Als u denkt dat het beleid ten aanzien van Rusland, dat wordt bepaald door de percepties en overtuigingen van de status-quo in Washington, niet ernstig in de war is, denk dan nog eens na en kijk toe hoe Charles Kupchan, een voormalige nationale veiligheidsfunctionaris van Clinton en Obama en huidig sjacheraar voor de Atlantische Raad, u meeneemt op een bizarre reis die Alice in Wonderland waardig is. De opvattingen van Kupchan zijn niet uniek voor hem. Wat hij zegt over Rusland en Oekraïne is mainstream Neo-Con en weerspiegelt de opvattingen van de belangrijkste nationale veiligheidsadviseurs van Biden en de leiders van de Amerikaanse Senaat en het Huis. Geen enkele hoeveelheid feiten zal hem op andere gedachten brengen. Hij is, net als de regering-Biden, vastbesloten Rusland af te schilderen als een roofzuchtige, autoritaire staat die vastbesloten is de wereld te veroveren, schrijft Larry Johnson.

Als er iemand in Rusland of China is die nog gelooft dat er met de Verenigde Staten kan worden onderhandeld, dan zouden de waanzinnige uitspraken van Kupchan in deze video hem moeten doen inzien dat dat zinloos is. Er is geen ruimte voor echte onderhandelingen met Moskou. Het establishment in Washington zal pas tevreden zijn als Poetin dood is en Rusland in stukken is gesneden als een Thanksgiving Turkey – de vogel, niet het land.

Hier is het eerste segment van het interview van Kupchan in het programma Going Underground van RT. U kunt het hele programma hier bekijken.

De val van Bakhmut vandaag in handen van de Russen wordt, net als de inname van Mariupol een jaar geleden, in het Westen afgeschilderd als een niemendalletje. Het is een Leslie Nielsen (die detective Frank Drebin vertolkt) moment:

Maar Oekraïne heeft een zware prijs in bloed betaald om die zogenaamd “waardeloze” stad te behouden. Simplicius geeft de details van het Oekraïense militaire overlijdensbericht:

Waarom wordt Bakhmut een Vleesmolen genoemd?
Wie werd gedecimeerd in Bakhmut:
Brigades:
45e Brigade
43e Brigade
26e Brigade
28e Brigade
62e Brigade
63e Brigade
53e Brigade
60e Brigade
24e Brigade
57e Brigade
30e Brigade
Opmars Rubizh Brigade
Opmars Azov Brigade
Opmars Uragan Brigade
Opmars Spartaanse Brigade
109e Brigade
116e Brigade
119e Brigade
241e Brigade
93e Brigade
77e Brigade
46e Brigade
4e Brigade
17e Brigade
61e Brigade Jaegers
Regimenten Speciale Troepen en Spetsnaz:
5e Aanvalsregiment
8e Regiment Speciale Troepen
Krakenbataljons:
122e Bataljon
68e Bataljon
214e OPFOR Bataljon
49e Geweerbataljon
15e bergaanvalbataljon
Omega
Grenswachter Donetsk
8e Regiment van de UDAR UAVs:
Shershen
Adam
Karlsen
Terra
Skala
Madyar
Khartia
Kep
Seneka
WASP-legioenen:
Dudaev Bataljon
Georgisch Legioen
Mansur Bataljon
Shamil Bataljon
Gonor
Normandisch Legioen
De meeste van deze bataljons hebben meer dan 70% slachtoffers geleden tegen PMC Wagner.

De vijfentwintig bovengenoemde brigades vertegenwoordigen een troepenmacht van minstens 50.000 man (uitgaande van slechts 2000 man in een gereduceerde brigade) en zelfs 125.000 man. Simplicius vermeldt ook minstens 9 bataljons en 5 regimenten – dat zijn respectievelijk 4500 en 5000 extra troepen. Reken maar uit. Als Oekraïne 134.500 troepen heeft ingezet in de slag om Bakhmut, betekent 70% slachtoffers dat Oekraïne maar liefst 94.150 doden en gewonden heeft gehad.

  Slag om Bakhmut op 17 mei 2023: Wagnerstrijders rukken "als een gek" op (video's 18+)

Kupchan is naar mijn mening een nauwkeurige barometer van de filosofische en politieke ideologie die het Amerikaanse beleid ten aanzien van Rusland en Oekraïne stuurt. Deze mensen – bijvoorbeeld Sullivan, Blinken, Nuland en Kupchan – geloven echt dat Rusland een verarmde, verwoeste natie is die ternauwernood overeind blijft en niets heeft hen van die overtuiging kunnen afbrengen. Zij zijn ervan overtuigd dat als Oekraïne een militair wonder kan verrichten, Rusland zal instorten. Deze mentaliteit is niet alleen idioot, maar ook gevaarlijk. Het onderschat schromelijk het vermogen en de vastberadenheid van Rusland om zijn verklaarde doelstellingen van demilitarisering en denazificering van Oekraïne te bereiken en berust sterk op de onjuiste veronderstelling dat Rusland niet de economische macht heeft om zijn militaire inspanningen te ondersteunen.

Ik raad u aan het laatste artikel van Simplicius de Denker te lezen. (Zie Frontnieuws SITUATIERAPPORT 21/05/23: Bakhmut gevallen, Artemovsk herrijst. Wat is de volgende stap?) Het staat niet achter een betaalmuur. Hij biedt een fascinerende, gedetailleerde analyse van de volgende stappen in de oorlog. Ik geloof dat Simplicius niet de enige auteur is van de uitstekende stukken die op zijn Substack worden geplaatst. Ik denk dat hij de visie van de Russische militaire inlichtingendienst geeft over de stand van zaken in de oorlog die Rusland in Oekraïne voert. Hij krijgt hulp van goed geïnformeerde mensen aan Russische zijde. Vat alstublieft niet verkeerd op wat ik probeer over te brengen – ik beschuldig Simplicius er niet van een Russische stroman te zijn. Verre van dat. Ik denk dat hij een tamelijk geraffineerde voorlichtingsoperatie vertegenwoordigt, bedoeld om het Westen duidelijk te maken wat Oekraïne in deze oorlog te wachten staat.

  Straffeloosheid van Oekraïense militanten draagt bij tot bloeiende anarchie (Foto's 18+, Video)

Simplicius is een slim middel om informatie bij het publiek te krijgen die niet is bedekt met de smet van een briefing van het Russische ministerie van Defensie. Ik suggereer niet dat het Russische ministerie van Defensie liegt. Ik wijs er alleen op dat het Westen routinematig alles verwerpt wat het ministerie van Defensie verstrekt. Simplicius is als Substac-auteur niet direct een bliksemafleider en zijn goed onderbouwde stukken lijken het beoogde effect te hebben dat mensen in het Westen leren wat er werkelijk aan de hand is en wat er kan gebeuren. Ik besef dat sommigen, zoals Charles Kupchan, onmiddellijk verwerpen wat Simplicius presenteert door het te bestempelen als “Russische propaganda”. Volgens mij is Simplicius geen propagandist of spindoctor.

Laat ik een sprekend voorbeeld nemen uit zijn laatste werk. Hij geeft commentaar op de gemelde hinderlaag van twee Russische gevechtsvliegtuigen en twee helikopters vorige week. In de eerste publieke reactie werd Oekraïne een gedurfde operatie toegedicht, waarbij de Russen met hun broek op de enkels werden betrapt. Maar Simplicius presenteert nu een geloofwaardige zaak dat de Russen zelf deze vliegtuigen hebben neergeschoten.

Sommigen zullen aanvoeren dat zij onlangs een hele Russische “speciale luchtgroep” bij Bryansk hebben neergeschoten. Maar om eerlijk te zijn, hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer ik persoonlijk neig naar de verklaring dat die luchtgroep werd vernietigd door eigen vuur. Het prominente Russische ‘FighterBomber’-kanaal lijkt het daarmee eens te zijn en stelt dat Russische IFF-systemen (Identify Friend Foe) bekende problemen hebben, en het zou een heleboel zeer onhoudbare anomalieën van het neerschieten verklaren; zoals waarom de EW-helikopters überhaupt niet op de dreiging leken te reageren met hun geautomatiseerde systemen die fakkels/vuurpijlen verspreiden, en waarom ze überhaupt niet in staat zouden zijn geweest het systeem in kwestie te storen, zoals hun taak is. Vergeet niet dat Oekraïne zelf officieel ontkende dat zij verantwoordelijk waren voor dit neerhalen, hoewel dat niet noodzakelijkerwijs veel zegt.

Het is gewoon te onwaarschijnlijk, en ze hebben geen echte systemen die zo ver in de Russische ruimte kunnen reiken, ze hebben het nog nooit gedaan. Dus persoonlijk zeggen mijn zintuigen mij dat dit een catastrofaal geval was van blauw op blauw. Het zou niet de eerste of de laatste keer zijn – van de neerschietingen van Russische Su-34’s boven Donetsk vorig jaar werd bevestigd dat ze het gevolg waren van eigen vuur. En de meeste neerschietingen in het algemeen in de geschiedenis zijn friendly fire, inclusief de meeste NAVO/VS neerschietingen in de verschillende conflicten zoals Desert Storm, enz. Het is een simpele realiteit van luchtoperaties.

Of Simplicius al deze uitstekende stukken in zijn eentje produceert of hulp krijgt van de Russische militaire inlichtingendienst is niet relevant, want de kwaliteit van wat er wordt geschreven staat op zichzelf en is het lezen waard, wat betekent dat u moet overwegen een abonnement te nemen op zijn Substack. Helaas geven mensen als Charles Kupchan er de voorkeur aan zich te wentelen in de vuiligheid van onwetendheid en blindelings een suïcidaal beleid te omarmen dat de Verenigde Staten meer schade zal berokkenen dan Rusland.

  De uitbreiding van de NAVO naar het Oosten: Rusland werd op schandelijke wijze bedrogen, voorgelogen, beetgenomen. Nu vecht het terug uit militaire zelfverdediging

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

6 redenen waarom de neocons in het Westen deze oorlog met Rusland wildenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: De bevrijding van Artemovsk is een “militaire overwinning die aantoont dat Rusland wint”
Volgend artikelDuitsland verbiedt de verkoop van hout aan de bevolking in het kader van het WEF-initiatief “Red de planeet”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De perceptie dat Oekraïne achteruit geduwd wordt te samen met economische groei in Rusland is niet in overeenstemming met de hautaine zelfverzekerde toon die tot nog toe in Het Westen gevoerd werd. Met de Amerikaanse schuldenberg en de Duitse economische krimp zijn de vooruitzichten geweldig. Je moet ze zien staan te samen op de foto, Biden, Scholz, Trudeau… Jammer dat Johnson er niet bij staat.

  • Ik meen je naam ook al opgemerkt te hebben in de commentaarsectie van de NAVO propagandagazet bij uitstek nl HLN. Zelf ben ik al jaren verbannen door HLN, jij zal waarschijnlijk ook niet lang meer getolereerd worden. Bedroevend toch om vast te stellen hoe de domme massa alles slikt wat corrupte msm verkondigt en sommige idiote lezers zich bovendien geroepen voelen om wat ongefundeerde, ondoordachte prietpraat te verkondigen dienaangaande. Het doet mijn bloed koken hoe we stap voor stap naar de afgrond geduwd worden door onze corrupte crapuleuze parasitaire meestal onverkozen waardeloze graaiers !….maar ja zolang ons al dan niet karig (leef)loon, pensioen, kindergeld, uitkeringen en alle andere onhoudbare zand in de ogen strooiende handouts maar op de rekening komen hoeft men niet verder na te denken uiteraard. Tis ni moeilijk, tis gemakkelijk, zong Kamiel Spiessens….

   • Ja, ik vind het belangrijk om gebruik te maken van de reactierubriek van zo’n Navo-krant. We moeten van ons laten horen dat het bij hun binnenkomt: HET VOLK MORT!
    Ik moet al op vele zwarte lijsten staat en voor een Russische trol gehouden want mijn reacties worden zelden nog gepubliceerd. Ik heb ondertussen ondervonden dat de reacties die gepubliceerd worden in de Navo-pers gefilterd worden, zodat de lezer de (verkeerde) idee krijgt dat de doorsnee-burger meegaat in hun propagandavoorstelling.
    Waar ik mij nog niet aan durf wagen is om op mijn Daciaatje een slogan aan te brengen tegen de Navo en de OekraIense staatsgreepjunta. Groeten!

   • MSM media kijkers en luisteraars plus de MSM kranten lezers zijn mensen die in
    ANGST leven, ze zitten met handen en voeten aan de MSM TV, KRANT en RADIO.
    Of ze zitten met hun kop in het zand.
    Medelijden moeten we hebben met hun.

 2. Dat de verliezen aan Ukrainse zijde gigantisch zijn en onder de pet worden gehouden is wel duidelijk.
  Laten we wel zijn, toen de strijd begon had het Ukrainse leger, inclusief de territoriale brigades, iets van 600.000 man onder de wapenen, waarvan er ruim 200.000 klaar stonden om de Donbass binnen te trekken.

  De Russische interventie heeft dat originele leger letterluik uit elkaar geslagen. Alleen daar al kun je minimaal 50.000 slachtoffers rekenen, wat nog steeds minder dan 10% zou zijn en dus mogelijk al aan de lage kant is.
  Daarna werd er een hergroepering uitgevoerd en werd Mariopol een focus. En intussen werd er over de hele linie opgerukt totdat de vleesmolen bij Bakhmut werd opgezet.
  Vergeet ook niet dat er heel veel berichten naar buiten zijn gekomen dat de Ukrainers grote problemen hebben met het transporteren van gewonden, waardoor de normale ratio van 3-4 gewonden op iedere dode aan hun zijde veel hoger ligt.
  Persoonlijk denk ik dat als ik de cijfers van Simplicius doorneem dat het aantal doden aan Ukrainse zijde de 300.000 nadert of misschien zelfs overstijgt.
  Zeker als we in overweging nemen dat er tienerbrigades worden gevormd en oude mannen worden geronseld. Dat doe je niet tenzij je niks anders meer hebt.

 3. “Friendly fire” was, zoals ik vorige week al schreef, mijn eerste gedachte. Droevig om goede mensen te verliezen door zulke incidenten..

 4. ‘ westerse waanideeën over Rusland en Bakhmut zijn echt’

  Vanuit welk perspectief je het bekijkt.
  Ze zie eruit en handelen als waanzinnigen; klopt

  Ze spelen de waanzinrol en handelen als acteurs, in hun hoofdrollen ; klopt

  Hun achterliggende gemeenschappelijke doel lijkt;

  YOU ! 👉
  OWN Nothing IF you’re still Alive.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in