Schwab: World Economic Forum, Wikimedia Conmons, CC BY-SA 2.0; Gasboring: Pixabay; Beurscrash: Freepik; Collage; Wochenblick

Nauwelijks waren de Russische tanks Oekraïne binnengerold, of de eerste globalisten begonnen al te roepen waar de reis heen ging. George Soros adviseerde de “transatlantische-alliantie” in te grijpen.. Het Wereld Economisch Forum (WEF) van Klaus Schwab heeft een artikel gepubliceerd waarin verregaande sancties worden aangeprezen als een doeltreffend middel tegen schurkenstaten, zoals Rusland nu is. Intussen hebben talrijke grote bedrijven alle banden met de Russische markt verbroken – een voor het bedrijfsleven schadelijke actie. Uiteindelijk wordt Europa als economisch centrum met de ondergang bedreigd. Is dit een nieuwe stap in de radicale herstructurering van de wereld naar hun zin, de “Great Reset”, waar we uiteindelijk allemaal niets meer zullen bezitten? schrijft Wochenblick.at.

Duizenden banen bedreigd: de fabrieken liggen stil

Telkens weer slaan de voorstanders van de “Great Reset” en de bijbehorende “Agenda 2030” van de “Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN” op de trom voor een einde aan de auto. Al in 2014, in de aanloop naar de globalistische bijeenkomsten in Alpbach en Davos, droomde men ervan dat het in 2030 “absurd” zou zijn om een eigen auto te bezitten. Dat zou nu wel eens eerder kunnen komen dan men denkt. Want de autoproductie, die zo belangrijk is voor de Duitstalige ruimte, ligt nu op veel plaatsen stil. Alleen al in de BMW-fabriek in Steyr lopen 3.800 banen acuut gevaar.

De productie ligt ook stil in het hoofdkwartier van BMW in München, en in de autofabrieken in Oxford, Dingolfing en Nederland. De oorlog van Poetin” moet daar nu de schuld van krijgen. Sommige leveranciers laten kabelbomen produceren in Oekraïne, dat momenteel nauwelijks door het conflict wordt getroffen. Dit is in het westen van Oekraïne, waar, volgens onafhankelijke frontlijnverslaggevers van de alternatieve media, het leven grotendeels ordelijk doorgaat. Terzelfder tijd blijven de BMW-fabrieken in de VS, China en Mexico in bedrijf.

Sancties als mede-trigger van de noodtoestand

Het probleem ligt dus veel eerder bij de Russische sancties. Sommige grondstoffen die belangrijk zijn voor de auto-industrie komen immers voor een groot deel uit Rusland: Duitsland haalt een vijfde van zijn behoefte aan palladium en 44 procent van zijn behoefte aan nikkelerts uit Rusland. De wereldprijzen voor deze twee metalen en voor aluminium – ook hier is Rusland een belangrijke exporteur – rijzen de pan uit. Terwijl Rusland geen leverancier meer is in Europa, staan de Verenigde Staten op de vierde plaats achter Rusland, Zuid-Afrika en Canada als producent van palladium.

En de fabrieken van de Duitse automobielfabrikanten – en niet alleen BMW – kunnen nog langer stilstaan als de volgende voorkennis waar is…

Het werd mij zojuist toegezonden.
Kan iemand dit bevestigen? Of is dit nepnieuws?

Economische positie acuut bedreigd

“De oorlog van Poetin” als aanleiding voor een grondstoffencrisis: dat is het verhaal dat zij de wereld willen opdringen. En in Opper-Oostenrijk zouden nog meer problemen kunnen komen. Bij “voestalpine” zijn er nog voorraden voor een paar maanden. Maar in 2015 kwam ongeveer een derde van zijn staal uit Oekraïne. Met de sancties tegen Rusland is een andere alternatieve mogelijkheid weggevallen. De twee landen die met elkaar in conflict zijn, zijn twee van de vier Europese staten in de top 10 wat de wereldproductie betreft. De dreiging moet niet alleen over grondstoffen gaan, maar ook over energie.

  Poetin's dilemma

Gewessler’s faillietverklaring

Het is algemeen bekend dat Rusland, samen met de VS, het meeste aardgas ter wereld produceert. Dat dit ook onze economie bedreigt, is minder erg, want de aankondiging van minister van Infrastructuur Leonore Gewessler (Groenen) om voorrang te geven aan de huishoudens is eigenlijk een faillietverklaring. In 2019 namen de huishoudens immers slechts 17 procent van het binnenlandse aardgasverbruik voor hun rekening, terwijl de grootschalige industrie goed was voor 65 procent. Gas was goed voor ongeveer 35 procent van de uiteindelijke energiebehoefte van de industrie. In die tijd was Opper-Oostenrijk de provincie die er het meest op rekende.

Zonder energie in bezitloosheid

Gewessler legt niet uit hoe de mensen geacht worden nog steeds de gasrekening in hun huishouden te betalen wanneer zij geen werk meer hebben omdat de centrales stil staan Maar misschien hoort dat bij het plan. Het WEF schrijft regelmatig over hoe schadelijk gas voor het milieu toch is, zelfs als het alleen maar uit het fornuis van gewone burgers komt. Zij zou de “geleidelijke afschaffing van olie en gas” tegen 2050 willen versnellen. Er wordt verwezen naar een “wetenschappelijk gefundeerd concept van klimaatneutraliteit”. Dit stelt serieus voor aan gas- en oliemaatschappijen om hun eigen productie te verminderen in geval van twijfel “voor het klimaat”.

De banen die op het spel staan – ook als gevolgschade – zijn waarschijnlijk collaterale schade. Het is schade die de voorstanders van deze agenda aanvaarden. Ook Gewessler doet er sinds haar aantreden alles aan om het bezit van privé-auto’s duurder te maken. Wochenblick berichte hierhier und hier) Ook de EU-Commissie heeft soortgelijke plannen aangekondigd. Wetende dat veel mensen daarvan afhankelijk zijn voor hun dagelijkse woon-werkverkeer. Tegelijkertijd worden er “eco-sociale belastingen” geheven, die ook aan de eindverbruiker kleven. Steeds minder inkomsten: of zoals het WEF voor 2030 voorspelde: “Je zult niks bezitten. En je zult gelukkig zijn.”

Onteigening, omscholing, uithongering

Hoe dieper men zich in de zaak verdiept, hoe bizarder de plannen in elkaar grijpen. Want in een aanbeveling voor de energiesector schrijft het WEF: “Het gebruik van digitalisering en datagestuurde besluitvorming is een andere belangrijke imperatief voor de sector.” Want: “In de digitale klimaatneutrale wereld zijn duizenden “data wetenschappers” nodig in de energie-industrie.” Willen zij het gebruiksgedrag van burgers en bedrijven analyseren, controleren en uiteindelijk rantsoeneren? Of staan wij voor de dreiging van een totaal genetwerkte “smart city”, waarin consumentengegevens in de plaats komen van vrije verkiezingen? Het WEF is de belangrijkste pleitbezorger van de “Vierde Digitale Revolutie” – Wochenblick legt hier uit welke vertekeningen daardoor dreigen te ontstaan.

Uiteindelijk zou men mensen ook compliant kunnen maken met betrekking tot hun meest essentiële behoeften.. Zoals bekend gaat de weg naar het hart door de maag – en Rusland en Oekraïne zijn de twee belangrijkste graanproducenten van Europa. Hun productievolume is in de afgelopen tien jaar verdubbeld, en ongeveer de helft wordt naar andere markten uitbesteed. In 2020 heeft Rusland voor het eerst de VS ingehaald als de belangrijkste tarwe-exporterende natie. Dit betekent dat het land, dat ook zelfvoorzienend is in graan, de globalisten en het westerse machtsblok voor de voeten loopt.

Als de honger komt, zal Bill Gates komen?

  "Rusland moet Oekraïne rustig vernietigen, met alle middelen die daarvoor nodig zijn"

Bepaalde wereldleiders bemoeien zich altijd tot op zekere hoogte met de zaak om de respectievelijke plannen vast te leggen. Een voorbeeld is de overeenkomst tussen de Bill & Melinda Gates Foundation en het Wereldvoedselprogramma van de VN, waarvan de vertegenwoordigers ook komen en gaan bij het WEF: samen willen zij soevereiniteit over de voedselvoorziening in de Derde Wereld bereiken en steunden zij de Alliantie voor een Groene Revolutie in Afrika (AGRA).

Gates zag dit als een bijdrage aan de verwezenlijking van de “Millennium Development Goals”. Dit zijn de voorlopers van de 17 “Duurzame Ontwikkelingsdoelen” van de 2030 Agenda. Net als het WEF kan Gates zich voorstellen dat men afhankelijk is van synthetisch voedsel uit het laboratorium om de wereld te voeden. Sinds het uitbreken van de Oekraïne-crisis is Gates verdacht stil geweest. Is het slechts de stilte voor de storm?

“Particuliere sancties” bevorderen de ondergang

Er is nog een lange weg te gaan voordat dit gebeurt. Maar het is heel goed mogelijk dat door het totale repressieve optreden tegen Rusland straks heel Europa met zijn economie aan flarden zal liggen. Een lijst die momenteel in omloop is, suggereert slechte dingen: de “particuliere” sancties en vrijwillige marktuitsluitingen van verschillende merken, waarvan men de gevolgen nog niet heeft kunnen achterhalen, treffen alle sectoren van de maatschappij.

Overigens hebben sommige van deze bedrijven en verenigingen zich allang officieel verbonden tot de uitvoering van het wereldwijde egalitarisme via “Agenda 2030”. En de Duitse minister van Buitenlandse Zaken en WEF-discipel Annalena Baerbock maakte er geen geheim van dat de officiële sancties al bedoeld zijn om “Rusland te gronde te richten”. Er komen nog spannende maanden aan…

– Apple Pay – een volledig verbod voor de Russische Federatie;
– Apple – volledige terugtrekking uit de markt;
– Adidas – beëindigde de samenwerking met het Russische nationale voetbalelftal;
– Audi – markt uittreding;
– AMD – een verbod op de levering van microchips en binnenkort een verbod op de levering van grafische kaarten;
– Amazon – een heel blok van zijn hele detailhandel zal het toetje zijn;
– Adobe – sluit hun diensten af;
– British Petroleum – heeft 20% van zijn aandelen uit Rosneft teruggetrokken;
– BMW – fabrieken sluiten, levering van auto’s en onderdelen blokkeren;
– Chevrolet – verlaat de Russische markt;
– Festival van Cannes – Russische delegatie blokkeren;
– Cadillac – verlaat de markt;
– Carlsberg – uitvoerbeperkingen;
– CEX IO – crypto-platform blokkeert gebruikers uit de Russische Federatie;
– Cinema 4D – toepassing werkt niet;
– Coca-Cola – van de markt gehaald;
– Danone – stapt uit de markt, samen met zijn dochteronderneming Prostokvashino;
– Dell – de markt verlaten;
– Dropbox – werkt over een paar dagen niet meer;
– DHL – de markt verlaten;
– Eurovisie – diskwalificatie;
– Ericsson – terugtrekking uit de markt;
– Exxon Mobil – terugroeping van alle Russische oliemaatschappij-specialisten;
– Etsy – blokkeert alle fondsen op Russische rekeningen;
– Facebook – een verbod op Russische media-accounts;
– FedEx – volledig verbod op leveringen;
– Formule 1 – annulering van de Grand Prix van Sotsji;
– Ford – sluit alle winkels;
– FIFA – diskwalificatie van het nationale elftal voor de wereldbeker en een verbod om internationale wedstrijden in Rusland te houden;
– Google Pay – gedeeltelijk verbod;
– Google – 15 miljoen dollar aan humanitaire hulp voor Oekraïne;
– Google Maps – een informatieblok voor Russen;
– General Motors – stopzetting van de export;
– HP – de markt verlaten;
– Harley Davidson – einde aanbod;
– Instagram – propaganda blokkeren;
– Intel – verbod op de levering van microchips;
– Jaguar – verlaat de markt;
– Jooble – verwijderde dienst voor het zoeken van werk;
– KUNA – onvermogen om crypto’s te delven voor Russen;
– Lenovo – de markt verlaten;
– LinkedIn – bereidt zich voor om het land helemaal te verlaten;
– IOC – Annulering van alle wedstrijden;
– MasterCard – de productie van kaarten opschorten,
– Maersk – zendingen naar/van Rusland stopzetten;
– Mercedes – marktuittreding;
– Megogo – annuleert alle Russische films;
– Mitsubishi – personeel van 141 servicecentra – te verlaten;
– Microsoft Office – “een breed scala van activiteiten wordt besproken”;
– Mobile World Congress – De Russische delegatie was niet geaccrediteerd;
– NFT -blokkering van gebruikers uit Rusland en Wit-Rusland,
– NHL – een volledige blokkering van spelers uit Rusland;
– Netflix – een blokkade van Russische abonnementen, stopzetting van de productie van Russische tv-series;
– Nike – sluiting van alle winkels;
– Nintendo – een verbod op aankopen in roebels;
– Nestlé – sluiting van alle 6 fabrieken in Rusland;
– OnlyFans – sluiting in Rusland;
– Paysera – bevriezing;
– PayPal – rekeningen bevriezen voor opnames.
– Paramount – filmdistributieblok;
– Parimatch – ingetrokken franchise;
– PlayStation – bevriezing van de betaling
– Porsche – terugtrekking uit de Russische Federatie;
– Renault – terugtrekking uit de Russische Federatie;
– Samsung Pay – blokkering van de dienst;
– Snapchat – een blok van toepassingen in Rusland en Wit-Rusland,
– Scania – terugtrekking uit de Russische markt;
Shell – beëindiging van het contract met Gazprom;
– Spotify – abonnement kan niet betaald worden;
– Sony – een filmdistributieblok.

  Een Oekraïense soldaat zei dat de Oekraïense verliezen zo zwaar zijn waar hij vecht dat ze moeite hebben om de lichamen te bergen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oorlog was altijd al nodig om ‘The Great Reset’ af te dwingenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe openingssalvo’s zijn geworpen – Wat zijn de volgende stappen van Poetin in Oekraïne?
Volgend artikel“Totale oorlog” retoriek verraadt systematische NAVO-vijandigheid tegenover Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

36 REACTIES

 1. Ze moeten heel the great reset per direct ontbinden en hele zware straffen opleggen want ze maken de hele wereld kapot.Klaus Schwab per direct levenslang in een zwaar bewaakte inrichting plaatsen of als hij liever een spuitje wil mag dat ook.Hitler was heel erg maar hij is de moderne Hitler en alweer uit Duitsland alleen heel de wereld gaat kapot aan die vuile smeerlap.

  • Dat kan alleen in de fictieve wereld, waarvan ze ons een eeuw lang hebben voorgespiegeld dat we daarin zouden leven. Zelf hebben ze in hun productie van 7 minuten ‘I Pet Goat’ de echte wereld laten zien. Waar ze echter niet op rekenen is dat God Zich er op het laatst Zelf mee zal gaan bemoeien. Dan zijn de rapen gaar voor de NWO. Zie https://www.youtube.com/watch?v=eZRmYACf3A4

  • Je weet niet waar je het over hebt. Dit is veeeeeeeel erger dan de 2e wereldoorlog. Kijk naar de serie EUROPE THE LAST BATTLE.

  • Schwab is 84 jaar dus…….die man heeft eerst zijn leven geleefd en nu op het einde van zijn leven laat hij straks een teringzooi achter en ja weer een duitser met lugubere ideeen.

 2. 99% van de gewone mens snapt niet dat dit voor Rusland alleen maar vervelend is, maar voor ons gewoon rampzalig. De export van Rusland naar het westen is voornamelijk onbewerkte producten en halffabrikaten, andersom gaat het voornamelijk om luxeproducten.
  Zelfs als ze met twee benen in hun eigen graf staan blaat het gemiddelde schaap gewoon door zonder zijn ogen open te doen. Voor al deze schapen hoop ik dat hun 4e booster zijn werk vlot zal doen.

 3. Agenda 2030 en “the great reset” staat voor
  bevolkingsreductie naar 500 miljoen “mensen”.
  Klaus (Rothschild) Schwab bedoelt dus eigenlijk:
  “Je zult niks bezitten. En je zult in vrede rusten.”
  Enfin, iedereen lijkt het wel prima te vinden…

 4. Eigenlijk laat dit de noodzaak zien voor elk groot land om zoveel als mogelijk zelfvoorzienend te worden als ze je kapotstuk willen maken.

  • Daar komen we met zijn allen nu wel erg laat achter. Dit is de reden waarom de elite de internationale handel voortdurend heeft opgefokt – dan zijn we allemaal afhankelijk van hen en zijn hun tirannieke plannen niet meer te verhinderen. Ze hebben alle leiders in hun pocket, ook Putin. Want waarom begint hij nu ineens oorlogje te spelen, nu het als een puzzelstuk past in de elitaire plannen? Zie: https://www.youtube.com/watch?v=eZRmYACf3A4

   • Mijn bescheiden complottheorie daarover: Putin krijgt Oekraïne terug als militair neutrale staat. Hij mag de Amerikaanse pipo vervangen door een Russische pipo. Hij krijgt een showproces van sancties, maar met het voordeel van destabilisatie van de Europese economie en verhoging van zijn gasprijs. Euro verzwakt, roebel stijgt wat. China was al akkoord. Allemaal positief voor de NWO.

  • Rusland is dat al, dat hebben die slimmeriken in den Haag nier door. Putin lacht ze vierkant in het gezicht uit. Laat die stumperds maar, zal hij denken.

 5. Het volk is is al zover ,iemand stuurde mijn een mail dat om 8 uur de klokken gaan luiden en we allemaal het licht en de verarming moeten uit zetten. Met de slogan liever in donker en in de kou dan gas van Poetin Maar de honger hebben ze niet dus ik stelde voor als je het doet moet je het goed doen , dus een week niet te eten licht uit verwarming uit en constant de klokken laten luiden. Nog geen antwoord terug.

  • Shit ! en ik hoopte bij het lezen van je eerste zin dat we massaal gewapend met hooivorken naar Den Haag zouden optrekken met touw in de hand….daar zit het probleem, bij de WEF hoeren die ons volk verraden.

 6. Hitler had vroeger een hard roepende grote bek om mensen te overtuigen.
  Tegenwoordig gaat het op een stille en geniepige manier zodat de meeste mensen geen idee hebben hoe de hazen lopen.
  Het is zoiets als kinderen laten geloven in Sinterklaas, maar nu tegen volwassenen.
  De teleurstelling is gigantisch zodra ze erachter komen dat ze voor de gek gehouden zijn.

  • Het bizarre vind ik toch wel dat dit helemaal niet stil en geniepig gaat, maar heel openlijk via het WEF en de SDG’s van de VN. Mensen willen het gewoon niet zien. Je maakt mij ook niet wijs dat die lemmingen de afgrond niet zagen in de laatste seconde dat ze nog konden stoppen.

 7. Wat een prima artikel. De hele zg “groene energie/klimaat”-hoax, met zijn onhaalbare doelen, is er op gericht om de burger een wortel voor te houden en hem voort te laten sjokken met het waanidee dat hij onderweg is naar een “sustainable” toekomst, terwijl hij in werkelijkheid onderweg is naar zijn dood.
  Die hele windmolen- en andere “kimaat”-waanzin levert niet alleen niks nuttigs op en de “klimaatdoelen” LIJKEN niet alleen onhaalbaar: ze zijn het ook, want daar gaat het helemaal niet om. Die hele klimaat/eco-kermis is opgetuigd voor een heel ander doel: de ondergang van het grootste deel van de wereldbevolking. Alleen als de wereldbevolking mééwerkt aan zijn eigen ondergang, is die ondergang te bewerkstelligen. We hebben nu met de holohoest-plandemie gezien dat de mensheid dom genoeg is om zich dodelijk te laten belazeren. Dat is een meevaller voor de NWO-deelnemers.

  • Ik heb ook nooit wat van dat klimaatgedoe gesnapt..hoe je dan nog steeds voor een paar tientjes naar Italie of Spanje kunt vliegen…elke minuut een vliegtuig vol..

 8. Heb het idee dat al deze sancties al lang van te voren gepland zijn. Zeker als je ziet met wat een gemak bijna 80% van de bedrijven en instellingen binnen een week de banden met Rusland verbroken hebben.

  Het zou weleens kunnen zijn dat de echte vijand niet in het oosten maar in het westen zit ( maar dat wisten we eigenlijk al).

 9. Zoals martin armstrong al sinds maart 2020 oppert, dat zijn computer voorspeld dat al die zieke psychopaten aan hun haren uit hun bunker worden getrokken en hoogst waarschijnlijk hun hoofden op een spies komen te staan🙈.

 10. Als je zo naar die lange lijst van WEF partners kijkt die uit Rusland ’treden’
  en de rest van de landen die van alles, onredelijke dingen naar Russen die er niks mee te maken hebben doen, als sport en leden van oid.

  Dan lijkt het alsof ze al een wereldoorlog oproepen, eerst zoveel mogelijk partners van WEF en meelopers van uit Rusland en dan… dan sturen ze wellicht via via wat foute rakketten die kant op… en dan breekt de hel pas echt los, laten we hopen dat de rakketten op alle foute WEF en aanhang, EU foute leiders e.d. landen foute leiders e.d. dat soort valt, zodat we voor altijd in elk geval van die gasten verlost zijn en de normale mensen weer normaal hun leven kunnen lijden, zonder geleid te worden door dat tuig wat ons het liefst (die wat overleven) aan de computer gekoppeld zien, zodat ze bestuurd kunnen worden naar wens (de hunne)

  wat een rare/nare tijd leven we nu in, jaren die we nooit never kunnen terug krijgen, jaren die van ons leven afgestreept worden/zijn.

 11. WEF is een instelling die is opgericht door de elite en rijkste der aarde maar is nooit door welk volk dan ook gekozen het is een onterechte instelling en dus hij moet meteen verdwijnen en de daders opruimen ook al zitten er koningen en koninginnen in deze club.
  Het volk heeft deze club steeds ondersteund en zich laten bestelen en om nu te janken is geen tijd meer voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in