De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken, de Amerikaanse onderminister van Politieke Zaken Victoria Nuland en de Oekraïense president Volodomyr Zelenskyy.

Er is de laatste tijd veel oorlogsnieuws, gecombineerd met verwarrende berichtgeving. Zonder algemeen doel in zicht is het moeilijk het beleid van de Verenigde Staten en hun westerse bondgenoten te begrijpen. Hier volgt een kort overzicht van de chaos die de plaats heeft ingenomen van de zorgvuldige plannen van onze meesters, schrijft Frank Wright.

Robert Kagan is een van de belangrijkste neoconservatieven in de Verenigde Staten. Zijn vrouw, Victoria Nuland, leidde in 2014 de putsch in Oekraïne die een neoliberale, westers georiënteerde regering installeerde. Hij geeft openlijk toe dat Rusland werd uitgelokt om Oekraïne binnen te vallen. Waarom zou hij dit zeggen?

Omdat het waar is, en omdat het deel uitmaakte van het neoconservatieve plan.

Ten eerste besloten de VS Janoekovitsj te verwijderen omdat hij een neoliberaal economisch pakket van het Westen afwees en in plaats daarvan een renteloze lening van Rusland accepteerde. De VS gooiden vervolgens zijn regering omver en vervingen deze door een regering die onmiddellijk meedogenloze neoliberale “hervormingen” doorvoerde.

Ten tweede begonnen de VS en de NAVO vervolgens met de wederopbouw van het verslagen Oekraïense leger, door het te trainen en te financieren zodat het tegen 2022 het grootste en beste van Europa zou zijn. Bovendien werd een zwaar versterkte verdedigingslinie gebouwd langs de oostflank van Oekraïne. Deze staat tegenwoordig bij sommigen bekend als de Zelensky-linie.

Ten derde gingen de VS en haar bondgenoten onderhandelingen aan met Rusland over de Donbass waarvan de voorwaarden nooit bedoeld waren om te worden uitgevoerd. Angela Merkel, de voormalige Oekraïense president Porosjenko en Volodymyr Zelensky zelf geven nu toe dat deze overeenkomsten werden gesloten om tijd te winnen voor de herbewapening van Oekraïne.

  Europese levensmiddelenindustrie waarschuwt: "Geen energie betekent geen voedsel"

Ten vierde was het plan, zoals uiteengezet in dit document van de RAND Corporation uit 2019, om Rusland te betrekken bij een militair conflict dat moest uitmonden in een patstelling. De VS wilden Rusland verstrikken in het soort moeras dat hun eigen avonturen in het buitenland had gedwarsboomd. Het doel was niet alleen de militaire vernedering van Rusland, maar ook een poging om Rusland op het slagveld te laten “bloeden” in een onwinbare uitputtingsslag-campagne met steun van het Westen.

Ten vijfde moest, zoals RAND heeft aangegeven, het gebruik van economische sancties om de Russische economie te isoleren en te degraderen zorgen voor een binnenlandse crisis in Rusland, die in combinatie met de geplande Russische militaire ramp tot ernstige onrust zou leiden.

Ten zesde was het doel uiteindelijk de voorwaarden te scheppen voor een regimeverandering in Rusland. Door Rusland op militair, economisch en diplomatiek gebied “te overbelasten en uit zijn evenwicht te brengen” konden de VS realistisch gezien hopen de Russische regering te vervangen door een van hun eigen keuze, zoals zij met Oekraïne hadden gedaan.

Dit zou een efficiëntere integratie van Rusland in de internationale bestuurlijke wereldorde mogelijk maken, met zijn overvloedige middelen die beschikbaar zijn om het herstel van zowel Europa als Oekraïne te financieren en te bevoorraden. Een verslagen Rusland zou kunnen worden opgedeeld in beter beheersbare cliëntstaten, waardoor het gemakkelijker toegang zou krijgen tot de resterende neoconservatieve doelwitten China en Iran.

Niets van dit alles is gebeurd. Rusland vernietigt het Oekraïense leger. Het boekt een recordhandelsoverschot en heeft nauwere banden gesmeed, onder meer met lucratieve olie- en gascontracten, met een reeks partners buiten het beperkte bereik van het westerse sanctiesysteem.

  Waarom wordt Zelensky's voortdurende bombardement met anti-personeelmijnen op woonwijken niet gemeld?

Het is Europa, en ook de NAVO, die “overbelast en uit balans” zijn, waarbij de secretaris-generaal van de NAVO heeft toegegeven dat het Westen niet over de industriële capaciteit beschikt om de Russische wapenleveranties te evenaren, en gezien het feit dat Europa geconfronteerd wordt met de ergste economische crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. De Verenigde Staten lijken bereid te zijn geweest om de Europese levensstandaard op te offeren en gingen zelfs zover dat zij een oorlogsdaad tegen Duitsland begingen door de belangrijkste gaspijpleidingen van dat land op te blazen. Deze daad, samen met de gevolgen van de sancties, hebben de deïndustrialisatie van de belangrijkste economie van Europa versneld. De VS hebben niet Rusland, maar hun eigen bondgenoten en bondgenootschap gedegradeerd.

Om deze redenen streven zij naar een snelle terugtrekking uit Oekraïne die de Russen tot bedaren brengt. De Verenigde Staten hebben een nederlaag voor zichzelf georkestreerd die het debacle van Afghanistan overtreft. Zij hebben hun bondgenoten verzwakt, hun militaire kwetsbaarheid blootgelegd, een NAVO-collega aangevallen en maatregelen genomen die de Europese economie ernstig hebben aangetast. Het lijkt geen ander plan te hebben dan te vluchten voor de puinhoop die het zijn vrienden in Europa zal nalaten, die hun eigen manier zullen moeten vinden om met een herrijzend en zegevierend Rusland om te gaan.

De chaos die we zien in de berichtgeving in onze media komt overeen met de paniek in de ogen van Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO. De angst en verwarring zijn niet alleen het gevolg van een mislukking, maar het product van een planningsproces dat zo ongevoelig is voor de realiteit dat het weigert een andere uitkomst dan succes te voorzien.

  Pure, ongeraffineerde militaire porno

Na een ononderbroken reeks van buitenlandse rampen is het opmerkelijk dat de neoconservatieve factie voor eeuwige oorlog zo’n onoverwinnelijk vertrouwen kon hebben in haar nieuwste plan. Dit feit onderstreept het gevaar dat deze mensen vertegenwoordigen voor de wereld.

De Russen zijn niet onschuldig, en een snel einde van de oorlog wensen is niet hun vrijpleiten. Zij hebben een openlijke poging weerstaan om hun soevereiniteit te laten opgaan in een wereldwijd bestuursmodel, geleid door mensen die geen oog hebben voor de menselijke kosten van hun acties. Het is geen opruiing om de inbezitneming van het Westen door een elite aan de kaak te stellen wier idee van vrijheid bestaat uit de afbraak van naties en de afschaffing van vrijheid, privacy en lichamelijke autonomie ten dienste van bestuurlijke efficiëntie. Het is niet overdreven te stellen dat de actieve bevordering van diverse vormen van krankzinnigheid routine is in de massamedia van het Westen.

Onze huidige leiders hebben evenveel geweten als de machines die zij fetisjeren, en via de technologische vooruitgang waarvan zij ons beter willen controleren. Voor hen is alles wat het leven van gewone mensen degradeert een voordeel. Voorlopig komt de wereldwijde uitrol in ieder geval tot stilstand. De puinhoop die u in de media ziet, is wat er gebeurt als er geen ballonnen zijn om neer te schieten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne oorlog – Close combat gevechten in loopgraven (Video 18+) Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWAT? – 50% oversterfte in Duitsland!
Volgend artikelDouglas MacGregor: Rusland bereidt zich voor op een oorlog van 30 maanden met de NAVO en de VS – “De fabrieken in Rusland werken 24 uur per dag” (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

22 REACTIES

 1. Door Europa zijn goedkoop gas af te nemen versnellen de vs ook de trend weg van fossiele brandstoffen, ook weg van op petroleum gebaseerde energie waardoor ze dé machtsgreep die ze op de rest van de wereld hebben zelf ondermijnen.
  Geen petroleum meer betekent immers ook geen petrodollar meer…..

  • Dat maakt hun niets uit want tegen die tijd heb je dat CBDC oftewel digitale munt die ze kunnen programmeren hoe het hun uitkomt.
   De centrale banken zijn dan ontastbaar in hun doen en laten terwijl ze alles en iedereen in de gaten houden, en ieder land, misschien behalve Rusland, heeft dan verplicht zo een centrale bank. Volgens mij voert Rusland samen met China een eigen systeem in.

 2. Correctie: de afwijzing van het Europees voorstel had als reden 1) dat het inhield dat Oekraïne feitelijk afgesneden werd van handel met grote buur Rusland. 2) dat Oekraïne opgelegd werd de buitenland-politiek van de E.U. te volgen, wat neerkwam op een feitelijke annexatie. Ik heb die teksten gelezen. Het is hallucinant en toont waarom ook wij als klein volk niks te zeggen hebben en onze soevereiniteit hebben afgegeven aan dictaten van de E.U. met Washington als buikspreker.

   • Het zijn niet de gewone joden. Het zijn de ‘leiders’. Nederland heeft in 1600 het financiële systeem obv schuld bedacht… dan zou de mensheid de Nederlanders ook moeten haten. De mensheid is slachtoffer van een groep psychopaten. De 5-eye landen lopen voorop. De elite joden zijn de eindbazen, dat zijn waarschijnlijk geen echte joden, maar Khazaren. Laat je niet tegen elkaar opzetten… de mensheid wil voor 99,99% gewoon vreedzaam samenleven. De 0,01% elites laten ons met elkaar vechten zodat zij de macht hebben. De 99,99% wordt genaaid en vernietigd door 0,01% elites die vooral in het westen alle mensen tegen elkaar opzet.

 3. De auteur schrijft: “De Russen zijn niet onschuldig, en een snel einde van de oorlog wensen is niet hun vrijpleiten.” Naar mijn mening zijn de Russen degenen die zich opofferen voor de vrijheid van deze hele wereld. Zonder hun inzet zouden wij het nog erger krijgen dan onder totalitaire regimes uit het verleden en die in het heden. Wat zich nu ontvouwt in het Westen is een nachtmerrie en gelukkig wordt daar een stokje voor gestoken. Het is te hopen dat Rusland niet alleen in Oekraïne wint, maar daarmee ook het Westen verslaat. Het volk hier mag dan opstaan en hun leiders ter verantwoording roepen. Deze ‘leiders’ zullen de boeken ingaan en over honderd jaar zullen zoveel mensen zich afvragen hoe dit toch in vredesnaam zover heeft kunnen komen.

  PS. Heb je die Nederlandse militair gezien op tv die werd geïnterviewd met z’n carnavalsmuts op? Dat is het Westen dus geworden, een clownsnummer.

 4. Voorlopig gaat deze oorlog gewoon door dus kan dit gerust uitmonden in een onwinbare uitputtingsslag waar de VS zo op hoopt. Ik hoop dat ze Rusland niet op de knieën krijgen, ik zie in Rusland onder Putin werkelijk geen gevaar voor de wereldvrede, integendeel! De VS neemt wel een risico met hun verdeel en Heers politiek, dit zie je terug in het gegeven dat ze wereldwijd steeds meer gehaat worden door steeds meer naties en mensen, dit is wel het recept voor een nederlaag ergens in de toekomst, Bovendien beschikt Rusland over serieuze kernwapens. De onwetende, domme Europeaan moet zich werkelijk gaan realiseren dat de EU op dit moment geofferd wordt in dit conflict.

  • Helemaal mee eens. Die smerige politici in usa en in het zgn democratische Westen, de marionetten van usa, denken dat ze God zijn en alles kunnen onderdrukken en naar hun hand kunnen zetten.
   Dat gaat deze keer niet lukken, gelukkig. Ook usa komt niet ongeschonden uit deze strijd. Wie een kuil graaft voor een ander dondert daar zelf in.
   Arm gewoon volk dat onder zulke idiote lijders ( geen leiders ) moet leven en ook zo dom is om de smerige MSM te geloven.

  • Teveel Telegraaf gelezen? Deze oorlog heeft Rusland al dik gewonnen. Het gaat nu om het afronden ervan met zo min mogelijk schade en slachtoffers.

   Vergelijk het hoge aantal doden aan de kant van de Soviet Unie bij het innemen van Berlijn terwijl de strijd al lang al beslist was. Dat soort fouten omwille van glorie en het planten van een vlag op de Reichstag zal onze Vladimir Vladimirowich niet maken.

 5. Goed artikel.
  De krachten op de achtergrond : o.a. :
  – Rand Corporation
  – Pentagon
  – CIA
  – militair industrieel complex
  – Institute for the Study of War; Atlantic Council; e.a.
  – Z. Brzezinski; P. Wolfowitz; A. Applebaum; nu : V. Nuland, e.a.
  – J. Mc Cain, L. Graham, e.a.

 6. Beste Mensen

  Er bestaan geen Ons & Jullie
  Alles zijn Wij tezamen
  De Linkerhand en de Rechterhand zitten aan een lichaam vast
  Universele liefde Harmonie
  Verdeel niks
  Dat brengt vernietiging met zich mee
  Unite verenigd

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in