Russian Presidential Press and Information Office / Attribution: Kremlin.ru / Wikimedia (CC BY 3.0 DEED)

De Russische president Vladimir Poetin noemde Oekraïense functionarissen “idioten” omdat ze weigerden met Moskou te onderhandelen.

Tijdens een bijeenkomst met de hoofden van gemeenten op het All-Russian Municipal Forum “Klein Moederland – de kracht van Rusland,” benadrukte het staatshoofd dat het niet Rusland was dat onderhandelingen weigerde, schrijft Pravda.

Poetin herinnerde eraan dat de partijen tijdens de besprekingen in Istanboel over alles hebben onderhandeld. Het hoofd van het Oekraïense onderhandelingsteam, David Arakhamia, ondertekende de overeenkomsten, zei Poetin.

De Oekraïense autoriteiten wilden dat Moskou hen een teken zou geven dat Rusland bereid zou zijn om over vrede te onderhandelen. Oekraïne vroeg om terugtrekking van de Russische troepen rondom Kiev en Rusland deed dat. Kiev zegde de ondertekende overeenkomsten daarna echter op.

“Het hoofd van die onderhandelingsgroep (…) zei: “Ja, we waren er klaar voor. We hebben het gemist omdat de toenmalige Britse premier, de heer [Boris] Johnson, kwam en ons overhaalde om deze overeenkomsten niet uit te voeren.” Nou, zijn het geen idioten? (…) Alles zou al lang klaar zijn, het zou anderhalf jaar geleden al klaar zijn geweest,” zei Poetin.

Eind november 2023 zei David Arakhamia dat het Boris Johnson was die de vredesakkoorden tussen Moskou en Kiev dwarsboomde. Volgens hem waren de Russische en Oekraïense partijen dicht bij de ondertekening van een vredesakkoord in Istanbul, maar de voormalige Britse premier ontmoedigde de Oekraïners. Johnson ontkende deze beschuldigingen later en noemde ze propaganda van het Kremlin.

Oekraïense staat zal worden vernietigd

Het Oekraïense staatsbestel zou een zware klap kunnen krijgen en de Oekraïense autoriteiten zullen daar de schuld van zijn, zei ook de Russische president Vladimir Poetin tijdens de bijeenkomst, meldt RIA Novosti.

  De deskundigen liegen tegen u

Het Oekraïense tegenoffensief is mislukt en het zijn de Russische strijdkrachten die het initiatief hebben op het slagveld. Poetin verweet de Oekraïense strijdkrachten ook burgersteden in Rusland te hebben aangevallen.

“Als dit zo doorgaat, kan de Oekraïense staat een onherstelbare en zeer ernstige klap krijgen. Dit is hun verantwoordelijkheidsgebied – dit is het resultaat van hun beleid en hun heerschappij,” zei Poetin.

Een dag eerder vroeg de Oekraïense president Zelensky Zwitserland om vredesbesprekingen over Oekraïne te houden. De Zwitserse president Viola Amherd ging in op zijn verzoek. Poetin heeft herhaaldelijk opgemerkt dat het vredesplan van Zelensky onaanvaardbaar was voor Rusland.

Nationalistische ideeën in Oekraïne leidden tot huidige crisis

Na het uiteenvallen van de USSR ontwikkelden zich in Oekraïne al jaren nationalistische ideeën. Ze bleken uiteindelijk sterker dan verwacht. Dat alles heeft geleid tot de huidige crisis in het land, zei Poetin ook, meldt RIA Novosti.

“Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie was het duidelijk dat het uiteindelijk zover zou komen. Natuurlijk denk ik dat men op het moment van de ineenstorting waarschijnlijk dacht dat de fundamentele banden tussen Oekraïne en Rusland sterker zouden zijn dan opportunistische overwegingen van het nationalistische deel van de samenleving,” zei de president.

Volgens de Onafhankelijkheidsverklaring is Oekraïne een neutrale staat, herinnerde Poetin zich, maar nationalistische elementen in het land drukten hun agenda agressief door. “Dat alles heeft geleid tot de huidige situatie,” zei Poetin.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dood, vernietiging en geweld overal waar je kijkt…Volg Frontnieuws op Telegram

  Zelensky de Marionet

Lees meer over:

Vorig artikelDe waanzinnige Westerse Woke-agenda vloeit over naar burgers in Servië
Volgend artikelVerkiezingen behoren binnenkort tot het verleden volgens globalist Klaus Schwab, die wijst op AI als de komende koning van de democratie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

  • Adriaan W.
   januari 17, 2024 Bij 11:21
   En waar haalt duitsland 30000 soldaten vandaan?
   Let wel, soldaten geen mannen/homo’s/queer etc. met wapens.
   Die zijn in no-time buiten gebruik.
   En dan? Hier ten landen de oorlogstrommel slaan.
   Geen rechten meer (hadden we ook nu niet) en honger en verderf voor de nutteloze eters.
   Fijne 2024 gewenst alsnog…

   • Libera nos a malo januari 17, 2024 Bij 11:40

    Navo-landen hebben al 325 duizend militairen op Europese oostflank, nieuwkomers zijn relatief klein
    De door Navo-baas Jens Stoltenberg gewenste uitbreiding van de alliantie kan de troepenmacht in Oost-Europa versterken. Deze is overigens al aanzienlijk. Met Finland en Zweden verwelkomt de NAVO met relatief kleine legermachten.

    En een gigantische hoeveelheid NAVO wapens in Polen, dit script loopt al een tijdje, het zal Duitsland ongetwijfeld lukken om 30.000 militairen extra toe te voegen, de agressor Duitsland voert wel het befehl over het Nederlandse leger.

    Het gaat voornamelijk over het veroveren in het begin van de corridor tussen Polen en Belarus deze smalle doorgang is van wezenlijk belang voor Ruslan omdat deze een verbindingsweg vormt naar frontstaat Kaliningrad.

    https://www.ewmagazine.nl/buitenland/achtergrond/2023/08/suwalki-corridor-zorgt-voor-spanning-tussen-polen-en-wit-rusland-1050323/

    • Goed idee, de Russen bij Kaliningrad lopen sarren.
     Kan alleen maar goed aflopen.

     Wat zou het toch fijn zijn als de aanstichters vaccinschade kregen of een paar bommen op hun eigen hoofd.

   • Immortal januari 17, 2024 Bij 11:56

    Tja ik verafschuw Kunstmatige Intelligentie omdat het tegen de westers wereldburgers gericht wordt vooralsnog is het een leuk speeltje voor degene die gezegend willen worden door Jezus 2,4 miljard geconditioneerde christenen is wel een flinke hap uit de wereldbevolking, daar bij komen de andere wereldgeloven die ongeveer dezelfde karakteristieken vertegenwoordigen of veel ingrijpender zijn voor het gezonde verstand, even buiten beschouwing, las eens een verhaal dat de Anunnaki een GOD gen bij de aardbewoners heeft geïmplanteerd dan was vóór Bijbelse tijden, Enoch, Elias en Ezechiël werden ontvoerd door de “hemelse” entiteiten en bijgepraat.

 1. Poetin heeft toch heel duidelijk aangegeven waarom dit gedonder begonnen was. Ook mensen gewaarschuwd en aangeboden dat ze naar Rusland konden komen. Ook kan ik me niet herinneren dat Rusland ooit ergens is binnengevallen, uit agressie of “voor democratie”. Itt bijvoorbeeld Ziomerica.

  Ik denk niet dat we ons zorgen moeten maken dat Rusland het Nederland of de buren gaat binnenvallen. WEL moeten we ons zorgen maken dat we naar de klootn gaan met de aansturing van mensen zoals Von der Lijken en andere griezels. En als Rusland straks een helpende hand biedt, dan mogen die lamme regeringen dolblij zijn. En dat is dan absoluut geen ‘binnenvallen’ of ‘oorlog voeren’. Maar gewoon de kreupele nog een stok om op te leunen bieden. Ik zou het niet afslaan in dat geval…

  • Ik zal me wel zorgen maken als ik U was, want Uw premier Rutte heeft de oorlog verklaard aan de Russen, hij heeft geroepen, “die oorlog daar is de ONZE”
   Ik zal U helpen waar de Russen in Nederland zullen beginnen met Atoombommen gaan bombarderen.
   Vliegbasis Volkel, waar de Amerikaanse Atoombommen liggen op geslagen en omgeving in een cirkel van 20 km.
   Alle militaire vliegbasissen in een cirkel van 20 kilometer.
   Marinebasis Den Helder plus een cirkel van 20 km.
   Haven Rotterdam plus 20 km.
   Haven Vlissingen plus 20 km.
   Schiphol in een cirkel van 20 kilometer.
   Alle elektriciteitscentrales plus 20 km.
   Alle data centrales plus 20 km.
   Utrecht centraal station plus 20 km. (dus ook het kromhout kazerne).
   Als Moskou wordt aangevallen, zullen de Russen Amsterdam en Den Haag bombarderen plus 20 km.
   Wat zei Colijn ook al weer vlak voor de WOII, ga maar rustig slapen, en toen de Nederlanders wakker werden, keken ze in de lopen van de Duitse geweren.
   Rutte is een OORLOG HITSER, en dat is Poetin niet vergeten.
   Ik hoor hier direct weer het geroep, wat en/of waar moeten we naar toe?
   Als U opgelet had, dan heeft U regelmatig van de economische groep de BRICS gehoord.
   Toekomst is niet meer in het Westen…!!!

 2. Off topic –
  Vraag aan de Reaguurders:
  Horen jullie dit luide geraas in de lucht ook weer vandaag? Het is windstil, grijs in de lucht, en het geraas is luider dan ooit, zelfs binnen te horen. Dit is zeker niet de A1 of de rondweg hier. Ook is dit geraas niet elke dag te horen. En bovendien is het verkeer matig met deze weersomstandigheden en gladheid.

  • Hier niet. Wel dik pak grijs, as usual. Zelfs als het “helder” is zie je duidelijk in de verte dat het extreem stoffig is in de lucht.

  • Beste Immortal,
   Dat zijn plaatselijke oefenvluchten van de Luchtmacht.
   Gisteravond was dat hier goed te horen.
   Ze vliegen zo hoog dat je ze niet kunt zien in de lucht.
   Horen wel, met hun naverbranders aan.

  • Met dat geraas proberen ze de kosmische toon/klank te verstoren die alles in stand houdt en doet evolueren.

   Dat is wat ze niet willen, wij mogen niet evolueren, ontwaken, wakker en bijdehand zijn

   de 5G en binnenkort de 6G is de grote verspreider. Heb je een kosmisch lichaamsbewustzijn dan kun je feilloos aangeven op welk uur/minuut ze wat verstoren, want ons lichaam draagt het kosmische bewustzijn en dat willen ze kapot hebben, hoe dan ook

   Daarom hebben ze de 5G en 6G in aller haast uitgerold toen wij braaf opgehokt zaten tijdens de z.g. pandemie.

   Ook om de ai beter te kunnen geleiden, allemaal werktuigen van de reptielen….

   Voor de zoveelste keer in de lange, lange geschiedenis van de mensheid is deze er weer ingetuind. Ze houden ons bling/bling voor en wij happen toe zonder na te denken over vanwaar het komt en waartoe het zal leiden.

   Toch fijn dat snelle internet wat we niet nodig hebben….

 3. Poetin en zijn gevolg zijn er voor Rusland en hun nageslacht zal hen voor alles zeer dankbaar zijn, tot in de Eeuwigheid toe..

  • Beste Cool Pete,
   Het lijkt mij niet onverstandig om in Nederland bij overheidsgebouwen uit de buurt te blijven.
   Of het nu van de Russen komt of dat terroristen stouten dingen gaan doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in