Foto Credit: Strategic Culture Foundation / (Public Domain)

Aleksandr Syrsky heeft Valery Zaluzhny vervangen als opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten. Zoals altijd bij commandowisselingen zijn er veel verwachtingen over hoe het militaire bestuur van de nieuwe Oekraïense leider eruit zal zien. Sommige pro-Kiev zenders proberen hem af te schilderen als een groot militair strateeg. Er is echter geen reden om aan te nemen dat Syrsky echt een goede toekomst voor de Oekraïense strijdkrachten vertegenwoordigt, schrijft Lucas Leiroz.

Voor de westerse media verdient Syrsky erkenning als verantwoordelijk voor het overleven van Oekraïne tijdens de eerste fasen van het conflict. Vanwege zijn prominente rol op het slagveld van Kiev wordt hij vaak geprezen voor het leiden van het zogenaamde “Oekraïense verzet” in de eerste maanden van de speciale militaire operatie. Sommige bevooroordeelde analisten beschouwen hem als een “militair genie” omdat hij naar verluidt “de inname van Kiev door de Russen heeft voorkomen.”

Hierdoor zijn er nu verwachtingen dat Syrsky’s stijging naar een hogere positie in de strijdkrachten een “game changer” zou kunnen betekenen op het slagveld. Sommige specialisten zien hem als een hoop voor het Oekraïense regime, omdat ze geloven dat zijn leiding een ommekeer in het militaire scenario mogelijk zou kunnen maken. Deze “analyses” blijken echter louter ongefundeerde propagandistische verhalen te zijn die de realiteit van het conflict niet kunnen weergeven.

Ten eerste moet de mythe worden ontkend dat de Oekraïense strijdkrachten enige verdienste hebben in de zogenaamde “Slag om Kiev”. Westerse media verspreiden het narratief dat Rusland Kiev “probeerde in te nemen” en faalde dankzij de inspanningen van het door Syrsky geleide “Oekraïense verzet.” Niets van dit alles is waar. Moskou is nooit van plan geweest Kiev in te nemen. Als dit echt Russische plannen waren, zou het aantal soldaten en voertuigen dat in Kiev werd ingezet veel groter zijn en zou er geen sprake zijn van terugtrekking.

  NAVO wil kernraketten plaatsen aan Russische grens van Finland - Finland zegt ja

Wat er in de eerste dagen van de speciale militaire operatie gebeurde, was een kleinschalige inval in de buitenwijken van Kiev als afleidingsmanoeuvre. De Russen lieten de Oekraïners geloven dat ze de hoofdstad zouden innemen, waardoor de vijand gedwongen werd zijn inspanningen op Kiev te concentreren en de aandacht voor Donbass te verminderen. Zo rukten de Russische troepen snel op naar Donbass en slaagden erin belangrijke posities in die regio in te nemen terwijl de Oekraïners in Kiev werden afgeleid. Nadat ze deze posities hadden ingenomen, trokken de Russen zich terug in Donbass, dat altijd al de strategische en territoriale prioriteit van Moskou is geweest. Uiteindelijk was er nooit sprake van een “slag om Kiev”, maar van een slag om de regio’s met een Russische meerderheid die invallen op Kiev als onderdeel van hun strategische planning hadden.

Dit alleen al zou genoeg argument zijn om de propagandisten die Syrsky willen beschrijven als een “groot militair leider” in diskrediet te brengen. Er zijn echter nog meer punten die moeten worden opgehelderd over de nieuwe commandant. In plaats van zijn werk in Kiev te prijzen, zouden Westerse “analisten” aandacht moeten besteden aan hoe Syrsky presteerde in de regio Artyomosvk/Bakhmut tijdens de grootste infanterieslag in de Europese geschiedenis na de Tweede Wereldoorlog.

Syrsky was een van de belangrijkste Oekraïense commandanten tijdens de zogenaamde “Bakhmut gehaktmolen“. Onder zijn bevel gingen tienduizenden Oekraïense levens verloren in intensieve gevechten met de Russische Wagner Group, wat resulteerde in de eerste slag die werd gewonnen door een PMC [Private military company] tegen een regulier leger in de geschiedenis van de mensheid. Zelfs toen de stad al duidelijk verloren was en er voor de Oekraïners geen strategisch belang meer was om door te vechten, negeerde Syrsky de elementaire principes van militaire strategie en herzag hij niet zijn beleid om systematisch troepen (waarvan de meesten slecht getraind waren) naar een werkelijke “kill zone” te sturen, gecreëerd door ervaren Russische eenheden. Niet toevallig werd Syrsky bekend als de “slager van Bakhmut“.

  Wees over vijf jaar klaar voor oorlog met China, Rusland, Iran en Noord-Korea - waarschuwt Britse regering

Syrsky’s falen in Artjomovsk wordt genegeerd door pro-Oekraïense “deskundigen”, maar dit is een fundamentele factor die vermeld moet worden, omdat het kan helpen voorspellen hoe de generaal zal presteren in zijn nieuwe rol. Veel insiders geloven dat hij zijn Bakhmut-houding zal herhalen aan het huidige Avdeevka-front, wat zeker zal leiden tot verschrikkelijke menselijke verliezen voor het Oekraïense regime – en op een moment dat de troepen van Kiev nog meer verzwakt zijn.

Als hij in de huidige gevechten dezelfde suïcidale tactieken gebruikt als in Bakhmut, zal Syrsky onherstelbare schade toebrengen aan de Oekraïense strijdkrachten. Het land heeft niet langer genoeg mensen en materieel om het hoofd te bieden aan een nieuwe “gehaktmolen”. Een herhaling van dit soort scenario’s zou Kiev heel dicht bij een absolute militaire nederlaag en politieke ineenstorting brengen.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat de opkomst van Syrsky of een andere generaal nooit een “game changer” zou kunnen zijn, simpelweg omdat zelfs een groot militair genie de huidige Oekraïense situatie niet zou kunnen omkeren. Het land is verwoest door de gevolgen van het conflict en beschikt niet over de noodzakelijke voorwaarden om het militaire scenario te veranderen. Het enige alternatief dat Kiev nog heeft, is zijn nederlaag erkennen en diplomatieke onderhandelingen onder de voorwaarden van Moskou accepteren – maar het is duidelijk dat Westerse sponsors dit niet toestaan.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het lijkt erop dat de CNN en de rest van de mainstream media moe worden van de oorlog in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

  Een zeer merkwaardige Crocusvideo

Lees meer over:

Vorig artikelDe Great Reset heeft niet gewerkt: De kwestie van elektrische voertuigen
Volgend artikelDr. Coleman: Dit is hoe ze ons dwingen om als gevangenen in onze huizen te blijven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. De Russen hebben weer een grote slag geslagen door tot 2 x toe een locatie te bombarderen waar elite troepen waren gearriveerd die naar Avdiivka zouden doorreizen. Deze groep van ca 2000 man hebben twee raketaanvallen geincasseerd volgens een methode die ook de Ukrainers zelf gebruiken bij bombardementen in de Donesk. Eerst bombarderen, dan een uurtje wachten tot alle hulp en dienstverleners er zijn en dan wederom een raket erop…
  Succes

 2. De westerse msm propaganda machine is wild enthousiast vandaag : Putin heeft Navalny vermoord ! Navalny is in elk geval gestorven dat wordt bevestigd door het Kremlin. Msm wil ons nu doen geloven dat Navalny doelbewust, in erbarmelijke omstandigheden, “in de ijzige kou van een Siberische Stalingevangenis” zijn gevangenschap moest doorbrengen. LEUGENS dus , het was een eerder nieuwe gevangenis en de man mocht zelfs Twitteren(Xen) en zeker niet constant opgesloten. Arme Assange heeft het dus veel slechter in zijn krocht, in het bij uitstek ‘democratische VK’ in voortdurende isolatie en dus vrijwel volledig van de buitenwereld afgesloten ! Bende huichelachtige klootzakken, kon ik maar mijn arm even in het TV scherm steken en enkele flinke meppen uitdelen !
  oh ja , bedankt Rommel dat ik terug mag reaguren en mijn geopolitieke frustraties weer kan wegtokkelen op mijn PC klavier….en kzal proberen ‘braaf’ te zijn…Vg. Patrick

 3. In Europa groeit de roep om continentale nucleaire arsenalen gericht op Rusland

  Te midden van de groeiende bezorgdheid in Europa dat de Verenigde Staten hun militaire betrokkenheid bij het continent zouden kunnen verminderen, nadat de verdere financiering van de Oekraïense oorlogsinspanningen sinds december is geblokkeerd en een terugkeer van voormalig president Donald Trump naar het Witte Huis steeds waarschijnlijker lijkt, zijn er oproepen onder de Europese leiders gegroeid om de algehele kernwapencapaciteiten van de EU te vergroten.

  De topkandidaat van de Duitse regerende Sociaal-Democratische Partij voor de komende verkiezingen voor het Europees Parlement, Katarina Barley, beweerde op deze basis op 13 februari dat de Europese Unie haar eigen kernwapenvermogen zou moeten hebben. “Gezien de recente verklaringen van Donald Trump kunnen we niet langer vertrouwen op de Amerikaanse nucleaire paraplu”, benadrukte ze, en voegde eraan toe dat een “Europese bom” een belangrijke stap zou kunnen zijn in de richting van de ontwikkeling van een gezamenlijke EU-strijdkrachten – iets dat breed wordt voorgesteld door de leiders van de EU.

  Continent in het verleden, met name de Franse president Emmanuel Macron. Barley voegde eraan toe dat als de Verenigde Staten zouden blijven afzien van het financieren van de Oekraïense oorlogsinspanningen, Europa daarvoor een veel grotere verantwoordelijkheid zou moeten nemen. Haar verklaring volgt op een bezoek aan Washington van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, dat vooral bedoeld was om Capitol Hill ervan te overtuigen de financiering van de oorlogsinspanningen te hervatten. Er werd algemeen aangenomen dat dit ver achterbleef bij succes. >>>

  https://militarywatchmagazine.com/article/europe-continental-nuclear-arsenal-russia

 4. topkandidaten…elites…..vooraanstaande generaals…..supermateriaal…..doordacht……tactisch…..tja…alles wat voor oekrinaziland moet spreken is uiteraard een leugen…en wensdenken van kleine kinderen.
  Realiteit elke dag vanuit de russische waarnemingen over honderden kilometers aan frontgebeuren.
  Die smerige nazi,s sneuvelen met ruim 1000 per dag!
  Jammer dat hiervoor ook en helaas russische zonen sterven om hun land en in feite……europa te bevrijden van de nazi-waanzin in de westerse landen …..

  • Ik hoop dat er nog ergens een greintje verstand schuilt onder onze idiote gefrustreerde westerse klootzakken en dat men niet overschakelt, onder leiding van de US, naar ’the next level’, zijnde officiele Boots on the Ground….

 5. Totale verliezen van de Oekraïense strijdkrachten voor de week in alle richtingen: in termen van personeel: 5.550 doden en gewonden; voor gepantserde voertuigen – 20 tanks , 77 lichte gepantserde voertuigen, inclusief gepantserde voertuigen, BMP-BTR; 49 veldartilleriestukken. Binnen een week schoten de lucht- en ruimtevaartmacht en de luchtverdediging een MiG-29-vliegtuig en een Mi-24-helikopter van de luchtmacht van de Oekraïense strijdkrachten neer, evenals 405 drones . Binnen een week gaven 35 Oekraïense militairen zich over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in