Pixabay

De dagen van voorspoed en optimisme zijn voorbij. De wereld stevent af op een terugkeer naar de tijd van oorlog, hongersnood en pest. Dit is het oordeel van de beroemde econoom Nouriel Roubini, die de crisis van 2008 al voorspelde, schrijft RT.

De derde wereldoorlog begon in oktober toen de VS de verkoop van veel microchips aan China blokkeerde. Dit is een stelling van de econoom Nouriel Roubini, die hij formuleerde in een interview met het Britse dagblad Financial Times. Hij heeft al verschillende wereldwijde crises voorspeld – waaronder de economische crisis van 2008. Zijn laatste voorspellingen beloven niets goeds.

“Ik denk dat de wereld op een soort trein zit die ontspoort als in slow motion. Er zijn grote nieuwe bedreigingen die voorheen niet bestonden, ze stapelen zich op, en we doen er heel weinig aan”, aldus Roubini. Zijn prognose voor de VS is somber, hoewel de Amerikaanse autoriteiten de bevolking proberen gerust te stellen. Het wordt geen “korte en ondiepe recessie” zoals de Amerikaanse regering zou willen, “maar een diepe en langdurige,” aldus de econoom:

“De Fed, de ECB, Wall Street en het bedrijfsleven zeggen: ja, we krijgen een zachte landing. In de monetaire geschiedenis van de afgelopen 60 jaar is er in de VS nooit een periode geweest waarin de inflatie boven de 5% lag – nu is dat 7,1%.”

Het wordt waarschijnlijk een zeer harde landing, waarschuwt Roubini. Terwijl de situatie in Europa nog erger is, zegt hij:

“Het Verenigd Koninkrijk bevindt zich al in stagflatie. De inflatie bedraagt meer dan 10% en zelfs de Britse centrale bank verwacht minstens vijf kwartalen van negatieve economische groei. … De Britten hebben zichzelf in de voet geschoten met Brexit, wat een nieuwe stagflatieschok is.”

De afgelopen decennia, toen de wereld in relatieve welvaart en vrede leefde, waren niet de regel maar de uitzondering, aldus Roubini. Die tijd is nu voorbij, zegt hij. De mensheid keert terug naar een tijdperk van ontberingen, epidemieën en oorlogen:

  Het lot van de Oekraïense militanten die zich in Azovstal overgaven

“Deze tijd is anders, maar ze is anders dan de laatste 75 jaar van relatieve vrede, vooruitgang en welvaart, want daarvoor was de geschiedenis van de mensheid een geschiedenis van hongersnoden, oorlogen, ziekten, genociden enzovoort. De laatste 75 jaar zijn een uitzondering, ze zijn niet de regel.”

Er is veel geluk nodig, sterke internationale samenwerking en economische voorspoed nodig om de problemen op te vangen, voegde hij eraan toe. Alle dingen waar momenteel een tekort aan is.

“Ik hoop dat ik u niet te depressief heb gemaakt,” zei Roubini tot slot tegen de journalist van de Financial Times. Troostend voegde hij eraan toe: “We zullen het overleven, wij tweeën. Ik maak me zorgen over alle anderen.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het einde van de Westerse overheersingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn Oekraïne is het vooralsnog Patriot versus Iskander
Volgend artikelCanadese regering vertelt kinderen dat ze zonder COVID-vaccin en maskers op de “stout” lijst van de Kerstman komen te staan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Als je nu hongersnoden en oorlogen hebt, dan is dat omdat men het echt wil en plant. Het is n.l. met de huidige technologie en kennis (mits je bereid bent het tot je te nemen) helemaal niet nodig om in die kommer en kwel te belanden zoals dat vroeger onvermijdelijk was. Het is dus moedwillig en van bovenaf opgelegd. We hoeven alleen maar ons vizier te richten op diegenen die daar verantwoordelijk voor zijn en die aanpakken.

  • @Marttheman,
   Exact! Deze crisis was er niet, en ook de gevolgen die in het verschiet liggen zouden er niet hoeven te zijn.
   Alles is opzettelijk in elkaar gezet om een zo maximaal mogelijke destructie van het Avondland te bewerkstelligen…
   Liquidatie van blanken en een grootschalige omvolking, zijn het hoofddoel
   Er zijn dan ook personen en organisaties die hiervoor de volledige verantwoordelijkheid dragen, en dus schuldig zijn aan de rotzooi waarin we terecht zijn gekomen.

 2. “Er zijn grote nieuwe bedreigingen die voorheen niet bestonden,
  ze stapelen zich op, en we doen er heel weinig aan”, aldus Roubini.

  We zouden een eenvoudig gidsje moeten maken over de gevaren van bio-warfare;
  – wat het is,
  – hoe te herkennen en
  – methoden voor zelf bescherming
  En in gewone burger leken taal (dummies) geformuleerd.

 3. “Er is veel geluk nodig” staat er.
  En de hoop dat wij niet al te depressief zijn geraakt.
  Geluk is; dat de opruiming van de duisternis volop ad gang is.
  Wij moeten met kracht en liefde roepen dat de duisternis valt.
  Want zij is in paniek! Zij is angstig.
  Er is weer een klonenlab opgeruimd in amerika!
  Ons dubbeltje valt de goede kant op.
  Probeer 3 dagen niet te oordelen. Nergens iets van te vinden. Alleen waarnemen.
  Het zal de wereld Licht maken.

 4. Nooit de moed opgeven….hoe zwartgalliger….hoe strijdbaarder.
  Wij worden al eeuwen met hel en verdoemenis,angsten,oorlogen,honger,ziektes opgescheept…en toch zijn wij (vrije) mensen (van geest) er steeds in gegroeid.
  Kortom….. laat de onlichten maar komen, verenigd(!) slaan we ze terug hun hel in….afgesproken?

 5. Niks in de voet geschoten. Voor degene die het nog niet door hebben….Brexit was strategisch en geplant en maakt geen bal uit ,zitten allemaal WEF puppets en Rothshild bankiers en Satanische Duitse royal famillie. Hebben nu zelfde situatie beetje zoals WW2. De yanks kunnen zo troepen/vliegtuigen opbouwen zonder EU overleg.

 6. Er zijn grote nieuwe bedreigingen die voorheen niet bestonden, ze stapelen zich op, en we doen er heel weinig aan”, aldus Roubini.

  Alles is imaginair en niet echt bestaand! De “crisissen” die door de fascistische satanisten worden gecreëerd zijn allemaal bedacht om de mensen angst aan te jagen en naar armzalige armoe te chanteren!

  Ook de ‘financiele crisis’ die nog moet komen; de ‘grootste roofpartij in de geschiedenis van de mensheid’ die binnenkort “uit lucht komt vallen” is allemaal imaginair en bestaat alleen op papier. Intussen hebben de fascisten wel alle waardevolle grondstoffen en landerijen in bezit genomen.

  Net als de enorme goudhandel die alleen op papier bestaat en waarmee de fascisten de ‘markten’ manipuleren door grote hoeveelheden tegelijk te dumpen als iedereen ligt te slapen…

  Het zijn allemaal LEUGENS van het kwaad dat de wereld kan laten geloven dat het niet bestaat!!

 7. Ja wacht maar dat het komt dan gaan de schaapjes nog heel erg op hun overleden ouders roepen help mij wat ben ik bang, nee je was niet bang maar heel erg dom en aan domme mensen daar hebben de elite van het WEF aan wel aan gehersenspoelde idioten en die zin er genoeg in Europa helaas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in