Links: Waarschuwing voor stroomuitval op 4 juni van DTEK. Midden: Voetganger laat hond uit in het centrum van Kiev, 6 juni. Winkels in de Odessa-straat worden van stroom voorzien door noodaggregaten, 8 juni.

Nu de zomerpiek van het Oekraïense elektriciteitsseizoen nadert, wordt de lijst met doelwitten voor de elektrische oorlog van de Russische generale staf steeds korter. Dit komt omdat bijna alle Oekraïense elektriciteitscentrales zijn stilgelegd. Wat overblijft voor vernietiging zijn de verbindingslijnen en distributienetwerken voor de elektriciteit die Oekraïne importeert uit Polen en andere buurlanden van de Europese Unie. De microgolf- en mobiele telefoonmasten en de dieselvoorraden die de noodaggregaten van stroom voorzien, zijn de volgende, schrijft John Helmer.

“Het Oekraïense mobiele netwerk kan net zo min in stand worden gehouden als het elektriciteitsnet”, zegt een nabije militaire waarnemer. “De Generale Staf heeft de stroom Oekraïense vluchtelingen naar het westen omgekeerd evenredig gemaakt met de stroom data en elektronen over de Oekraïense ether en transmissielijnen. We kunnen verwachten dat die verhouding voor het einde van de zomer sterk omgekeerd zal zijn. De berekeningen die gemaakt zijn met betrekking tot de dingen verder naar het westen beginnen nu pas duidelijk te worden.”

De Elektrische Oorlog versnelt nu sneller naar de Poolse grens dan de opmars van het Russische leger langs de linie ten oosten van de Dnjepr.

In de zeer lange geschiedenis van belegeringsoorlogen is het nog nooit voorgekomen dat de burgerbevolking van de vijand veilig weg kon rennen uit zijn kastelen en steden totdat de overgebleven vestingwerken en het leger moesten kiezen tussen overgave en vernietiging.

Lees het dossier over de Elektrische Oorlog sinds oktober 2022 hier.

De geografische spreiding, het explosieve rendement en de kosten van elk van de aanvallen nemen toe. Op 1 juni meldden de Russische militaire bloggers, die nog steeds elke dag de semi-officiële bron van slagveldnieuws zijn, dat er in vijf regio’s van Oekraïne energiefaciliteiten waren aangevallen – in het oosten in Zaporozhye en Dniepropetrovsk; in het westen in de regio’s Kirovograd en Ivano-Frankovsk. Twee thermische centrales werden ernstig beschadigd na een salvo dat door de Oekraïners werd geteld op 53 kruisraketten en 47 drones.

  Oekraïne krijgt upgrade Abrams gevechtstanks, maar zonder geclassificeerde bepantsering

De volgende dag, 2 juni, meldden Russische bronnen, die berichten van Oekraïense elektriciteitsbedrijven aan consumenten citeerden, dat in Kiev en de omliggende regio noodstroomuitvallen en beperkte stroomtoevoer van kracht waren. Op 5 juni was de situatie in Kiev nog erger volgens DTEK, het dominante particuliere elektriciteitsbedrijf, en Ukrenergo, de staatsexploitant van de hoogspanningstransmissielijnen in het land.

Op 6-7 juni meldde The Washington Post – met als redactioneel motto “ Democratie sterft in duisternis” – dat managers van Oekraïense nutsbedrijven en staatsfunctionarissen bevestigden dat ten minste 86% van de elektriciteitsproductiecapaciteit van het land nu vernietigd is. “We hebben een catastrofaal tekort aan elektriciteit voor onze behoeften,” citeerde de krant Sergei Kovalenko, directeur van de Oekraïense particuliere elektriciteitsdistributeur YASNO, … De stroomonderbrekingen hebben Kiev verdeeld in de haves en de have-nots – waarbij zelfs bewoners van een aantal bevoorrechte, dure adressen zich plotseling in de laatste categorie bevinden.” “DTEK heeft ongeveer 86 procent van zijn opwekkingscapaciteit verloren, zei [DTEK chief executive Maxim] Timchenko. Wat de situatie nog erger maakt, is dat veel van de elektrische faciliteiten herhaaldelijk het doelwit zijn geweest – een cyclus van vernietiging, herstel, vernietiging, zei hij.” “Volgende week wordt het beter,” zei woordvoerder Mariia Tsaturian van Ukrenergo. “De week daarna kan slechter zijn.”

“De geplande onderbrekingen zullen doorgaan – de enige vraag is hoe ernstig ze zullen zijn, zei Ukrenergo CEO Volodymyr Kudrytskyi.” “We hebben het over een enorm productieverlies”, zegt Yury Kubrushko, oprichter van Imepower, een Oekraïens energieadviesbureau. “Ik kan nauwelijks zien waar Oekraïne deze winter nieuwe extra capaciteit vandaan kan halen.”

Bron: https://www.washingtonpost.com/

Om reclame te maken voor haar wanhoop voor meer buitenlands geld en vervanging van apparatuur, heeft DTEK het verhaal uit de Washington Post opnieuw gepubliceerd.

Boris Rozhin, hoofdredacteur van het militaire blog Colonel Cassad in Moskou, heeft gemeld dat in het oosten de elektriciteitscentrale van Krivoy Rog nog steeds werkt, ondanks verschillende eerdere aanvallen. Hij zei dat “extra aanvallen nodig zijn.”

  Media en politici gooien zoveel bullshit naar ons dat het moeilijk is er doorheen te kijken
Bron: https://t.me/s/boris_rozhin

Op 7 juni liet een video-opname van een wandeling door een van de winkelstraten van Odessa zien dat een noodstroomaggregaat bijna alle winkels van elektriciteit voorzag.

“Dit is op geen enkele manier duurzaam,” zegt een militaire ingenieur van de NAVO. “Merk op hoe elke winkel zijn eigen aggregaat heeft. De generatoren in de video zijn niet ontworpen voor de cyclus waarin ze draaien. Ze zullen snel genoeg verslijten. Het leger, inclusief uitgezonden NAVO-personeel, gebruikt de winkels en de stroomaggregaten ook. Het idee om hun middelen te bundelen, de belasting te verdelen over de generatorsets en zo de slijtage van het hele netwerk te verminderen en tegelijkertijd de brandstof- en onderhoudskosten te collectiviseren, lijkt niet bij hen te zijn opgekomen. Wat volgt zal zeker geen gebrek zijn aan elektrocuties, koolmonoxidevergiftigingen en branden. We kunnen er zeker van zijn dat de manifestaties van de sociale pathologie die we hier zien zijn meegenomen door de Generale Staf. Hun aanvalspunt zal nu zijn om brandstof, motorolie, reserveonderdelen en vervangingen tegen te houden.”

Onafhankelijk van elkaar bevestigen Russische en Oekraïense verslaggevers de impact van het stroomverlies op de werking van water- en rioleringssystemen in de meeste Oekraïense steden. Volgens Oleg Popenko, een Oekraïense expert op het gebied van energie voor gemeentelijke diensten, “is het Armageddon al aangebroken. We voelen het alleen nog niet. Maar de inwoners van Poltava, bijvoorbeeld, voelen het wel, want sinds 5 mei van dit jaar krijgen 120.000 inwoners van de stad water per uur en gebruiken ze riolering per uur. Je kunt je voorstellen wat er in Zhitomir gebeurde toen de centrale rioolverzamelaar daar een week niet werkte, maar nu in Poltava is het al een maand. En dit is het probleem met de watervoorzieningen in 70% van de Oekraïense steden. Watervoorzieningen zijn waarschijnlijk belangrijker dan de rest van de infrastructuur in de stad. Warmte en elektriciteit kunnen op de een of andere manier vervangen worden en je kunt ergens heen. Maar als de riolering in een stad uitvalt, is de stad in principe niet meer levensvatbaar.”

  Oekraïne - Loopt op leeg

De militaire ingenieur van de NAVO heeft zijn voorspellende lijst samengesteld van Russische doelwitten in de komende dagen. “We moeten verwachten dat het commerciële brandstofopslag- en distributienetwerk wordt getroffen. Dit zijn legitieme militaire doelen, omdat het Oekraïense leger ervan afhankelijk is om zijn oorlogsinspanningen te ondersteunen. De spoorwegen zouden ook geraakt moeten worden. Er is geen goede militaire reden om toe te staan dat ze blijven functioneren. Gezien de goedkeuring van de NAVO-landen om doelen op Russisch grondgebied aan te vallen, zie ik niet in waarom Moskou het spoornetwerk dat Lvov en Kiev met Rzeszów [Polen] verbindt, ongemoeid zou laten.”

“Op de doelenlijst moeten ook de schakelstations aan de grens staan die Oekraïne verbinden met de Europese transmissielijnen. Door die te vernietigen en de stations die stroom uit nucleaire bronnen overbrengen als doelwit te nemen, is de klus geklaard. Daarna zal er geen load balancing meer zijn. De ineenstorting van de Oekraïense logistiek, om nog maar te zwijgen van de samenleving, zal snel volgen. Als de schakelcentrales die de kerncentrales verbinden met het elektriciteitsnet worden vernield, betekent dat het einde voor de Oekraïners.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

John Kerry: Mensen zouden zich “beter voelen” over de oorlog in Oekraïne als Rusland zich “meer zou inspannen om de uitstoot te verminderen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRudolf Steiner voorspelde in 1917 een ‘experimenteel vaccin’ dat de menselijke ziel zou vernietigen
Volgend artikelStichting van George Clooney gaat arrestatiebevel aanvragen voor journalisten die aardige dingen over Rusland zeggen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Het enige wat er moet gebeuren om een land plat te krijgen tegenwoordig is de energie en communicatie voorzieningen plat te leggen. Best wel heftig als er niets meer werkt, blijft alleen de fiets nog over.

  2. Begrijp eigenlijk niet dat er nog nooit een EMP-bom (ElektroMagnetischePulsbom) gebruikt is. Al best lang geleden ooit in het nieuws geweest, dat zo’n ding over een heel land alles plat kan leggen, uitschakelt..
    Net als bepaalde zonne-erupties van tijd tot tijd doen.
    Of is dat uiteindelijk toch maar fake geweest ? Het is m.i. geen kernwapen toch ? Al is het dan ook niet bepaald ‘conventioneel’…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in