Oregon Department of Transportation / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

We maken nu een van de langste en meest ondraaglijke versies van “We zeiden het toch” in de geschiedenis mee. Toen de wereldregering in maart 2020 besloot om de wereldeconomieën “stil te leggen” en alle sociale activiteiten te smoren, kinderen onderwijs te ontzeggen en erediensten en feestdagen te annuleren, kwam er geen einde aan de waarschuwingen voor de vreselijke bijkomende schade, ook al werden de meeste ervan gecensureerd, schrijft Jeffrey A. Tucker.

Elk stukje van de waarschuwingen bleek waar. Je ziet het in elk verhaal in het nieuws. Het zit achter elke krantenkop. Het zit in ontelbare familiedrama’s. Het zit in het verlies van vertrouwen. Het zit in de omwenteling in de industrie en demografie. De vingerafdrukken van lockdowns zijn diep verankerd in elk aspect van ons leven, op voor de hand liggende en minder voor de hand liggende manieren.

Eigenlijk zijn de resultaten nog erger dan critici hadden voorspeld, simpelweg omdat de chaos zo lang heeft geduurd. Er zijn schijnbaar eindeloze herhalingen van dit thema. Onderwijsverlies, infrastructurele inbreuken, welig tierende criminaliteit, enorme schulden, inflatie, arbeidsethosverlies , een groeiende ineenstorting van commercieel vastgoed, inkomensverlies, politiek extremisme, personeelstekorten, drugsverslaving en nog veel meer zijn allemaal terug te voeren op de noodlottige beslissing.

De krantenkoppen over schijnbaar ongerelateerde zaken gaan terug naar hetzelfde, op omslachtige manieren. Een goed voorbeeld is het nieuws over de ineenstorting van elektrische voertuigen. De verwarring, desoriëntatie, waninvesteringen, overproductie en bezuinigingen – samen met de krankzinnige ambitie om een land en wereld met geweld om te vormen van olie en gas naar wind- en zonne-energie – zijn allemaal terug te voeren op die noodlottige dagen.

Volgens de Wall Street Journal “hadden autofabrikanten een jaar geleden nog moeite om aan de grote vraag naar elektrische voertuigen te voldoen. In een paar maanden tijd sloeg de dynamiek echter om, waardoor ze op de rem trapten van wat voor velen een totale push naar een elektrische transformatie was geweest.”

Als je het verhaal leest, is het duidelijk dat de verslaggever de enorme omvang van de boom-bust bagatelliseert.

Dat wil niet zeggen dat Tesla zelf failliet gaat, alleen dat het een afgebakend marktsegment heeft. De technologie van EV’s kan en zal gewoon niet de belangrijkste manier worden waarop Amerikanen rijden. Het leek misschien even anders, maar dat was te wijten aan factoren die precies terug te voeren waren op de opgekropte vraag als gevolg van lockdowns en enorme fouten in het voorraadbeheer door slechte signalering.

  Het duivelse plan om de mensheid te herontwerpen

Terugkijkend, sloegen de lockdowns toe in het voorjaar van 2020 en werden de toeleveringsketens met geweld volledig bevroren. Dit zou een groot probleem kunnen zijn geweest voor autofabrikanten die al lang vertrouwden op just-in-time voorraadstrategieën. Maar precies op dat moment stortte de vraag naar reizen in. Er kwam een einde aan woon-werkverkeer en ook aan vakanties. Op datzelfde moment overspoelden overheidssubsidies en mandaten voor EV’s de industrie, die later allemaal werden opgedreven door de regering Biden.

Toen de vraag toenam, verkochten retailers hun oude voorraad auto’s en keken ze naar fabrikanten voor meer, maar de chips die nodig waren om de auto’s af te bouwen waren niet beschikbaar. Veel auto’s werden in de wacht gezet en de percelen liepen leeg. Dit ging het volgende jaar zo door terwijl de prijzen van gebruikte auto’s stegen en de voorraad verder uitgeput raakte.

Tegen de tijd dat de situatie wanhopig werd in de herfst van 2021, merkten fabrikanten een verhoogde vraag naar EV’s en begonnen ze hun fabrieken om te bouwen voor meer. Er was zelfs een tijd dat auto’s werden verscheept zonder stuurbekrachtiging, alleen maar om aan de vraag te voldoen.

Het leek er even op dat de waanzinnige periode die we net achter de rug hadden, een compleet andere manier van leven voortbracht. Een soort irrationaliteit, geboren uit schok en ontzag, overspoelde de industrie en de cultuur. De EV stond daarbij centraal.

Deze vraag leek zich uit te werken in 2022 toen Amerikanen alle auto’s grepen die beschikbaar waren, misschien bereid om de nieuwe doohickies een kans te geven. En zo ging het maar door, terwijl steeds meer autofabrikanten meer middelen in de productie staken om te profiteren van enorme subsidies en om te blijven voldoen aan nieuwe mandaten voor het verminderen van hun CO2-voetafdruk.

Er was geen reden om te denken dat er iets mis zou gaan. Maar in het volgende jaar begonnen zich ongemakkelijke waarheden af te tekenen. Koud weer vermindert het bereik van EV’s dramatisch. Laadstations zijn niet zo gemakkelijk beschikbaar op langere reizen, opladen duurt langer dan je verwacht en het inplannen van dergelijke zaken kost meer tijd. Bovendien kunnen de reparatierekeningen extreem hoog zijn als je er iemand voor kunt vinden.

  Verhofstadt in Twitter-paniek: "Rechtsextremisten, racisten en witte nationalisten"

Tesla als fabrikant had al deze onvoorziene omstandigheden gepland, maar andere autofabrikanten minder. Al snel kregen de EV’s een slechte reputatie op verschillende fronten.

“Afgelopen zomer begonnen dealers te waarschuwen voor onverkochte elektrische voertuigen die hun percelen verstopten. Ford, General Motors, Volkswagen en anderen schakelden over van koortsachtige uitgaven aan EV’s naar het uitstellen of inkrimpen van sommige projecten,” schrijft de Journal. “Dealers die autofabrikanten smeekten om meer EV’s sneller te leveren, wijzen ze nu af.”

Kortom, “de enorme misrekening heeft de industrie in een lastig parket gebracht, met een potentiële overvloed aan EV’s en halflege fabrieken, terwijl ze wereldwijd nog steeds aan strengere milieuregels moeten voldoen.”

Vandaag verkopen bedrijven de auto’s met verlies om de kosten te vermijden om ze in bedrijf te houden.

Dit is echt een spectaculaire boom-bust geweest in één enkele industrie. Er lijkt ook geen echt einde te komen aan de bust. Vandaag de dag lijkt het erop dat iedereen de kans heeft opgegeven om de massa Amerikaanse auto’s om te vormen tot EV’s. Alle recente trends gaan de andere kant op.

Ondertussen is de EV bij velen zeer geliefd als 1) tweede auto, 2) voor welgestelde forenzen in de voorsteden, 3) die een eigen huis bezitten, 4) die ’s nachts kunnen opladen en 5) die een gasauto hebben als back-up voor koud weer en uitstapjes buiten de stad. Dat wil zeggen dat de markt precies wordt wat hij zou moeten zijn – een golfkarretje van straatwaarde met heel mooie functies – en niet een of ander paradigmatisch geval voor de “great reset.” Dat gebeurt gewoon niet, ondanks alle subsidies en belastingvoordelen.

“Door een samenloop van factoren zagen veel leidinggevenden in de auto-industrie het potentieel voor een dramatische maatschappelijke verschuiving naar elektrische auto’s”, schrijft de Journal, waaronder “regelgeving van de overheid, klimaatdoelstellingen van bedrijven, de opkomst van Chinese EV-fabrikanten en de waardering van Tesla’s aandelen, die met ongeveer 600 miljard dollar nog steeds boven de oude autobedrijven uittorent. Maar de push heeft een belangrijke achterban over het hoofd gezien: de consument.”

Inderdaad, de Amerikaanse economie is, tot groot verdriet van velen, nog steeds in de eerste plaats afhankelijk van consumenten om keuzes te maken die in hun eigen belang zijn. Als dat niet gebeurt, kan geen enkele subsidie het verschil goedmaken.

Dit verhaal is onmogelijk te begrijpen zonder te verwijzen naar de waanzinnige illusies die werden veroorzaakt door lockdowns. Die zorgden voor een adempauze waardoor autofabrikanten zich konden aanpassen. Vervolgens stimuleerden ze de vraag naar transportmiddelen kunstmatig na een lange periode waarin de voorraden waren uitgeput.

  Top globalist, pro-immigratie Eurocraat verlaat Brussel om zich kandidaat te stellen voor het Nederlandse leiderschap, en conservatieven zijn er niet blij mee

Vervolgens overtuigde de hele belachelijke ethiek van de “great reset” idiote bedrijfsleiders ervan dat niets ooit nog hetzelfde zou zijn. Misschien zouden we toch 15-minutensteden krijgen die aangedreven werden door zonnestralen en briesjes, samen met een sociaal kredietsysteem dat de autoriteiten in staat zou stellen om ons vermogen om te rijden in een oogwenk buiten werking te stellen.

Het blijkt dat het hele verhaal, inclusief de valse welvaart van de afgesloten economie, mogelijk gemaakt door het drukken van geld en groteske niveaus van overheidsuitgaven, onhoudbaar was. Zelfs geavanceerde autobedrijven trapten in deze onzin. Nu betalen ze een zeer zware prijs. De nieuwe markt was afhankelijk van een koopwoede die tijdelijk bleek te zijn.

Kortom, de illusies van dit vreselijke beleid zijn ingestort. Het werd geboren uit een beleid dat de vrijheid om zeep hielp onder het mom van viruscontrole. Elk speciaal belang greep zijn kans, inclusief een nieuwe generatie industriëlen die de oude met geweld wilden verdringen.

Het wordt steeds duidelijker wat een ramp dit was. En toch heeft niemand zich verontschuldigd. Bijna niemand heeft fouten toegegeven. De hoge pieten die de wereld kapot hebben gemaakt zijn nog steeds aan de macht.

De rest van ons zit met de gebakken peren en betaalt torenhoge reparatierekeningen voor auto’s die niet optimaal zijn om van de ene stad naar de andere te rijden en weer terug in het koude weer dat nu verdwenen had moeten zijn als de “klimaatveranderingsprofeten” gelijk hadden gehad. Ze blijken net zo correct te zijn als degenen die ons beloofden dat we geen “fossiele brandstoffen” meer nodig zouden hebben en dat de magische inenting iedereen zou beschermen tegen een dodelijk virus.

Wat een verbazingwekkende illusies ontstonden er in deze krankzinnige en destructieve periode. Op een gegeven moment zullen zelfs CEO’s uit het bedrijfsleven zich niet meer laten misleiden door de deskundigen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

WEF-chauffeur geeft toe dat VIP-elites weigeren in elektrische auto’s te rijden en brandstof-auto’s eisenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKijk: Tucker staat versteld in Moskou van betaalbare supermarkt, onberispelijk metrostation
Volgend artikelWordt Syrsky de slager van Avdejevka?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

64 REACTIES

 1. De meeste rijdende MRI/röntgenscanners zijn lease auto’s. Die peperdure flut auto’s, die rijdende zonnebanken die alle kankercellen in je lichaam proberen te activeren, ze worden alleen maar gekocht ivm belasting voordelen en subsidies. Net al alles is het een fake markt. De mensen in die auto’s zijn de mensen die voorop de gaskamers in wilden omdat ze dachten dat het de douche was voordat het ontbijt werd geserveerd in het overdekte zwemparadijs. De mensen in die EV’s zijn de domste muizen, het soort dat sterft zodat de andere muizen kunnen leren dat ze de kaas op een val moeten vermijden.

  Maargoed… of die EV markt is mislukt weet ik niet. Ze willen onze mobiliteit afnemen en dat lukt ze best aardig. Niemand kan die EV’s betalen tenzij ze in een baantje zitten waar ze hun medemens verraden of uitbuiten of profiteren/winst maken van andermans ellende. Benzine is peperduur, cash wordt uitgefaseerd, stroom en digitaal is de norm overal, iedereen blijft maar zonnepanelen kopen… die auto’s zijn onderdeel van een groter plan. Het is niet de bedoeling dat wij allemaal een electrische auto hebben… de bedoeling is dat alleen de totaal slaven deze voertuigen hebben. De losers die hun kinderen en medemensen verraden voor geld en spullen, de meest loyale meelopers, die mogen autorijden en vliegen… net als in middeleeuwen. Wij allemaal arm en de koning en zijn gevolg hebben alles wat ze maar wensen.

  Die EV markt is er niet om een succes te worden, maar om elektriciteit leidens te maken en de auto industrie obv fossiele brandstof te vernietigen. Mijns inziens gaat alles volgens plan. Tel de electrische auto’s op de weg en je ziet dat ze terug willen naar de middeleeuwen waar alleen de elites en hun gevolg electrische auto’s hebben en kunnen reizen. Als Tesla failliet gaat is er een kans dat het flopt, maar vooralsnog is de deepstate alle hoekstenen van ons bestaan aan het slopen. Ik hoop/wens/bid dat 2024 een ommekeer wordt.

  • Hahaahahaha!!! die eerste paragraaf! Ik lig in een deuk.
   Denk het verder ook. Het idee is om de mobiliteit af te jatten. De lobby van de eAuto heeft wel goed gewerkt, echter, ten koste van de slavenarbeid om die smerige accu’s te maken en de mileuvervuiling met het vuilnis van die dingen. De eAuto was er ook voor bestemd om hem meteen uit te kunnen schakelen wanneer gewild door de autoriteiten. Maar waar ook geen rekening mee gehouden wordt, is de infra – hoeveel laadpaaltjes zijn er nu in feite, en hoeveel zijn er nodig in feite? Wat voor een ondergronds netwerk moet dat wel niet worden om al die duizenden laadpalen te installeren overal? En waar gaan die miljoenen auto’s staan met zijn allen als ze moeten laden wat veel meer tijd kost dan effe tanken. In garages zie ik heel veel lege vakken waar dan alleen een eAuto in mag. En ik maar speuren naar een leeg vak voor mijn eigen “fossiele brandstof” koets. Ach ja, zodra de 15 min steden komen, dan zit je snor. Je hoeft nergens meer heen, want al je natjes en droogjes liggen binnen wandelafstand. (En in de ochtend komt de beestenwagen je halen om je naar je knijperfabriek te rijden.)

  • @Theme Wat heb je toch tegen zonnepanelen? Als er iets is dat je onafhankelijk kan maken van de staat dan zijn het zonnepanelen. Koop een accupack, let op je verbruik en niemand maakt je wat. Jij koopt nooit iets met korting? Jij geeft graag je centjes aan “de staat”?? Ik kies graag voor korting op iets wat ik toch gebruik/ verbruik. Stroom verbruik ik dagelijks, door mijn zonnepanelen heb ik binnen een paar jaar nagenoeg GRATIS stroom. Was een makkelijk rekensommetje hoor. Vorig jaar ongeveer €1200 aan voorschot betaald voor stroom en gas, kreeg daarvan €870,- terug… heb jij een lagere rekening dan €330,- per jaar voor stroom en gas voor 4 personen in een normaal huis?

   • Uit nieuwsgierigheid, wat was je investering in die panelen? Wat zijn de onderhoudskosten? Hoe vaak? Kreeg je die subsidie van 1000 euro die mij ook steeds geboden wordt? Ik wil graag wat feiten van iemand die werkelijk is overgestapt. Dank.

    • @Immortal…

     Ik heb wel eens gekeken naar zonnepanelen en een zoutwateraccu voor opslag. Maar ik ben echt geen techneut en het werd allemaal te complex.

     Ik zou alleen zonnepanelen nemen als ik daarna de meterkast uit kan zetten en mn energiecontract kan verscheuren. Anders lost al deze bullshit niks op. Maar iedereen loopt als een soort gokverslaafde door het casino en gelooft heilig dat hij met winst naar huis gaat terwijl hij zn autopapieren inlevert en zn hypotheek verdubbeld om te kunnen blijven winnen.

     Het een piramidespel, het is elke keer weer een piramidespel. Wij betalen zij winnen, wij krijgen de kruimels om weer mee te kunnen betalen.

     • Daar lijkt het wel op, goed gezegd. Ik vroeg de cold caller, hoe zit het met het rendement versus de investering? “je kan een lening krijgen”. En dan? Wat kost die lening? Ik wil geen lening, ik wil weten wat het kost om die dingen op mijn dak te krijgen en het onderhoud etc etc. en kan ik dan van het net af. “Dan moet er een adviseur langs komen.” Bovendien vroeg ik hoe hij mijn naam en nummer en adres had gekregen. “van de KvK”. Gvd, ik was kwaad.

     • Zelf studeren en zelf doen is de goedkoopste oplossing. Veel hulp bestaat al op het internet.

      Nikkel-Ijzer accubatterijen zijn een oplossing voor jaren. Deze gaan zo’n 15 jaar mee, maar dan was je het oude elektroliet er uit, gooit er nieuw in en hop, weer 15 jaar. De oorspronkelijke Edison nikkel-ijzer batterijen van meer dan 100 jaar oud zijn nog steeds functioneel en worden nog steeds gebruikt.

      Hier en daar worden nieuwe Ni-Fe accus gefabriceerd en aangeboden. O.a. in China, Oost-Europa en Rusland.

      Nadelen: Vrij lage energie dichtheid, dus meer batterijen/ruimte nodig, meer maar ook enigszins goedkopere accus nodig, hoog waterverlies door electrolyse waar een oplossing tegen bestaat, niet makkelijk een leverancier te vinden.

      Voordelen: Een keer investeren voor het leven, zeer stabiele vrijwel onverwoestbare accus, middels speciale celkapjes die knalgas weer tot water maken is het water uit elektrolietverlies ongedaan te maken.

      Een toekomstig alternatief voor Lithium-Ion accus zijn de vrijwel even goede maar veel veiligere en in principe goedkopere Sodium-Ion oftewel Natrium-Ion accus die al ontwikkeld zijn en spoedig beschikbaar zouden moeten komen.

    • Geen idee hoe het in Nederland is. Ik zit in de VS en heb een systeem met zonnepanelen aangeschaft, die ik dit voorjaar in de tuin ga neerzetten. Niet omdat ik geloof dat het goed is voor het millieu, want dat is het niet, maar omdat ik de ruimte heb en ahteraf woon en met enige regelmaat met een stroomstoring te maken heb en daarom liever onafhankelijk wil zijn.
     Maar ik zal me pas van het net afsluiten als ik 2-3 volledige jaren, inclusief winters, op 120% van de benodigde energie uitkom.
     Hier is momenteel een programma waarbij ik 30% van de aanschafprijs van de belasting af kan trekken. Aangezien ik altijd belasting heb betaald heb ik er geen probleem mee om dan een graantje mee te pikken, zeker als het me helpt onafhankelijk van het net te worden.

     Ik zal van de zomer wel een update sturen over hoe de stand van zaken is.

     Maar een subsidie van 1.000 euro gaat niet veel zoden aan de dijk zetten.
     Mijn systeem (20 panelen van 380w, 2 omvormers, batterij-systeem, kabels en dan bijkomende kosten voor hout en metaal om een stelling voor de panelen te maken) was vrij prijzig. En ik vermoed dat ik nog wel wat extra panelen nodig zal hebben, maar we zullen zien.

     Maar ik doe niet mee aan ’terugleveren aan het net’ en andere onzin. Ik zie de panelen puur en alleen voor het eigen gebruik.

     • “Ik zie de panelen puur en alleen voor het eigen gebruik.”
      Als dat mogelijk is, dan is het te doen. Toen ik nog in PA woonde overwoog ik het ook, maar na alle haakjes en oogjes en een dik pak sneeuw in de winter waardoor je de panelen weer moet schoffelen, ben ik me gaan verdiepen in het zgn perpetuum mobile. Maar dat werkte ook niet. 😉

      • voorlopig is mijn idee om de heok van de panelen te optimaliseren voor de winter. Dat helpt al met de sneeuw (ik had afgelopen dinsdag 40cm of zo, en moest in ieder geval de auto uitgraven, maar het dak van mijn kas heeft een hoek vergelijkbaar met de optimale hoek voor zonnepanelen in de winter en is vrijwel sneeuwvrij).
       Vandaar dat ik het ook over een paar jaar wil bekijken en optimaliseren voordat ik me van het net afsluit

     • Graag foto’s voor ons van de installatie en apparatuur, aansluitingen en het resultaat (opbrengst/capaciteit) indien gereed. Wordt gewaardeerd!

      • Dat kan.
       Voorlopig is mijn ruwe berekening als volgt:
       20 panelen x 380 watt x0.7 (ik ga even uit van een opbrengst van 70%, niet van de volle capaciteit) x 5 uren daglicht=26.600 watt/dag.
       Waarbij ik de actieve periode met slechts 5 uur best laag heb ingeschat.

       Maar dit voorjaar ga ik de zaak opbouwen en dan zullen we over de loop van 2-3 jaar zien of ik een miskoop heb gedaan of niet.

    • Dat was 3,5 jaar geleden € 4132 incl btw voor 10 panelen zonder subsidie 1 jaar gebruik van gemaakt. Was nog met saldering, ik leverde meer dan wat ik gebruikte dus betaalde bijna niks.

   • Bas: wat heb je toch tegen Theme?
    Hij probeert je alleen duidelijk te maken dat al die kortingen de ‘gratis kaas in de muizenval’ is. Het feit dat dit pas later doorsijplt bij deze en gene wil niet zeggen dat je in eerste instantie de schijn gewekt wordtbdat het verkooppraatje van o.a. zonnepanelen rendeert. Als er een totale stroomuitval komt heeft uiteindelijk niemand stroom van eigen dak. Doe onderzoek!
    Allemaal holle frasen: energiebesparing, klimaat, milieu enz. Het is net als make-up: uiteindelijk valt de maskerade er van af en wordt het ‘bedrog’ zichtbaar. Zoiets onder ogen komen en jezelf bekocht voelen kan heel veel schaamte teweeg brengen blijkt.
    Of als je brand krijgt door je zonnepanelen en blijkt dat je verzekering de kleine lettertjes aangepast heeft zodat er vet geld bij moet: WÉG KORTINGEN EN BESPARINGEN.

    • @Veteraan…
     ‘Het is net als make-up: uiteindelijk valt de maskerade er van af en wordt het ‘bedrog’ zichtbaar. Zoiets onder ogen komen en jezelf bekocht voelen kan heel veel schaamte teweeg brengen blijkt.’

     🎯🎯🎯
     We worden op zoveel fronten allemaal belazerd, het is idd moeilijk om dat onder ogen te komen. Alles en iedereen die wij vertrouwden blijkt niet te vertrouwen. Maar we zijn aan het herinneren hoe we dat herkennen. Uiteindelijk che

     • Laat los, laat los jongen. Je put jezelf alleen maar uit. Niet doen, daar ben je te kostbaar voor. We kunnen nu eenmaal niet iedereen redden van de DESkundigen.

    • Beste Veteraan,
     Wat de meeste mensen niet weten is;
     Als er een blackout komt de zonnepanelen het ook niet meer doen omdat de omvormers werken op de stroom van het net.
     Indien de panelen echter los van het net functioneren (off grid) dan is er niets aan de hand.
     ( voor zover ik er inzicht in heb)

     • Dat is correct. Dat schreef ik al hierboven. Geen enkel gecertificeerd installatiebedrijf sluit de zonnepanelen aan in het voordeel van de klant (uitsluitend ‘conform protocol’). Indien men de zonnepanelen in eigen beheer aanschaft, in eigen voordeel installeert én aansluit, begaat men volgens de ‘wet’ een strafbaar feit en blijkt de consument niet verzekerd.

      • Dat is echt idioot. Het aansluiten van de zonnepanelen, omvormer en de meterkast is met een beetje kennis vrij eenvoudig. Maar ja het is weer een nieuwe bedrijfstak(werkgelegenheid) die netjes BTW = belasting afdraagt.

     • Not, hier gaat u echt de fout in.
      De omvormers hebben wel energie nodig maar die hoeft niet van het net te komen. Dat kan direct via de panelen, of via de batterijen (je kunt daar bv ook de accu’s van auto’s of vrachtwagens voor gebruiken). Ik ken verschillende mensen met een ‘stand alone’ solar systeem die helemaal off-grid zijn, meestal vrij kleinschalig, maar dat is een keuze en doet niets af aan het feit dat ze al hun electriciteit uit hun eigen systeem halen.

   • Ik heb niks tegen zonnepanelen, maar tegen de satanische maffia achter de zonnepanelen.

    Die panelen worden ons opgedrongen gedouwd alsof het ‘vaccins’ zijn. Die technieken zou ons moeten bevrijden van meterkasten en energiebedrijven en overheden. In plaats daarvan maken energiebedrijven recordwinsten op stroom die we zelf opwekken. Wij betalen overal voor en dan leggen we uit dat we er winst op maken. Jij komt ook met het complexe verhaal over leveren en terugleveren en optel en aftrekposten en subsidies en voordeeltjes… de satanisten verkopen het met dezelfde complexe bullshit. Het is alsof je achter een fuitautomaat zit waar een uitleg op staat waar je geen reet van snapt maar hey… hij betaald steeds uit… alleen vergeet je dat je er 10x meer in gooit dan dat je er uit haalt. Maar in de euforie van de winst en de knipperende lampjes will je het gevoel van winnen geloven terwijl je langzaam al je spaargeld aan de oplichters geeft.

    Dezelfde mensen die jou willen ‘vaccineren’, willen dat je zonnepanelen neemt!!!

    Wake up Bas… een oplossing maakt dingen eenvoudiger, goedkoper of gratis en het vergroot je vrijheid van contracten met bedrijven en overheden. Als iets complex is om uit te leggen en je betaalt nog steeds rekeningen, dan word je genaaid. Met je zonnepanelen hebben meerdere partijen ineens een contract met jou, jij bent hun product en ze zuigen je leeg zoals die fruitautomaat.

    Tip; doe eens onderzoek naar gratis energie… ze vebergen een complete realiteit voor ons en niks hoeft te gaan zoals het nu gaat, de technieken om ons te bevrijden en de planeet te herstellen bestaan gewoon, maar oplossingen leveren geen macht op. Daarom is de wereld één groot piramidespel.

    • Precies! En zo is het met zoveel shit! Ook met die eAuto, en zelfs de eBike. Het is allemaal waardeloze verkoop die het milieu vervuilt met de afval (waar gooi je die waardeloze accu als je hem moet vervangen? Of maak je er een koffietafeltje van? Het woord WAAROM is het enige woord dat je moet kennen als je mens bent. En het woord NEE. Dan kom je een heel eind in dit moeras.

     • @Immortal…
      ‘Het woord WAAROM is het enige woord dat je moet kennen als je mens bent. En het woord NEE. Dan kom je een heel eind in dit moeras.’

      🎯🎯🎯

      Dat moet op een tegeltje Immortal! Serieus… dat is een krachtige waarheid.

     • Beste Immortal,
      Het woord ‘ waarom’ gebruiken kleine kinderen voortdurend en vragen je daarmee de oren van de kop.
      Dit is niet uit domheid, maar uit leergierigheid.

      Het is een gedrag waar veel volwassenen wat van kunnen leren.
      Helaas is ‘ waarom’ op school in het verdomhoekje gezet.

  • Ik stond vorig jaar geparkeerd naast een Tesla en mijn boordcomputer van de vrachtwagen deed raar. Ik stapte uit en terwijl ik langs de Tesla liep kreeg ik acute kramp en stekende pijn in mijn buik en bij mijn ballen had ik het gevoel alsof iemand met een grote hand het ‘zaakje’ langzaam samenkneep. Ben terug gelopen naar mijn wagen in de wetenschap dat mijn koffer met straling-meetapparatuur op de bijrijdersstoel lag. Ik monteerde de antenne op één van de meters en mijn ‘onderbuikgevoel’ werd bevestigd: het enige wat ik zonder filter/demper kon meten was: ERROR.
   In eerste instantie meer dan 2000mw/m. Ik heb mijn vrachtwagen weggereden en elders geparkeerd en….. direct geen klachten meer. Heb al meer mensen ontmoet met onverklaarbare klaagzang én eigenaar van een electrische auto. 2 mensen hebben (na metingen) intussen hun EV weggedaan en binnen een maand geen klachten meer.

   • Nou zeg je wat,Gisteren moest ik wat boodschappen doen in the Big city. Ik was daar nog geen half uur. Barstende koppijn, de rest van de dag. En dat was niet de eerste keer. Fantastisch die 5 g masten en die kermis autootjes,

 2. Het hele circus van elektrisch rijden net als de windmolens en de zonnepanelen en de warmtepompen. Zijn alleen op papier CO2 neutraal. Alles wat duurzaam, rendabel en betrouwbaar is wat ook met goedkope grondstoffen en snel te produceren valt, wordt afgebroken en vervangen voor kortdurige, onrendabele, onbetrouwbare en met kostbare grondstoffen, die veel meer water en energie verbruiken om ze de produceren, dan de benzine of diesel auto’s hun hele levensduur verbruiken. Onder de streep zou een EV minimaal 100.000 Km moeten rijden om enkel de productie CO2 te compenseren, maar tijdens zijn verbruik om die 100.000 Km te halen stoot een kleine EV meer uit dan zijn benzine of diesel broertjes. Alleen al de bandenslijtage en remvoeringslijtage is 2.0 hoger dan bij conventionele brandstof auto’s ivm het bizarre accu gewicht. Dus het is weer een kat in de zak oplossing.
  Maar het gaat helemaal niet om het klimaat te redden, het gaat erom dat benzine en diesels het volk te veel vrijheid geeft en zo moeilijker in een 15 min. steden gepropt kunnen worden. Daar alle elektrische auto’s van afstand bestuurd kunnen worden en dat zou voor benzine en diesel auto’s onmogelijk zijn wil je de kosten in de hand houden. Want dan zou elk oud exemplaar op benzine en diesel helemaal omgebouwd moeten worden, wat vele duizenden euro’s zal gaan kosten. Daar krijg je het volk echt niet in mee.

  • @Djennis…
   Ik kan jou echt niet volgen. Het ene moment lijk je wel een trol die het onderwerp geo-engineering cancelt en het volgende moment zeg je weer zinnige dingen.

   We zijn allemaal gefragmenteerd wakker, dus ik ga er dan maar vanuit dat jij vwb geo-engineering nog in zalige onwetendheid leeft. Op een dag verbind ook jij alle puntjes.

  • Aanvulling…

   Co2 = leven… zonder Co2 sterft al het groen en zonder al het groen sterven wij. Dus als je de Co2 omlaag brengt, dan gaan er mensen.

   WIJ zijn de Co2 die ze willen verwijderen. Nul Co2 = nul levende wezens. De duurzaamheid waar ze over praten gaat over de duurzaamheid van de macht van de elites. Zij moeten Co2 naar nul brengen als ze voor eeuwig willen blijven regeren. Wij moeten dood, zodat zij een wereld kunnen bouwen voor zichzelf en hun perfecte genetisch gemanipuleerde en dom gemaakte slaven.

   Daarom de spuitjes, daarom de vernietiging. Ze zijn niks aan het creëren, ze doen altijd het omgekeerde van wat ze zeggen. Ze zijn juist ALLES aan het vernietigen en het maakt niet uit hoe, zolang wij maar afgeleid en druk zijn terwijl zij alles ontmantelen en kapot maken.

   Kijk The Purge, Maze Runner en Hunger Games en Mad Max… de elites willen onze wereld veranderen in een thunderdom waar wij als slaven op leven dood vechten voor het vermaak en genot van de elites. Ze dromen van een wereld waar zij als bloeddorstige barbaren over een kudde zombieslaven kunnen heersen. Mad Max is een goed voorbeeld van hun droomwereld.

   Book of Eli, I Am Legend, Wall-E, Minority Report, Running Man, Total Recall… ze laten ons in films exact zien wat zij voor toekomst wensen.

   • Beste Theme,
    Helemaal goed.
    En de massa stond erbij en keek ernaar.

    Wat is dat toch, dat de massa de pratende koppen op TV geloven van wat ze vertellen?
    Weten ze b.v nog na Rutte 1; tijdens zijn campagne voor de verkiezingen beloofde hij iedere werkende 1000 euro zodra de VVD gekozen zou zijn.
    En dat ‘ kwartje van Kok ‘ ?
    En de uitspraak van Balkenende; ” eerst het zuur dan het zoet”
    Ja vast.
    Dan zit Schwab dichter bij de waarheid ” “You’ll own nothing and you’ll be happy”
    Alleen aan dat laatste heb ik grote twijfels.

    In het verleden gaf iemand mij een spreuk in de hand met de tekst;
    ” denk aan jezelf, dat doen anderen ook”
    Over het algemeen gezien lijkt mij dat een goed punt, maar dan wel met het hart op de juiste plaats in plaats van EGO als leidraad.

    Ik ben nog niet zover met; “heb uw vijand lief”.

  • Je verhaal heeft veel mankementen. Wat als de overheid gewoon de havens even dichtgooit of alle olietankers verbied aan te meren? Of verzint dat je vanaf morgen alleen met een speciale pas maximaal 10 liter per week mag tanken? Dan sta je met je benzineauto ook gewoon stil (ik ook). Als “de overheid” iets wil dan gebeurt het ook, hoe graag je ook anders zou willen. Zolang we in een schijndemocratie “geloven” blijven we hoe dan ook afhankelijk van “de staat”.

  • Chemtrails en HAARP, eerst ‘conspiracy’, nu officieel ‘beleid’..!!

   Nadat er méér dan 70.000 hits op YouTube waren geweest, van het interview van Russ Tanner met Dane Wigington, werd de video, getiteld ‘The Most Important Topic For Everyone In 2013’ van het internet gehaald.. Maar de video kwam vanzelfsprekend terug, de mensen die hem hadden gepost, waren wel meer gewend..! Maar natuurlijk zien we nu de totaaltelling van kijkers niet meer, maar de vraag blijft wel wie dit gedaan heeft bij YouTube en waarom. Bedoelt om mensen te disinformeren? Om mensen niet te laten zien hoeveel geïnteresseerden er zijn in het onderwerp van Geo-engineering. Het manipuleren van het weer op Aarde, via bijvoorbeeld chemtrails.. >>>

   https://www.wanttoknow.nl/wetenschap/klimaat/chemtrails-en-haarp-eerst-conspiracy-nu-officieel-beleid/

 3. Net zoals de gifspuiten voor de meesten gewoon eigen keuze waren is het rijden in zo’n luxe golfkar met de eventuele bijkomende problemen ook een eigen keuze. Lekker goedkoop willen rijden, geen wegenbelasting betalen, dát willende rijke juppen en tweeverdienende wannabe’s maar al te graag. Laat mij maar fijn in onze 16 jaar oude auto rijden met nagenoeg nul garagekosten. Dat ding start altijd en brengt ons overal. Vlotter dan zo’n elektrisch hok dat je om de zoveel honderd km moet opladen én veiliger.

 4. Bijna iedereen op dit draadje vergeet het feit dat zonnepanelen de omgeving vervuilen door het afdruppelende hemelwater m.a.w. de grond onder de panelen wordt ernstig vervuild, buiten de neiging om de salderingsregeling af te bouwen gaat de vervuiler betalen, het is niet mijn idee maar gewoon een zet verder gedacht.

  U weet inmiddels hoe uwen overheid werkt, denk alleen maar aan het feit van de toeslagen affaire hoe de slachtoffers genaaid zijn en nog steeds hun kinderen niet in de armen kunnen sluiten, stelletje egoïstisch idioten die denken dat men met zonnepanelen de overheid van het lijf kunnen houden.

  • Je kunt de overheid misschien niet van je lijf houden, maar je kunt je wel zo onafhankelijk mogelijk maken. Als mensen me daarvoor een egoist noemt dan doen ze maar. Maar als de overheid straks het net tijdelijk (of langdurig) gaat afsluiten dan heb ik er in ieder geval geen last van.
   Idem voor mijn voorraad aan voedsel en andere zaken. Als er iets gebeurt (ingesneeuwd, tornado, rellende zwarten, buren in nood of wat dan ook) dan hoef ik me in ieder geval geen zorgen te maken.

 5. Experts waarschuwen voor opkomende rampen met nieuwe elektrische voertuigen

  Veiligheidsexperts waarschuwen nu dat er zich een dreigende ramp voor elektrische voertuigen (EV’s) begint af te tekenen.

  Terwijl de regering van de Democraat-president Joe Biden erop aandringt dat alle Amerikanen overstappen op dure en onbetrouwbare elektrische voertuigen, blijven de zorgen over hun levensvatbaarheid toenemen.

  Ondertussen worstelen veiligheidsexperts met een reeks infrastructuurlasten en gevaren die verband houden met elektrische voertuigen.

  Een van de grootste veiligheidsproblemen met elektrische voertuigen is dat ze tot 50% meer kunnen wegen dan traditionele voertuigen vanwege hun zware lithium-ionbatterijen.

  Zware elektrische voertuigen beschadigen wegen, bruggen en parkeergarages.

  Dit extra gewicht betekent dat elektrische voertuigen met veel grotere kracht door veiligheidsrails op snelwegen kunnen ploegen en een enorm groter gevaar kunnen vormen voor benzineauto’s, voetgangers en fietsers.

  De problemen die verband houden met elektrische voertuigen staan ​​op het punt groter te worden naarmate meer consumenten ze kopen in het kader van het plan van de Biden-beheerder om voertuigen op gas te elimineren en het publiek te dwingen elektrische alternatieven te rijden.

  In januari waarschuwde een groep ingenieurs die voor het tijdschrift Structure schreef dat de bouwsector de infrastructuur van het land moet aanpassen om een ​​toename van zwaardere elektrische voertuigen te ondersteunen.

  De auteurs zeggen dat parkeergarages een voorbeeld zijn van infrastructuur die wordt bedreigd door een toename van het aantal elektrische voertuigen, zoals de Ford F-150 Lightning. >>>

  https://slaynews.com/news/experts-warns-emerging-new-electric-vehicle-disaster/

  • Even wachten op een parkeerverbod voor EV’s in parkeergarages. Die dingen branden als napalm. Mocht je met je autootje in de buurt van zo’n ding staan, kun je hem wel afschrijven.

   • Niet alleen EV’s.
    Een nieuwe accu op mijn (enige) electrische kettingzaag begon spontaan te bruisen en te roken.
    Nog geen 3 maanden oud. Angst voor brand is sindsdien bij mij onvermijdelijk en niet tegen te gaan. Ik durf ze niet in de vrachtwagen te laten liggen die accu’s. Ook mijn verzekering kan me maar geen antwoord geven of ik verzekerd ben als er brand door accu’s ontstaat in de wagen.
    Klimaat… mijn reet! Geef mij maar brandstofmotorzagen: starten en lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in