen met de Oekraïense president, en is er “diep wantrouwen” in de betrekkingen. Friedman onthult dat Amerikaanse functionarissen zich meer zorgen zouden maken over de Oekraïense leiding dan zij openlijk toegeven, er is een diep wantrouwen tussen Biden en Zelensky.

De VS zijn de drijvende kracht en ongetwijfeld de belangrijkste speler geweest bij de steun aan Oekraïne in zijn conflict met Rusland. Ze heeft miljarden Amerikaanse dollars aan militaire hulp en inlichtingen verstrekt.

Zelensky’s binnenlands beleid onder kritiek

Maar volgens Friedman zijn de betrekkingen tussen Washington en Kiev nu niet meer wat zij lijken. Drievoudig Pulitzerprijswinnaar Friedman meldt: “In het geheim maken de Amerikaanse functionarissen zich veel meer zorgen over het Oekraïense leiderschap dan zij toegeven. Er heerst een diep wantrouwen tussen het Witte Huis en de Oekraïense president Volodimyr Zelensky. Veel meer dan er gemeld is.”

Daarbij beschrijft hij het besluit van Zelensky om procureur-generaal Irina Venediktova en het hoofd van de staatsveiligheidsdienst (SBU) Ivan Bakanov medio juli te ontslaan als “rare dingen die in Kiev aan de hand zijn”.

Verder schrijft Friedman:

“Op 17 juli ontsloeg Zelensky de procureur-generaal en het hoofd van de binnenlandse inlichtingendienst van zijn land, de belangrijkste reorganisatie van zijn regering sinds de Russische invasie in februari. Dat zou hetzelfde zijn als wanneer Biden Merrick Garland (procureur-generaal van de VS) en Bill Burns (hoofd van de CIA) op dezelfde dag zou ontslaan.”

“Angst voor corruptie en schandalen”

Friedman merkt op dat hij nog geen enkel bericht in de Amerikaanse media had gelezen waarin overtuigend werd uitgelegd waar het hier om ging.

  Rusland's vergelding voor het NAVO-gesteunde "Georgische Legioen"

Friedman, die in het politieke establishment van de Verenigde Staten als goed gelieerd wordt beschouwd, concludeert dan ook dat “het lijkt alsof wij in Kiev niet te goed onder de dekmantels willen kijken uit vrees voor corruptie of schandalen die wij zouden kunnen ontdekken nadat wij daar zoveel geïnvesteerd hebben”.

De beschrijvingen zijn waarschijnlijk niet louter gissingen van de kant van de schrijver. Friedman kondigt aan dat hij op een later tijdstip meer over de “gebeurtenissen” zou berichten. Het artikel over Zelensky staat (bijna verborgen) in een tekst die in de eerste plaats ging over het toen nog onbevestigde bezoek van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi aan het zelfbesturende Chinese eiland Taiwan. Friedman bekritiseerd het bezoek als “volkomen ondoordacht, gevaarlijk en onverantwoordelijk”.

Kritiek op Pelosi’s Taiwanavontuur

De negatieve gevolgen zouden een “militaire reactie van China kunnen zijn, die ertoe zou kunnen leiden dat de VS verwikkeld raken in indirecte conflicten met een nucleair bewapend Rusland en een nucleair bewapend China tegelijk”, waarschuwt Friedman. De columnist dringt er bij Washington op aan “zijn oog op de prijs te houden” in plaats van Peking te provoceren.

Al met al blijkbaar een voorzichtige poging van een “mainstream favoriet” om een beetje “aan de oppervlakte te krabben”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wist u dat Rusland de oorlog in Oekraïne nog steeds aan het verliezen is?Volg Frontnieuws op Telegram

  Gepensioneerde Amerikaanse kolonel zegt dat Oekraïne het conflict met Rusland "zal verliezen", "de NAVO zal binnen 18 maanden uiteenvallen"

Lees meer over:

Vorig artikelInteressante Speciale Militaire Operatie Z update van Andrei
Volgend artikelWEF-adviseur Yuval Harari: “Wij hebben de overgrote meerderheid van de bevolking in de wereld van vandaag gewoon niet nodig”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

  1. Deze clown in oekraine is gewoon een gestoorde gek,die zitten er ook genoeg hier in de politiek.
    Amerika is ettelijke miljarden kwijt,het land staat aan de voet van een burgeroorlog en de bevolking bijna aan de geelhonger…..Die infantiel biden heeft het mooi voor elkaar gekregen in opdracht van de cabal….

    • Biden is dement. Je kunt het de man niet kwalijk nemen. Het is de schuld van de mensen om hem heen die doen alsof er niets aan de hand is met Biden en net zo seniele Pelosi.
      Mijn hele kijk op de U.S.A. is veranderd in een jaartje tijd. Het land is niet serieus te nemen met zulke leiders.
      Het is nog minder dan een vierdewereldland.

      • Biden zal de mid terms weer winnen. De republikeinen zijn uitgeschakeld na de inval van de FBI in Trumps huis in Mar Lago van deze week. Het schijnt dat hij overheidsdocumenten achtergehouden zou hebben… iets waarvoor je in Nederland zwaar bestraft wordt

        • In Nederland worden zaken alleen bestraft als dat in de agenda van het regime past. De grondwet en alle andere nederlandse wetgeving kan je met de voeten treden als je maar met het narratief meegaat. 3e rangs bananenrepubliek met een onwettige bierkoning aan het hoofd met een WEF SS echtgenote aan zijn zijde.

    • Wij zijn door het WEF gewoon een oorlog in gesleurd en alle leden die bij het WEF zijn aangesloten hebben zich hier schuldig aan gemaakt zij vermoorden mensen en wij moet het betalen onze leiders zijn moordenaars ons koningshuis zit ook in het WEF en zij maken zich dus ook schuldig aan genocide maar jullie dom volk krijgen nu al de rekening gepresenteerd klimaat alles gaat u betalen de wantluizen zullen straks over jullie rug gaan kruipen van armoede nog erger dan in de jaren dertig, en jullie verdienen dat ook jammer voor het goed volk die niet op Rutte en zijn tuig hebben gestemd denk eraan VVD is afgezakt tot een van de grootste criminelen partij die kinderen ouderen mensen gewoon onder onze neus zijn aan het vermoorden.

    • Erge honger, gepaard gaande aan hongeroedeem heet geeuwhonger. Ik heb pas vijf maanden in het ziekenhuis gelegen. Om aan te sterken kregen de patiënten in een speciale instelling (Flevohuis) aardappelsoep te te eten. Tijdens de hongerwinter in mijn fröbeljaren kregen we van ome Adolf tenminste nog aarappelschillensoep. Na de aansterkingskuur was ik zestien kilo afgevallen. Hitler kom terug, alles is vergeven!!!

  2. Zelensky’s nut is uitgediend, de oorlog is tanende.
    Opmaat voor een aanslag door de VS op Zelensky om vervolgens Rusland de schuld in de schoenen te stoppen.

  3. Ik denk, dat de USA eerdaags Zelensky vermoorden, en dan RU de schuld geven.

    Vraag is niet “of” maar waneer en hoe.
    Raket aanval/ Scherpschutter? Iemand die zijn stiletto’s saboteert?

    Hij moet dood; dat is duidelijk; bij verliezen van de oorlog kan hij heel, heel veel vertellen over USA en namen nnoemen–ook over Rutte en MH17.

    • Ik ben bang dat je er wel eens gelijk in zou kunnen krijgen er staat ons nog heel veel onheil te wachten wij zijn van onze moordenaars nog niet af.

  4. Het kan zijn dat ze hem nu de rug toedraaien omdat ze hem een zetje hebben gegeven iets vreselijks te doen. Dan kunnen ze hun handen wassen. Het is nog lang niet over…blijf op je hoede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in