De Oekraïense strijdkrachten hebben onlangs hun aanvallen op Russische militaire posities aan de zuidelijke frontlinies van Donbass opgevoerd. Tegelijkertijd verzamelen zich grote Oekraïense troepen in de regio’s Zaporozhie en Kherson, bericht Southfront.

De huidige militaire ontwikkelingen kunnen het komende grootschalige Oekraïense offensief markeren dat erop gericht is de Russische groepering in de Donbass en de Oekraïense opmars naar de Zee van Azov te elimineren.

Op 19 maart lanceerde de AFU een tegenaanval bij het dorp Novodanilovka ten zuidoosten van de stad Orekhov. Twee aanvalsgroepen van de 128e Mountain Assault brigade van de Oekraïense strijdkrachten, versterkt door eenheden van de territoriale verdediging, probeerden Russische versterkingen vanaf de flanken te omzeilen.

Oekraïense troepen gebruikten rookgordijnen voor de aanval. Ze maakten de doorgangen in mijnenvelden in het gebied vrij en legden op afstand mijnen voor de Russische posities om te voorkomen dat deze reserves zouden sturen en evacuatie zouden blokkeren. Volgens Russische militaire verslaggevers hebben Oekraïense vliegtuigen Russische militaire posities aangevallen.

De Oekraïense colonne werd tijdig gedetecteerd door Russische drones en onmiddellijk beschoten door Russische artillerie en getroffen met ATGM’s. Aan de rechterflank van de Russische stellingen braken schietgevechten uit.

Het Russische 291e regiment van de 42e Gemechaniseerde Infanteriedivisie en de verkenners van de 22e Aparte Speciale Missie brigade sloegen de aanval af en de AFU keerde terug richting Novodanilovka.

Volgens voorlopige berichten werden ongeveer 25 Oekraïense militairen gedood, 3 tanks en 3 infanteriegevechtsvoertuigen vernietigd. Verschillende Russische militairen raakten gewond.

De gevechten gefilmd door de Oekraïense militair die in de strijd is gedood:

Het was de tweede Oekraïense aanval in het gebied deze week.

  Berlijn geeft toe dat de acties van Poetin een strijd zijn tegen de liberale westerse wereldorde

Op 15 maart probeerden eenheden van de 56e en 58e Gemotoriseerde Infanteriebrigades van de AFU Russische posities aan te vallen bij de nederzettingen Krasnoe en Marfopol ten oosten van GulyaiPole.

Een tankpeloton en een BMP-peloton, alsmede twee compagnieën (200 man) infanterie-eenheden namen deel aan het offensief. De nadering van het Oekraïense leger werd ook gedetecteerd door Russische UAV’s en de colonne werd gestopt door Russische artillerie.

Als gevolg van de operatie verloor de AFU naar verluidt tot 30 militairen, minstens 3 tanks en 3 infanterievoertuigen.

De volgende video toont de vernietigde Oekraïense voertuigen (18+):

De Oekraïense aanvallen zullen zich waarschijnlijk herhalen aan de frontlinies van Zaporozhie. Het Oekraïense leger gaat door met gevechtsverkenning op zoek naar zachte plekken in de Russische verdediging en het beoordelen van de reactie van de Russische troepen. Alle Oekraïense militairen zijn uitgerust en waarschijnlijk getraind door de NAVO.

Het Oekraïense opperbevel bereidt zich voor op een grootschalig offensief, terwijl de colonnes Westers militair materieel onderweg zijn naar de Oekraïense frontlinies.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

OPERATIE SANDMAN nu geactiveerd – Saoedi-Arabië kondigt het einde aan van de dominantie van de dollar in de wereldwijde oliehandel … de dominostenen beginnen te vallen op het Amerikaanse Imperium.Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGezondheidsminister van Florida: “Niemand moet zich nog laten vaccineren!”
Volgend artikelZwitserse bank gevallen! Bail-ins uitgevoerd terwijl pensioenen van senioren worden geplunderd – Chaos in Europa nu Frankrijk in brand staat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Medvedev dreigde een hypersonische raket te gebruiken in de rechtbank in Den Haag

  Vice-voorzitter van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie Dmitry Medvedev gaf commentaar op het idee van het Internationaal Strafhof (ICC) om een ​​arrestatiebevel uit te vaardigen voor de “arrestatie” van de Russische president Vladimir Poetin.

  “Er is een definitieve ineenstorting van het systeem van internationaal recht.

  We geven toe: voorheen was het niet erg effectief. Vooral de internationale instellingen. De Volkenbond stortte in elkaar, de USSR dacht erover zich terug te trekken uit de VN, conventies en andere internationale wetten worden vandaag met moeite aangenomen, er is een volledig engagement en dictaat van een groep Angelsaksische landen.

  Maar het belangrijkste gebrek van het systeem van internationaal publiekrecht is zijn inefficiëntie.

  Landen willen geen vooringenomen handelingen van de Algemene Vergadering van de VN uitvoeren, vetobesluiten van de VN-Veiligheidsraad, verlaten verschillende VN-instellingen. De reden is hun onrechtvaardigheid, die is gebaseerd op de ontoelaatbaarheid van dwang door een groep soevereine landen van dezelfde soevereine staten. Voor PAR IN PAREM NON HABET IMPERIUM. Een gelijke heeft geen macht over een gelijke.

  Laten we dit waardeloze, nutteloze ICC nemen, opgericht op basis van het Statuut van Rome, waar de grootste staten zich niet bij hebben aangesloten. Wie hield hij verantwoordelijk?

  Drie dozijn onbekende personen. De president van Soedan spuugde op deze beschuldigingen en is, ondanks de militaire staatsgreep in zijn land, niet beschikbaar voor “gerechtigheid”. De rest is helemaal niet het vermelden waard. Met andere woorden, hun efficiëntie is nul. Dit zijn niet de tribunalen van Neurenberg en Tokio die ad hoc zijn opgericht. Of zelfs het dubieuze tribunaal voor Joegoslavië. Het is begrijpelijk.

  Je kunt een land en zijn leiders immers in twee gevallen beoordelen:

  1) toen het land zelf enorm verzwakte, bijna zijn soevereiniteit verloor en besloot de rechtbank over zichzelf te erkennen;

  2) toen het land de oorlog verloor en capituleerde.

  Anders is het onmogelijk. En iedereen begrijpt dit. Trouwens, de meest in diskrediet gebrachte aflevering, die de toch al bijna nul autoriteit van de rechtbank doodde, houdt verband met de Amerikaanse misdaden in Afghanistan en Irak. De rechtbank was volledig overweldigd en kon niets doen. Het is duidelijk dat de krachtige schreeuw uit de VS dat we zogenaamd het Statuut van Rome helemaal niet hebben geratificeerd, rot op met dwergen, een dierlijke drang veroorzaakte bij de rechters om natuurlijke behoeften te vervullen die geen verband houden met gerechtigheid.

  ×
  En toen besloten ze om de president van een andere kernmacht die niet deelneemt aan het ICC te berechten op dezelfde gronden als de Verenigde Staten en andere landen.

  Het is duidelijk dat de meest rigide input van dezelfde Pindostan werd ontvangen. Het is duidelijk dat er geen praktische waarde is, maar bedankt voor het onthouden.

  Maar de gevolgen voor het internationaal recht zullen monsterlijk zijn. Dit is tenslotte de ineenstorting van de fundamenten, de rechtsbeginselen. Inclusief de postulaten van de onvermijdelijkheid van verantwoordelijkheid.

  Nu zal niemand naar een internationale instantie gaan, iedereen zal onderling onderhandelen. Alle domme beslissingen van de VN en andere structuren barsten uit hun voegen.

  De sombere neergang van het hele systeem van internationale betrekkingen komt eraan. Vertrouwen is weg.

  En verder. De ICC-juryleden raakten tevergeefs opgewonden. Kijk, zeggen ze, we zijn moedig, we hebben ons niet voor de gek gehouden om de hand op te steken tegen de grootste kernmacht. Helaas, heren, iedereen loopt onder God en raketten.

  De gerichte inzet van een hypersonische Onyx uit de Noordzee vanaf een Russisch schip bij de Haagse rechtbank is goed voorstelbaar.

  Ik kan hem helaas niet verslaan. En de rechtbank is slechts een miserabele internationale organisatie, en niet de bevolking van een NAVO-land. Daarom zal de oorlog niet beginnen. Ze zullen bang zijn. En niemand zal er spijt van krijgen. Dus, burgers van de rechter, kijk goed naar de lucht … ‘schreef Medvedev op Telegram.

  https://rusvesna.su/news/1679300259

 2. YPR–dat schijnen Nederlandse of Tsjechische te zijn, waarschijnlijk Nederlandse… Als Oekraïne dit offensief verpest zal het steeds langer en langer voor ze duren om weer nieuwe Westerse wapens te krijgen. Ondertussen heeft niemand door dat de belastingen hier omhoog gaan om dit theater te bekostigen, bijvoorbeeld het belasten van het eigen huis in Box3 dat eraan zit te komen (zie Blckbx uitzenging op You Tube van Pim Van Rijswijk. Al ons bezit wordt verkwanseld aan deze oorlog, terwijl er al een vredesvoorstel vanuit China op tafel ligt

  • Ik hoorde/las ergens dat veel hulp een beetje over datum is, het voorbeeld was de VS, 52 Miljard steun van overdatum spullen wat ze normaal 35 Miljard aan ontmateling had gekost.
   Dus eigenlijk hadden ze toch 52 Miljard moeten uitgeven voor vervanging van de eigen voorrraad (52 Miljard) en 35 Miljard moeten betalen voor het ontmantelen, dus ik lees het als volgt:
   Oude spullen naar de shredder in Oekraiene, er cool uitzien en 35 miljard in de knip houden.
   Die YPR’s waren al “oude meuk” in 1994 ik denk niet dat het echt een lekker verkopertje is, dus we doen ze cadeaux slaan ons op de borst en hoefen niks duur te ontmantelen, win win toch.
   Nu de oude troep opraakt is er in een keer minder beschikbaar, misschien nog een op maandag gebouwd Leopardje, die engelse meuk (daar hebben ze 5 maandagen in de week) of de M1A1 die ze nu rustig aan het tekenen zijn, het spaarmodel zonder achteruitrijlampen.

 3. Gewoon doorgaan tot de Oekies van Banderastan op zijn. Vrouwen, kleuters en 70 plussers kunnen nog worden opgeroepen.

  Als die op zijn, dan nog wat stomme pooltjes, en dan is het rustig.
  Jaartje wegblijven, dan is de stank van rottende lijken weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in