Met de bevrijding van Artemovsk (Bakhmut) van de troepen van het Kievse regime wint Rusland aan kracht, maar alleen toekomstige ontwikkelingen zullen uitwijzen hoe de controle over deze stad “past in het algemene tempo van het conflict,” aldus militair analist en voormalig VN-wapeninspecteur Scott Ritter.

De controle over Artemovsk (Bakhmut) was een militaire overwinning die aantoont dat Rusland aan het winnen is, vertelde Scott Ritter aan Sputnik.

Sommigen hebben de slopende vijandelijkheden om Artemovsk veilig te stellen qua belang vergeleken met de Slag om Stalingrad in de Tweede Wereldoorlog, voegde de voormalige inlichtingenofficier van het Amerikaanse Korps Mariniers eraan toe, waarbij hij benadrukte dat de grote vraag is wat er daarna komt.

Toekomstige ontwikkelingen zullen uitwijzen hoe succesvol Rusland deze overwinning kan uitbuiten en de troepen van het Kievse regime zware verliezen kan blijven toebrengen. Het valt ook nog te bezien of het Oekraïense leger erin zal slagen zijn veelgeprezen “tegenaanval” in te zetten.

“Het ziet er niet naar uit dat Oekraïne in staat zal zijn om grote successen te boeken op het slagveld, ook al zijn er zo’n 60.000 getrainde en met NAVO-wapens uitgeruste reserves opgebouwd. Veel van deze reserves zijn gebruikt in de strijd om [Artemovsk], andere zijn geneutraliseerd tijdens een poging om zich dichtbij het front te verzamelen. Rusland heeft ten opzichte van Kiev tactische, operationele en strategische voordelen ontwikkeld die het voor de Oekraïense strijdkrachten vrijwel onmogelijk maken om voldoende militaire macht te verzamelen om een duurzame offensieve operatie uit te voeren,” aldus Scott Ritter.

Artemovsk was een “militaire overwinning”, onderstreepte hij, en benadrukte dat het aan Rusland is om te bepalen wat de politieke overwinning zal zijn.

  Nieuw Bakhmut rapport: Zware verliezen - laag moreel - Russische tactiek

Artemovsk, gelegen ten noorden van Gorlovka, is inderdaad een belangrijk vervoersknooppunt met veel kruispunten voor Donbass. Het diende als een vitaal centrum voor de bevoorrading van de Oekraïense troepen die in de regio waren gestationeerd bij het begin van de militaire operatie van Moskou in Oekraïne ruim een jaar geleden. De strijd om de controle over de omstreden stad werd de “vleesmolen” genoemd, omdat het regime in Kiev mannen en materieel in de strijd bleef gooien in een wanhopige poging Artemovsk te behouden. Die pogingen waren echter vergeefs door de moed en dappere vastberadenheid van de oprukkende Russische troepen. Op 20 mei bevrijdde de particuliere militaire onderneming (PMC) van de Wagner Group, samen met de Russische strijdkrachten, Artemovsk.

De strijd om Artemovsk is zeer kostbaar geweest voor Kiev, dat er duizenden, zo niet tienduizenden mannen en tonnen militair materieel heeft opgeofferd, en alleen de geschiedenis zal uiteindelijk uitwijzen waar de controle over deze stad “past in het algemene tempo van het conflict”, aldus Ritter.

Eén ding is duidelijk, “het is een Russische overwinning, en het momentum ligt bij Rusland,” concludeerde de analist.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vernietigd, verslagen en getekend: Wagner verpulvert Oekraïense hoop (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAvonturen in NAVOstan: Vonken in Ibiza, Bilderberg in lockdown in Lissabon
Volgend artikelWesterse waanideeen over Rusland en Bakhmut zijn echt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

9 REACTIES

 1. Overwinning die zoet smaakt voor 🌟🇷🇺🌟 en zuur voor de rest..nu nog zien wat het vervolg gaat zijn…maar we hebben er een goed gevoel bij..💪🇷🇺❤️

 2. Hier is een link die uit Ziomerica werd gestuurd. Ze denken er zo over daar. (dit is een boodschap van Trump). Maar wat Trump ze vergeet te vertellen, is dat het voorbij is met “US”. Er wordt angst aangejaagd over de nukes, en de slogan “make America great again” doorspekt de boodschap, maar waar denken die arme mensen ooit nog “groot” van te worden? Waarom wordt de EU leeggezogen voor Blackrock en de andere portfoliomanagers, door de parasieten aan beide kanten van de Atlantic, zoals Trutsula van de Lijken en haar EUnuch knapenkoor? Omdat Ziomerica niets meer heeft! Hoe kunnen ze ooit weer groot worden als ze alleen maar aan het vechten zijn met iedereen? China en Rusland worden afgeschilderd als de brute beesten die zich doodlachen over “US” maar Trump zegt er niet bij dat het de eigen schuld is van de schaduwregering waar hij ook achter staat – zie AIPAC en de yarmulke op de Trump kop, en de schoonzoon de zionist. Wanneer wordt die “swamp” nou eens gedregd? Trump zit er ook gewoon bij. Als ik er naast zit, laat zien.

  https://www.facebook.com/DonaldTrump/videos/801012897752703/?extid=WA-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=IBEVKb&ref=sharing

 3. Bij scott ritter, alles omdraaien.

  Hij concentreert zich op bakhmut
  Zegt dat Rusland hier militair wint…
  Dat hebben wij vernomen. .

  Het valt te bezien of Oekraïne ook nog zijn tegenaanval zal inzetten:
  Oekraïne genoeg manschappen / militaire macht heeft voor tegenoffensief .
  Ook al liggen er 60.000 NAVO militairen aan de grens minus de gevallenen hiervan.
  – in eerdere verhaaltje waren het één miljoen soldaten die klaar stonden aan de grens
  Mi is dit aantal maal tig te vermenigvuldigen.
  Waarbij ook piloten een belangrijk thema zijn, gezien de ‘ suddenly dead’ gevallen die kunnen dienen als opleider. Idem sporters, “ ben er geen één tegen gekomen die dood neerviel”
  Zijn in 2021 ‘dood gegaan’ kunnen dus veel werk verzet hebben.
  Als het om covid doden destijds & vaccinatie gaat ,slaat mn de trollen gemeenschap op tilt om de cijfers te upgraden . ( oh jij hebt zeker een prik genomen, een vax ontkenner’; nee miep ben geen vax schade ontkenner, maar overdrijven doe ik niet aan)
  Vanaf 2014 zijn er wellicht al trainingen aan de gang.

  Wake up, de oorlog gaat beginnen.

  Immortal: trump is een trol , zijn ze allemaal in de politiek.
  Echter de great reset, daar gaat het mi om. Ze WILLEN minder mensen en die controleerbaar zijn – chip ‘VOLGENS klaus is iedereen gechipt in 2026 ‘ .
  Daaruit volgend- loopt gesmeerd voor hen in depopulatie.

  • Mijn Conclusie; 99% alternatieve en MSM met hun statistieken is corrupt.
   Ook gedegen AM van paar jaar geleden is om.
   Wil niet zeggen dat het allemaal onzin is; het is 10/20 procent flut.
   En op bepaald gebied omslag in visie .
   Vb geloven in ‘een partij ‘

   • Jammer genoeg ben je aan het raaskallen. Geen touw aan vast te knopen.

    Over het doodvallen van mensen:
    Spraken gisteren met een Franse beroepsbrandweerman. 20 jaar trouwe dienst. Deze dienen hier als brandweer, redders, gewondenhulp bij verkeersongevallen en als eerste hulp/ambulance. Volgens hem vóór de prikken heel weinig hartaanvallen of AVCs thuis of gedurende sport bij mensen onder de 60 tot 70 jaar. Nu is het alle dagen uitrukken om mensen van alle leeftijden te reanimeren wanneer maar mogelijk en naar de eerste hulp te brengen.

    Om hun baan bij de brandweer te behouden allen verplicht geprikt. Van deze man zijn ploeg zijn er na de prikjes nu 5 thuis, 1 blind geworden, 3 myocarditis waarvan 1 met ernstige overige complicaties en 1 met door toxinen veroorzaakte ernstige degeneratie van zijn hersenen met symptomen van MS.

    Maar, ehh, ’t komt vast niet van de prikjes, hoor.

 4. Nu de rest van de Ukraine nog. De Nazis zullen verpletterd worden. Daarna door naar de EU waar het kwaad ooit begon. Leve Rusland!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in