De winter staat op het punt over Europa neer te dalen, en door energietekorten en de daaruit voortvloeiende voedselschaarste staan er miljoenen mensenlevens op het spel.

Men heeft mij er in het verleden vaak van beschuldigd “hyperbool” of “overdrijving” te gebruiken in mijn kopteksten om angst aan te jagen, schrijft Brian Shilhavy.

Maar ik ben het daar niet mee eens. Ik heb geen redacteuren, bazen, medestanders, financiers, of wie dan ook die invloed op mij heeft als publicist, en ik probeer de waarheid te publiceren die elders vaak niet gepubliceerd wordt.

Ik heb andere uitgevers in de alternatieve media gehad die mij af en toe e-mailden en dingen schreven als: “Hé, dat was een mooi artikel van je, maar kun je de kop veranderen, zodat wij het ook op onze site kunnen publiceren?”

Nee. Ik laat me niet censureren, althans niet vrijwillig. Ik heb rechters, officieren van justitie en andere advocaten, waaronder enkele van de grootste advocatenkantoren van de Verenigde Staten, gehad die mij bedreigden als ik bepaalde artikelen niet zou verwijderen, en ik heb nog nooit gehoor gegeven, nooit.

En ik publiceer nog steeds. Zo werkt het wanneer Satans volgelingen geen vat op u hebben, want zelfs de dreiging met de dood zou mij niet kunnen doen zwichten, want ik ben blij met de dag dat ik dit lichaam en deze door zonde vervloekte wereld verlaat en mij bij mijn Heiland voeg in het Koninkrijk van God.

Als iemand mij vandaag de keus zou geven om ofwel te blijven werken en te doen wat ik nu doe in het runnen van mijn twee bedrijven, ofwel te sterven en dit leven te verlaten, dan zou ik graag kiezen om deze wereld nu, vandaag, te verlaten, en te vermijden wat er nog komen gaat.

Maar die keuze is niet aan mij. Die is aan God.

Staat Europa dus op het punt in chaos af te dalen, waar mogelijk miljoenen deze winter zullen sterven?

Voor de rest van dit artikel ga ik recente nieuwsfragmenten publiceren van andere uitgevers, die misschien niet zo stoutmoedig zijn om een kop te schrijven zoals ik voor dit artikel gedaan heb, maar u beslist zelf of dit hyperbool is of niet.

De burgemeester van Londen slaat alarm over de wintercrisis

door RT.com

Uittreksels:

Miljoenen mensen in het Verenigd Koninkrijk zouden de komende winter wel eens niet in staat kunnen zijn om eten op tafel te zetten en hun huizen te verwarmen, als de regering niet ingrijpt, zei de Londense burgemeester Sadiq Khan zaterdag.

“Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt,” schreef Khan op Twitter, verwijzend naar de snel stijgende energieprijzen en een recordinflatie van meer dan 10%.

“We staan voor een winter waarin het voor miljoenen niet zal gaan om de keuze tussen verwarmen of eten, maar om het tragische feit dat ze zich geen van beide kunnen veroorloven,” waarschuwde hij.

“Dit mag niet gebeuren,” drong de burgemeester aan, en hij voegde eraan toe dat de Britse regering “moet ingrijpen zodat de mensen in hun basisbehoeften kunnen voorzien.”

Hij vergezelde het bericht van een gegevens van het energie-adviesbureau Auxilione, dat voorspelt dat de energierekeningen in het Verenigd Koninkrijk in oktober met 80% zouden kunnen stijgen, tot boven de £3.600 (€4.240) per jaar gemiddeld. Ter vergelijking: het plafond dat door de toezichthouder voor de energie-industrie, Ofgem, in oktober 2021 is vastgesteld, bedroeg £1.400 per jaar.

Lees het volledige artikel hier.

De winter komt eraan voor het VK

door ZeroHedge News

Uittreksels:

Geschreven door Bill Blain via MorningPorridge.com,

“Tell them the North remembers. Tell them Winter is Coming.”

De vooruitzichten voor het Verenigd Koninkrijk zien er steeds grimmiger uit. Er zijn weinig redenen om te hopen dat een nieuwe regering de toenemende vrees voor de consument, de stagflatie en het groeiende gevoel van verval kan keren.

Gisteren was het koud, nat en grijs. Het plotselinge einde van de glorieuze zomer laat zien hoe donker en somber de stemming in het VK is geworden. Het Britse consumentenvertrouwen is ingestort tot een peil dat sinds de jaren zeventig niet meer is voorgekomen.

Londen is tot stilstand gekomen door stakingen in de metro en de spoorwegen. Het is niet alleen de crisis in de kosten van levensonderhoud – die, om het maar ronduit te zeggen, nog maar net begonnen is en nog veel, veel erger zal worden naarmate de winter vordert – maar de mensen verliezen ook hun vertrouwen in het kapotte mechanisme van de economie, de afwezigheid van leiderschap en een groeiend gevoel dat de dingen niet beter zullen worden.

Het land heeft het gevoel dat het wegzinkt in een stroop van energiezuigende, verstikkende moedeloosheid. Alles in Groot-Brittannië voelt gebroken aan: de NHS is te overbezet om patiënten te behandelen, de oversterftecijfers tonen onbehandelde kankers, hart- en vaatziekten als gevolg van lockdown overtreffen nu ruimschoots het aantal Covid-doden, de politie is zo overbelast dat ze niet eens meer de moeite neemt om misdaden te onderzoeken, terwijl luchthavens geblokkeerd zijn, treinen niet werken, en het er eigenlijk niet toe doet omdat je geen paspoort of rijbewijs kunt laten vernieuwen.

Terwijl de regen naar beneden komt, dreigen wij met strenge autoritaire straffen als wij een tuinslang durven te gebruiken – hoewel, om eerlijk te zijn, wie gaat u arresteren?

Goddank krijgen we binnenkort een nieuwe premier – SARCASME ALERT.

Verwacht u nu echt dat er op 5 september plotseling een stralende zon van economische hoop zal opgaan? Zo ja, ga dan naar een psychiater – als u een afspraak kunt krijgen.

Lees het volledige artikel hier.

Russische gasdoorvoer naar EU via Nord Stream wordt stopgezet – Gazprom

door RT.com

Uittreksels:

De Russische energiegigant Gazprom heeft vrijdag aangekondigd dat de doorvoer van aardgas naar de Europese Unie via de Nord Stream 1 pijpleiding van 31 augustus tot 2 september zal worden stopgezet wegens onderhoud.

“Op 31 augustus zal de enige werkende Trent 60 gascompressor unit voor drie dagen worden stilgelegd voor onderhoud,” verklaarde het bedrijf, waarbij het opmerkte dat alle reparaties gezamenlijk zullen worden uitgevoerd met specialisten van de Duitse fabrikant, Siemens.

Gazprom voegde eraan toe dat “na voltooiing van de werkzaamheden en de afwezigheid van technische storingen van de eenheid, het gastransport weer op het niveau van 33 miljoen kubieke meter per dag zal komen,” wat neerkomt op ruwweg 20% van de volledige capaciteit van de pijpleiding.

De eenheid is de laatste van de zes turbines van de pijpleiding die operationeel was, terwijl de rest aan een revisie toe is. Een van de turbines is momenteel gestrand in Duitsland als gevolg van sancties, na te zijn teruggekeerd van reparatiewerkzaamheden in Canada.

De Russische gasleveranties aan de EU via Nord Stream 1 zijn vorige maand tot 20% van het maximumniveau gedaald. Volgens Gazprom moeten vijf turbines in bedrijf zijn om het gas op volle capaciteit te pompen.

De Europese gasprijzen stegen na de aankondiging van vrijdag met 7% tot boven de $ 2.600 per duizend kubieke meter.

  Iets over de Europese toekomst

Volledig artikel hier.

Venezuela stopt olietransporten naar Europa nu alternatieven voor Russische energie opdrogen

door ZeroHedge Nieuws

Uittreksels:

Het staat op de muur voor Europa wat de komende winter betreft – Het gaat lelijk worden. Nu de invoer van aardgas uit Rusland via Nord Stream 1 met 80% verminderd is, samen met het grootste deel van de olietransporten, zal de EU op zoek moeten gaan naar de brandstoffen die ze kan vinden om de komende winter van elektriciteit en verwarming te voorzien. Twee bronnen die oorspronkelijk als alternatief werden voorgesteld, waren Iran en Venezuela.

Een toename van de Iraanse olie- en gasexport naar het westen is sterk afhankelijk van de voorlopige nucleaire overeenkomst, maar zoals Goldman Sachs onlangs suggereerde, is het onwaarschijnlijk dat er snel een dergelijke overeenkomst komt, aangezien de deadlines voor de voorstellen niet gehaald zijn en de Israëlische regering de onderhandelaars oproept om “weg te lopen”.

Venezuela had na 2 jaar sancties van de VS de verschepingen naar Europa hervat in het kader van een overeenkomst die hen in staat stelt olie te ruilen tegen schuldverlichting. De regering van het land heeft die verschepingen nu echter opgeschort, en zegt dat zij niet langer geïnteresseerd is in olie-voor-schulden-deals en in plaats daarvan geraffineerde brandstoffen van Italiaanse en Spaanse producenten wil in ruil voor ruwe olie.

Dit lijkt misschien een achterlijke ruil, maar Venezuela’s eigen raffinaderijen hebben het moeilijk om in bedrijf te blijven wegens gebrek aan investeringen en gebrek aan reparaties. Geraffineerde brandstoffen zouden hen helpen om er weer bovenop te komen op het gebied van energie en industrie.

Sommige van Venezuela’s eigen zware olieoperaties hebben geïmporteerde verdunningsmiddelen nodig om door te kunnen gaan. De EU zegt momenteel geen plannen te hebben om de beperkingen op de olie-voor-schuldenregeling op te heffen, wat betekent dat Europa nu weer een energiebron kwijt is.

Lees het volledige artikel hier.

Gastekorten, vriestemperaturen, brandhout hamsteren: Hoe erg kan het worden deze winter?

door RT.com

Uittreksels:

De aardgasprijzen in heel Europa zijn dit jaar verviervoudigd. Vooruitkijkend naar de winter en zich voorstellend welke nieuwe hoogten de energiewaarden kunnen bereiken, beginnen de consumenten te kiezen voor een alternatieve (oude) vorm van verwarming – hout. In verschillende westerse landen is een enorme vraag naar brandstoffen, en ook naar houtkachels, vastgesteld.

In Duitsland, waar bijna de helft van de woningen met gas wordt verwarmd, wenden de mensen zich tot een meer gegarandeerde energiebron. Verkopers van brandhout vertellen plaatselijke media dat zij de vraag nauwelijks aankunnen. In het land neemt ook het aantal gevallen van houtdiefstal toe.

Naast ons, in Nederland, merken de ondernemers op dat hun klanten vroeger dan ooit hout kopen. In België hebben de houtproducenten het moeilijk met de vraag, terwijl de prijzen stijgen – zoals in de hele regio.

In Denemarken vertelde een plaatselijke kachelfabrikant aan de media dat, hoewel de vraag naar zijn product sinds het begin van de Covid-pandemie aan het stijgen is, de winst dit jaar naar verwachting meer dan 16 miljoen kronen (2 miljoen euro) zal bedragen, tegen 2,4 miljoen in 2019. Een enorme stijging.

Zelfs Hongarije, een land dat het besluit van de EU om de Russische fossiele brandstoffen geleidelijk af te schaffen niet steunde en deze zomer een nieuwe gasaankoop met Moskou overeenkwam, bereidt zich voor op een strenge winter. Het land heeft een verbod op de uitvoer van brandhout afgekondigd en enkele beperkingen op de houtkap versoepeld. Het Wereld Natuur Fonds Hongarije heeft zijn bezorgdheid over deze zaak uitgesproken en verklaard:

“Er is al tientallen jaren geen precedent meer voor een dergelijk besluit in ons land.”

Lees het volledige artikel hier.

Zwitserse politie waarschuwt voor winterrellen

door RT.com

Uittreksels:

Alle kansen zijn verkeken als er ernstige black-outs plaatsvinden, waarschuwt een topambtenaar

Het Zwitserse volk kan in opstand komen en zijn toevlucht nemen tot plunderingen als de Alpennatie deze winter door een ernstige energieschaarste wordt getroffen, vertelde de politiechef van een van zijn kantons zaterdag aan plaatselijke media.

Fredy Fassler, het hoofd van de dienst Veiligheid en Justitie in het kanton St. Gallen, vertelde aan het Duitstalige dagblad Blick dat een stroomuitval “verstrekkende gevolgen” zou hebben.

“Stelt u zich voor, u kunt geen geld meer opnemen bij de geldautomaat, u kunt niet meer betalen met de kaart in de winkel of tanken bij het benzinestation. De verwarming doet het niet meer. Het is koud. Straten worden donker. Het is denkbaar dat de bevolking in opstand komt of dat er geplunderd wordt,” zei hij, en hij voegde eraan toe dat de autoriteiten van het land maatregelen moeten nemen om zich op dergelijke extreme scenario’s voor te bereiden.

Lees het volledige artikel hier.

Is Rusland verantwoordelijk voor deze tekorten, of de Verenigde Staten?

Als u in de V.S. woont, en waarschijnlijk ook in Europa, heeft men u herhaaldelijk verteld dat al deze tekorten de schuld van Rusland zijn.

Maar daar zijn alternatieve standpunten over.

VS heeft EU gedoemd tot honger en kou – Rusland

door RT.com

Washington heeft het blok schade berokkend om zijn eigen belangen te dienen, heeft een top-bondgenoot van Poetin gewaarschuwd

De Verenigde Staten hebben de EU gedoemd tot honger, kou en isolement door het blok onder druk te zetten om de banden met Moskou te verbreken, zei de voorzitter van de Russische Staatsdoema, Vjatsjeslav Volodin, op vrijdag.

Hij schreef op Telegram dat Washington “voor niets zou stoppen om zich vast te klampen aan zijn macht over de wereld, terwijl het de welvaart van de burgers en de economieën van de Europese landen onder de bus gooit om dit doel te bereiken.”

Hij merkte op dat aardgas in de VS 333 dollar per 1.000 kubieke meter kost. “Tegelijkertijd verkoopt Washington het aan Europa voor een prijs die 7,3 [keer] hoger ligt, waardoor de economie van de EU niet meer kan concurreren,” schreef hij, eraan toevoegend dat het jaarlijkse inflatiecijfer van de eurozone een recordhoogte van 8,9% had bereikt.

Volodin zei dat Europa getroffen was door een hittegolf die enorme problemen veroorzaakte in de landbouwsector, en door een energiecrisis die de prijzen in één jaar tijd zesmaal had doen stijgen.

Het besluit van de EU om de Russische energieleveranties geleidelijk af te bouwen en de economische banden met Moskou te verbreken “zijn genomen onder druk van Washington,” beweerde de Staatsdoema-spreker.

“Het beleid van de VS in Europa wordt afgedwongen door Engeland dat de EU heeft laten vallen, en door een aantal landen die alleen in naam soeverein zijn – Litouwen, Letland, Estland, Oekraïne – waarbij Polen, Tsjechië en Finland zich bij deze russofobe coalitie aansluiten in de hoop een Amerikaanse aalmoes te krijgen,” schreef Volodin.

Lees het volledige artikel hier.

In juni van dit jaar publiceerden wij twee artikelen, geschreven door Sam Parker van Behind the News Network, en ook hij geeft de VS de schuld van de huidige omstandigheden in Europa, niet Rusland.

Hij deed zelfs de gewaagde uitspraak dat Rusland niet de vijand van Amerika is, maar dat Europa dat wel is.

De hele artikelen zijn de moeite van het lezen waard:

De Derde Wereldoorlog is begonnen – Hoe zijn wij hier gekomen en Wat volgt? Een niet-westers perspectief

Hier is het uittreksel waarin hij de Verenigde Staten de schuld geeft van de problemen van Europa:

  Video 18+: Dappere Russische soldaat verovert in zijn eentje Oekrainse loopgraaf in ongelijke strijd

Concurrentie is een Zonde!

Dit is het motto van de familie Rockefeller. Amerika’s echte tegenstanders zijn zijn Europese en andere bondgenoten: het doel van de VS is hen ervan te weerhouden handel te drijven met China en Rusland.

De oprichting van de NAVO was door Nelson Rockefeller ontworpen om “Duitsland eronder, Rusland buiten, en de VS binnen te houden”. Het huidige sanctieregime is naar binnen gericht, om te voorkomen dat Amerika’s NAVO-bondgenoten en andere Westerse bondgenoten meer handel en investeringen met Rusland en China gaan drijven. Het doel is niet zozeer om Rusland en China te isoleren, als wel om deze bondgenoten stevig binnen Amerika’s eigen economische baan te houden.

Het Verdrag van Rapallo

Op 16 april 1922 liet de Duitse delegatie in Genua, Italië, een bom vallen waarvan de schokgolven over de Atlantische Oceaan reikten. Het was een geopolitieke bom. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Walter Rathenau kondigde aan de afgevaardigden aan, dat Duitsland en de Sovjet-Unie een bilaterale overeenkomst hadden gesloten, waarbij Rusland ermee instemde zijn oorlogsaanspraken op Duitsland kwijt te schelden, in ruil voor een Duitse overeenkomst om onder andere industriële technologie aan de Sovjet-Unie te verkopen.

Er is een historische en natuurlijke impuls tussen Duitsland en Rusland, die in 1922 begon. Na het einde van de Eerste Wereldoorlog moest een verslagen Duitsland zijn economie weer opbouwen.

Er werd een deal gesloten met Rusland, waarbij Rusland Duitsland alle benodigde grondstoffen zal leveren, in ruil waarvoor Duitsland Rusland industriële goederen en geavanceerde technologie zal leveren. Beiden hadden elkaar nodig. Het was een “win-win” overeenkomst. Deze overeenkomst werd geformaliseerd in Genua, Italië, in 1922, en werd het Verdrag van Rapallo genoemd.

Het veroorzaakte een onmiddellijke paniekreactie in zowel de Rothschild huizen in Londen als in Parijs. Dit was het gevolg van het feit dat de Rothschilds Shell Oil aan het bewerken waren en samenspanden om de controle te krijgen over de door oorlog geteisterde olievelden van Bakoe in Rusland. De Rothschilds waren vastbesloten monopolierechten te verwerven om de uitgestrekte Russische olievelden te ontwikkelen en te controleren.

Nog erger voor de Rothschilds was dat sommige bepalingen van het Verdrag van Rapallo inhielden dat een grote toevloed van Duitse machines, uitrusting, staal en andere technologie aan Rusland zou worden verkocht voor de wederopbouw en uitbreiding van de olievelden van Bakoe.

Het Britse antwoord op Rapallo liet niet lang op zich wachten. Walter Rathenau werd in juni – twee maanden na de ondertekening van het verdrag – door de Britse inlichtingendienst vermoord.

Vanaf dat moment tot nu toe, eerst Londen, daarna na 1945, heeft Washington er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat er geen soortgelijke deals tussen deze twee naties zouden gebeuren. Mocht een dergelijke handelsunie tussen Duitsland en Rusland tot stand komen, dan zou dat voor heel Eurazië een grote “win-win” blijken te zijn. Deze handelsband zou de andere Euraziatische naties aantrekken om zich bij het Duits-Russische handelsblok aan te sluiten. In zo’n scenario zouden Groot-Brittannië en Amerika in deze nieuwe mix niet meer nodig zijn. EN DAT IS HET BELANGRIJKSTE PUNT OM OP te merken, mensen!!!

De fatale vergissingen van het Westen

Wat Amerikaanse diplomaten zorgen baart, is dat Duitsland, andere NAVO-landen en landen langs de Belt and Road route begrijpen welke winst er te behalen valt door vreedzame handel en investeringen open te stellen.

Als er geen Russische of Chinese plannen zijn om hen binnen te vallen of te bombarderen, wat is dan de noodzaak van de NAVO? En als er geen inherent vijandige relatie is, waarom moeten vreemde landen dan hun eigen handels- en financiële belangen opofferen door uitsluitend op exporteurs en investeerders uit de VS te rekenen?

In plaats van een reële militaire dreiging van Rusland en China, is het probleem voor de Amerikaanse strategen de afwezigheid van zo’n dreiging. De toenemende druk van Amerika op zijn bondgenoten dreigt hen uit de baan van de V.S. te drijven. Meer dan 75 jaar lang hadden zij weinig praktisch alternatief voor de Amerikaanse hegemonie.

Maar dat is nu aan het veranderen. Amerika heeft niet langer de monetaire macht. De bedreiging van de Amerikaanse overheersing is dat China, Rusland en het Euraziatische werelddeel van Mackinder betere handels- en investeringsmogelijkheden bieden dan de Verenigde Staten met hun steeds wanhopiger vraag om offers van hun NAVO-bondgenoten en andere bondgenoten.

Het meest in het oog springende voorbeeld is de Amerikaanse drang om Duitsland te beletten toestemming te geven voor de Nord Stream 2 pijpleiding om Russisch gas te verkrijgen voor het komende koude weer. De enige manier die de Amerikaanse diplomaten nog rest om de Europese aankopen te blokkeren is Rusland tot een militaire reactie uit te lokken en dan te beweren dat het wreken van die reactie zwaarder weegt dan elk zuiver nationaal economisch belang.

Europa moet sancties opleggen ten koste van stijgende energie- en landbouwprijzen door voorrang te geven aan invoer uit de Verenigde Staten en af te zien van Russische, Wit-Russische en andere verbindingen buiten de dollarzone.

Wat ironisch lijkt, is dat dergelijke sancties tegen Rusland en China hen uiteindelijk eerder hebben geholpen dan geschaad.

Sedert de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog heeft de Amerikaanse diplomatie ernaar gestreefd Groot-Brittannië, Frankrijk, en vooral het verslagen Duitsland en Japan, op te sluiten in economische en militaire afhankelijkheden van de VS.

De financiële macht heeft Amerika in staat gesteld de westerse diplomatie te blijven domineren, ondanks het feit dat zij in 1971 van het goud werd verdreven als gevolg van de betalingsbalanskosten van haar overzeese militaire uitgaven.

De Amerikaanse drang om zijn Europese en Oost-Aziatische protectoraten opgesloten te houden in zijn eigen invloedssfeer wordt bedreigd door de opkomst van China en Rusland onafhankelijk van de Verenigde Staten, terwijl de Amerikaanse economie aan het de-industrialiseren is als gevolg van zijn eigen bewuste beleidskeuzen.

Amerika heeft zijn industrieel kostenvoordeel verloren door de sterke stijging van zijn kosten van levensonderhoud en van zakendoen in zijn gefinancialiseerde post-industriële rentenierseconomie. Dit betekent dat de westerse economieën gefinancialiseerd zijn.

Een economie die zeer weinig van haar eigen goederen produceert, is geen stabiele economie. Het is veeleer het FIRE (financiën, verzekeringen, onroerend goed en diensten) dat de westerse economieën overeind houdt. En, het draait allemaal om het dollar-paradigma.

De dollar wordt door niets tastbaars gedekt, maar door een belofte. Deze economieën, die op leugens gebouwd zijn, zijn dus niet duurzaam. Uiteindelijk wordt een financiële economie een parasiet, die leeft van het zweet van anderen, die GOEDEREN PRODUCEREN, of middelen hebben.

Dit is de achtergrond van de woede van de V.S. over het feit dat zij er niet in geslaagd zijn de olievoorraden van Rusland in beslag te nemen – en over het feit dat Rusland zich ook militair heeft vrijgemaakt om zijn eigen wapenexport te creëren, die nu meestal beter en veel minder duur is dan die van de V.S.

Parallel aan de handelsoorlog tegen China bereidde de CIA een oorlog tegen Rusland voor, omdat de Angelsaksische geopolitieke traditie Rusland beschouwt als het voornaamste obstakel voor het vestigen van de wereldheerschappij van de Amerikaanse en Britse machts- en financiële elite.

  EU gewaarschuwd voor economische mokerslag, vergeet "wild optimistische" plannen om Russisch gas te vervangen

Bovendien gebruikten de Verenigde Staten het monetaire en financiële front van de hybride oorlog tegen de Russische Federatie. Reeds in 2014 voerden zij de eerste financiële sancties in en sloegen zij een aanzienlijk deel van de westerse leningen uit de Russische economie.

Nu zijn wij getuige van de volgende fase, waarin zij Rusland daadwerkelijk hebben losgekoppeld van het mondiale monetaire en financiële stelsel, dat zij domineren. De Angelsaksische geopolitiek is van oudsher gericht tegen het Russische Rijk en zijn opvolgers, de USSR en de Russische Federatie, omdat Rusland sinds de dagen van het Britse Rijk als de voornaamste tegenstander van de Angelsaksen wordt gezien.

Nadat de verzwakking van de Volksrepubliek China niet door een handelsoorlog was gelukt, hebben de Amerikanen de voornaamste slag van hun militaire en politieke macht overgebracht naar Rusland, dat zij beschouwen als een zwakke schakel in de geopolitiek en de economie van de wereld.

Bovendien tracht het Engels-Amerikaanse blok een overheersing over Rusland tot stand te brengen en tegelijkertijd China te verzwakken, omdat de strategische alliantie van de Russische Federatie en China te taai is voor de Verenigde Staten. Zij hebben noch de economische, noch de militaire macht om ze samen te vernietigen.

In 2008 brak de financiële crisis uit en werd duidelijk dat de overgang naar een nieuwe technologische orde begon, en dat de oude economische wereldorde en het vroegere beheerssysteem niet langer een duurzame economische ontwikkeling waarborgden.

China liep nu voorop, maar op drie voorwaardelijke fronten – monetair-financieel (waar de Verenigde Staten nog steeds de wereld domineren), handel-economisch (waar zij hun superioriteit al aan China hebben verloren) en informatie-oorlogsvoering (waar de Amerikanen ook technologieën hebben die superieur zijn). Zij gebruiken alle drie deze fronten in een poging om het initiatief te behouden en de hegemonie van hun bedrijven te handhaven.

En het vierde front tenslotte is het biologische front, dat geopend werd met de komst van het coronavirus. Vandaag de dag zien wij dat een heel netwerk van biologische laboratoria van de VS wereldwijd opereert. De Verenigde Staten zijn dus al lang bezig met de voorbereidingen om het biologische front van de wereldoorlog te openen.

Het vijfde, en meest voor de hand liggende, front is in feite het front van de gevechtshandelingen – als laatste middel om de staten die zij controleren tot onvoorwaardelijke gehoorzaamheid te dwingen.

Ook op dit front escaleert de situatie vandaag. Dat wil zeggen, er zijn actieve operaties aan de gang op alle vijf fronten van de hybride wereldoorlog, en het resultaat kan voorspeld worden. De Amerikanen zullen niet kunnen winnen, zoals het de Britten in hun tijd niet gelukt is.

Nadat de Amerikanen eerst de Venezolaanse deviezenreserves in beslag hadden genomen en aan de oppositie hadden overhandigd, daarna de Afghaanse deviezenreserves, daarvoor de Iraanse, en nu de Russische, werd het volkomen duidelijk dat de dollar ophield de wereldmunt te zijn.

Na de Amerikanen begingen ook de Europeanen deze stommiteit – de euro en het pond hielden op wereldvaluta te zijn. Het oude monetaire en financiële systeem beleeft dus zijn laatste dagen.

Nadat Amerikaanse dollars die niemand nodig heeft vanuit Aziatische landen naar Amerika teruggestuurd worden, is de ineenstorting van het monetaire en financiële wereldstelsel dat op dollars en euro’s gebaseerd is, onvermijdelijk. Leidende landen stappen over op nationale valuta, en de euro en de dollar zijn niet langer deviezenreserves.

Wat wij vandaag zien is een poging om een bepaald beeld te vormen van een nieuwe wereldorde met een wereldregering aan het hoofd, waar de mensen in een elektronisch concentratiekamp worden gedreven. Terwijl zij hun eigen democratische waarden opofferen, proberen zij de mensen te dwingen tot gehoorzaamheid aan bevelen. Internationale organisaties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie, worden gebruikt als een soort bolwerk om een wereldregering samen te stellen die ondergeschikt zou zijn aan het privé-kapitaal.

In het kader van het globalistische scenario wordt de Russische Federatie gezien als een grondgebied dat bestemd is voor uitbuiting door westerse transnationale ondernemingen. De “inheemse bevolking” moet hun belangen dienen.

In zo’n scenario verdwijnt Rusland als een onafhankelijke entiteit, net als China trouwens. De Westerse wereldregering zal misschien enkele Russische oligarchen in haar versie van de toekomst opnemen, maar alleen in tweederangs en derderangs rollen.

De Europese handel en investeringen hadden vóór de oorlog een stijgende wederzijdse welvaart beloofd tussen Duitsland, Frankrijk en andere NAVO-landen ten opzichte van Rusland en China. Rusland leverde overvloedige energie tegen een concurrerende prijs, en deze energie zou een kwantumsprong maken met Nord Stream 2.

Deze bilaterale handel en investeringen liggen nu stil – en zullen nog vele, vele jaren stil blijven liggen, gezien de inbeslagneming door de NAVO van de buitenlandse reserves van Rusland die in euro’s en Britse ponden worden bewaard, en de Europese Rusland-fobie die door de propagandamedia van de VS wordt aangewakkerd. Al deze handelsdynamiek zal de dollar versterken ten opzichte van de euro (op korte termijn). De eurozone zal in een economische dode zone veranderen.

Voor de Verenigde Staten is dit dollar-hegemonie op steroïden – althans ten opzichte van Europa. Het continent zou een wat grotere versie van Puerto Rico worden.

De inval van Rusland in Oekraïne was het openingssalvo van de Derde Wereldoorlog, en zal waarschijnlijk minstens nog lang duren, omdat de VS de strijd uitbreidt tot een wereldwijd conflict. Afgezien van de economische verovering van Europa door de V.S. trachten de strategen van de V.S. Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen in te sluiten, langs soortgelijke lijnen als voor Europa is gepland.

Tenminste, dit is het plan. Het is een FIGHT TO THE FINISH. En het kan nucleair gaan. Op deze manier, als de economie van Rusland zich naar het oosten richt, terwijl de economie en de burgers van Europa eronder lijden, zijn de VS de grootste winnaar, omdat zij er niet alleen in geslaagd zijn de Europeanen weer te onderwerpen, maar ook een scheiding tussen Europa en Moskou tot stand hebben gebracht.

Er is een citaat dat ongeveer zo gaat “wie de goden vernietigen, die maken de goden eerst waanzinnig”. Dit is de pure waanzin die zich in de familie Rockefeller en Rothschild heeft meester gemaakt. Zij zijn zo verteerd door haat, dat zij niet in staat zijn rationeel, en samenhangend te denken. Hun denken wordt weerspiegeld in de houdingen, toespraken, en wanhopige reizen van vele hooggeplaatste leden van verschillende westerse, of Zone A regeringen; alles tevergeefs.

In het volgende artikel vinden wij de tegenzetten van Poetin. Deze zetten hebben Londen en New York tot in hun kern geschokt. Laten we eens uitzoeken wat het is.

Lees het volledige artikel hier.

Conclusie?

En wat denkt u? Staat Europa op het punt een “Winter van Hel” mee te maken, waar chaos zal uitbreken en miljoenen mensen zouden kunnen sterven?

Ik hoop dat ik ongelijk heb, dat hoop ik echt.

Maar ik zou mijn rol als “wachter” verwaarlozen als ik het publiek niet zou waarschuwen voor wat er misschien binnenkort in Europa gaat gebeuren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe media geven (eindelijk) toe dat lockdown erger is dan “Covid”… maar waarom?
Volgend artikelBraziliaanse president Bolsonaro wil het volk bewapenen, zodat de globalisten hen niet tot slaaf kunnen maken (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Zowel Europa als de VS staan voor een hele zware tijd. Europa misschien meer dan de VS om ze veel minder natuurlijke hulpbronnen hebben, plus veel meer mensen op een veel kleiner oppervlak.
  Aan de andere kant zal de klap van de instorting van de dollar in de VS veel harder aankomen.
  Diegenen die zich nog niet hebben voorbereid en/of georganiseerd zullen het heel erg zwaar krijgen.
  Wat mijzelf betreft zie ik het liever zsm gebeuren, anders dan de auteur.
  Hoe langer het duurt, hoe ouder ik wordt en dat gaat gewoon gepaard met een zekere mate van fysieke achteruitgang. Toen ik 40 was kon ik dankzij ervaring en techniek de jonge haantjes van 20-25 die constant aan de fitness apparatuur hingen nog wel de baas op de mat of in de ring. Nu ik halverwege de 50 ben wordt het een heel ander verhaal, plus dat het herstel veel langer duurt.
  Als het moet gebeuren -en dat staat wel vast- dan dus liever op een moment dat ik fysiek nog in staat zal zijn me te weren, hard en zwaar lichamelijk werk te doen om ons te onderhouden en het eigen voedsel te verbouwen en te helpen met een mogelijke wederopbouw nadat de ergste ellende voorbij is.
  Plus dat ik om heel eerlijk te zijn gewoon weinig medelijden meer heb met de hele woke-kliek, noch met de schapenkudde die nu nog steeds achter hun volgende prik aanrennen. Als er daar een hoop van overlijden zie ik dat gewoon niet als een verlies.

  • Johan ik doe alles eraan om dit te overleven en mijn gezin. Dat gun ik die hufters niet. Die psychopaten zien het als een offer. Hoe meer doden hoe mooier. Kijk maar Obama beach dat was ook pure offering.
   Ik heb mijn maatregelen grootste gedeelte al genomen. Nog wat zaken op orde brengen.

  • Ik kan niet in de toekomst kijken. Maar ik houd wel rekening met plunderingen . Doodgewoon omdat de prijzen hier de pan uit rijzen. Mensen met een nieuw energiecontract zijn het bokje.
   Daarom ga ik komende winter ( ik ben al aan het oefenen..) groenten verbouwen op zolder, onder een grow-lamp.
   Ook geen evt radio-actieve straling.
   Rest kun je nu hamsteren.

   Samenwerken is het code-woord.

 2. Wat een lul verhaal ,die zit toch aardig diep is zijn glazen bol zou die bol maar eens goed afstoffen misschien toch wat minder doden.
  Hier in Europa miljoenen doden door de flut winters wat we hebben ,geloofd geen hond .
  Bangmakerij ,angst zaaien

  • Houd er rekening meer dat de gene die vol zitten met die gif prikken bij het minste en het geringste tegenslag snel gaan hemelen want die lichamen van hen hebben niks te verzetten.
   Zelfs Macron heeft maanden terug al gezegt dat men een voorraad moet maken ivm dat men honger kan verwachten deze aankomende winter.

 3. Covid verhaal ? ja die mensen die zich hebben vol jagen kan ik zeggen succes .
  Ik geloof dat daar veel van het hoekje omgaan.
  Maar winters hier in Nederland stelt geen kloten voor heb het afgelopen winter geprobeerd de gaskraan dicht en zie het het met gemak overleefd.
  Dus als die zogenaamde miljoenen doden moeten komen van een winter zoals deze meneer zegt ,dan moet er helemaal geen gas meer zijn en -30 worden, Zal het hoogstens een paarduizend worden
  Snap niet waar die man het weghaalt met zijn miljoenen.
  Daar om zeg ik ,Bangmakerij , kulverhaal

  • Treeg, covid was onzin, net als het gelul over klimaatverandering.
   Wat niet zo’n kolder is, is dat er veel minder is gezaaid, veel minder kunstmest is gebruikt en dus veel minder zal worden geoogst.
   Ook geen kolder; prijzen voor energie en verwarming zijn flink gestegen, evenals de voedselprijzen en dat gaat nog flink erger worden.
   De winters in Nederland zijn niet extreem, maar als mensen veel minder, of niet te vreten hebben en zich niet kunnen verwarmen heb je geen heel strenge winter nodig om veel slachtoffers te maken. Dat houdt dan nog niet eens rekening met rellen, plunderingen en overvallen.
   En Nederland is maar een heel klein stukje van Europa, in veel gebieden zijn de winters veel strenger.
   Daar komt dan ook nog eens bij dat veel mensen nauwelijks of niet zijn voorbereid, noch enige kennis hebben van hoe te overleven als de supermarkt leeg is.

  • Het zou kunnen, en dan heeft men dus de afgelopen jaren, bewust de winters gemanipuleerd. En ik heb dat gevoeld.
   Ergens in 2012, 2013, 2014, weet niet meer welk jaar juist.
   De winter daarvoor, zijn we nog gaan schaatsen, en het was berekoud, met ijskoude wind. (ja, dat bestaat:)
   En het jaar daarna, was er ineens warme lucht tijdens de winter.
   Heb altijd gedacht dat ze die winters manipuleren, om onze asielzoekers tegemoet te komen, want anders gaan ze lopen, want die kunnen als woestijnvolk, geen koude verdragen. Dat zij hier zijn, is dus onnatuurlijk.

 4. Heb vorige eeuw wel eens een winter overleefd zonder verwarming en elektriciteit.
  Leuk was dat niet maar onoverkomelijk evenmin. Dus die miljoenen doden is sterk overdreven. Meer dan een oversterfte als gevolg van de kou bij hoogbejaarden en chronisch zieken moet je niet verwachten.
  Nu nog zien of de Duitse regering de gecombineerde druk van het Duitse volk en de Duitse industriëlen zal kunnen weerstaan om Nordstream 2 te openen. Ik denk het niet, en dan verandert alles in Europa.

  • Als de fabrieken niet kunnen draaien ivm geen stroom dan komt er ook niks in de winkel te liggen.
   Plus vele hebben geen weerstand ivm die gif prikken en met haarp kunnen ze deze winter ons een strenge winter bezorgen. Rijst vit tabletten groente in blik en gerookt vlees evt wat kippen kan je deze winter overleven als je je huis warm kan stoken op 14 graden. Draag en sjaal ivm dat je keel niet kouder mag worden dan 16 graden ivm dat anders baccillen wakker worden die je een keel onsteking kan bezorgen en bijna ieder mens heeft deze baccillen bij zich in zijn keel en bescherm je knieen tegen de kou en je ellebogen ivm dat je anders reuma kunt oplopen. Weet ook dat de eikenbomen en vele dennenbomen dat je daar de onderschors van kan eten en die bevatten vele gezonde eiwitten. Deze onderschors kan je direct eten van de boom of je droogt deze en je kan er dan pannekoeken van bakken en zelfs brood. Ik heb deze onderschors al eens op van de dennenboom en het smaakt naar niks geheel gene smaak zat er aan vreemd genoeg ik dacht dat ik een zeepsmaak van deze denneboom zou gaan proeven. Nee dus het smaakt gewoon naar niks zoals water naar niks smaakt. Heb je een druivenplant, deze bladeren kan je een paar minuten koken en als ze slap zijn in azijn zetten en deze bladeren bevatten meer ijzer als spinazie. Als je deze in azijn hebt bewaard en de bladeren afspoelt hebben deze bladeren niet de azijn opgenomen en smaakt het gewoon naar alsof je het pas gekookt hebt. Druivenplanten deze groeien als gekken en het is raadzaam om ze in je tuin te hebben of op je balkon. Per persoon twee gezonde planten die je omhooflaat groeien en je hebt iedere dag een beetje groente. (Nietl knippen zodat het door kan groeien.) Gewoon de bladeren oogsten en geen takken knippen en zeker niet na 12 juni). In het najaar kan je ze dan knippen. (Dit is voor het oogsten van de bladeren en niet voor de druiven)

 5. Als het stroom lang uitvalt heb je ook geen water meer, dus een water voorraad hebben is verstanding en zorg dat je regenwater kunt opvangen. Houd er ook rekeing meer dat de pompen van de riool dan ook niet meer werken. Dus voor de Limburgers die in een dal wonen is het zeker geen lolletje. Zorg dus ook voor pur zodat je, je wc dicht kunt purren. De deksle en bril bedoel ik hiermee.

 6. man man man, er is niets anders dan normaal, behalve het feit dat een aantal psychopaten compleet aan het door slaan zijn en de prijzen omhoog aan het drijven zijn.
  En een 2de verwarmings bron was altijd al slim om in huis te hebben.incl de water regen ton.
  Kijk naar de gezondheid minister in Duitsland die is compleet kierewiet…En ik dacht dat het niet erger kon dan die kale neet hier en zijn voorganger met clown schoenen.

  ps als de stroom uit valt werkt je cv ketel ook niet meer, pomp uit geen cv.

  Maar met geen stroom, worden ook de grootste suf kutten wakker, dus ik betwijfel dat ze het gaan doen.
  Ze doen exact het zelfde als corona, angst aanjagen om niets.
  Ik denk ook dat de corona gekheid strotaframmend is geworden vanwege de gele jasjes in Frankrijk, want die werden steeds doortastender, het duurde al meer dan een jaar en het was zich aan het verspreiden naar andere landen. Want het werkte!
  Dus dat is duidelijk niet iets wat ze willen.

  Wat ze wel willen is dat smartphone gezondheid ID, dat wordt momenteel zeer gepushed en getest en schiphol klm rivm zijn hier supporters van….. en er wordt weer met vaxxen gedreigt, ronde hoeveel??, voor wat, voor een niet bestaand virus?
  en waar is verdorie de griep gebleven, ik ben het aan het zoeken maar ik kan hem-haar 🙂 niet vinden….
  Wat geen NL royal naam zoals het Princces Ammalia virus?? (typos bewust)
  Of het kooninklijke jadajada virus, oh wacht nee, dat kost geld….., het mag alleen maar geld opleveren, foutje bedankt!

  Bereid je voor, maar laat je niet gek maken.
  Pisa— KOUD HE!!

 7. Oh ik was nog wat vergeten, geen stroom geen controle!!! en geen geld. Dus ze hebben voor niks te zitten bij printen…..dat denk ik toch niet.
  Waar denk je al deze computerdata centrums en camera’s op draaien. Solar? Wind energie??, pffffff!! 🙂 🙂 🙂
  En die paar politie auto’s per provincie gaan het ook niet redden incl rromeos, dan het leger sturen? wat met 18 tanks??
  op 17 miljoen mensen??
  😉

 8. Het kan idd goed uit de klauw lopen.
  Over heel west europa gemeten paar millioen doden is acceptabel om te verwachten.

  Maar: eigen schuld dikke bult.

  We hadden die linkse criminelen eruit moeten trappen.

 9. We kunnen ons allemaal melden bij een van de 5 paleizen van de Oranjes, of bij de woningen van de oranje woning speculant……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in